fbpx

Hip & haps (verdens bedste hårkur-tip)

img_9250

Katja skrev i mandags om sit arsenal af halvbrugte flasker og en umulig kamp for at finde produkterne til fint, flyvsk hår. Min anbefaling lød fluks på Aussie, som findes til alt hår og virker for de fleste – uden at tømme bankkontoen. Jeg er så alligevel blevet lidt forelsket til anden side. Noget, der sker tit. Og denne gang er det i Hip-produkterne, for nøj hvor er de altså fine til håret. Ikke bare fordi de er uden silikoner, parabener, syntetiske farve- og duftstoffer, men fordi de faktisk gør et stort nummer ud af, hvad der er i, hvis du tjekker dem ud. Mine lokker er i øjeblikket solgt til Hip Pure Volume Shampoo, som lægger en dæmper på flyvsk og forvirret hår, puster fylde ind og kaster fugtmættende alger af sig (jeg er vild med alger). Du finder mere om HIP her og i Magasin eller hos Helle Thorup kan shampooen købes for 125 kr. NB: Eneste aber dabei (sorry) – og det gælder ikke kun HIP, men de fleste shampooer – så indeholder de det rensende overfladeaktive stof (SLS), som jeg synes er en ingrediens, der er udskiftningsklar.

SNUP TIPPET: Og her får du verdens bedste hårkur-tip. Tro mig, it works (tak til Kenneth A): kom kur eller hårmaske i lokkerne, hvorefter du vikler vitawrap rundt om hele molevitten og blæser masser af varme på med føntørren. Skyl ud efter ca. 10 minutter – og se løjer når det gælder langtidsholdbar mæthed. 

31/03/2011
Hvor let er det lige det der med TV?
03/04/2011
WOW

Kommentarer

 • kira

  bruger også hårolie (indisk), lader det sidde i en times tid inden jeg går i bad og vasker så grundigt med shampoo (2 gange) inden jeg kommer hår kur i, det giver et fantastisk resultat og min frisør er hver gang overrasket over hvor lidt tørt mit hår genrelt er 🙂

  04/04/2011
 • @Lea og Lullumut – supertip. Tak.
  @Marianne – ja! Home alone giver mening her.
  @Dorte – det lover jeg, at det gør.
  kh A

  04/04/2011
 • Dorte

  Mon også dette tip virker til tørt og naturkrøllet (kruset) hår??

  03/04/2011
 • @anette. tak for dit svar, vil prøve det med pose ect- nok en dag hvor der ikke er alt for mange af familien hjemme 🙂

  03/04/2011
 • Lea

  Som alternativ til film og føntørre, kan man, hvis man går i svømmehallen, putte kur i håret, vikle et håndklæde om og tage en tur i saunaen. Så gør varmen det samme arbejde som føntørren. Efter en tur i klorvand er det ekstra rart, at give håret noget fugt. Og så er det jo oveni dejligt afslappende med saunaen. Ren wellness.

  03/04/2011
 • Dejligt tip, tak 🙂 Når jeg f.eks. farver hår, og det skal sidde i 20 min, så tager jeg altid en plastikpose om håret, så det bliver varmt, og farven trænger bedre ind 🙂

  02/04/2011
 • uh, dét må prøves! Jeg eeelsker nyheder til håret!

  02/04/2011
 • Nipuni Julie

  Det lyder som et godt hårtip, det vil jeg prøve 😉 Endnu et guldkorn fra Kenneth!

  02/04/2011
 • Jess

  @Anette: Jeg putter olien i tørt hår (har hørt hørt om nogle, der putter det i vådt hår, tror bare det er en præference-sag). Og jeg massere ofte hovedbunden med det. Og så bruger jeg tricket med vitawrap eller en plastikpose. Så lader jeg det egentlig sidde i en times tid eller ja…hvordan det lige passer.

  Jeg læste en del om det på nettet, inden jeg prøvede det. Og flere steder anbefalede de, at man sov med det natten over. Bagefter vasker jeg det grundigt ud med en shampoo fra Aussie :o).

  Nu har jeg ret langt hår, så jeg kan også godt finde på lige at bruge det til mine spidser i stedet for silkeprotein. Men jeg tror, det bliver for slasket, hvis man gør det i kort hår.

  Og jeg må indrømme, jeg også bruger kokos olien til min krop efter badet nogle gange. Man kan evt. tilsætte en æterisk olie, for at få det til at dufte lidt.

