Hvad Go’ Morgen Danmark handlede om i går

Se bort fra emne-vinklen i billederne, for det er lidt misvisende. Ja, vi mærker radiatortør hud, men den er jo strengt taget rimelig nem at gøre noget ved: Skru ned for varmen – indendørs – og op for fedtet (i din hudpleje). Når der er styr på det, så er der især tre emner, der optager mange:

 • Hvordan får jeg mere glød
 • Hvordan giver jeg tørtrætte linjer det glatte lag
 • Hvordan ensarter jeg huden

Overordnet er grundprincippet for at opnå det Kinderæg eksfoliering med AHA eller BHA, A-vitamin og en konstant sikring af, at huden er fugtmæt og forseglet. Andre ingredienser er bonus – som eksempelvis niacinamid, CBD …. Og så er der snakken om EGF og peptider, men nu gælder det enkeltheden.

Døråbneren. Som voksen har vi flere sløve overfladeceller, der kan give en trist og lidt gråmat overflade. Her vil eksfolierende frugtsyre bane vej for den glød og glans, man gerne vil have mere af. Vær opmærksom på din hudtype (og hudhumør) – frugtsyre (AHA-produkter) er især ikke for alle sarthudede. Generelt kan det også være for heftigt at bruge den hver aften. Smart nok blander Pestle & Mortar deres glykolsyre med beroligende niacinamid og fugtmættende glycerin. Og de løb med den her pris sidste år.

Strygejernsvitaminet, nemlig A-vitamin, gør noget for mængden af kollagen og deraf en udglattende virkning. Hvilket (som du har hørt mig sige før) ikke er det samme som at fjerne dem. Det ved vi fra utallige studier. Her virkelig smart blandet med beroligende CBD – og i en jojobaolie, der er kendetegnet ved at være let (faktisk er det en flydende voks). Har du fedtet hud, så vær opmærksom på, at en olie kan være for overvældende. Omvendt vil du hente hjælp til den radiatortørre hud.

Så blev der sat strøm til, da jeg er kæmpefan af lavfrekvent strøm. Ikke fordi litteraturen er overvældende, for det er den ikke. Jeg læner mig dog lunt op af min egen erfaring og så de amerikanske hudlæger Harold Lancer og Nicolas Perricone – begge sværger til lavfrekvent strøm. Jeg har lavet en serie filmklip til Instagram på @beautyspace, som senest bliver lagt på torsdag – også i forhold til forskellen mellem Nuface, Amazing Space og Foreo.

Beskyt det du har. Ellers er alle anstrengelser ligegyldige. Vi er i ly af solen pt., men sidder til gengæld meget bag skærmen, hvor vi bliver påvirket af blåt HEV-lys. Der er lidt uenighed om, hvor strabadserende det blå lys er, men smart er det at sikre sig lavpraktisk med SPF. Jeg havde en lidt anderledes beskyttelse på børstemanér med i går, fordi jeg er så begejstret for Jane Iredales Powder-Me SPF med mulighed for genopfyldning. Af to grunde: Først og fremmest bliver huden så pæn– hverken for dækkende eller for ligegyldig. Nuancen, der rammer mig bedst er ’nude’, og det kan nemt være anderledes for dig. For det andet, så er min hud glad for titanium dioxid, som er det fysiske solfilter, der er i. Endelig er børsten og hele mekanikken rimelig idiotsikker – og jeg har prøvet en del makværk på den konto.  Minusser? Ja. Det er svært at styre en pudder i forhold til, om man vitterlig får den SPF30, der står på pakken.

VIGTIGT: For mig er det så afgørende, at du er opmærksom på indhold. På den måde er der altid stor chance for, at du allerede har noget på din egen hylde, der kan det, vi taler om.

@beautyspace på INSTAGRAM

29/01/2021
Verdens enkleste morgen-rutine
& minimalist-makeuppen forklaret
03/02/2021
Stram med strøm
Hvilket maskineri gør det bedst?

