IPL er for dig, der vil mere

IPL er noget af det laseragtige skyts, som gør huden pænere. De små blitzlys dæmper rødme, gør kål på karsprængninger, pigmentpletter og forfiner huden ved at få porerne til at skrumpe en smule (og dét er der ikke ret meget andet, der kan. Uanset hvad andre fortæller dig). Samtidig boostes kollagenmadrassen. For godt til at være sandt? Faktisk ikke. Men det koster (cirka 2500 kr. for en treat), og en enkelt behandling rækker ikke altid. Du kan få IPL hos N’Age, Akademikliniken og hos Mølholms Else Marie Lissau, der behandlede Jette , som jeg har været heldig at få til at svare på et par spørgsmål:

Hvad har ændret sig efter behandlingen?

Alt er bedre. De genstridige røde striber jeg havde langs højre næsefløj (fra et rosaceaudbrud for nogle år siden) og min rødme er næsten væk. Jeg vil dog gerne have en behandling mere for at få rødmen endnu mere væk. Nogen ville sikkert sige, at jeg skulle spare pengene, og at min hud allerede er flot i forhold til mine 48 år, men jeg vil gerne gøre noget ekstra for mig selv.

Gør det ondt, hvor længe varer det, og hvad er prisen?

Det gør ondt som at få smækket en stram elastik på huden, men det er tåleligt. Behandlingen tager 15-20 minutter, og så har Else Marie været lige så effektiv som de tre gange tilsammen med 8 ugers mellemrum, jeg i sin tid fik på Marselisborg Hospital. Ulempen var dog, at effektiviteten gav et hævet ansigt i 2-3 dage, hvor jeg blev hjemme. Den første gang kostede 2100 kr. – en evt. næste gang vil koste 1500 kr.

Vil du anbefale det til andre?

Ja, helt klart! Man skal bare være indstillet på, at det koster 2-3 dage hjemme.

NB: Behandlinger som IPL skal du ikke få lavet hvor som helst. Der skal altid være en forudgående konsultation, og det er altid en god idé at tale med andre, som er blevet behandlet samme sted. Har du spørgsmål til Jettes behandling, så håber jeg, at hun vil besvare dem i kommentarfeltet. Jeg vil eksempelvis gerne vide, hvorfor hun tidligere har fået IPL på Marselisborg og anbefalet af hvem?

18/06/2014
Fartblind og svær at afkode
19/06/2014
Vil du teste for Beautyspace?

Kommentarer

 • Kære alle – også dig Else Marie, tak for kommentar, spørgsmål og svar. Der er vist ikke mere jeg kan tilføje.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2014
 • Kaere Else Marie Lissau,

  Mange tak for dit svar. Det lyder godt. 🙂

  Tror der er mange der gerne vil se foto. Maaske nogle før efter foto kunne komme paa Beautyspace en dag 🙂

  21/06/2014
 • Hej Kirsten V.
  En konsultation koster 600 kr. Vi snakker vi om dit problem, du får en vurdering af din situation, samt information om hvilke behandlingsmuligheder der vil være, og hvordan det hele skal foregå. Jeg har også nogle fotos af andre patienter som jeg kan vise frem, så du har noget at forholde dig til.
  Måske ses vi?
  Kh Else Marie

  20/06/2014
 • Kaere Anette og Else Marie Lissau,

  Mange tak for jeres information.

  Hvad er prisen for en konsultation hos Moelholm, hvor de ser om det er vejen frem for mig eller anden behandling ville vaere bedre?
  Paa forhaand mange tak. 🙂

  20/06/2014
 • Kira Bjørnestad

  Jeg har fået IPL i perioder over de sidste 5 år, med ca 5 ugers mellemrum pga rosecea. Det har gjort en kæmpe forskel for mig. Vil klart anbefale det, men det koster mere end bare prisen for behandlingen – for du skal være forberedt på at kvitte solen og det brune look, OG investere i en god spf50 (kan nøjes med spf30 i vinterhalvåret).

  19/06/2014
 • Jette V

  @Anette, du spørger i dagens tekst, hvorfor jeg har fået behandlinger på Marselisborg og hvem der har anbefalet det. Det var min daværende praktiserende læge, der i 2006 henviste mig “af kosmetiske årsager”, da min rosacea var ret meget i udbrud og blev diagnosticeret. Ventetiden på at komme i behandling med IPL er enormt lang i det offentlige system (8-12 måneder), og et forløb er måske på 3-5 behandlinger, alt efter graden af kosmetiske gener. Men min oplevelse var, at de ikke giver ret mange “skud” og de skud de giver er af lav styrke, så jeg var ikke mere hævet end at jeg kunne gå på arbejde dagen efter. Jeg fik endnu en henvisning fra min læge i vinteren 2012-2013, men efter 3 behandlinger afsluttede de forløbet med en kommentar om at ‘jeg jo også kunne få behandling på en privatklinik’ (hvilket jeg opfattede som en antydning af, at jeg ikke var “syg” nok til offentlig behandling). Det var omtrent samtidig med at jeg var begyndt at lægge min kost om for at spise mig ud af rosaceasymptomerne, og det har jo hjulpet rigtig meget med den rigtige kost, selvom de læger, der behandlede mig, ikke rigtig købte den… Så jeg begyndte at spare sammen til en behandling på en privatklinik, og det har jeg bestemt ikke fortrudt, trods de 2-3 dages downtime det også “koster”. Det har bare været et spørgsmål om planlægning 🙂

