Control freak?

protection-copy

Vi beskytter os mod alting. Altid. Mod flåter, mod bakterier, mod miljøforurening, mod de frie radikaler (som er de små ustabile molekyle-bæster, der gør huden gammel før tid), mod fladjernets udtørrende varme og ja, mod solen. Der er indbygget beskyttelse i næsten alt – lige fra cremer, hårpleje-sprays og badetøj til det motorcykeltøj, jeg så en lille pige krybe i på stranden i forgårs.  Det er jo alt sammen fint, men nogle gange kan det føles næsten uvirkeligt at ha’ overlevet så mange år uden flåt-kontrol, en (bevidst) hær af beskyttende antioxidanter (dem, som kan fælde de frie radikaler), rakathøj solbeskyttelse og…

SNUP TIPPET: Pointen er – i hvert fald når det gælder solbeskyttelsen – at regningen kommer med en vis forsinkelse, nemlig først 10 til 20 år efter, du eventuelt har ladet dig gennemstege. Og huden husker med fotografisk hukommelse, som hudlæge Janne Touborg fra i går fortalte mig. 

Er du beskyttelses-freak?

15/07/2010
Ved du, hvad hudlægen byder sin hud?
19/07/2010
Rammer pink plet eller forbi?

Kommentarer

 • Mie

  Jeg må tilstå, at jeg HAR været helt vild dårlig til at beskytte mig med solcream. Når jeg har brugt solcream, har jeg foretrukket en med lav faktor. Jeg er nu blevet meget klogere af at læse på din blog, og begynder også at tage ansvar på dette område – tak for kyndig vejledning og gode ekspertråd. 🙂

  19/07/2010
 • Jeg kan så tilføje at man også skal huske solcremen når det er overskyet. Mine lår lyser nemlig rødt nu, øv øv

  18/07/2010
 • Gitte Salling

  Hmmm ja det er jeg vist nok, men desværre ikke med solcreme. Det må jeg gøre noget ved!!

  17/07/2010
 • Britta

  Kamilla – jeg har tænkt samme tanke nogle gange, men så tænker jeg også på, at selvsamme pilot vel også er interesseret i at komme helskindet igennem flyveturen 🙂

  17/07/2010
 • Kamilla

  Ja, jeg er lidt kontrolfreak – og har det f.eks ad helvede til med at overlade ansvaret for mit liv til en pilot! Men jeg kan da holde det ud.

  17/07/2010
 • Joan

  Lidt freak er man vel altid:) Jeg er blevet bedre til at bruge solcreme i hvert fald

  17/07/2010
 • Lene

  Jeg er det desværre ikke med min økonomi – det ville den faktisk have godt af tror jeg! :O)God Sommer! Glæder mig til at komme tilbage til bloggen….

  17/07/2010
 • Susan

  Selvfølgelig skal man tænke sig om og ikke gøre nogen dumdristige ting – og når det så er sagt skal vi altså give plads til NUET, til det SPONTANE, til LIVET – og intet af dette rimer særlig godt på KONTROL…

  16/07/2010
 • Anette Kristine Poulsen

  @Karen P – jeps, really. Det gælder også skønne fly- og bilruder ;o) En dagcreme med SPF rækker dog indendørs på Havneholmen, vil jeg mene ;o)

  16/07/2010
 • Nej desværre… beskytter faktisk lidt for lidt, fordi jeg pt er på arbejde hver dag, men veninde fortalte mig, at jeg også er svært udsat for solens onde stråler gennem vinduerne, really?

  16/07/2010