Kommentarer

 • Tina+olsen

  Tak for altid fine kommentar og besvarelser
  Du nævner flere gange en “ mild” fugtserum.
  Kan du give et par eksempler ?
  Kh

  04/02/2021
 • Miller

  Jeg ville tage mig i agt for Natholdet med den udsendelse!

  03/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Miller, uha. Jeg sover heldigvis, når de har sendetid.

   04/02/2021
 • Charlotte

  Hej Anette. Den pudder fra Jane Iredale – kan den bruges som man bruger en “almindelig” pudder (eller mineral pudder) – eller skal den nærmest bruges ovenpå “bare” som beskyttelse ? Kh. Charlotte

  03/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Charlotte, for mig er den sådan en øjenåbner, fordi den lægger sig så pænt. Er meget velfungerende som både SPF og erstatning for foundation, hvis du fugtmister ovenpå. Men vær obs på at finde den rigtige farve OG at man sjældent er sikret det faktortal, der står på æsken, fordi pudder er svær at styre.

   04/02/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord og spørgsmål. Jeg er tilbage med respons onsdag morgen. Tak for din tålmodighed. KH Anette

  02/02/2021
 • Tina+olsen

  Bruger paulas choice exfoliate… syntes den er lidt krads for min hud. Er pestle & morter mildere ?
  Jeg er 51 og med tør , sensitiv hud
  Bh Tina

  02/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tina Olsen, nej det er den ikke. Jeg ville vælge BHA 2% fra Paula’s Choice, og så ville jeg fortynde den med et godt fugtserum. Og bare bruge den 2-3 gange om ugen. Husk fugtmætning + fugtforsegling i forhold din hudtype.

   04/02/2021
 • D

  Hej
  Jeg har læst din bog og følger din råd, især dem mod forstørrede porer – og jeg er vild med det. MEN jeg kan, af en eller anden grund altid få mine produkter, især dem jeg bruger i min morgenrutine, til at fnuldre. Jeg synes efterhånden jeg har prøvet de fleste råd af. Både med ventetid, mindre produktet mm.
  Min morgenrutine består af;
  Eksfoliering med vaskeklud
  Mist
  Pestle & mortar pure hyaluronic serum + en dråbe The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
  Venter så lidt tid, føler mig dog en mere klisret end fugtmættet efter brug af serum??
  Slutter af med Ecooking 24 timers creme + 2 dråber olie her henover vinteren – og her opstår problemet. Når jeg masserer cremen ind i huden, begynder produkterne at fnuldre, især på kinderne. Jeg vil så gerne bruge de rigtige produkter til min hud, men det er som om min hud ikke rigtigt tager imod dem. Hvad pokker gør jeg forkert?
  Håber du kan hjælpe!

  02/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ D, prøv at skære ned:

   Vaskeklud
   Mist med fugtbindende indhold
   Niacinamid 10%+Zinc 1%
   Børst tænder
   24 timers cremen

   Hvordan fungerer det? Olien kan du så presse forsigtigt ind i bittesmå mængder, hvis nødvendigt. Ikke massere rundt.

   04/02/2021
 • Hanne

  Kære Anette. Jeg har læst din bog og fulgt din råde siden september 2020. Jeg er 62 år og har sart hud med tendens til rødme.
  jeg håber du vil give mig et grdt rå eller 2 efter mit indlæg, da jeg er ked af at jeg fortsat er rød, og det er som om jeg har en mindre betændelsestilstand i huden, med bittesmå bumser hist og pis, meget ofte på kinderne. Nå først jeg har lagt min foundation er huden fin, og har en langt bedre overflade end før jeg begyndt med dit program. Nu fortæller jeg lige hvad jeg anvender, og så håber jeg du viltage dig tid til oplyse, om der er noget du synes jeg skal tage væk, eller tilføje til mine rutiner.

