Oh yes, det her virker!

Bolette er 32 år og har en hud, der driller med lige dele urenheder, akne-ar, koks i pigmenterne og urenheder. For halvandet år siden fik hun henvisning til to hudlæger, som ordinerede henholdsvis penicillin og A-vitaminpille-kur (Accutin).  Idéen var, at huden skulle falde til ro og aknebetændelsen forsvinde, så en mild laserbehandling til slut kunne ensarte huden. Men der gik måneder, som blev til over et år, hvor tilstanden svingede – mellem værre og værst. Det kan der være flere årsager til, og dem skal jeg ikke gøre mig klog på. Men Bolette stod til sidst af, afviste yderligere behandling og smed medicinen væk. Dybt frustreret og med ridser i selvtilliden. For huden gik hende på. Hver dag.

Udfordringen med mange akne behandlinger er, at de kan fremme den inflammation, som det hele handler om at få fjernet. Anyway – så mødte jeg Bolette for seks uger siden og foreslog forsigtigt en anden tilgang, som hun gik med på at teste. Opskriften lød:

 1. Imedeen – fordi indholdet af kollagen opbygger, mens antioxidanterne virker anti-inflammatoriske. To tabletter dagligt.
 2. Fiskeolie – fordi den er en problemknuser uden lige og har veldokumenteret effekt på inflammation. En halv deciliter i morgensmoothien.
 3. Murads Anti-Aging Moisturizer SPF 20 for blemish-prone skin til om dagen. Indeholder A-vit, frugtsyrer, hyaluronsyrer og SPF…så bliver det ikke meget bedre!
 4. Murads Blemish & Wrinkle Reducer til om natten. Indeholder gode sager som A-vit, tea tree olie, salicylsyre og zink.
 5. Nul sol i ansigtet.
 6. Nul mælk (ifølge hudlæge Janne Touborg og flere studier er mælk et no go, hvis du har uren hud).

Jeg så Bolette i sidste uge – fem uger efter. Og som du sikkert har gættet (siden historien er landet på bloggen), har Imedeen/fiskeolie/Murad/nul mælk hjulpet. Hun er glad, og ingen behøver lup for at se, at hendes hud stortrives. Der kan være mange faktorer, der spiller ind, men jeg er ikke i tvivl om, at ovennævnte cocktail har spillet en aktiv forbedrende rolle. De tidligere akne-ar er i behold, men skiller sig ikke så kraftigt ud længere, fordi der er ro på huden – hvilket giver grønt lys til laser, hvis det er ønsket.  

SNUP TIPPET: Stay tuned for ekstra tips til teenage-urenheder, som Pia efterlyste…de lander på bloggen senere i dag. Trods ovennævnte vil jeg til enhver tid anbefale at lade en hudlæge se på ens hud. Men vær kritisk og spørg ind til ekspertens erfaringer og metoder, når det gælder akne. Når det gælder hudlægens recepter, har jeg især set fine resultater med a-vitaminsyrecreme, men ikke alle tåler den.

29/10/2012
Godbidder fra USA
31/10/2012

Kommentarer

 • @ Louise – lover at tænke over det. Kh Anette

  09/11/2012
 • Louise

  Mon du kan lokkes til at lave et tilsvarende indlæg om gode foundations/puddere til samme hud?!

  08/11/2012
 • Rigtig godt indlæg – synes det er fedt du tager dig til til at hjælpe dine læsere 🙂

  01/11/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  Mange tak for jeres gode ord. Et par konkrete tilbagemeldinger:

  @ Louise, ja Derma One, hvis du er i 30’erne og Time Perfection, hvis du er +40.

  @ Lovisen, jeg køber Lysi med citrussmag og den efterlader ingen uheldig fiskesmag.

  @ AM, haha, det er jo heldigvis ikke et lovforslag, men bare et tip. Hudlæge Janne Touborg bekræfter, at mælkeprodukter er der, hvor hun ser den tungeste dokumentation for at holde pause, hvis man vil bedre en eventuel uren hudtilstand.

