fbpx

Hemmeligt skønheds-mineral

Hvis du har smuglæst i den her, ved du, at jeg tror på mad. Skønhedsmad. Inklusive gode fedtsyrer, mineraler og vitaminer. Og her kan det ærgre lidt, at jeg først nu har fået øjnene op et overset skønhedsmineral. Nemlig svovlforbindelsen døbt MSM, som er reel hudguf med positiv virkning på akne, aldersramt hud og rødme.

SNUP TIPPET: Som tilskud fås MSM i helsekostforretninger. Dog kræver det en tur til udlandet at få fat i Oskias fine version – noget, der til gengæld ikke gælder deres MSM-berigede hudpleje. Oskia hører til de crememagere, der i øvrigt flittigt benytter de fire mest veldokumenterede vitaminer for huden: A, B (Niacinamid), C og E OG har en imponerende skinfeel…uden brug af petrolatum og silikone.   

NB1: På min ønskeliste står bogen “The Miracle of MSM” af lægen Stanley W. Jacob. NB2: Vinder-chancerne til de 10 beauty-skønhedsæg á 1000 kr. løber lidt endnu. De heldige trækkes fra Beautyspace nyheds-listen her. Meget snart. 

 

26/03/2013
Klog kone af sin tid
29/03/2013
Danish Beauty Award update

Kommentarer

 • @ Louise E – den største forskel mellem Imedeen og BP er, at sidstnævnte indeholder Rooibos og Imedeen indeholder lycopen. Jeg mener, de er lige gode. Den sidste variant har jeg ikke erfaring med.

  @ Berit C – if it ain’t broke, don’t fix, forlyder det jo.

  @ Tina H – overskydende hud er der ingen creme, der hjælper mod. Trykpunktsmassage og drænage kan derimod gøre godt / se linket her: https://beautyspace.dk/?p=11891

  Stor hilsen Anette

  02/04/2013
 • @Anette – det er også der jeg er endt. Jeg må ned og bytte den til noget, der ikke står tilskudsfoder på 😀
  Jeg blev simpelthen helt perpleks, da jeg hev glasset op af posen og læste ’tilskudsfoder’ og ‘hunde’….

  31/03/2013
 • Tina H

  Jeg har slap hud under mine øjne, og tendens til at hæve op under det ene øje. Har prøvet så mange forskellige slags øjencrem. Har du et godt råd til hvordan huden kunne blive strammet op.

  30/03/2013
 • Uh, det lyder altså spændende. Jeg har ikke lige nogle akne-problemer, men med tiden bliver vi jo alle ramt af alderen, så man må nok komme i gang i god tid.
  God påske

  29/03/2013
 • Louise Eriksen

  Jeg har i et par år taget Imeeden og overvejer at prøve dem fra Beaute Pacifique eller Beyoung Whishes. Annette hvilke af de 3 vil du vælge for jeg kan ikke helt finde ud af hvor foreskellen er.

  28/03/2013
 • @ Anette J – det er en utrolig god pointe. Jeg vil spørge dr. Perricone…håber du har tålmodighed et par dage.

  28/03/2013
 • Det skulle da aldrig undre, om det er en genudsendelse (det er alt det andet jo…) – men jeg har ikke set det før 🙂

  28/03/2013
 • Anette J

  @ Anette. Jeg kan godt lide den mørke choko fra Irma, og så den fra Netto, der hedder noget i retning af Bjørnsted. Den sidste er vist på 85%, men det er god alligevel.
  Jeg tænkte egentlig på, hvorfor der ikke findes en anbefalet daglig dosis, ligesom vi har med grøntsager.

  28/03/2013
 • Karina Tulinius

  Jeg er helt sikkert frisk på at prøve stort set hvad som helst, for at få en gladere hud igen:o) Lyder spændende:o))

  28/03/2013
 • Kan se der er svar på tale på bloggen….

  @ Marianne – tak fordi du folder det ud for os.

