Jeg blev doven. Se, hvad der skete

Jeg er fortaler for visse former for dovenskab. Eksempelvis er jeg overbevist om, at det er sjælehjerne-sundt, når sofaen trækker mere med bog og Netflix, end opvaskemaskinen gør. Uden skygge af skidt samvittighed.

Men det er ikke der, vi er i dag.

Måske kender du det med at have haft en god vane, i datid, men som i hovedet på forunderlig vis stadig optræder i nutid. Selvom man slækker. Jeg har prøvet det med løb, hvor jeg havde en lang pause i vinter, men stadig så mig selv som aktiv løber.

Da vi gik i gang med projekt-mere-hår i sidste uge, opfattede jeg stadig mig selv som hende med de gode vaner på hårfronten. Men det er en halv sandhed. Jeg viger skam uden om silikone og bruger ikke stylingprodukter til hverdag, ligesom jeg holder igen med varmt blæs. Massagen er det blevet so so med, det samme med hår-ekstrakten (mest fordi ham, jeg sover ved siden af, bliver dårlig af lugten), det samme med cocktailen af B-vitaminer, som jo i øvrigt kun gavner, hvis man er i en mangelsituation.

Og noget var begyndt at skride. Det fandt jeg ud af, da jeg så sidste uges billeder af mig selv i massagestolen hos frisøren. Så i går morges skrev jeg til Anneliese Brander (Hårklinikken i Aarhus) og fik en afbudstid – det er hende, jeg stadig ser som redningsplanken, der hjalp mig med at stoppe med at fælde for år tilbage.

Nu er hun et høfligt og venligt menneske, men altså… Hvis du vil se med helt ned på min hårbund, så har jeg lagt dommen ud til frit skue. Jeg advarer på forhånd mod stærke billeder i ondt lys … som du finder i stories på Instagram @beautyspace.

Min motiverede plan er: daglig hårbundsmassage (30 sekunder), brug af ekstrakt hver dag (i dagtimerne frem for natten), holde de gode vaner med søvn, minimere varmebehandlinger (føn og glattejern) og nul silikone på hårbunden. Og så er jeg fra nu af på en god blanding af hårgode vitaminer og mineraler, som vi vender tilbage til. For i forhold til sidstnævnte får jeg et par kosttilskudseksperter på banen.

Hårklinikken er ikke for dig, der har godt hår. Og masser af det. Du kan jo altid skele til de gode (og ofte gratis) vaner, der gør håret godt.

Hårklinikken er for dig, der oplever pludselig at fælde eller, at dit hår bliver ringere i kvaliteten, trodeagtigt. Det er ikke gratis, heller ikke ublu. Der er Beautyspace-læsere, som også har andre gode erfaringer, hvis du går tilbage og ser i kommentarfeltet de sidste tre til fem dage. Blandt andet med det middel, der hedder Regaine, som fås på apoteket.

HER ER ET LILLE PLASTER, hvis du ikke nåede Book’n Beautyboxen i morges. Og jo kun, hvis du mangler noget: Hos Pestle & Mortar er der i dag 26 % rabat her (uden kode), og hos Hemphilia er der 20 % med koden SCRUB20. For god ordens skyld skal jeg nævne, at der ikke er tale om affiliate links.

@beautyspace på INSTAGRAM

03/08/2020
Hårekspert: Den afgørende hjælp er gratis
Plus opsamling på sidste uges hår-spørgsmål
06/08/2020
Ærligt talt – med hudlæge Peter Bjerring
Hjælp til os tyndhårede

Kommentarer

 • Julie

  Kære Anette,

  Jeg er sindsyg glad for beautyboksen fra august. Det er min første. Har allerede besluttet mig for, at jeg vil bruge REN’s c-vitamincreme og AHA toner hver dag resten af mit liv 🙂 Men er den for ‘hård’ ved huden den toner? Lige nu bruger jeg den morgen og aftenen. Om morgenen med c-vitamincremen og om aftenen med Hemphilia-cremen over (den giver mig dog lidt sviende øjne, så tror ikke, at jeg tåler den).

  Alt godt,
  Julie

  02/09/2020
 • Sanne

  Dejligt at høre at du også kun er et menneske, som ind imellem ryger ud af de gode vaner. 😉

  17/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rikke Reeberg, åh jeg er glad for mange forskellige slags shampooer. Det er ikke afgørende for mig specifikt med sulfaterne, bare forholdet til fugtmætning og andet indhold fungerer. Jeg tror, du vil blive glad for Pure Professionals shampooer – og så på med Karmamejus HERO lige bag efter på hårbunden.

  @ Mathilde, det kan jeg godt forstå. Heldigvis er der en håndfuld råd som ikke koster. Har du mod på at prøve Regaine? Jeg tror ikke en shampoo i sig selv hjælper nævneværdigt på hårtab …det er en cocktail-indsats. Men se Peter Bjerrings ord. Tror de også vil give dig noget.

