Jamen, føler du dig ikke ensom?

Spørgsmålet lyder prompte, når folk hører om mit hjemmekontor. Ensom? Er du gal – jeg føler mig som verdens heldigste, når dagen begynder klokken seks med en frisk skærm, dampende nybrygget kaffe og et kig til skoven. Arbejdsroen fortsætter, indtil jeg stopper engang om eftermiddagen – alle afbrydelser styrer jeg 100 pct. selv. Sådan har det ikke altid været.  Jeg husker et job, hvor jeg følte mig forstyrret, hver gang nogen kom ind på mit kontor, og jeg udviklende sådant et jeg-kommer-lige-ind-til-dig-i-stedet-om-fem-minutter. For så kunne jeg igen kontrollere afbrydelsen. Groft sagt. Du ryster måske på hovedet, men jeg var også hende, der tryglede mine forældre om at tage mig ud af børnehaven. Da vi et par år efter gik forbi, hviskede jeg til min mor, om hun kunne huske dengang, jeg endelig slap ud derfra. Betyder det så, at jeg er asocial? Nix. At jeg ikke elsker selskab? Nix. Det betyder bare, at jeg henter mindst lige så meget energi fra at være alene som i selskab med andre.

SNUP TIPPET: Jeg er stor fan af hende her, som nu har skrevet en fabelagtig underholdende og vidende bog om det at være introvert. Køb den – både hvis du selv er overvejende introvert eller måske omgivet af personer, der er…eksempelvis dine børn, kæreste eller kollega. De fleste af os er begge dele (vil tro, jeg er 60/40). Bogen indeholder alt fra testen (om du ekstro eller intro) til tips til den introverte leder, kunsten at sige taktfuldt nej, det at skabe respekt om retten til ensomhed og meget meget mere.

NB: Helt og aldeles ude af beauty-sammenhæng, kan du sikkert gætte, hvordan jeg har det med idéen om heldagsskole.

05/04/2013
Derfor vælger jeg petrolatum fra
08/04/2013
Kindben på dåse

Kommentarer

 • Lillian Jensen

  Jeg læste en artikel i Femina for nylig: “Er du indadvendt – TILLYKKE”. Det satte en hel masse på plads i mit hoved. Så kunne jeg bedre forstå, hvorfor jeg har det allerbedst, når jeg er alene eller sammen med min elskede mand. Jeg holder også af at være sammen med andre – bare ikke for lang tid af gangen 😉

  08/04/2013
 • majaVJ

  bogen er på vej til mig og jeg glæder mig, så meget til at læse den. Det gik først op for mig at der var noget der hed extrovert og introvert, da jeg sidste år på jobbet fik mulighed for at tage sådan en test. Sikke mange brikker der faldt på plads, når der kan sættes ord på det. Glæder mig til at få endnu et indblik i det, når bogen læses.
  🙂

  08/04/2013
 • Wow – jeg har nydt min kaffe ekstra meget her til morgen. I selskab med jeres kommentarer. Tak for dem. Jeg tror, den gode Skyggebjerg har ramt et behov med sin bog.

  Alle gode hilsner Anette

  08/04/2013
 • Dorthe B.

  Den bog vil jeg gerne læse. Drømmer ofte om det, at kunne arbejde hjemmefra. Jeg elsker at være alene.

  08/04/2013
 • Rikke Ryge

  Skønhed er mange ting. Og virker stærkest, når den kommer indefra.
  Fedt med en bog-anbefaling – den vil jeg kaste mig over!

  Og det der med heldagsskolen… need I say more 😉

  08/04/2013
 • Sjovt nok vil jeg også sige, at jeg er 60/40 – bare på modsat front. Jeg kan godt lide at sidde i mit stor-rum på kontor med 4 andre og en del afbrydelser. Til gengæld vil jeg helst have fred og være mig selv, når jeg så kommer hjem 🙂

  08/04/2013
 • Helle

  Den bog skal jeg have fat i. Jeg misunder dig virkelig for din hjemmearbejdsplads, for efter at have arbejdet i et åbent kontormiljø med 34 andre, så har jeg indset at jeg arbejder bedst med ro omkring mig. Og lige siden jeg var barn har jeg efter skole/arbejde haft brug for ro når jeg kom hjem – bare lige en lille times tid, hvor man kan “fordøje” dagen. Hvorvidt dette betyder at man er introvert eller ej, så lyder bogen som spændende læsning.

  08/04/2013
 • Jeg har lige læst bogen i påsken, og selvom jeg for mange år siden blev testet som udpræget introvert og har været klar over at sådan var jeg skruet sammen, så er der mange ting der er faldet på plads efter at jeg har læst bogen. Som fx hvorfor jeg ikke er særlig godt selskab når børnene er puttet om aften og der er fred & ro, efter at have tilbragt dagen i åbent kontorlandskab med alle mine ekstroverte kolleger. Selvom jeg kan lide det og alt det fis & ballade vi laver, er det ikke på denne måde jeg er mest effektiv. Synes din hule lyder ret fantastisk!

  07/04/2013
 • Liselotte

  Sjovt at I opfatter det som om det er mest “attraktivt” at være ekstrovert …

  Jeg er selv overvejende ekstro (nok omkring 70/30), og har altid mødt den der “ekstrovert = overfladisk sælgertype” og “introvert = følsom og dyb”. For mig var det fedt at møde nogle tests som fortalte mig at der var nogle styrker og fordele ved at være ekstrovert, ud over at man er god til at komme i kontakt med andre. At det ikke er det samme som er være overfladisk og støjende, at man er ekstrovert.

  Sjovt som det kan være svært at rumme nogen der er anderledes end man selv er – og hvor følsomt det er at opleve ikke at blive rummet – uanset hvad for en type man er 🙂

  07/04/2013
 • Det er så forunderligt, at én bog kan få alle os introverte ud af skabene! Jeg vil også tro, jeg er 60/40 modellen, men jeg ville aldrig få lavet noget, hvis jeg skulle sidde hjemme og være selvstændig!! Det er der alt for meget dagdrømmer i mg til…selvom tanken forekommer mig vildt romantisk.
  Og jeg har aldrig tænkt, at du kunne være ensom deroppe på kvisten (hvor der altid er lys ;-))

  07/04/2013
 • Mette MJ

  Bed også selv mærke i denne bog, da den kom frem for ganske kort tid siden. For ja, ja, ja, hvor lever vi i en tid og et samfund, der hylder det extroverte sind og de extroverte handlinger.
  For os der er mere til den tænksomme, introverte side kan dagligdagen på mange måder være en udfordring.
  Personligt har jeg i næsten 40 år overbevist mig selv om, at jeg primært var extrovert, og sådan har mine omgivelser helt sikkert også opfattet mig. Men det er skuespil affødt af, hvad der “sælger billetter”. Sandheden er i den grad den modsatte (85/15), og skal man ikke bringe sig selv i overhængende fare for at udvikle permanent disharmoni i sit sind og spirende fatal personlighedsspaltning, så må jeg hulme selv respektere, at jeg har brug for de stille stunder og brug for ikke at være sammen med (mange) mennesker det meste af dagen – og blive respekteret af andre for det!
  Ingen tvivl om at det er højstatus at være extrovert og det modsatte at være introvert.
  Så, vi må starte en folkebevægelse for retten til at være introvert og sætte fokus på de mange fine værdier i det. Jeg vil starte med at respektere, hvordan jeg I VIRKELIGHEDEN er – og med at købe denne bog. Tak fordi du mindede mig om den, Anette.

  07/04/2013
 • Pia Randlev Poulsen

  Min store datter var på shoppetur i Århus forleden og eneste pose med retur var fra boghandleren indeholdende netop denne bog…..hun har lovet at jeg må låne den efter 5.maj, så nu er både din og denne bog klar når jeg er 🙂

  07/04/2013
 • Ulla S

  Tak

  07/04/2013
 • Anette J

  Jeg kommer til at tænke på Julia Kim’s fine indlæg om gudinden Hestia som hun skrev her på bloggen, fordi jeg havde et ønske om, at det at være introvert blev det nye sort.

  Den nye bog, håber jeg, kan sætte fokus på alle kvaliteterne ved at have en introvert side.

  07/04/2013
 • det sjove er, at når jeg er sammen med mennesker eller tager en test, bliver jeg betragtet som ekstrovert….men jeg elsker faktisk, at være alene, og kunne i den grad godt tænke mig at skifte jobbet ud som pædagog, med et job der indebar mere selvstændig alenetid….jeg elsker også mennesker!!! men alene tænker jeg mange tanker og jeg keder mig aldrig!!!

  07/04/2013
 • Mai-Britt

  Lyder som om noget kunne falde på plads for mig ved at læse den! Glæder mig til at den kan fås på biblioteket for har ikke kunnet bestille den endnu! Og lige et slut pip: Drop heldagsskolen – Bevar børns fritid! I ønskes alle en skøn weekend!

  07/04/2013
 • Ann Q

  Ja, når man sidder til frokost fredag og bliver helt træt af at høre om alle de ting kollegerne skal i weekenden, så er det rart at finde en bog som denne. Tak for tippet.

  07/04/2013
 • Anette Waaben

  Den må jeg læse. Er selv introvert, men kan mande mig op til at virke extrovert, når jeg skal.

  07/04/2013
 • Den bog er fantastisk – så befriende at finde ud af, at man ikke er en særling – men at man bare er ligesom en hel masse andre mennesker 🙂

  07/04/2013
 • Nej hvor er jeg misundelig. Tænk at ha’ både fred og ro og udsigt til skoven. Fortæl mig ikke at du sidder i et skønt gammelt kontor fyldt med gamle bøger og en Chesterfield stol, for så revner jeg af misundelse. 😉

  07/04/2013
 • Anne Mette K

  Og så åbnede Saxo sørme 😉

  07/04/2013
 • Anne Mette K

  Har læst meget hos Anna de sidste dage og føler mig virkelig ramt f.eks i beskrivelsen af at have holdt en præsententation eller lign og bagefter være fuldstændig blank. Eller hende der efter en fest, må bruge flere dage på lade op igen uden helt at forstå det. Og hende, der får nervøse ticks, når noget at familien fortæller (ikke spørger) at nu skal de på ferie i KBH og ,de regner med at de lige kan sove hos os….Jeg ved pludselig også, hvorfor jeg skriver lange blog kommenterer 😉
  Mon jeg ikke bare skulle få bestilt begge jeres bøger i dag, gør det straks, når SAXO åbner 😉

  07/04/2013
 • Den må jeg have fat i den bog.. Er selv introvert og føler altid jeg skal bortforklare. Der er ikke mange der forstår, hvad det vil sige, da vores samfund priser ekstroverte. Ikke et under der går så mange rundt og føler sig anderledes, forkerte eller at der skal undskyldes for den, man er.

  07/04/2013
 • Øj, den lyder god den bog. Den må jeg ha’!:) Jeg er 100% enig i din hjemme-arbejdsmodel, og elsker også at sidde hjemme og styre tingene i mit eget tempo. Og så tage ud og blive inspireret når man har lyst til det:)

  06/04/2013
 • Kira Bjørnestad

  Det er sjovt du skriver om lige netop dette emne. Min kæreste og jeg har netop snakket om at vi egentlig er rigtig glade for, at begge er typerne der dagligt har behov for noget “mig”-tid og derfor trives rigtig fint med at være under samme tag men i hvert sit rum… Elsker godt selskab, men elsker endnu mere at have tid for mig selv, for det er der jeg finder ro, energi og overskud. Inden min kæreste ig jeg lærte hinanden helt godt st kende, var jeg bange for at han ikke ville forstå min huleboer-mentalitet, men gudskelov var vi enige – og egentlig gør det også bare st når man så er sammen med andre, er man der 100% istedet for bare at være tilstede, for ikke at være alene!!!

  06/04/2013
 • Dorte Daugaard

  Jeg har netop fået bogen og glæder mig meget til at læse den. Det er skønt, at der er en, der kan sætte ord på det, så man (læs:jeg) pludselig føler mig både forstået og værdifuld (og jeg er ikke engang igennem første kapitel)

  Og det er der jo også noget skønhed/beauty i! 🙂
  God weekend!

  06/04/2013

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.