Hysteriske kællinger

skidskola-copy

For nogen er det bjergbestigning. For andre marathon. For mig var udsigten til 800 kilometers kørsel højt oppe i Sverige på isglatte veje nok til at kaste mig ud af komfortzonen. Men jeg kom frem – godt frem – uden at hænge fast i de massive snemasser. Kun for få timer efter at stå overfor en udfordring, der på papiret bare fylder tre små bogstaver: S K I. Virkelig skrækindjagende, hvis man er nybegynder. Og fryser. Og typen, der aldrig har sprunget fra tremeter-vippen. Gid mit mentale mod (som er okay) kunne smitte af på det fysiske, som i mit tilfælde er så forbistret elendigt. Jeg endte med at skride fra den svenska skidskola, da instruktøren kaldte mig hysterisk. Noget, der ikke er speciel smart, hvis man har børn med. Men, men, men. Med ryggen til skiskolen var det gode ved Sverige – udover naturen, som var breathtaking og stille balsam af den kolde, knitrende slags – at jeg fik afprøvet verdens bedste kulde-kit. Det er både cold og cool-proof, og her kommer det, for måske er du mere skiglad end mig….

SNUP TIPPET: Origins All-Purpose High-Elevation Cream dufter lidt af sauna, men er proppet med sheasmør og solsikkeolie. Dermalogicas Climate Control er en kuldebalsam på stick (bl.a. med hvedekimsolie), der holder frostkinder væk og også klarer rødsprængte barnemunde – fås til både læber og hud. La Roche-Posay Anthelios solcreme SPF 30 er blandt mine favoritter, fordi den bliver hvor den skal – nemlig ovenpå huden.

skitjeneste-copy1

NB: Faktisk faldt jeg for Sverige og Tänndalen (som området hed),  for aldrig før har jeg befundet mig i hundeslæde-land …der er noget magisk ved de slædehunde, der hyler som ulve og tilmed har iskolde varulveøjne. Og så er elgene gigantiske og hyggen i hus, når flokke af rensdyr stopper trafikken.

03/02/2011
Ekspert-fif fra en kender
07/02/2011
Hvad beauty-blogs glemmer at fortælle dig

Kommentarer

 • Men du ser STRÅLENDE ud – også på ski! Håber du nør ferien og fik lært kunsten at stå på de to planker …. det er en herlig ferieform, når man først får det lært!!!!

  10/02/2011
 • Vi sidder selv i den mest hyggelige skihytte lige nu – vel mødt med solskin på det mest fantastiske bjerg – der skal bestiges imorgen:-)
  Godt allieret med Sheacremer og selvfølgelig Comfort Zones økologiske læbepomade – der bare fjerner den der røde, ømme hud på –og omkring læberne.
  Kan lide din overskrift- især fordi den altid kan vendes begge veje- til både modtageren og afsenderen..
  Håber du kom ubrækket og godt hjem igen- vores skidtur starter først rigtig imorgen…

  07/02/2011
 • JULIA KIM

  Haha haha haaaha, Anette, det er simpelthen fantsktisk skrevet (grinede nærmest hysterisk da jeg læste dit indlæg).
  Skid hul i det(!), du har været modig (og hysterisk??;-).

  Fik du nogensinde nydt en god gang afterski(d), som jeg anbefalede dig? En gang varm te m. 80% rom, plejer at dulme nerverne!

  Prøv evt. vandski i eksotiske rammer – måske det mere er dig?

  PS. absolut også min favorit solcreme, La Roche-Posay Anthelios, (hvord’n dælen udtaler man det dog det skønne mærke?!??!)

  06/02/2011
 • haha, tak for underholdende skilæsning – eller la’ os glemme det ski. jeg var engang god. noget med at ha’ stået, siden jeg var tre år, flere gange om året osv. og nu er jeg: d ø d a n g s t – efter et uheld på de dumme brædder for flere år siden. jeg stemmer derfor for sverige & smukke dig, men altså ikke de ski. glem dem! heja for varm kakao & duften af sauna.