  @ Jette B, tak fordi du deler og ja, det tænker jeg absolut.

  @ Maria, mange tak – vi er glade for de gode erfaringer her på bloggen. Tror du, at der har været tale om en mangelsituation?

  @ Amaja, haha …det gør jeg jævnligt og på flere områder. Bare ikke med huden.

  @ ZS, WOW. Det er virkelig interessant læsning. Mon psyken her (altså det at man ser et positivt resultat) også spiller ind? Når den kan sætte håret på stand by, kan det modsatte vel også være tilfældet (se Bjerrings ord). Selvfølgelig i samspil med de perfekte nye vaner, du har fået.

  Stor hilsen Anette

  07/08/2020
 • ZS

  Jeg troede, at jeg skulle blive den næste kunde hos Hårklinikken – håret blev tyndere, mere skrøbeligt og efterhånden også kortere, og mit hovedbund kløede og var irriteret. Det, der fik mig ud af starthullerne var et indlæg her for noget tid siden omkring, hvor dårligt tørshampoo er. Jeg har været storforbruger af diverse stylingprodukter, da håret altid skal sidde lige i skabet – især tørshampoo og hårlak blev brugt i store mængder. Jeg samlede alle de råd jeg kunne finde og kastede mig ud i det:
  1) Jeg bruger kun shampoo, balsam og hårolie (både i vådt og tørt hår flere gange om dagen). Tørshampoo osv er forebeholdt helt særlige lejligheder
  2) Jeg masserer mit hovedbund ved hårvask og kommer balsam i hele håret, også hovedbunden
  3) Jeg afslutter hårvask med at skylle håret i koldt vand
  4) Jeg bruger microfiberhåndklæder for at undgå, at håret knækker
  5) Jeg redder mit hår med Mason Person hårbørsten mindst en gang om dagen
  6) Jeg sover aldrig med vådt hår
  7) Jeg bruger føntørrer så lidt som muligt
  8) Jeg bruger Olaplex hjemmebehandling eller kokosolie mindst 1 gang om ugen (sover med det i håret på et håndklæde)

  I starten syntes jeg det var umuligt uden tørshampoo, hårlak osv, jeg skulle vaske mit hår hver dag og jeg måtte seriøst på en hårlaknedtrapning ved kun at købe rejsestr og gennem dem bagerst i skabet.

  Overgangsperioden var med andre ord rædselsfuld, og jeg var ved at falde i mange gange, men efter 6 mnd konsekvent indsats spurgte min frisør mig, hvad jeg dog havde gjort ved mit hår? Hovedbunden var sund og uden irritation, håret var blevet tykt og mere blankt, og så ændrede det struktur-jeg har slet ikke brug for alle de stylingprodukter mere, og jeg har ikke gået på kompromis – håret skal stadig sidde lige i skabet.

  Så – hvis du ligesom mig har været/er storforbruger af hårprodukter vil jeg på det kraftigste anbefale ovennævnte plan inden du bruger penge og tid på endnu flere produkter 😉

  06/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for responsen. Jeg er tilbage torsdag morgen. KH Anette

  05/08/2020
 • amaja

  hvor er det dejligt at høre at du også kan falde af på den ,det er derfor jeg helst vil bruge maskiner hvor man kan,dog har jeg købt en elektrisk hårmassage maskine fra matas og jeg kan ikke engang mærke jeg bruger den ,konklusion elendig

  04/08/2020
 • Maria

  Hej Anette
  Du kan med fordel prøve imedeen hår/negle, har selv brugt dem i flere år er 51 år. (har dog ikke haft tyndt hår), men blot taget dem som ‘krudt’ til mit iforvejen lange hår. Anbefalede dem til min 82 årige mor, som var blevet godt tyndhåret. Har virkelig hjulpet meget på hendes hår/hovedbund
  //Maria

  04/08/2020
 • Jette B

  Spændende læsning. Jeg tænker på at prøve Hairroot serum fra Less is more. Kan jeg få i Magasin her i Odense, så undgår jeg togturen til enten Aarhus eller København. Jeg ved den har været omtalt her på bloggen. Tænker du, at den stadig er ok??

  04/08/2020
 • Mathilde Carlsen

  Jeg synes hårkliniken er virkelig dyrt, så jeg tænker at forsøge mig med nogle af de gode gratis tips, b-vitaminer, søvn og bedre kost. Men har du erfaring med andre hårtabsshampooer? Fx Gibidyl Forte eller Australian bodycares system mod hårtab? På forhånd tak for hjælpen fra mig, der har tabt 40 procent af håret på toppen og i siderne som følge af et år med amning, sorg og stres. Bedste hilsner Mathilde

  04/08/2020
 • Rikke reeberg Delfs

  Hej Anette
  Ift sundt hår – hvilken shampoo uden sulfater vil du anbefale..? Jeg har tendens til tør og irriteret hårbund, så vil forsøge af skifte min shampoo med et sundere alternativ.

  På forhånd tak Vh Rikke

  04/08/2020