Jamen jeg har ekstra brug for D-vitamin, blev der sagt…

dvitamin

Hov, jeg kan se, du ikke bruger solcreme, lød det fra hud-entusiasten  på et job i sidste uge. Ikke til mig, men til Tina Kissov på billedet. Om et par år er hun færdig med medicinstudiet, så der kom lynhurtigt svar på tiltale: arrrhhh, jeg bruger da lidt, men altså mørke personer har brug for mere D-vitamin – og derfor er det et kæmpe problem herhjemme (lige i D-vitamin-sammenhæng), når kvinder dækker sig til.

SNUP TIPPET: Tina-snart-læge har jo ret i, at personer med mørk hud har nedsat evne til at danne D-vitamin. Det samme gælder ældre mennesker. Udover solen er fede fisk som sild, laks og makrel gode kilder, ligesom der er calciumtilskud tilsat D-vitamin. Med et klik her får du mange flere ord om sol og D-vitamin, nok og ikke-nok.

NB: Tinas makeup er supernem: 1) Lys guldskygge på øjnene – også under nederste vippekant, 2) mørk flydende eyeliner på øverste vippekant (kun halvt på nederste) og generøse mascara-strøg og 3) klar gloss. 

Er du nervøs for det med D-vitamin?

30/06/2011
De kommer. Sephora. Og ved du hvorfor, du skal glæde dig?
07/07/2011
BLÅT til lyst plus et kæmpe hurrrrraaaaa, for I’m back…håber I er derude?

Kommentarer

 • Anja Sand Bjerre

  Velkommen tilbage, Anette! Du må jo have haft vildt travlt med at få det hele op at køre igen – så det skal du ikke undskylde for – cremespørgsmål er (for det meste) ikke akutte spørgsmål og det bedste er, at jeg nu har mange at vælge mellem – det må da være en win-win for min pengepung fremover 😉 så rigtig mange tak for dit svar – jeg håber bloggen er fit for fight igen.

  07/07/2011
 • @Lise L – det var da et noget-for-noget-tilbud, der er til at føle på…
  @Anja – Jeg har flere bud: Exuviance Multi-Protective Day Fluid SPF 15, La Roche-Posay og Avénes solcreme (begge fra apoteket) gør det også rigtig godt – OG så er jeg helt og aldeles vild med KORRES SUNSCREEN FACE CREAM YOGHURT SPF 30, som ligger prismæssigt under den OH, du var glad for (det gør alle mine forslag). Undskyld, undskyld den lange svartid, men de sidste 4 dage har været hektiske pga. blog-nedbrud..
  Kh Anette

  07/07/2011
 • Anja Sand Bjerre

  LotteB: Tusind tak for dine tips omkring dagcreme med solbeskyttelse 🙂
  Jeg har nu prøvet at købe en fra Cleane Scene by Murad (som der også reklameres for herinde) med spf 15 og jeg er indtil videre godt tilfreds…. den dufter helt bæragtigt – hvilket jo ikke er det værste 😀 Vil helt sikkert prøve en af de andre du forslog næste gang 😉

  07/07/2011
 • Er ikke så nervøs for det med d-vitamin. Der er 100% ADT i min vitaminpille – og det stoler jeg på (- ellers må jeg nuppe et par dråber fra datteren). Men interessant at så mange tager ekstra tilskud. Lægeordineret eller?

  @Anja: jeg har også ledt efter dagcreme med spf i. Ole H har lavet en med 15 i (orange). Det billigste sted at få den lige nu er nok via et abonnement på IN. Ellers vil jeg sige Green People har også en med 15 (mener jeg) og den er rimelig billig og god. Jeg prøvede den sidste sommer, men vil personlig gerne ha’ en lidt højere faktor, så derfor bruger jeg den ikke mere. Istedet bruger jeg Origins med spf 35, som jeg synes virker rigtig godt og ellers en solcreme fra La Roche-Posay med 30 i, som jeg synes frugter helt godt.