  @ Anette J – det glæder mig, at du synes om hende. Hun VAR også helt utrolig smuk (og livsklog). Jeg har en bred smag mht. mørk chokolade – bare det er 70+ (selv om det jo i princippet ikke siger noget om kvaliteten). Er glad for både Lindt og Summerbird og den blå, jeg viste på bloggen for lidt tid siden …kan ikke huske navnet. Hvad med dig?

  @ Mette G – ja, de fleste køber MSM pga led.

  @ Anja – prøv at læse linket fra lægen mht. MSM (plus der er henvisning til mere litteratur). Når det gælder Imedeen, så er der lycopen (tomater) og et ‘maritimt’ proteinmix i (bl.a. haj), og nej ingen bivirkninger. Men folk med skalddyrsallergi kan ikke tåle Imedeen. Du får i dag ikke Imedeen til at kortlægge præcist, hvad deres marinekomplex består af, men i de studier der tidligere er lavet indgår netop haj.

  @ Hulemor – er det mon nye ‘kål og kanyle’ eller genudsendelse?

  @ Sissel – jeg er sikker på, at du fint dækket ind. For mit eget vedkommende skal det testes, fordi jeg døjer med lidt rødme på kinderne. Mere yin og mindre yang-mad skal der til (dvs. mindre kaffe, og det er svært)

  @ Katrine – Haha…nej undskyld, men det er for sjovt. Rent mentalt synes jeg du skal finde en variant (som den på billedet, der også er vist i lægens ord), der ikke anbefales til dyr. Måske er det bare mig…

  @ Winnie, tak for dit engagement.

  Stor hilsen Anette

  28/03/2013
 • Winnie

  Katrine reher: Naturdrogeriet skriver: Myndighederne har bestemt, at Lignisul MSM kapsler ikke længere skal have påtegningen “Til dyr”. I stedet er produktet blevet en såkaldt “Teknisk vare”. En kapsel indeholder 500mg.

  Sissel: imedeen indeholder igrunden ganske få ingredienser, lycopen som beskytter kroppen især mod ukontrolleret cellevækst, marinecomplex som er fiskeolie, der dæmper inflammation. Vindruekerneekstrakt som vi kostvejledere bruger ved overvæjst af fx candida i tarmene, acerola som er en kræftig antioxidant og soyafibre der trækker giftstoffer ud af tarmen. Så imedeen er ikke en vitaminpille, som jeg til enhver tid vil råde at tage. Vælg en højdosis fra helsekosten. Er du mand eller i overgangsalderen så tag den uden jern og k2.

  Anja Sand: svovl findes også i din naturlige mad, og mht. Imedeen så skal du ikke være bange for bivirkninger. Med mindre du reagerer på natskygge eller soya.

  Pia Hvenegaard: det er hellerikke super smart og shoppe rundt på helsekosthylderne for at experimentere. Kosttilskud er bestemt ikke en mirakkelkur. Døjer “man” med et eller andet problem, så skal årsagen fjernes, ikke dulmes/maskeres med tilskud eller hovedpinepiller. 🙂
  Køb ikke kostilskud fra udlandet, da der er meget lidt kontrol med dem. Med lidt sund fornuft og hjælp fra en helsekostassistent burde der ikke være noget “farligt” i at købe tilskud i danske helsekostforretninger.

  Tip: kroppen optager lycopen fra tomat bedre når tomaten er varm.
  Tip: lad være med at experimentere med høje doser af vitaminer, mineraler og kosttilskud uden at have lagt en base med et multivitaminpræperat først, det kan i værste fald gøre skade værre.

  Håber det har kunnet hjælpe lidt 🙂
  Kostvejlederen, Risskov

  27/03/2013
 • Jeg har været en tur forbi den lokale helsebutik, hvor de havde MSM, men kun i mærket Flora, hvor der på den danske etiket står “tilskudsfoder til hunde”.
  Jeg har researchet lidt, og kan se at præcis samme kapsler bliver solgt i udlandet som tilskud til mennesker, og på den engelske side af etiketten står der heller ikke noget om tilskud til dyr.
  Er der nogen med erfaring, der ved om Flora MSM er sikkert for mennesker at tage?

