A-vitamin ansigtscreme med duo A-vitamin

Hvis natcreme er fup …

Det er endnu ikke lykkedes for nogen at dokumentere med overbevisning, at visse ingredienser kan påvirke vores hudceller anderledes, bare fordi vi ligger ned. Eller fordi vi sover.

Du har sikkert prøvet at få anbefalet creme, der skulle være ekstra god til nattens reparation, regenerering, genopladning eller hvad følgeordene nu er. Det kan sagtens være, at det føles bedre med eksempelvis en federe creme, mens man sover og ikke skal have makeup på. Men der er intet videnskabeligt belæg for at tillægge huden særlige egenskaber eller behov om natten. Og den er heldigvis ikke så dum, at den venter, til det er nat med at reparere sig selv, hvis der er nogen form for overlast inde i billedet. Reparation sker i det sekund, det er nødvendigt med hjælp fra kroppens egne DNA-reparationsenzymer. Om dagen derimod er der særskilt behov for UV-beskyttelse.

Alligevel skal du ikke ignorere natten som arbejdsplads, da der er ting, som giver praktisk god mening:

 • DER KAN HURTIGT BLIVE PLADSMANGEL om dagen, hvor det er vigtigt at prioritere beskyttelse fra især antioxidanter og SPF.
 • ISÆR OM VINTEREN kommer vi til at sove for varmt og for tørt, og det kan tappe huden for fugt. Derfor er det en god idé at lade en creme forhindre fugten i at fordampe – skru evt. ned for varmen og op for fedtindholdet, eventuelt ved bare at tilsætte et par oliedråber i den hudpleje, du i forvejen er glad for. 

ANSIGTSCREMEN til natten er derfor en anbefaling af praktiske årsager. Jeg kan gode lide fornemmelsen af arbejdsro til de to forskellige kilder af kollagenboostende A-vitamin blandet med barrielappende ceramider, squalane, hyaluronsyre og lecitin. Men det betyder ikke, at der er noget i vejen for at bruge den om dagen. Alt efter ens sol-historik skal der bare solfaktor ovenpå. Selv gør jeg sådan her om natten, fordi jeg i dagtimerne prioriterer fugt og beskyttelse fra især niacinamid, C-vitamin og SPF. Og jo, der er også en pæn portion niacinamid (B3-vitamin) i denne her, fordi netop B3 er beroligende, rødmedæmpende og samtidig i stand til at øge hudens fedtsyreniveau en anelse. Du kender sikkert skåltalen. 

Indhold forklaret og dokumenteret.

Hvorfor Seriøst bedre hud-bogen på tube ?

TESTED & TRIED: Du finder bruger-kommentarer her og her. Hvis ikke du kan se via computer, så prøv gerne IG på telefonen @beautyspace.

12/11/2020
Doven aftenrutine kræver 2 specifikke produkter
Og så er der den længere, hygge-arbejdsomme
16/11/2020
Få kål på hævede øjenomgivelser
Med kulde, med rulle, med indsigt

Kommentarer

 • Iben Riishede

  Kære Anette,
  Jeg har gennem et stykke tid brugt Avéne TriAcnéal Expert som natcreme efter du anbefalede den på IG i én af dine talks.
  Jeg har været rigtig glad for at bruge den, men cremen er nu udgået. Jeg vil derfor høre om du kan anbefale en anden creme til natten med samme gode egenskaber og prisniveau.
  På forhånd mange tak,
  Mvh Iben

  29/12/2020
 • Ingeborg

  Kan din creme bruges selvom man har tendens til rødme (rosacea)?

  24/11/2020
 • Stine

  Kære Anette.
  Jeg ammer min datter én gang i døgnet inden hun skal sove. Jeg har lige bestilt Ansigtscremen. Må jeg bruge den eller skal jeg vente til amningen er stoppet helt?
  Kh Stine

  22/11/2020
 • Sanne

  Elsker din logik med at der ikke er noget der virker bedre fordi vi ligger ned. 😉

  16/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sanne, tak og ikke mindst tak fordi du så flittigt læser med.

   Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Conny

  Er det ok at bruge selvbrunerdråber sammen med A-vitamincreme?

  13/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Conny, absolut. Det går fint. Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Jette B

  Jeg har netop bestilt din creme, kan næsten ikke vente til den lander i min postkasse

  13/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Jette B, Uhhh, jeg er lige så spændt som dig. På om den lever op til dine forventninger. Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Birgitte B

  Jeg er glad for ekstra fugt om natten. Jeg har dog et andet spørgsmål: jeg er indehaver af en stor krukke øjencreme, som jeg ikke kan komme i bund med. (mest fordi jeg ikke bruger øjencreme sådan dagligt, bare min almindelige creme). Kan man bruge den i hele ansigtet? Den er fra BP, så ingrediensmæssigt kan jeg ikke se noget problem eller? Kh. Birgitte

  13/11/2020
  • Pernille S

   Min personlige erfaring mht plejende cremer om natten er at pudevår stjæler noget af effekten. Bliver mere tør på den ene side af ansigtet når yndlingsliggesidetiden bliver for lang. Har derfor nu gjort mig til vane at forberede min hud til natten flere timer inden jeg går i seng. “Ansigtscremen” skulle jo gerne gavne mig og ikke sengelinnedet 😉

   God weekend, kære Anette

   14/11/2020
  • Anne

   Hej BIrgitte,
   En kommentar fra sidelinjen fra en, der til tider, har haft lidt for meget øjencreme stående, der skulle bruges! – På decolleteen med den!!! 🙂 Der ryger al den lækre creme på, som jeg ikke får brugt i hovedet…. 🙂
   Kh. Anne

   16/11/2020
   • Birgitte B

    Tak Anne – det havde jeg slet ikke tænkt på 🙂 rigtig god idé! Kh. Birgitte

    17/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Birgitte B, åh jeg kender det dilemma. Du kan sagtens bruge en god øjencreme i hele ansigtet. Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Signe Op.

  Ift. A-vitamin handler det vel også lidt om, at det kan gøre huden mere lysfølsom? Mener også at have læst engang, at nogle typer a-vitamin i sig selv kan være lysfølsomme (og dermed miste effekt).. *indsæt selv dén der spekulerende smiley*
  Og; nu har jeg godt nok kun brugt ‘din’ creme i et par dage, men jeg er pjattet med den!
  God weekend 🙂

  13/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Signe, det er jeg SÅ glad for at gøre. Der er visse typer af A-vit, der er mere stabile end andre. Eksempelvis er en ester-variant mere stabil end fx. retinol. Håber, det giver mening. Stor hilsen Anette

   16/11/2020
 • Camilla Q

  Hej Anette,
  Hvad søren gør man når man har meget fedtet T-zone, men samtidig døjer med hud der helt skaller fordi den er tør?
  Tænker at oliedråber vil gøre mig hud endnu mere fedtet.

  13/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Camilla W, altså det samme sted? Fedtet T-zone og tør hud, der skaller af af tørhed? Jeg synes, du skal se en dygtig kosmetiker/kosmetolog i første omgang. Stor hilsen Anette

   16/11/2020