  Morgen:
  Rudolph Care “Gentle Cleansing Foam (fra sidste måneds beautybox, tidligere brugte jeg PHFormular, men der er brugt op
  Karmameju”Heal 02” PH regulering derefter Karmameju “Kiss 02” Mist og Karmameju “Coture 01″Eye Cream
  Så “Aurelia CBD Super Serum” efterfulgt af Rudolph Care “Facial Cream” (Fra sidste måneds beautybox, før brugt jeg Karmameju “Cashmere 02” men den er brugt op) Til slut 3 dråber Karmameju “Heal 02 Face Oil)
  Hver anden dag let tørbørste, og hveranden dag lotion P50W fra Bio Recherche.
  Aften:
  Afrensning igen med samme rutine som morgen – hver anden dag EGF Serum fra Bioeffect og din aVitamin creme og hver anden dag samme Rudolph Care med samme CBD Super Serum Fra Aurelia.
  Hvad er det jeg gør forkert, min hud er som sagte meget pænere end tidligere, mere ensartet og med mindre porrer, men rød og ofte småbetændt. Det er lidt frustrende når jeg synes jeg både bruger tid og penge, og ikke rigtig når i mål
  Jeg trænger dybest set nok til at komme på en hudplejeklinik, men det kan man jo ikke lige pt.
  Jeg vil i øvrigt meget gerne høre om du kan anbefale en god klinik i Storkøbenhavn/ eller nord derdfra.
  På forhånd mange tak for din tid. Mvh, Hanne

  02/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Hanne, jeg hæfter mig ved, at du skriver, at din hud er pænere, mere ensartet og med mindre synlige porer end tidligere. MEN at rødme og småudbrud generer dig – og det skal du heller ikke acceptere. Prøv at forenkle din rutine, og se hvad det giver af resultat.

   Morgen: Vaseklud evt. sammen med renseproduktet EXFO Cleanse fra pHformula (den løser mange problemer og er samtidig mild), brug så bare ét fugtserum (af dem du har, men UDEN syre) og af afslut med din nuværende ansigtcreme.
   Aften: Rens med EXFO, brug hver anden aften en toner med antiinflammatorisk salicylsyre (fx. BHA 2% fra Paula’s Choice) og afslut med A-vitamin creme.

   Se om ikke det får rødmen til at forsvinde. Og ja, ellers skal du have din hud set på hos en professionel. Du finder en liste med gode behandlere inde på Beautyspace.

   04/02/2021
  • Hanne

   Kære Anette.
   Jeg er ked af ulejlige dig igen, ville egentlig ønske at du havde en form for on-line konsultation, som man kunne betale for, hvis man har bruge for mere end et kort svar.
   Jeg har altså brug for at få uddybet dit svar, på min tidligere henvendelse, men har også forståelse for hvis du ikke prioriterer endnu et svar tilbage.
   Men nu prøver jeg alligevel :o)

   Skal jeg forstå dit tidligere svar sådan at jeg skal udelukkende skal bruge.

   Morgen:
   Exfo Cleanse
   Aurelia CBD serum – eller hellere EGF serum ?
   og en god ansigtscreme

   Det samme aften

   Og hver anden aften:
   Paula Choice 2% Liquid exfoliant
   og din a-vitamin creme

   Så jeg dropper:
   Ph regulering (Hero)
   Mist (Kiss)
   Olie (Heal)
   EGF serum eller Aurelia CBD?

   og udskifter PW50W, med Paula Choice “Liquid Exfoliant”

   1000 tak for din opmærksomhed.
   Mvh, Hanne

   13/02/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Hanne, mit virke, min kompetence ligger i research-fasen og i at gøre alle (dem, der orker) klogere på indhold. Så man kan sikre sig det rette. Jeg er så gået skridtet videre i forhold til at ‘hælde bogen på tube’, fordi lige præcis den sammensætning vil kunne give 9 ud af 10 noget godt.
    I forhold til din rutine, så helt enig med Aurelias CBD-serum i dagtimerne – og helt enig i forhold til aften, at du skal have fat i BHA.
    Du er nødt til at gribe i egen kind i forhold til om du har behov for en ekstra oliedråbe (i forhold til din hud, i forhold til frosten pt.).
    Vil du på et tidspunkt optimere, så kan du overveje til om aftenen: BHA, EGF, A-VIT.