  27/03/2013
 • Sissel

  Jeg har prøvet Get Up & Glow fra Oskia, og den kan anbefales. Har også overvejet deres MSM kosttilskud, men tænker, at jeg nok er dækket ind med Imedeen – nogen, der kan gøre mig klogere på det? 🙂

  27/03/2013
 • En svovlforbindelse, der er guf for huden? Mjaaaa, tror jeg holder mig til påskeæggene, dem af marcipan 😉

  Så forresten et program om ‘Kål eller kanyle’ i aftes (på DR?), meget tankevækkende, at kålkuren (grøn kost & motion) havde stor effekt på huden – og pænere, synes jeg selv – i forhold til kanylen (som Esmann førte). Påskekram

  27/03/2013
 • Jeg har altid været lidt skeptisk mht. skønhed på pilleform.. jeg mener..er der slet ingen bivirkninger ved dette MSM-produkt og Imedeen-tabletterne?

  27/03/2013
 • Mette Guldberg

  Det lyder jo næsten for godt til at være sandt – og så ser det ud til også at have en smertestillende effekt/forebyggende effekt på slid i led m.v. Jeg er hårdt plaget af slidgigt og har brug for noget der kan styrke min hud. To fluer med et smæk. Jeg er på – tak for tip:-)

  27/03/2013
 • Rie Randers

  Spis nu ikke for mange sukkeræg 😉 det er ikke godt for huden desværre…..

  27/03/2013
 • Anette J

  Apropos “skønheds-mineral”: chokolade – har du en daglig anbefaling?:) Den savner jeg i din bog, som jeg er ved at gå ombord i.

  Er så enig med dig i indledningen til bogen, og så er kvinden på side 93 så smuk!

  27/03/2013
 • Lidt opbyggelig læsning her http://www.msm-info.com/#THE DISCOVERY OF
  Som I ser, er der mangee ting MSM virker på
  God Påske til alle

  27/03/2013
 • Her er lidt uddybning:

  http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=2817/sprog=1/grp=8/menu=10/

  Jeg tør ikke svare specifikt på amning (Dorte) og mht. uren hud, så vil jeg anbefale dig at researche lidt mere. Se link overfor. Mht. hårtab, så jeg har fået god respons på Avedas Invati, men jeg ved også, at hudlæge Jørgen Esmann har andre metoder.

  Stor hilsen Anette

  27/03/2013
 • Henriette

  Tak for denne råd!! Lige det som jeg havde brug for!! Håber at du får en fantastisk påske -:)

  27/03/2013
 • dorte asp

  Min datter døjer med uren hud i ansigt, ryg og bryst. Der findes skrappe piller imod den slags, men det var da værd at prøve. Ved du Anette hvor stor effekt der er på ung uren hud med det pulver?

  27/03/2013
 • Pia Hvenegaard

  Jeg er lidt ambivalent når det kommer til den slags råd.
  På den ene side får man jo lyst at prøve om det virker.
  På den anden side har jeg set altfor mange eksempler på at kosttilskud kan være om ikke direkte farlige så totalt uvirksomme.
  Så jeg springer over til der kommer lidt mere kontrol over de kosttilskud der er på markedet.

  27/03/2013
 • Susanne

  Jeg har godt læst Caroline Fibæk skrive meget om netop MSM :O)Hvor meget pulver skal man mon tage om dagen ? Jeg eeeelsker iøvrigt også alt facefood.Susanne :o)

  27/03/2013
 • Dorte Daugaard

  Mon det går sammen med amning…?
  Apropos aming – har du så nogen gode råd ift. hårtab pga. amning?
  Eller er det mere medicinsk end beauty-relateret? 🙂

  27/03/2013
 • Kira Bjørnestad

  Det skal næsten prøves, skal alligevel forbi en helsebiks i dag og hente araganolie til kroppen!!

  27/03/2013