fbpx

Hvad hvisker hudlægerne om lige nu?

Velkommen til endnu et fast indslag på Beautyspace – et indslag, der vil tage dig og mig med ud i kulisserne, hvor der hviskes om alt det, ingen andre ved så meget om endnu. Altså en slags halv-hemmeligheder. I dag får hudlæge og professor Christian Grønhøj ordet (og jo, han er en af de helt tunge drenge – og jeg er taknemmelig for, at han også spiller en væsentlig rolle i denne her).

Værs’go til Christian:

En international forskergruppe under ledelse af Dr. David Sinclair fra Harvard universitetet i USA, har i nye opsigtsvækkende forsøg (netop offentliggjort i sidste måned) været i stand til at vende vores cellers aldringsproces. To af de vigtigste dele af kroppens celler er dels den såkaldte cellekerne, som indeholder vores genetiske kode, der er en slags hovedcomputer, og dels mitokondrierne, der blandt andet er cellernes kraftværk. Med alderen mister cellekernen styringen over mitokondrierne, og cellerne nedslides og ældes, og der opstår større risiko for, at cellen bliver til en cancercelle. Forskerne har fundet nogle eksperimentelle lægemidler, der i dyreforsøg viste sig at kunne genoprette kontakten mellem cellekernen og mitokondrierne, og dermed vende aldersprocessen. Udover at give mulighed for at kunne bekæmpe aldersforandringer af vores væv, rummer resultaterne også potentiale for, at vi i fremtiden kan forebygge f. eks. hudkræft i større omfang, samt sygdommes som diabetes. Andre muligheder kan være cosmeceutica, der ikke blot bremser hudaldring, men måske også åbne for behandlinger, der for alvor kan reparere ældet hud.

SNUP TIPPET: Ja, det er jo langhåret snak, selvom meningen er klar. Og lovende. Ham dr. Sinclair er i øvrigt værd at hold øje med, for det er også ham, der hylder resveratrol (rødvinsantioxidanten, groft sagt) som både beskyttende og hudforbedrende.

COMING UP: Fra tyndt til tykt hår bliver årets andet dilemma (glæd dig, tør jeg godt love), og så er der en Hollywood-trend, som er så smuk, at det næsten er for meget. Kig med og få Beautyspace serveret gratis enten her eller her.

09/01/2014
Jeg er afhængig af præcis det her
13/01/2014
Så pænt at det gør ondt

Kommentarer

 • Pernille

  Tak Kirsten. Hvor det sødt af dig. Så hvordan fanger jeg dig, når det bliver aktuelt?

  15/01/2014
 • Tanya

  Spændende – og så bliver jeg alligevel en lille smule bekymret for om den slags vil forstærke tendensen til blindt at hylde ungdom frem for erfaring? (ja, man kan godt høre at jeg nu nærmer mig de 40 med hastige skridt)
  Skønt med dette nye tiltag, keep ’em coming! 🙂

  13/01/2014
 • Rikke Bisgård Sørensen

  Spændende indlæg 🙂

  12/01/2014
 • Pernille Sparsø

  Ham Christian er da en yderst interessant herre! Og ja Anette, med et arbejde indenfor kræftspecialet kan jeg kun medgive dig at ting tager tid, for empirien skal være i orden. Men hvor er det dog opløftende læsning:-)

  11/01/2014
 • Jeg kan se Pernille har spurgt i en tidligere blogpost om Nuface gel. Jeg tager gerne gel mv med hjem fra USA til dem der er interesserede. 🙂

  11/01/2014
 • Eva

  Kære Anette

  En skønhedsting, jeg har spekuleret over i mange år :
  Natserums – er vel designet til at virke, når man sover – men hvad når man ikke falder i søvn ? Du ved, de søvnløse nætter..er den dyre serum så bare spildt ( udover natten 🙂 ?
  Kan jeg bruge den om morgenen i stedet ? Pt. er det Estee Lauders Night repair concentrate ?
  Men Night indgår jo ligesom i navnet ….

  Med KH, Eva

  11/01/2014
 • Jess

  Jeg synes, det er en rigtig god ide med de her fast indlæg :o)
  God weekend herfra.

  10/01/2014
 • Uh det lyder nu spændende 😮

  10/01/2014