Husk halsen. Den husker stensikkert dig

Lyt til dagens tekst her:

”Hvorfor har ingen opfundet en klemme til at sætte i nakken?”

Spørgsmålet lyder hen over et frokostbord fra min gode kollega og ven Lise Grosmann, som vel at mærke ikke laver sjov. Med begge hænder griber hun om sin halshud og trækker bagud. Godt nok har Lise i forvejen en meget velholdt hud – også på halsen – men hun har en pointe. Huden på halsen kan nemlig have endnu mere brug for opmærksomhed end ansigtet for at holde på smidighed og frisk glød. Og det er der flere grunde til.

For det første har halshuden ikke samme fedtindhold som huden i ansigtet. Det betyder, at den er tyndere og dermed ekstra påvirkelig over for to afgørende ting: fugttab og UV-stråler. Løsningen er derfor enkel: Kør konsekvent en etage ned og giv den en ekstra omgang fugtserum i forhold til ansigtet, overvej også en lidt federe creme ovenpå for at forsegle og dermed holde på fugten og vær beskyttet med solfaktor i dagtimerne. Alt sammen noget, nogen jo godt kunne have ulejliget sig med at minde en om, da man var 25.

Derudover er der forskel på blodcirkulationen og rigtigt gættet: Den er bedst i ansigtet med den konsekvens, at halshuden sakker bagud, når det gælder glød, og at det derfor kan komme til at ligne, at halsen og ansigtet tilhører to forskellige personer med forskellig alder. Den enkleste løsning er at ty til to uvildigt veldokumenterede reparationsingredienser på hudplejehylden, nemlig eksfolierende frugtsyrer kombineret med kollagenboostende indhold som for eksempel peptider eller A-vitamin. På den måde bliver døde hudceller fjernet fra overfladen, så der er fri passage for kollagenoptimeringen.

Så langt så godt – og uden tvivl tilstrækkeligt for mange.

Da vi tidligere i Børsen skrev om fænomenet tech nech, fortalte speciallæge i plastikkirurgi Bonnie Erichsen, at bestemte stillinger altid vil sætte sig. På godt og ondt.

“Træner man for eksempel kun forsiden af kroppen bliver musklerne kortere, og man ender rundrygget,” sagde hun og pegede på modeller som et eksempel på det modsatte.

“De har helt lige kraveben, hvis man kigger efter – og det skyldes en god træning i at droppe ludende skuldre og i stedet rette ryggen og få den ranke holdning frem.”

På samme måde kan det at bøje hagen mod brystet og konsekvent kigge for meget ned (på mobilskærmen) forkorte halsmusklerne og alt andet lige få dobbelthagen frem i lyset og huden til at slå flere folder, forklarede Bonnie Erichsen.

Så kig mere op, lyder det enkle råd. For udover at fremprovokere de bildækslignende folder, så har et bøjet hoved den sideeffekt, at stillingen udløser stresshormoner og fortæller hjernen, at du er trist til mode. 15 sekunder med bøjet hoved er nok til at give hjernen den besked.

I øvrigt, så har plastikkirurg og overlæge Jens Jørgen Elberg et svar til det med klemmen i nakken. For muligvis er det ikke en helt skæv idé, og det uddyber han i morgen.

DET ER EN HÅNDFULD ÅR SIDEN, at en DR medieudviklings-undersøgelse viste, at de 13-29-årige dagligt bruger seks-syv timer foran en skærm. Angiveligt ser folk mellem 18 og 39 år på deres telefon hvert syvende minut – og dermed op til 150 gange om dagen. Tal, der stensikkert ikke er gået tilbage.

HVAD GØR DU PÅ HALSHUDEN? Fortæl, fortæl …

MERE SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube, finder du her.

@beautyspace på INSTAGRAM

02/11/2022
Hudlægen om alternativer til skrappe akne-midler
Akne-SOS plus 30%-plaster ovenpå i går
09/11/2022
6 ting, der DUMPER dine hudpleje-indkøb
Og kirurgens svar på hals-klemmen i nakken

Kommentarer

 • Charlotte
  REPLY

  Nemlig Anette ❤️
  Jeg spørger hudlægen næste gang jeg skal til ham om 14 dage og hvis jeg får et spændende svar vender jeg tilbage
  Kh Charlotte

  12/11/2022
 • Christina kragh
  REPLY

  Jeg bruger mine serum og Avitam på halsen men glemmer altid masker og syre/ peel på halsen men min hals er heller ikke specielt rynket eller gammel at se på:) jeg tror på meget handler om gener og endnu mere vægt, professor og læge Bente klarlund skriver jo også i sin bog at man må træffe en beslutning, vil du være tynd eller rynke fri ?for det er umuligt at være begge dele uden hjælp fra botox filler eller kirurgi når du når op i årene,uanset hvor god du er til at pleje din hud . Jeg er den tykke pige i klassen ! Og når jeg er sammen med veninderne er jeg den der ofte bliver dømt 10 år yngre end dem og når jeg bliver spurgt om det er botox eller filler er mit svar altid ” kanelsnegle og A vitamin cremen ” og måske gode gener det ved jeg ikke for jeg er adopteret 😉 jeg har for år tilbage prøvet botox for bekymrings rynken men min muskulatur er så stærk og vel trænet der, at det var umuligt at lamme den mere end max 8 uger trods jeg fik det de kaldte mande dosis hahaha …så jeg opgav til sidst og det gjorde min pengepung også .så jeg må prise mig lykkelig for en pæn velplejet hud og acceptere bekymrings rynken alt i mens jeg nyder en kanel snegl 😉 jeg er jo også over 50 år så det er vel meget normalt at ha haft lidt bekymringer i livet 😉

  11/11/2022
 • Charlotte
  REPLY

  Tænker det må være generne min mor havde også en flot Hals❤️Hvordan med ansigts formen,har det også betydning for rynkerne,
  Jeg har stadig lidt af ungdommens æble kinder tilbage til gengæld er jeg desværre meget smal/indsunken i underansigtet.
  Synes jeg ældes hurtigere der end feks panden … Er der noget om snakken ?