  19/06/2014
 • Jeg er den Else Marie, som Anette skriver om.
  Dorte, det er en god ide at behandle karudvidelser inden det er for slemt. Der er ofte en grund til, at de er opstået, og denne årsagen kunne vi måske behandle så risikoen for at karudvidelserne forværres/kommer igen reduceres.
  Man kan få karudvidelser af flere årsager, både rosacea, acne og andre sygdomme samt for meget sol kan give karudvidelser.
  Charlottes mor på 66, kunne være kandidat til IPL. Med alderen får huden en ujævn plettet farve, og både røde og brune skjolder kan reduceres med IPL.
  Peeling kan stramme huden op, men ikke fjerne de røde kar. Peeling kan i nogle tilfælde reducere pigmentpletterne men bør ikke bruges om sommeren.
  A-vitaminsyre er en creme, som vi får fremstillet på apoteket, så den kan hun ikke få via en kosmetolog.
  Jeg synes at I skal vente med IPL til efteråret når huden ikke udsættes for sol. Den skal være bleg før behandlingen og må ikke få sol i mindst en måned efter behandlingen.
  Jette, det er rigtigt der skal gå 4 uger mellem behandlingerne.
  Nina, det er rigtigt, det kan ske at karene går i stykker og det ligner et blåt mærke efterfølgende, men det sker meget sjældent. Men hævet, det bliver man.
  Sanne, dit lys i 50’erne var en højfjeldssol som gav UV lys, det brugte man til psoriasis og andre former for eksem. IPL giver ikke UV lys, men synligt lys som absorberes i forskellige chromophorer (farvestoffer) i huden og kan derfor f.eks. påvirke pigment og blodkar.

  I er velkomne på Plastikkirurgisk Klinik Aarhus, Skolegade 19C, 8000 Aarhus C eller på Privathospitalet Mølholm, Vejle
  http://www.elsemarielissau.dk

  19/06/2014
 • Anette Waaben

  Jeg fik 3 laserbehandlinger sidste går, med 1½ måneds mellemrum. Fik fjernet misfarvninger(gamle solskader) og karsprængninger. Det gjorde da ondt…og er par dage efter hver behandling blev misfarvningerne mørkebrune og meget grimme. Men min hud er flot nu, blød og fin. Jeg skal dog passe meget på solen og bruger altid faktor 30 eller 50 når jeg går ud i solskinnet

  19/06/2014
 • CharlotteK

  Hej Anette,
  Min mor er 66 og snakker nu om at få en syrebehandling (?) af ansigtet, fordi hun har fået en del rynker og så vil hun også gerne have gjort lidt ved alderspletter og ar efter acne. Kunne det være en ide med IPL til hende? Eller skal hun hellere gå i gang med en a-vitaminsyre behandling (tror jeg det er). Altså hvor hun går til behandlinger hos en kosmetolog? eller hvad ville være bedst for hende?

  19/06/2014
 • Jette V

  @Dorthe, jeg ville tage det i opløbet hvis jeg var dig, men hvis du vælger at vente, til det er “slemt nok”, så skal du nok regne med mere end een behandling, og der skal minimum gå 4 uger imellem 🙂

  19/06/2014
 • Dorte Daugaard

  Jeg bliver med tiden mere og mere fristet til at få gjort lidt ved lidt karsprængninger og røde ved næsen og porrer, der kunne trænge til lidt skrumning ved kinderne – det er dog p.t. ikke så slemt, så jeg kan sagtens leve med det.

  Men vil I anbefale, at man tager sådan noget i “opløbet” og får gjort noget nu?
  Eller kan man lige så godt vente, til det er “slemt nok”?

  19/06/2014
 • Jeg tænker med et skævt grin på min Beauty Light fra halvtredserne, ved godt det overhovedet ikke er sammenligneligt, men alligevel. Tror desværre ikke jeg kan afsætte så mange penge og fridage til det, men ville ellers gerne. 🙂

  19/06/2014
 • Nina HC

  Jeg har engang fået laserbehandlet rødsprængte kinder – nedarvet fra min far. For mange år siden gik jeg med to ugers mellemrum hos en hudlæge – det gav en effekt, men det tog laaaang tid. Jeg stoppede pga. graviditet. For et par år siden ville jeg så have mere og gik til en anerkendt privat hudlæge. Det var så ikke lægen, men en sygeplejerske, der behandlede mig med laser med det resultat, at jeg fik mørkeblå blødninger under huden, som gjorde det umuligt for mig at gå uden for huset i 10 dage. Og det var først væk efter mere end to uger. Jeg ved ikke, om mine blodårer var noget særligt, eller om sygeplejersken gjorde noget forkert. Men bare en advarsel – pas på! Det skal siges, at resultatet bagefter var fint. Karsprængningerne var væk, og huden er fin. Jeg vil gerne have lavet mere, men et andet sted! Så jeg er meget interesseret i at høre om jeres erfaringer. Tak, Anette, for at tage emnet op

  19/06/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.