fbpx

Jeg bliver tosset

Eller okay, irriteret. I hvert fald så tilpas irriteret, at jeg har haft brug for at sætte en formildende (og smuk) duftspreder på bordet. Og det hjælper takket være Molton Brown. For hør her:

På den ene side står mange øko-frelste. Dem, der hævder, at 60 pct. af al kosmetisk smørelse går direkte i blodbanerne på den dårlige måde. På den anden side er de seere, som kan finde på efter et Go’ Morgen Danmark-indslag at maile eller ringe for at sige, at INTET jo alligevel går ned i huden – so what’s the point.

Arrrgghh altså.

Det er så komplekst et emne, at vi ikke bliver færdige i dag. For lyt til mange af dermatologerne, som ville juble, hvis det var muligt, at få hele 60 procent af visse kosmetik-ingredienser til at trænge ind i huden.  Samtidig er der i øvrigt intet galt med overfladebehandling – tag solcreme som det mest åbenlyse eksempel. Når det er sagt, så er der masser af virksomme, kosmetiske ingredienser, der skam går ind. Bl.a. niacinamid (B3), a-vitamin og en stor gruppe peptider. Fugtmagneten hyaluron – som vi jo også er vilde med – har ofte for stor molekylestørrelse til at trænge ned i huden og nøjes med at binde fugt i overfladen. Hvilket jo er fint. Og endelig er der de smarte pro-drugs. Som hudlæge Peter Bjerring har forklaret mig, så arbejder eksempelvis mange af de ikke-receptpligtige A-vitaminprodukter præcis sådan, at først når du smører dem på, forvandler systemet dem selv til hudforbedrende A-vitaminsyre. Lidt ligesom citronen på Instagram i går, hvor den jo i sig selv er syre, men bliver til nogen andet (nemlig base), når den indtages.

SNUP TIPPET: Det er SÅ frustrerende, at mange kosmetikprodukter ikke må claime fysiologisk virkning, så det vender vi stærkt tilbage til. Gråzonen mellem at være et lægemiddel og et kosmetisk produkt.

@Beautyspace på Instagram

14/05/2014
Endnu en grund
16/05/2014
Karl, du er for klog

Kommentarer

 • Lise Jørgensen

  Det er svært at finde rundt i produkterne synes jeg. Er det muligt at du evt kan nævne nogle forskellige cremer og serum der går ind i huden og ikke bare er overfladiske? Jeg bruger f.eks. En af Kiels serum og cremer. Er der nogle budgetvenlige mærker du vil fremhæve frem for andre?

  26/05/2014
 • @ Marie Louise Jønsson – Jeg er i dialog med ham, så bare vent.

  @ Jane – Det er der slet ingen fælles facitliste for. Det kommer helt an på, HVAD der er i cremen.

  Stor hilsen Anette

  21/05/2014
 • jane

  hej skøn blog:)
  hvor mange procent af bodycreme etc trænger så ind i huden? jeg har også hørt det er 60 %.
  god dag;)

  20/05/2014
 • Marie-Louise jønsson

  Hej igen Anette. HVIS du nu får en hvis Søren Hedegård i tale ang. Marys smukke hud, kunne du så ikke også spørge ham hvilken makeup hun bruger (eller han bruger på hende). Endnu engang tak for en super blog og ha en skøn dag 🙂 ml

  18/05/2014
 • christina

  Hej tøser de hedder oxygen behandlinger og ja dem bliver man pæn af 😉

  15/05/2014
 • Marie-Louise jønsson

  Til sadhia. Jeg har hørt at kronprinsessen har så smuk hud bla. fordi hun får nogle specielle ansigtsbehandlinger som bliver kaldt “Madonna behandlinger”. Navnet skulle angiveligt stamme fra sangerinden Madonna som skulle have et sådan behandlings apparat i alle sine hjem men behandlingerne har også et professionelt navn som jeg ikke kan huske. “Almindelige” kosmetologer laver behandlingerne og har intet med plastik kirurgi at gøre. Til Anette: du må rette mig hvis jeg er helt galt på den 🙂 ml

  15/05/2014
 • Dorte

  Hej Anette
  Jeg bliver også tosset! Men det er nu fordi min deodorant laver grimme hvide streger på mit mørke tøj. Hvad er det der gør, at nogle deodoranter efterlader hvide nærmest affarvede pletter på tøjet og andre ikke gør?

  Tak for en super blog.

  15/05/2014
 • Sommer

  ohhh, de der Ringere, de må være i familie med dem der vrænger på næsen af sælmord i Grønland, mens de med blottede tandhalse jagter tilbud på ‘marinade’pumpet(kun 12%!) burhønefilet.

  15/05/2014
 • Sadhia

  Kære Anette
   
  Tak for din dejlige blog, som lærer mig hvordan jeg kan passe bedre på min hud. Jeg har dog et spørgsmål, som jeg har forsøgt i lang tid at finde svar på. Det hænger måske ikke så meget sammen med dette indlæg, men jeg spørger alligevel.Hvordan kan man få så flot hud som vores egen smukke Kronprinsesse Mary? Hendes hud har bare den smukkeste udstråling….
   
  Hilsen en af dine mange fans

  15/05/2014
 • christina

  Jeg er forvirret ….øko eller ej …..så skal alt være svanemærket og så må man ikke spise dit og dat “hold nu kæft jeg er forvirret ? Så jeg vælger at være små fed uden rynker 😉 og dufte fantastisk HA ! Fynbo kram ♥

  15/05/2014
 • CharlotteK

  Jamen, det er da utroligt, så mange mennesker der udtaler sig om ting, de ikke har forstand på – eller hører nogle brudstykker her og der og så bestemmer sig for at sådan må det være…

  15/05/2014
 • Berit K

  Godt brølt, Anette!

  15/05/2014
 • Rikke Bisgård Sørensen

  Så Anette! Pas nu på med det raseri 😉 Det giver rynker ALT for tidligt 😀
  Når det så er sagt, så forstår jeg dig altså godt. Jeg vil glæde mig til at se dig gå lidt dybere ned i emnet 🙂

  Kh Rikke

  15/05/2014
 • Diana S

  Hej Anette, hvilken duft har du valgt fra Molton Brown? Synes det er lidt svært at finde den “rigtige” duft til stuen. Tak for hjælpen på forhånd.

  15/05/2014