  @ Anette J og Frederikke – de BP cremer fortjener snart et selvstændigt blogindlæg.

  @ Jette – 1/2 dl svarer til 3 spiseskefulde og igen: Lysi’s fiskeolie smager ikke af …fiskeolie.

  @ Pernille Aaby – tjahh, det afhænger af hvor meget man ønsker at se resulateter tror jeg. Og flødeis er jo også en slags livskvalitet.

  @ Nina U – måske er IPL-laser en måde at starte på for dig? Det koster ca. 2500 kr. Du kan se mere på eksempelvis Mølhoms website.

  @ Marie R – åhhh, hvor ærgeligt med Bloglovin’. Kan jeg lokke dig til at prøve at melde dig til via en anden email-adresse, hvis du har en ekstra?

  @ Lærke KN – jeg ville vælge en olieundertrøje under cremen. Evt. fra Pukka, Jurlique eller dr. Hauscka. Husk at smør olien på let fugtet hud og så toppe med creme.

  @ Winniebn – Det er Lysi’s fiskeolie og Imedeen er Derma One, hvis du er i 30’erne og Time Perfection, hvis du er 40+.

  Mht. IPL, så er det ikke rigtigt laser, men en slags hudforbedrene ‘lys’. Dokumentationen for IPL er valid og fin, men selvfølgelig skal man altid tjekke, hvem der fører laserpennen. Jeg har god erfaring med IPL, som er dokumenteret kollagenopbyggende, så at at fedt skulle forsvinde lyder mystisk. Kan der være tale om en anden behandling mon?

  Mange hilsner Anette

  01/11/2012
 • Winniebn

  Jeg kunne godt tænke mig og prøve denne kur mod mit acne. Men jeg har nogle spørgsmål.
  Fiskeolien, det var da ikke rent omega-3 vel? For 1/2 dl. Ren omega-3 er godtnok meget.
  Hvilket olie-producent brugte hun og hvilken imedeen?

  Ang. Laser – har jeg set nogle frygtelige billeder af personer der har fået IPL. Hvor fedtet/fylden i huden forsvinder efter 3-4 mdr. Eller hvor dermis krymper pga. Ardannelse og giver grim hud. Det har hvertfald skræmt mig fra brugen af laserbehandling.

  01/11/2012
 • Fantastisk for hende at det har virket 🙂 Det er jo egentlig ganske simpelt. Og hurra for det!

  31/10/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  1000 tak for jeres ord, spørgsmål og kommentarer. Jeg vender tilbage i morgen torsdag!

  Stor hilsen Anette

  31/10/2012
 • Lærke KN.

  Jeg kunne godt bruge nogle tips til, at kunne fugtmætte min hud, udover min normale dagcreme, da den her i vinterhalvåret har stor tendens til, blive tør 🙂

  31/10/2012
 • Marie Rasmussen

  Sorry, det her har ikke lige noget med dagens indlæg at gøre. Men er jeg den enste BLOGLOVIN driller? Jeg får ingen meldinger fra BLOGLOVIN, og har tjekket at mine indstillinger er korrekte 🙁

  31/10/2012
 • Det lyder vildt. Tror heller ikke jeg ville kunne undvære mælkeprodukter. Hm. Men det var da skønt for Bolette.

  31/10/2012
 • Nina U

  Hvad koster sådan noget laser egentlig? Jeg har selv haft mild acne som helt ung teenager, og selvom det er blevet MEGET bedre i dag 10 år efter, har jeg stadig synlige porer og “ujævnheder” (ikke røde ar, men små fordybninger i huden) i den nederste del af ansigtet som et irriterende minde om dengang. Jeg ville helt sikkert gerne have det fjernet med laser en dag, hvis det ikke er noget, der koster en krig?