  07/07/2011
 • Goddag *sms*

  Nu er jeg lige kommet dumpene forbi dig tænkte lige på om du ikke havde lyst til at få en plads på min side under link hvis du linker mig får du en plads hos mig (: Tænkte osse lige på noget andet har noget der hedder på besøg du kan læse mere her http://dytbat.wordpress.com/pa-besog/ Håber du har lyst til at være en af dem… Håber at høre fra dig på min blogger måtte jo lave ny pga ham jeg havde hos snakket jeg ikke med mere og endt med at han bare lukket den ned uden jeg fik det at vide så håber du kan lide min blogger nu jeg kun har været igang i en halv uge ca… (: Forsæt god dag…

  Hvis du vil svare ville jeg blive glad hvis du gjorde det via min blog (:

  Mange knuser fra Dytbat/Lise

  07/07/2011
 • Jeg spiser en d-vitamin pille hver aften. Ja, jeg er nok lidt nervøs. Jeg bilder mig selv ind, at jeg kan mærke forskel, når jeg ikke har fået den i 4-5 dage. Så bliver jeg lettere trist og irritabel 🙂

  01/07/2011
 • Anja Sand Bjerre

  Jeg ved du har bragt et indlæg med solcreme for ikke så mange dage siden.. jeg vil gerne høre dig, om du har en supergod dagcreme med faktor i til en rimelig pris? Jeg har været vild med Ole henriksens “blå” creme..men nu er pengepungen jo ikke altid så stor (desværre)og cremen er også uden solfaktor. Jeg mangler gode alternativer og vil stadig gerne have en let, fløjlsblød ikke-fedtende, og fugtende creme med solfaktor som jeg stadig kan bruge under ole H’s grønne gel… nogen forslag? 😉

  01/07/2011
 • Anja Sand Bjerre

  Jeg er ikke bekymret. Har fået at vide af min læge at de fleste får deres D-vitamin behov dækket om sommeren og om vinteren er det fint bare med en multivitaminpille med 20 mikrogram D-vitamin. D-vitamin kan være skadeligt at tage for meget af, fordi det ophobes i kroppen og kan være årsag til nyreskader og div. (har jeg fået at vide af lægen)..så det er altså ikke noget man bare skal tage i rigelige mængder.. almindelig sund fornuft er at foretrække.

  01/07/2011
 • Anneli

  Jeg tager et D-vitamin tilskud om vinteren og de mørke perioder og kan mærke tydelig forskel på mit energi niveau. Så hellere solcreme og tilskud end uden solcreme…

  01/07/2011
 • Oh jamen jeg spiller jo meget computer 😛 Og har et meget nørdet job 😀

  01/07/2011
 • Dorthe B

  Jeg har også fået konstateret for lavt D-vit. Tager derfor dagligt tilskud. Elsker fisk og sol. solen dog med måde, da jeg har lys hud.

  01/07/2011
 • Jeg er stor fiske spiser– måske mere end de fleste.. gætter på at jeg er dækket…

  01/07/2011
 • CharlotteK

  Har også fået konstateret mangel på D-vit og har fået besked om at tage tilskud – så det gør jeg!
  – hmm, når det nu ik’ var Brigitte Bardot, hvad så med Catherine Deneuve?????? 🙂
  God weekend!

  01/07/2011
 • Frederikke

  Årh en skønhed du der har fundet. Wow, sikken en smuk hudfarve – ville ofre mindst halvdelen af venstre arm for den (har meget brug for den højre)…

  Jeg tager et dagligt tilskud af D-vitamin og nyder solen, når jeg har mulighed for det – naturligvis med et passende faktortal :o)

  01/07/2011
 • Onkel Anne: Det er individuelt og afhænger af også kosten. Hvis D-vitamin niveauet er normalt er en almindelig multivitamin som regel tilstrækkelig.
  Men tilhører man gruppen af danskere, der har lav D-vitamin status og brug for at få depoterne fyldt op, skal der mere til.
  Tal evt. med egen læge, det er nemt at få målt D-vitamin (kræver kun et lille stik i armen ;o)) og derfra er det nemmere at vide, om man skal supplere med ekstra vitaminer.

  Kh Hulemor

  01/07/2011
 • I følge læger med forstand på de del, er mange danskere i D vitamin underskud både pga kosten men også det manglende lys.
  Ham jeg konsulterer (en professor ud i endocrinologi på Hvidovre)siger, at jeg min SKAL tage 72 micrgr/dag = 2 af de stærke!
  Og jeg får både sol og fede fisk…

  01/07/2011
 • @hulemor er man dækket nok, hvis der tages en multivitamin hver dag?

  01/07/2011
 • kira

  åh ja så må man jo krybe til korset… jeg tager viatminer, plus fiskeoliepiller, ekstra c-vitamin og så drikker jeg grøntheekstrat som er et kosttilskud med et ekstra højt antal antioxidanter. Det lyder voldsomt, men det opvejer og tillader en del fleksibilitet mht. kosten, desuden er jeg sjælendt syg og hvis jeg er, tager det max et par dage. Har simpelthen ikke tid til at være syg (har haft en spiseforstyrrelse som yngre i 5 år), nu skal min krop ikke mangle noget!!!

  01/07/2011
 • @Hulemor – tænk at ha’ besøg af en D-vitamin-måler på bloggen. I love it! Tak for dit indspark. Kh anette

  01/07/2011
 • Jae nu er jeg jo sådan en, der bl.a. måler D-vitamin i blodet – og der er tememlig mange, der har et (for) lavt niveau i kroppen.

  Jeg tager altid selv D-vitamin som tilskud og nyder formiddags og aftensol som en dejlig kilde til mere…

  Jeg tror ikke, man skal gå og være decideret nervøs – som du selv har påpeget bliver der ofte meget hype omkring det, journalister kan bide sig fast i (og stave til), fx parabener og D-vitamin.

  Spis varieret og få lidt sol, så er de fleste ganske rigtigt dækket ind. Men INGEN tvivl om, at det er en vigtig faktor, når man går og skranter. Vi SKAL have D-vitamin nok.

  01/07/2011
 • @Marie, selv- eller lægeordineret? Ja, jeg er jo bare nysgerrig.
  @Anette J – dejligt at blive D-vitamin-klogere. Tak.
  @Fru Thornholm – der er mange indbyggede fordele. Var til et foredrag med Thorbjög som også mener, D-vitamin kan sætte gang i vægttab (hvis man er til det).
  @Dorthe – hvor tjekket.
  @RijaH – dig, en nørd? Det vil vi vide mere om.
  kh Anette

  01/07/2011
 • Marie

  Ja, så jeg tager høje doser af d-vita..

  01/07/2011
 • Anette J

  Nix… spiser D-vitamin hver dag og har gjort det i flere år – hele året rundt, for jeg kan ikke tåle sol. Det med D-vitaminerne startede jeg på efter en periode med mange gange forkølelse. Det viste sig, at niveauet af D-vitamin i mit blod var helt i bund. Og så kom jeg i gang med vitaminerne og blev infektionerne kvit.

  01/07/2011
 • Jeg fik i starten af foråret konstateret meget lavt D-vitamin niveau hos min læge, og spiser derfor D-vitamin tilskud. Fandt ud af, at der faktisk er ret mange danskere, der i vinterhalvåret har lavt D-vitamin pga manglende lys.. Ved nu at jeg i den kommende vinter skal passe på – det påvirker nemlig, blandt andet, knogler og muskler – og ikke mindst ens humør!!
  God dag 🙂

  01/07/2011
 • Dorthe

  D-vitamin skænker jeg sjældent en tanke. Varieret mad – heriblandt fisk mindst et par gange om ugen – tror jeg på sikre, at jeg får de vitaminer jeg skal have. Og dermed også de D-vitaminer jeg har behov for. Dog skal jeg tilføje, at jeg dagligt spiser fiskeolie, men det er mere for at sikre, at jeg får tilstrækkelig af de gode olier, da fiskeolie er med til at beherske min pollenallergi.. Så nej, mangel på D-vitamin gør bestemt ikke mig nervøs. 🙂

  01/07/2011
 • Nææ.. jeg tar nemlig ekstra d-vitamin på ordre fra min læge. Da jeg har ret sart hud og er lidt af en nørd er det ik meget sol jeg får 😛 Men det klarer et par piller hver dag 😉

  01/07/2011