  Det kan meget vel være, der findes en hårkur på markedet, der er langt bedre, men på en SU synes jeg faktisk, det fungerer ganske godt.

  Kh Jess

  01/04/2011
 • susanne

  Elsker nyheder til håret

  01/04/2011
 • Conny

  Ja man skal altid være opmærksom på ingredienser – men er det ikke noget med at det ikke er så slemt når det er i shampoo i forhold til stylingsprodukter – fordi det jo skylles ud med det samme og ikke sidder i håret dagen lang?
  Tak for fed blog – er først lige begyndt at læse med. Hvor har du været hele mit liv?? 🙂

  01/04/2011
 • Lene

  Det lyder yderst interessant med den volumeshampoo når man som jeg har klaskehår! Må vist hellere snart komme i Magasin!

  01/04/2011
 • Birgitte

  Åh nammenam ham Kenneth har mange fif!

  01/04/2011
 • Anette J

  Enig. Hårkur og plastpose er en god kombi. Efter ca. 30 min. (uden føn) skyller jeg resterne af kuren ud og har det blødeste hår:)

  01/04/2011
 • Jeg er enig med Jess at kokosolie er en fantastisk hårkur. Det skal vel at mærke være den gode af slagsen, jomfru kokos olien (og helst udvundet fra frisk kokos IKKE tørret frugtkød).
  Man kan anvende forskelligt: Som hovebundskur (tør hovedbun), som alm hårmaske (spidserne, som så vaskes ud efter palstpose + varme (e´vt håndklæde)) eller blot anvende lidt i spidserne som shine

  01/04/2011
 • Dorthe

  Fantastisk tip! Det må klart prøves med føntørringen. Hvis nogle af jer synes, at det er for bøvlet med vitawrap, så kan en lille affaldssække (bundet så den slutter tæt) på hovedet også gøre det – det plejer jeg nemlig. Tippet med posen fik jeg i sin tid fik hos min frisør, som i øvrigt kunne mig fortælle mig, at hvis man “hjemme-farver” sit hår, er det også et godt trick med en pose på hovedet – det har jeg dog aldrig selv prøvet, så kender ikke effekten af det.

  01/04/2011
 • Hi, hi …wrap & føn må prøves….. Forestiller mig at det ud over blødt hår også giver et godt grin foran badeværelsesspejlet:-)

  01/04/2011
 • nogle gode ideer til gråt hår? jeg synes jeg prøver alle slags, og aligevel virker det lidt porøst.

  01/04/2011
 • Altid dejligt med gode tips der ikke tømmer kontoen. Det er noget vi kan li’!

  01/04/2011
 • PS. Er det en aprilsnar eller virker det med kuren rigtigt? 😉

  01/04/2011
 • Det kan godt være, at det tip med hårkur og vita-wrap virker, men jeg tror mine børn ville dø af grin hvis jeg prøvede… Så holder mig til Aussi (som jeg synes er nogle fantastiske produkter)

  01/04/2011
 • Jess

  Jeg er rigtig glad for Aussie produkterne, og de dufter bare skønt gange 2.Og samtidig er de til at betale på en SU (fordel for mig og andre studerende).

  Et andet billigt hårkurs-trick jeg bruger, er kokos-olie. Det er billigt og det er et rent produkt :o)

  Kh Jess

  01/04/2011
 • Hej Anette,
  Sagen er den, at SLS – selvom det er den skrappeste af alle surfactants – egentlig har sin berettigelse i visse sammenhænge. Det kommer an på så frygetlig meget – fx mængden i forhold til hele produktet (er SLS “hovedaktøren” eller er det kun med i mindre omfang – fx for at hjælpe med til at produktet skummer godt).
  Hvis man snakker shampoo og body wash, så kan man (som en meget bred tommelfingerregel) erstatte SLS ved vælge andre surfactants indenfor samme kategori. SLS er i anionic kategorien. Indenfor samme kategori findes der fx følgende surfactants der er en hel del mildere Mipa-Laureth Sulfat, Sodium Cocyl Glutamate (som også begge er plante-baserede) og der findes flere. Man skal være klar over at hele produktet kan risikere at ændre karakter hvis man ‘bare erstatter’. Det skummer fx måske ikke så godt op, eller måske har det brug for yderligere hjælpe-surfactants for at produktet hænger sammen. Læs mere her.

  http://lisepunch.blogspot.com/2011/03/whats-in-shampoo-surfactant-guide.html

  01/04/2011
 • Tanja

  Intet link???

  01/04/2011