  31/10/2012
 • Nul mælk som i ingen produkter med mælk? Jeg KAN ikke sige farvel til flødeis 🙁

  31/10/2012
 • Lea

  Jeg er hoppet på den flydende fiskeolie, efter du anbefalede den for en måneds tid siden. Og den har virkelig været god for min tørre hud. Så tak for det gode (og billige) råd 🙂

  31/10/2012
 • Tina Davidsen

  Det havde nu været godt, hvis de forskellige produkter var prøvet enkeltvis. Det kan jo være, at det bare er en af behandlingerne, som har en “mirakuløs” effekt. Men dejlig beretning 🙂

  31/10/2012
 • Pia Randlev Poulsen

  Det er altid dejligt når man kan gøre noget aktivt ved det som fylder i tankerne, men det er bare vigtigt at man har tillid til det man gør. Olivia er meget motiveret for at gøre noget selv og sagt “Jeg er glad for at du har spurgt Anette”, sååååå jeg glæder mig til at vise hende din råd. Tak 🙂

  31/10/2012
 • Tina Irene Povlsen

  Sikke en skøn historie. Jeg overvejer selv at prøve Imedeen. Jeg lider ikke som sådan af problemer med ansigtshuden, men vil gerne booste den til et mere friskt og sundt udseende.

  31/10/2012
 • Jeanette

  Er også stor fan af Murad og har prøvet de nævnte produkter. Netop i dag – onsdag – er der 50% rabat hos alt hos http://www.ezzence.dk, der også har Murad. Har bestilt igen 🙂

  31/10/2012
 • Frederikke

  @Anette J: Ja det er korrekt at A-vitamincreme er megapotent og dermed på recept. Du nævner en serie, som ikke irriterer huden, da det ikke er ren A-vitaminsyre i BP’s cremer, men en A-vit ester. Kan varmt anbefale Super Booster 3 fra Beauté Pacifique til alle der har vanskelig hud 🙂

  31/10/2012
 • Jette

  Hold da op – sikke en succes! Men en halv deciliter fiskeolie!! Føj for pokker – men super godt gået!

  31/10/2012
 • Kira B.

  Har tit overvejet imeeden, manglede bare information om det rent faktisk virker, for ellers er det for dyrt… Men det er måske alligevel et vinderprodukt? Skal så meget have murad produkter på hylden, når SU-tørken er overstået!!!

  31/10/2012
 • Anette J

  Så skriver du noget om A-vitamin igen. Vil bare lige dele, at A-vitamincreme fra Beaute Pacific virkelig hjælper, hvis man har problemer med (lidt) uren hud/store porer hen over næsen. Har ellers prøvet alt (scrub osv.) – men this works efter nogle ugers “kur”.

  31/10/2012
 • AM

  Er det alle mælkeprodukter der ikke må indtages eller kun mælk. Er ost og yoghurt fx ok?

  31/10/2012
 • Lovisen

  Jeg har hørt mange godt ting om fiskeolie, og prøver også at huske at tage kapsler.. Men tror du det er bedre i flydende form? Og kan det ikke smages i den smoothie? Synes jo ikke smagen er så fantastisk 🙂

  31/10/2012
 • Jeg elsker Murads Blemish Control serie (ærgeligt den er så dyr), har flittigt brugt deres Clarifying Cleanser i – bum-bum – 3-4 år nu, og det er MANGE for en som elsker at prøve nye produkter som mig 🙂

  31/10/2012
 • Louise

  Hvilken slags Imedeen vil du anbefale Anette? Derma one 30+?

  31/10/2012
 • Tak for tippet. Man drukner nemt i forskelligrettet rådgivning fra hudlæger. Har selv lidt af acne fra jeg var 14 til 28 år. Håber det er slut nu på mit 30. år 🙂

  31/10/2012
 • Marie Rasmussen

  Fantasktisk beretning 🙂

  31/10/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Berit C – ja, du har fuldstændig ret. Uren hud rammer psykisk meget mere hårdt end de fleste tror. For huden er – om vi vil det eller ej -noget af det første vi ser hos hinanden.

  Stor hilsen Anette

  31/10/2012
 • det var da en dejlig historie her til morgenstunden. Det må være frygteligt at døje med uren hud. Jeg har selv været ret heldig på det punkt, men har i stedet en ret tør hud… Men nu vandt jeg jo Ole H. konkurrencen, og produkterne er fantastiske 🙂

  31/10/2012