  06/02/2011
 • Kristina

  Det lyder som en træls oplevelse!
  Du er mere end velkommen til at komme til Flachau (Østrig) og få privattimer af mig, så skal du nok få lært at elske at stå på ski :). For der findes virkelig ikke noget mere fantastisk end det!

  05/02/2011
 • Joan

  Lækre produkter. Jeg er nu ret vild med at stå på ski. Tror du er løbet ind i dårlig lærer – eller måske havde du ikke så meget lyst?

  05/02/2011
 • Lene

  Åh så godt at I kom afsted. Og nej HVORDAN kan han ha’ opfattet dig som hysterisk? Næ – det ligger ikke til familien! :O)
  Glæder mig til at høre mere

  05/02/2011
 • åh ski er det bedste Anette! og Sverige det næstbedste. sådan cirka. Og det der skidskola er jo so last season!
  kh

  05/02/2011
 • Jeg syntes det er flot klaret at du overhovedet tog afsted! Jeg kan godt klare mig uden mere sne iår.

  05/02/2011
 • Britt Rosted Sørensen

  Hej Skønne Anette, dejlig læsning! 😉 og tippet bliver selvfølgelig, som altid, skrevet bag øret, til næste skitur, eller bare den danske vinter!

  05/02/2011
 • Anneli

  Nåh ja, så elsker jeg jo også climate control. Mine sarte kinder får et lag af den når det er rigtig koldt udenfor

  05/02/2011
 • Anneli

  åhh det dejlige sverige… elsker gigantiske elge og hysteriske kællinger!

  05/02/2011
 • susanne

  Du er bare for cool Annette
  godt gået … børn med eller ej
  Jeg ved godt vi skal være en rolle model. Men vi er jo også mennesker os forældre. De gør jo ikke hvad vi siger men de gør hvad vi gør ikke 🙂
  Vi skal ikke finde os i alt og det skal børn jo heller ikke det kan de lige så godt lærer fra barns ben 🙂
  lækre produkter 🙂 by the way- specialt Climate control- kan bruges ude, inde , på børn og alt 🙂 God weekend

  05/02/2011
 • Tinna

  Ha ha ….jeg ser mange sjove billeder;-) Synd at din første tur på ski skulle gå sådan – dårlig skilærer, han skal jo sørge for, at du er tryg. Jeg elsker nu at stå på ski – og det er sådan en super måde at være sammen med familien …håber du nyder dagene deroppe – næste gang må I tage syd på til Østrig e.l. med mere tålmodige skilærere – og så tag en dag alene med skilærer, det giver så meget …fortsat go ferie KNUS

  05/02/2011
 • Britta

  Ha ha Anette … hysterisk ville jeg nok også blive kaldt i den situation – jeg har aldrig været på sneferie og vil helst nøjes med at se det i julefilmene og så tage på en lækker varm sommerferie i stedet 🙂

  05/02/2011
 • Louise

  Uhh, det lyder skønt med skiferie!
  La Roche-Posay Anthelios SPF 50 fluid er virkelig også god, hvis man som mig har lidt fedtet t-zone hud:-)

  05/02/2011
 • Susanne Jensen

  Griner højt. Du får aldrig mig på ski. Jeg tror jeg mangler et gen i den retning. Men naturoplevelsen er fantastisk 🙂

  05/02/2011
 • Nipuni Julie

  Kender godt det med skiene og ikke mindst underviserne. Min lærer ‘opgav’ mig, fordi jeg hele tiden kørte enten udover skrænter eller også kom jeg op af en bakke og så kunne jeg ikke stå fast, så jeg ‘trillede’ hele vejen ned af bakken igen. Dette er dog med langrendsski. Jeg havde det sjovt, men stakkels skilærer, som havde en umulig elev 😉

  05/02/2011