  10/11/2022
 • Mathilde
  REPLY

  Jeg tygger (sukkerfrit) tyggegummi dagen lang på arbejde. Det hjælper nok ikke på halshuden, men jeg er sikker på, det har en positiv effekt på kæbelinjen 🙂

  10/11/2022
 • Maj
  REPLY

  Og husk lige ørerne også De fortjener også den gode A- vitamincreme.
  God torsdag

  10/11/2022
 • Charlotte
  REPLY

  Der skulle selvfølgelig stå så jeg takker DIG❤️og Lise

  08/11/2022
 • Fru Striib
  REPLY

  Har så længe jeg kan huske taget halsen med i hudplejen og har også lært mine døtre det❤️

  08/11/2022
 • Susanne Dall Jensen
  REPLY

  ALT kommer ned af halsen og ned til brystet, også i nakken. Resterne bliver smurt på håndryggen En vane, som jeg har haft i mange år. Og det gælder både serum, din a-vitamin og hvad jeg i øvrigt ellers bruger

  08/11/2022
  • Tina
   REPLY

   Jeg bruger det mest fantastisk produkt som virkelig giver resultater – jeg kan vist ikke vedhæfte billeder her, men jeg har før/efter billeder fra både min veninde og jeg på kun 1 md brug ☺️
   https://citruss.dk/vare/medi-peel-premium-naite-thread-neck-cream/

   08/11/2022
   • Christina kragh
    REPLY

    Øv den indeholder desværre silikone den lød ellers værd at prøve 🙂

    11/11/2022
 • Anette W
  REPLY

  Jeg anvender den samme creme på halsen som jeg bruger i ansigtet, både morgen og aften. Så min hud på halsen er pæn, men desværre noget løs i det.

  08/11/2022
 • Johanne
  REPLY

  For at citere Caroline Hirons: TAKE IT TO THE TITS. Al, og jeg mener AL, min ansigtspleje kommer helt ned til brysterne. Jeg trækker mine stropper ned og alt fra rens/klud til serum, retinol og SPF kommer på ansigt, hals, bryst, nakke, ører… Jeg vil hellere være safe end sorry, den kronologiske og UV-betingede ældning er jo en del af livet – men jeg vil stadig have så god hud som muligt! Og jeg har lagt mærke til hvor ofte det er huden på brystet og hændernes overflade, der afslører en persons alder – fordi den er så vejrbidt, plettet og rynket. Så resterne af mine produkter ryger på hænderne. Åh jo, og alt smøres på i opadgående retning på ansigt og hals. Og så bruger jeg en rensebalm mindst en gang om ugen med en gua sha og en HEL masse opadgående strøg.

  07/11/2022
  • Johanne
   REPLY

   Vil du i øvrigt ikke bede Bonnie dokumentere påstanden om at en bøjet nakke påvirker humøret negativt? Den lyder helt ærligt lidt lakrids… Vi bøjer jo også nakken når vi læser en god bog, spiser, strikker eller ammer en nyfødt – og det bliver man i hvert fald glad af!

   07/11/2022
   • Marianne
    REPLY

    Tænkte præcis det samme – det lyder ikke helt sandsynligt 🙂

    08/11/2022
 • Charlotte
  REPLY

  Hej Anette
  Jeg har det omvendte problem det er min hud i ansigtet der er hårdest ramt af alderen solen og utallige timers stegning i Israel pga af psoriasis Smurt godt ind i baby olie og tjære for det sagde pigerne jeg solede med virkede og det gjorde deti det døde hav og puva stråler UVB lys kortisoncremer osv og 4-5 uger adgangen var jeg indlagt hvor jeg blev smurt ind i tjære med en malerrulle fra top til to på Gentofte hospital
  Da jeg var cirka 15 år blev jeg forbrændt på Gentofte hospital af puva stråler min hals var et stort sår men det er stadig min hals der holder sig langt flottere end min hud i ansigtet som dog er blevet meget flottere efter jeg har fået Fenol Peeling og et nyt produkt som er hud fornyende sprøjtet ind (det er ikke profillo men noget ala det bare mod kreppet hud . Wow en forandring
  Jeg nærmer mig med hastig skridt til og ligne en kvinde med 56 år på bagen der har passet godt på sin hud
  Jeg har stadig en smule krep som jeg kæmper imod,Men takket være din og lises gode tips og faringerer er min ansigts hud blevet langt pænere end når jeg kigger 6 år tilbage
  for nylig vidste Facebook mig minder med en selfie hvor min tydelige valnød hage sprang mig i øjnenene
  . Den er også væk nu Så summa summarum er at jeg nu som 56 årig har en langt pænere hud end da jeg var 50
  Men hvorfor er det lige huden på min hals er langt flottere end mit ansigt?
  Og ja så er der selvfølgelig lige det at det har kostet mange penge men det er det hele værd, Og få en ny chance for at passe endnu bedre på min ansigtsud det bedste tip har været solcreme solcreme(når pso ikke kræver sol)
  Tak for dig Lise❤️
  KH Charlotte

  07/11/2022

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *