Dilemma: Hit med de bedste pletfjernere

Årets tredje dilemma kommer fra Mette Emilie, som skriver: På hver kind har jeg to sejlivede pigmentpletter på cirka 0,5 cm i diameter. Og jeg hader dem.

Okay, der er både godt og mindre godt nyt. For desværre er pigmentpletter svære at få til at gå væk. Det eneste virkelig effektive er det kedelige gå-ikke-over-for-rødt-tip: Forebyggelse med SPF. Pletterne kan også være hormonelt betinget, og det er en god idé at finde ud af, hvad den udløsende faktor er. For hvis nu det eksempelvis er p-piller, så må man se på det først.

To effektive metoder er IPL (en form for mild laser-behandling) og receptpligtigt hydroquinone (meget skrappe sager). Kosmetisk er det muligt at rykke en anelse ved koks i pigmenterne ved at se efter produkter, der eksempelvis indeholder C-vitamin. Men. Tjek koncentrationen, som minimum skal være på 10 pct. for at virke lysnende – her har bl.a. Kiehl’s, Murad og Skinceauticals fine bud. En anden effektiv og stadig relativ mild ingrediens er salicylsyre, som blandt andet indgår i Cliniques klassiker sammen med C-vitamin – dog ikke i tocifrede mængder. Når man som Mette Emilie har to ihærdige pletter, vil jeg anbefale IPL.

SNUP TIPPET: Clinique har mange brugere af Even Better Dark Spot Corrector – og er du blandt dem, så ved jeg, at der til foråret kommer en dobbeltstørrelse til normalpris. Endelig har jeg også set fine resultater med Cosmlan-peeling – men igen, det er hurtigere og billigere med IPL-lys, hvor du efter 15 minutter er good to go og kun en anelse hævet og rød. Både IPL og Cosmelan koster 2000-3000 kr.

Hvis du har gode erfaringer med at blive pigmentpletter kvit, så hit gerne med dem her i kommentarfeltet

NB. AARHUS – vi ses i aften på de skrå brædder kl. 16.30 !

27/01/2014
Glem disco. Det her er natklub-looket
28/01/2014
Hvad hvisker PR-paverne om lige nu?

Kommentarer

 • Stine

  Hej Anette

  Det kan du tro, jeg giver dig en update når jeg en gang er færdig, som sagt er jeg allerede meget positivt overrasket, mine pletter var virkelig ikke for sjov, den i panden var vel 5-7 cm i diameter, ikke ligefrem noget der pynter!!!!
  Jeg havde forventet at huden ville være rød, irriteret og skalde meget, men behandlingen virker overraskende mild… og jeg ligner ikke længere en med kæmpe fugleklatter i ansigtet 😀

  Fortsættelse følger 🙂

  //Stine

  02/02/2014
 • @ Helle og Camilla – Godt at få jeres erfaringer. EGF gør noget ved hudtonen. Enig.

  Stor hilsen Anette

  30/01/2014
 • @ Christina – Tak for tip
  @ Brunbybrun – Hvad er det præcis for en creme fra BP du har gode erfaringer med?
  @ Jane K – Hurra!
  @ Pernille S – Udfordringen i en creme er, at der kan være pladsproblemer. SPF fylder ret meget.

  Stor hilsen Anette

  30/01/2014
 • @ Birgitte – 1000 tak fordi du deler din erfaring.

  @ Julone – Vichy Dermablend er jo landet på apoteket nu. Prøv lige – når du står der – at teste om nogle af produkterne gør en forskel på området, du beskriver. Test før du køber.

  @ Anette W – Er det IPL eller fraktioneret? Det må være IPL ikke?

  @ Ninia – Husker du navnet på den fra Oriflame?

  Stor hilsen Anette

  30/01/2014
 • @ Mette Emilie – Jeg vil se, om jeg kan få Else Marie med ind over i kommentarfeltet.

  @ Stine – SUPER spændende. PHFormula er jo et meget specielt mærke. Jeg vil gerne vide, hvordan dit endelige resultat bliver. Vil du skrive til mig?

  @ Sanne – Vi vil RIGTIG gerne vide, hvad de cremer hedder.

  Stor hilsen Anette

  30/01/2014
 • Mette Emilie

  Hvor blev jeg overrasket, da det i går gik op for mig, at mit skønhedsdilemma er blevet belyst. Tusinde tak 🙂
  Og tak for rådene 🙂
  Faktisk fik jeg for et par år siden fik laser-behandling på Aros privathospital hos Else Marie. Jeg ved faktisk ik, om det var IPL eller CO2, men mine pletter tog overhovedet ikke imod. Faktisk er pletten på højre side bare blevet endnu mere tydelig sidenhen. Så jeg tør ikke igen og er derefter ude efter alternativer.
  Og sikke mange forslag, der dukker op i dette rul. Afprøver lige nu IS clinical, men intet resultat endnu. Og cosmelan vil jeg stadig gerne afprøve, men det kræver lidt ferie, eller i hvert fald en fridag på grund af masken som startskud, der skal sidde i ansigtet… ja, tæt på et halvt døgn.
  Mange tak Anette for at belyse dette emne.

  29/01/2014
 • @ Marie Rasmussen – HAHAHAHA…ja, jeg er jo nok til den mindre side. Havde ellers stablet mig op med lidt højde i skoene. SÅ godt endelig at møde dig!

