fbpx

Høj karse som uvurderligt skønhedstip

Så landede også Beautyspace i 2012. Jeg håber, du har nydt dine fridage? Jeg har bl.a. brugt mine på at hyggelæse lidt guf fra den amerikanske hudlæge dr. Nicolas Perricone, M.D. En meget seriøs herre, der svinger om sig med uforståelige lægeord (jeg havde engang en skrive-coach, som sagde: ’hjælp manden, når du citerer ham. For han taler jo sort’). Nåmen det jeg er overrasket over, er hans begejstring og dokumentation for simpel brøndkarse. Noget, han i skønhedsregi kategoriserer under superfoods. Han omtaler brøndkarse som vanvittig godt for huden (og her har jeg gjort en lang og snørklet historie hel kort), lover minimering af forældende DNA-skader (også i huden) og minder om karsens herlighed, når det gælder et højt indhold af A- og C-vitamin, jern og kalcium.

Jeg laver ikke nytårsforsætter men vil overveje hjemmedyrkning af brøndkarse.

SNUP TIPPET: Helt sort snak er det nu ikke, for Perricone er også manden, der anbefaler laks, laks, laks og masser af mørk chokolade. I hudens navn. Hurra

27/12/2011
Frynsetips plus måske verdens bedste mascara og en gave…
05/01/2012
Hvad med de sidste 80 procent?

Kommentarer

 • Kære Patrycja, haha – det minder mig om, at jeg aldrig skal oversælge noget (madmæssigt) til mine børn. Mange hilsner Anette

  07/01/2012
 • Patrycja

  Laks og chokolade kan jeg godt gå med til, men karse…puha…mine smagsløg har et MEGET anstrengt forhold til det grønne stads da jeg voksede op med en mor, der rådyrkede det, og puttede det på AL maden…Er derfor temmelig traumatiseret – selv en tot vat kan give mig kvalme 20 år efter. 😉

  Godt nytår til alle! :o)

  05/01/2012
 • Sandwhich med laks & brøndkarse!!!

  05/01/2012
 • @Anja, ak ja, det vat husker jeg også. Brøndkarse kræver vist krukker med muld eller rindende vand. Skal ha’ fundet ud af det.
  @Birgitte B – tak kære BB.
  @Louise T & Salli – spises. Jeg må udtrykke mig mere klart ;o)
  @Dorte – ymeren melder historien intet om. Men det kan ikke skade.
  @Winniebn – tak for dit tip.
  @Pernille – synes mørk chokolade er hurtig og let at elske. Selvom den 85 pct. jeg pt. sidder med er for sur at tygge i.
  @Nanna – dét er det! Og tak.
  @Marie R – ohhh crazyness. Tak, tak, tak.
  @Regitze – hm hvad? :o)
  @Thea – faktisk er det jo meget smart, at farverig smuk mad er sundere end kødfarvede brunlige sager …sådan i grundreglen.
  @Kirsten – i lige måde til dig.
  @Frederikke – haha…jeg har ingen mængdeanvisning, men skaffer det.
  Stor hilsen
  Anette

  05/01/2012
 • Frederikke

  Brøndkarse? Hvor mange kilo skal man spise dagligt for at blive 25 igen 😉 Jeg er klar med kniv og gaffel!

  05/01/2012
 • Jamen så var min nytårs menu da ikke helt skæv… råmarineret laks med brøndkarse:-)
  Rigtig godt nytår Anette.

  05/01/2012
 • Rigtig Godt Nytår.
  Nyder nu igen at få den daglige dosis af gode tips. 🙂

  05/01/2012
 • uha det lyder godt – og bare billede giver lyst til lækker grøn mad.
  Tak 🙂

  04/01/2012
 • Regitze

  Du har været savnet! Brøndkarsen ligeså. Hm?

  04/01/2012
 • Marie Rasmussen

  Happy New Year !
  I missed you like crazy 😉

  04/01/2012
 • jette

  Godt nytår og velkommen tilbage :o).

  Brøndkarse er bestemt ikke det værste at spise – tak for tippet!

  04/01/2012
 • Jamen, så er det da helt perfekt at jeg lige har sat laks i ovnen 😉 Det er da en start.

  Velkommen tilbage fra juleferien Anette!

  04/01/2012
 • Pernille Bølkov

  Karse…hmmm det smager jo godt, mht mørk chokolade, så er jeg sprunget over på det, ELSKER ellers lys, MEEEEN det feder jo helt vildt og med min kur, må jeg hellere holde mig til det mørke 🙂

  Velkommen tilbage 🙂

  04/01/2012
 • Laks, laks og laks… Jeg eksker laks, men vil lige indskyde, at, ønsker man at undgå forurening og tungmetaler, er det bedre at spise fisk længere nede fra fødekæden, da de lever af tang, og smådyr, og dermed ikke spiser andre fisk. Især store fisk fanget tæt på land er med høj sandsynlighed forurenede. Er man lige så forelsket i laks og større fisk som jeg kan det anbefales at spise leverafgiftende og detox foods. Fx rødbeder og kuro kulpulver. Så man an trække tungmealgifte og “ikke-velkomne” stoffer ud af kroppen.

  04/01/2012
 • Salli

  Skal man spise det eller smøre det i hovedet – brøndkarsen altså ? 😀

  04/01/2012
 • Dorte Daugaard

  Måske skal den knæhøje karse blandes med bred ymer?! 🙂

  Godt nytår – dejligt at “have dig tilbage” igen 🙂

  04/01/2012
 • Louise T.

  Spises eller puttes på huden?

  For jeg kunne da nok finde en kombi med laks og brøndkarse – og chokolade til dessert 😀

  04/01/2012
 • Godt nytår Anette – og sikke et fint nyt billede du har fået på bloggen 🙂

  04/01/2012
 • Godt nytår, Anette. Og jubii! Du er tilbage;-) spændende at en simpelthen ting som karse skulle kunne gøre så meget. Måske skal man til at så karse på vat ligesom i folkeskolen;-) laks og mørk chokolade holder hos mig. Mums:-)

  04/01/2012