    Jeg håber, det hjælper. Stor hilsen Anette

    14/02/2021
    • Hanne

     Kære Anette – 1000 tak.
     Jeg prøver mig frem efter dine anvisninger.
     Er der forsten en fast ugedag hvor du er i Go´morgen Danmark ?
     Det tænker jeg at alle dine følger gerne vil vide, og hvis det ikke er en fast dag, at du så evt. lige smider det på insta forinden, så vi kan prioritere at se med.
     Mange hilsner,
     Hanne

     16/02/2021
 • Elisabet

  Jeg forstår ikke helt, kan det være rigtigt at man kan lægge A-vitamin direkte oven på: Pestle & Mortar deres glykolsyre med beroligende niacinamid og fugtmættende glycerin?

  02/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Elisabet, det er en af de bedst dokumenterede kombinationer i forhold til at opnå hudforbedring. Først bruger du en ‘døråbner’ (AHA eller BHA), hvorefter der er langt bedre passage, for det du efterfølgende vil gøre indtryk på huden med. Det kan være EGF, det kan være A-vitamin, det kan være et peptide-produkt. Men som nævnt, så skal man altid gribe i egen kind og tjekke, hvad ens hud har det godt med.

   04/02/2021
 • Lise

  Hej

  Jeg købte boxen med Pestle & Mortar sidste år, men har sart hud. Synes faktisk, den var ret hård, så jeg har sat den væk… vil du generelt fraråde ved sart hud?

  Tak for gode råd

  Lise

  02/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lise, det er så godt, at du netop har taget den beslutning (med at sætte væk), hvis du oplever, at det ikke fungerer. Du kan fortynde produktet med et mildt fugtserum, så du får en mildere eksfoliering. Eller du kan bruge den som en ‘toner-maske’, du bare har op huden måske 15-30 minutter.

   04/02/2021
 • Mariannegylding

  Uh den pudder lyder dejlig. Jeg må med skam sige at jeg forsøger ar snyde mig udenom SPF, med mindre det er virkelig solskin. Jeg bliver enten skinnende, hvid eller klistret af det meste. Dog er jeg rigtig glad for wasos tryllecreme, jeg har dog ikke make up på dagligt, så den tæller ikke rigtig. Anette, den du nævner fra paulas choice med CBD olie i, hvor mange procent A vitamin/retinol er der i? Jeg vil helst ikke under 5%. Ha en dejlig dag ❤️

  02/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Marianne Gylding, hvis du udsatte dit ansigt for 5% retinol, ville du blive svitset. Læg mærke til, at dem, der kalder deres produkter noget med ‘5%’i forhold til A-vitamin har en særlig måde at opliste det på. Du kan se fx. fra The Ordinary, at retinolen er opgjort direkte, men så bliver det anderledes i forhold til granactive:

   https://theordinary.deciem.com/product/rdn-granactive-retinoid-5pct-in-squalane-30ml?redir=1

   04/02/2021
   • Mariannegylding

    Så når pudderdåserne kalder deres a vitamin serum for 5 %, er det faktisk snyd?jeg nåede op på Environs 5. A vitamin trin, men synes det er så dyrt og er derfor på udkig efter noget andet med tallet 5, hvis du forstår. og det nye her hvor de svarer os direkte, er ret smart.

    04/02/2021
 • Mette Sloth Eriksen

  Den boks der er lanceret idag, wow hvor er den lækker. Den glæder jeg mig til at få fingre i 🙂 Så lækker.

  02/02/2021
  • RL

   Hej Anette

   Har du nogen erfaringer med LED ansigtsmasker? Overvejer en Facelite LED facemask som denne https://anitafalslund.dk/produkter/facelite-mask/facelite-led-facemask

   Ved du om der er nogen studier på at det virker?

   Ser i øvrigt frem til din serie filmklip på insta om strømdimserne 🙂

   02/02/2021
   • Anette Kristine Poulsen

    @ RL, ja, jeg har behandlet det i min bog Seriøst bedre hud, som du også finder på biblioteket. Her er jeg også omkring det med studierne.

    04/02/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mette Sloth, jeg håber, at den er vel ankommet hos dig.

   04/02/2021