Helle Helles helle

hellehelle2

Så længe jeg kan huske, har jeg været draget af Helle Helles ord. Den lækre lethed i det enkle – som kun hun mestrer. Evnen til at gøre lidt til alt og forvandle genkendelige hverdagssituationer til en page turner. Jeg er heldig at have hende som penneven – og vanvittig glad for, at hun i dag deler ud på Beautyspace. Det er både sjovt og klogt:

• Du går op i din hud – hvornår og hvordan begyndte den interesse?

I maj, 1974. Da fik min mor nemlig en Tatol sæbeforretning i Rødby. Jeg var otte år og hørte hende hele tiden sige en remse til kunderne: Rensecreme, skintonic, dagcreme, natcreme. Jeg tror, hun havde taget et lille kursus hos Juvena. Senere blev hun parfumedame på Rødby-Puttgarden, så jeg var begunstiget med let adgang til skønhedsprodukter hele min ungdom. Jeg måtte gerne tage af det, der stod hjemme på hylden. Dog ikke hendes Advanced Night Repair fra Estee Lauder, efter at jeg ved en fejl havde brugt en flaske som bodylotion.

• Var der noget, din mor skønhedsmæssigt glemte at fortælle dig?

Nej. Hun burde nok have låst højfjeldssolen inde. Men til gengæld indprentede hun mig, at man aldrig må gå i seng uden at rense sin hud. Så det har jeg kun gjort to gange i mit liv. Desuden lærte hun mig at skære ansigt et minut foran spejlet dagligt for at smidiggøre musklerne. “Hvem kan se dummest ud?”, sagde hun. Men ellers var hendes bedste skønhedsråd: “Smil, og husk halsen”.

• Vil du dele din rutine med os – gerne morgen og aften?

Beautyspace har lært mig meget, blandt andet at bruge vaskeklud. Om morgenen derefter fugtmist, og så er jeg glad for danske Zinobels Instant Care Serum. Efterfulgt af hybenkerneolie, Zinobels dagcreme og en solfaktor. Om aftenen skifter det lidt. Jeg elsker at rense og massere ansigtet i abrikoskerneolie fra SARD Kopenhagen. Hver anden aften en AHA/BHA-serum og så for eksempel Beauté Pacifique Super 3 Booster. Jeg bruger Dermaroller nogle gange om ugen og i perioder Bioeffects dyre dråber, men så bruger jeg renseskum og ikke olie først. Ellers virker det ikke rigtigt, fandt jeg ud af. Jeg har lige været på en Bioeffect 30 dages-kur, fordi jeg fik den på tilbud i lufthavnen i Reykjavik. Apropos lufthavne kan jeg anbefale at smøre hænderne ind i rigt mål i alle de lækreste serummer og olier i det toldfri parfumeri. La Mer og Sisley, den slags. Hvis man stiler selvsikkert mod testerne, er der aldrig nogen, der siger noget.

• Er der noget, du ikke ku’ drømme om at byde din hud?

En ansigtsløftning. Noget, der lugter harsk. Mangel på frisk luft. Håndsæbe. Botox. Syntetisk sengetøj, et buldervarmt soveværelse. Jeg sover altid køligt og med et pudebetræk af silke. Jeg bilder mig ind, at det laver knap så mange soverynker i ansigtet.

NB: Vil du ha’ mere af Beautyspace? Så er det HER, du skriver dig op …og jo, det er i morgen tidlig kl. 8.00, at muligheden for en VIP-beauty-pakke lander i din indbakke. Hvis du er tilmeldt.

@beautyspace på INSTAGRAM

31/10/2015
UDSOLGT // Superhud – live i Aarhus
03/11/2015
Sæt en stopper for akne #1

Kommentarer

 • HeLene

  Knuselsker den her slags indlæg (også)! Inspiration og personlig præg! Hvor er like knappen?

  03/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Julia V – Ja, det kunne være dejligt med live. Det er noteret. Tak for dine ord.

  Stor hilsen Anette

  03/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Helle Rick, i hvert fald får man lyst til et pudebetræk af silke ;o9

  @ Ibbe – Og de er så rejsevenligt. Ikke noget murstenstungt. Hverken fysisk eller indholdsmæssigt.

  @ Tanya – Den var ny, den med håret. Tak.

  Stor hilsen Anette

  03/11/2015
 • @ Josephine – Nej, det er desværre ikke på Beautyspace, du har set en sådan løsning. Og jeg har aldrig hørt om det. Du må gerne vende tilbage, hvis du finder ‘sprøjten’.

  @ Christina K – Bare du er glad, så er jeg glad. Og hvad du her forklarer, giver jo god mening og understreger bare, at verden heldigvis er nuanceret.

  Stor hilsen Anette

  03/11/2015
 • josephine

  Kære Anette – husker jeg rigtigt i, at du på et tidspunkt skrev et blogindlæg, hvor du fortalte at du hos din egen læge fik en “indsprøjtning” som fik store, betændte bumser til at forsvinde på et par dage?

  02/11/2015
 • Helle Rick

  Det er yderst spændende og interessant læsning, når andre inviteres indenfor. Selvfølgelig, et pudebetræk af silke løser alle min problemer. Hi hi, men jeg kunne jo se om der evt. er en forskel.

  02/11/2015
 • Julia Venus

  Hahaha hvor er det sjovt!:

  “• Var der noget, din mor skønhedsmæssigt glemte at fortælle dig?

  Nej. Hun burde nok have låst højfjeldssolen inde.”

  Super interview og skønne forfriskende svar – har aldrig læst en bog af hende (er ikke så meget til skønlitteratur), men får da helt lyst nu! Eller….måske mest til at du laver flere beautyspace interviews med hende – hvad med live (og så optag det på video og læg det ud i beautycyperspace;)

  02/11/2015
 • Tanya

  Hovedpudebetræk af silke er SÅ vidunderligt! Kan virkelig anbefales. Og det giver færre soverynker og mindre afknækket hår (true fact). Kan ofte fåes på tilbud på nettet, især hvis man ikke er kræsen med farven 🙂

  Jeg ønsker mig en dermaroller!

  02/11/2015
 • Helle Helle -åh jeg elsker hende – det ved hun – og jeg har læst alle hendes bøger mere end to gange – ALLE …

  Jeg ved hvilken håndsæbe hun bruger tihi

  fedt hun lige kom med her … I to altså – i to

  Ibbe

  02/11/2015
 • Christina kragh

  jeg er røget på en lille dut botox i mellem brynene og jeg er vild med resultatet jeg har lidt frygteligt af spændings hovedepine og den er væk plus at jeg pludselig hat opdaget jeg kan se haha det er en helt ny verden der ude fordi jeg altid gik og kneb øjnene sammen og jeg har ellers altid været stærk modstander af botox og været en af dem der jokede og talte grimt om dem der fik det men jeg må sluge mine ord ihvertfald så længe det ikke er overdrevet brug ,og ja jeg gjorde det nu ikke pga af rynker men fordi jeg var ved at blive idiot af at gå rundt og rynke øjnene sammen .heldigvis fandt jeg en behandler som rent faktisk lyttede og jeg er slet ikke i tvivl om at hun aldrig ville knalde noget som helst i hovedet på nogen hvis hun var af den mening det ikke var nødvendigt ,jeg selv spurgte om hun så ikke også syntes jeg skulle ha restylane i de 11 tal der nu engang var kommet efter så mange år hvor jeg jo har gået og knebet sammen og hendes var var promte NEJ så bliver det ikke hos mig det er slet ikke nødvendigt man må godt kunne se vi har levet ! hatten af for hende og ja jeg er vildt begejstret og kan slet ikke få armene ned over det flotte resultat der er ikke en der har nævnt noget om jeg skulle ha fået lavet noget ud over en der sagde ” har du fået farvet bryn ” haha og der svarede jeg nix bare botox haha

  02/11/2015
 • @ Lise Jørgensen. Jeg ved LIGE, hvad du skal gøre. Du skal gå på minhudlaege.dk og få en konsultation. Det er både billigt og prof. God bedring med det. Stor hilsen Anette (bare det var mig, der boede i Brasilien)

  02/11/2015
 • @ Mette Milan – Åh, jeg er glad for din begejstring. Tak fordi du skrev.

  Stor hilsen Anette

  02/11/2015
 • Lise Jørgensen

  Kære Anette,
  Jeg har fået problematisk hud på min hage. Det er ikke normale urenheder, det ligner mere et eksemudbrud eller noget lignende. Jeg har dog ikke kendskab til, at jeg har eksem og har aldrig haft eksem før.
  Problemet består af en masse små røde knopper som klør og som nogle gange indeholder væske. Jeg mistænker at det er en form for herpes, lige som forkølelsessår.
  Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal behandle det – jeg har prøvet at rense det med skintonic, det hjalp slet ikke, tværtimod. Jeg har prøvet med en beroligende maske fra Clinique, det hjalp lidt, men det er stadig ikke gået væk.
  Har du nogle forslag til hvad jeg selv kan gøre?
  Dermatolog er ikke en mulighed, da jeg bor i Brasilien og ikke taler Portugisisk godt nok til at ville kunne kommunikere med dem om problemet.
  Jeg håber du kan hjælpe 🙂
  Tak for en fantastisk blog,
  Mange hilsner
  Lise Jørgensen

  02/11/2015
 • kiss Jacob

  åååå tak Anette !

  Dejlig læsning, befriende enkelt.

  02/11/2015
 • Mette Milan

  Det var FANTASTISK at læse med omkring min kæmpe inspiration : Helle Helle. Har elsket hende siden gymnasietiden, hvor vi blev fodret med Helle Helle af vores lærer, som var kæmpe fan også. Skønt! Tak for spændende læsning!

  02/11/2015
 • @ Anette J – Også for mig mht. inspirationskilde.

  @ Michelle – JA!

  Stor hilsen Anette

  02/11/2015
 • @ Maria L – Det er i morgen tidlig kl. 8 ;o)

  Stor hilsen Anette

  02/11/2015
 • Maria L

  Hej Anette
  Jeg savner altså stadig VIP-mailen. Har du mulighed for at genudsende den, eller der er måske vrøvl med teknikken så ingen har fået den endnu? På forhånd tak.

  02/11/2015
 • Anette J

  Hovedpudebetræk af silke – det lyder skønt.

  Helle Helles bøger er totalt klaustrofobiske, jeg har haft mange gode læseoplevelser med hendes bøger og nyder det sproget i dem. Det enkle sprog er inspirationskilde for mig.

  02/11/2015
 • Helle Helle <3

  02/11/2015