  Stor hilsen Anette

  29/01/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for jeres ord – jeg vender tilbage torsdag morgen. Stor hilsen Anette

  29/01/2014
 • Camilla

  Min erfaring er at EGF serum tager pigment forandringer 😉 og så er den tilmed fantastik fugtgivende.

  29/01/2014
 • Helle

  Jeg har haft mindre pigment pletter under øjnene og i panden efter min graviditet. Det er helt væk nu efter jeg brugte denne serie fra Origins der hedder Mega Bright. Da produkterne var brugt op var mine pigment pletter væk. Så for mig virkede de som de skulle.

  29/01/2014
 • Marie Rasmussen

  Tak for nogle dejlige timer i Århus i dit selskab! Fantastisk at møde dig “live” – Og du er tilmed også meget dygtig på de skrå brædder. Også et velment kompliment til den “secret friend on stage” Meget underholdende!
  (Og hvor er du bare lille i virkeligheden!!! Jamen seriøst, har jo set dig i tv, men det gør dig jo ingen retfærdighed. Du er jo bare så utrolig smuk og lille. Håber du tager det som et kompliment)

  28/01/2014
 • Pernille Sparsø

  Creme med solfaktor sommer såvel som vinter. Kan ikke siges ofte nok…Ville ønske der var flere dagcremer med indbygget faktor… Rudolph Care har netop lanceret en ny solserie som jeg glæder mig til at teste. Nu mangler de bare en dagcreme med solfaktor. Så er alt godt!

  28/01/2014
 • Jeg havde en stor på kinden og fik laser.. CO2 .. Tror jeg det hed direkte på pletten… 2 behandlinger med et års mellemrum, og de er pist væk. De første år havde jeg en lettere hvid plet istedet for.. Men nu er den helt væk. Hvis jeg ikke kommer nok solcreme på begynder den at titte frem igen…

  28/01/2014
 • Beauté Pacifique laver en pigmentlysner der VIRKER! Jeg har prøvet Clinique’s og den virker ikke på sejlivet pigment.

  /Linda

  28/01/2014
 • christina

  Is clinical har en behandling de kaldee fier in ice el ice on fier ( med forbehold for stave fejl ) med tilhørende serumer jeg har set virkelige” spættede” veninder der har haft fantastiske resultater …behandlingen ligger fra 550 kr og op til 800 kr afh af hvor i landet du bliver behandler og deres serumer ligger fra 550 og op efter , håber det kan hjælpe ♥

  28/01/2014
 • Anette Waaben

  Jeg har fået laserbehandling for solskader i ansigtet.Rødt hår og fregner er ikke egnet til solen, men resultatet er blevet rigtig flot.
  Min hud er blevt fin og ensartet i farven og laserbehandlinger giver en øget collagenproduktion, så man næsten får babyhud i tiden bagefter.

  28/01/2014
 • ninia johannesen

  tak for du tager så væsentligt op kan kun sige at da pengene var små brugte jeg en fra oriflame og den holdt de ækle brune pletter væk i langt tid og så går jeg altid med solcreme sommer og vinter
  tak for dine gode råd ..

  28/01/2014
 • Anette Waaben

  eg har fået laserbehandling for pigmentskader i ansigtet. Huden er blevet meget fin og nærmest babyagtig og der sker en collagenfornyelse efter behandingerne.
  Jeg har givet 5.300 kr for 3 behandlingerne og kan varmt anbefale det.

  28/01/2014
 • Julone

  Tak for alle de fine råd, Annette . Jeg kan desværre ikke bidrage med gode råd omkring pigmentproblemer – tværtimod…. Mit problem er KÆMPE pigmentplamage fra globelinien til øjenbryn på begge øjne (formentlig hormonbetinget) hvilket gør, jeg ser konstant ‘syg’ ud. Jeg har prøvet mange slags øjencreme samt alle former for concealer’s – uden held. Råd efterlyses?

  28/01/2014
 • birgitte l.

  Jeg bliver nødt til at sige, at jeg har afprøvet ovennævnte produkt til min pigmentpletter på kinderne, og jeg har ikke erfaret at cremen gør nogen som helst forskel. Desværre.

  28/01/2014
 • Jeg har et par plamager der er større end det Mette nævner, og har overvejet laser i flere år, men er ikke rigtig kommet til det. Man ser ikke ligefrem yngre ud med dem. Hmm. Har faktisk prøvet to cremer som virkede, selvom det tager lang tid. Skal lige kigge i skabet derhjemme, hvad de hedder og vende tilbage. Mine pletter er hormonbetingede (læs alder), for jeg har aldrig solet mig specielt meget og heller aldrig dyrket solarier, selvom det ellers var hot i min ungdom.

  28/01/2014
 • Stine

  Jeg er pt. i behandling for mine ret voldsomme pigmentpletter (læses KÆMPE brune plamager!) som jeg har fået efter graviditet og ALT for meget soldyrkelse i årenes løb!

  Produkterne der anvendes hedder PHformulas M.E.L.A.
  Behandlingen udføres hos kosmetologen, og nu efter min 2. behandling er jeg allerede godt tilfreds, så tilfreds at jeg kan holde ud at se mig selv uden et tykt lag make-up (jeg skal have 5-6 behandlinger i alt)

  Efter behandling er huden en anelse rød og der kommer en lille bitte smule afskalning et par dage efter, men det er næsten ingenting.
  Kan varmt anbefales hvis man lider af genstridige og uønskede brune pletter! 🙂

  Hilsen Stine

  28/01/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.