Kø ved håndvasken

img_5105-edit

Jeg har en dårlig vane med at tjekke folks hænder ud. Ikke fordi jeg bliver dømmende eller får trang til at løfte fingre, men fordi jeg har en svaghed for bløde, velholdte hænder. Fugtmætte naturligvis. På nippet til at dryppe. Udfordringen er, at det bare ikke er nogen let opgave, fordi først fugle- og senere svine-influenzaen fik os til at stå i kø ved håndvasken.  En god vane, ja – men krads for huden.

Heldigvis er der mormors geniale og gratis bløde-hænder-nu-trick: gnid dem i vådt (afkølet) kaffegrums og skyl efter med lunkent vand. Resultatet er en satinmat blødhed. For real. Gode håndcremer er selvfølgelig lettere (og pænere) at have med i tasken, og her er jeg især begejstret for øko-kære og prisvenlige EO, som også har et naturlækkert alternativ til at spritte hænderne af, nemlig Sanitizing Gel, som renser og blødgør hænderne med hjælp fra økologisk ethanol (destilleret sukkerrør), essentielle olier og andet godt – bl.a. lavendel, som også har ry for at kunne fordrive myg, for what it’s worth.  

SNUP TIPPET: Du finder EO i dette skønne webunivers. Og så er der en herre her, som skrev om multisæben, du både kan vaske hund, bil, tøj, tallerkner OG hænder i.  

21/09/2010
De burde sende en million efter hende her
23/09/2010
Tandsmør

Kommentarer

 • Nipuni Julie

  For at få de blødeste hænder kan man også gnubbe dem i en blanding af madoilie og groft salt. Gnub hænderne i 3-5 minutter og vask dem derefter. Til sidst smører du hænderne ind i en fed creme og vupti så har du de blødeste hænder 🙂 God weekend.

  24/09/2010
 • Helle

  Kære Rikke,
  hvis du er til natur og øko, er det bestemt ikke så tosset endda! KH Helle

  24/09/2010
 • Det er muligt, Helle. Jeg er varm på jeres (tossede) badeværelseskøleskab….hvis bare man kunne få plads til det

  23/09/2010
 • Helle

  Kære Rikke,
  jo, klart – på DEN måde ryger de jo over Atlanten, da de produceres i Californien. Min kommentar gik på de omkostninger, der følger med, hvis du personligt bestiller fra “over there”.
  Håber, vi ses en anden gang i Bathroom på SLOWFASHIONhouse.com!
  😉 fra
  Helle

  23/09/2010
 • Helle, det er godt at vide. Jeg går faktisk normalt en lang bue udenom .com sider når jeg shopper, med mindre de ligefrem skilter med hvor de sender fra. Dog havde jeg misset at priserne er angivet i € – det plejer ellers at være et godt tegn på at man slipper for den hæslige told, moms og-jeg-skal-gi-dig-omkostninger som får et ellers uskyldigt køb til at koste kassen(men produkterne ryger vel over Atlanten idet de er produceret i Californien? Eller laves det også mere lokalt?)

  23/09/2010
 • M

  Kære Anette. Tusind tak for dit helt forrygende hårkurstip! Er du da fuldstændig nuts, Aussie er godt!!! Jeg ville ønske jeg kunne vise dig et før- og efterbillede af mit hår, for der er virkelig sket noget! Så nu har jeg købt 4 dunke. Jeg har købt een af hver slags, for mit hår passer til alt hvad de skriver uden på hver dunk! Tusind tak for tippet – jeg vil aldrig bruge andet!!! Eneste minus er duften. Min bedre halvdel kom hjem fra arbejde og spurgte hvorfor der lugtede af klorin i hele hytten? “Klorin??? Her skulle gerne lugte af safflower seed oil” måtte jeg så sige til ham…vi endte med at blive enige om at det nok lugter meget som de der duftviskelædre man kunne få i 80’erne!
  Klem fra M

  23/09/2010
 • Jamen det virker jo! Kaffegrums er genialt, og da bønnerne var ristet i chokolade gav det en dejlig duft til hænderne resten af dagen. Tænk – nu bliver det en del af ‘plejeprogrammet’ at rengøre stempelkande!

  23/09/2010
 • Helle

  Kære Rikke,
  nu er jeg så heldig at være ansvarlig for den afdeling – Bathroom – i SLOWFASHIONhouse, der sælger EO, og jeg er ganske dansk -og jeg får produkterne fra den danske importør… så bare rolig, du sender ikke produkter over Atlanten, når du handler EO hos SLOWFASHIONhouse…!!! Det er teknisk et svensk site (svensk AB), med skabt af den danske designer Rigetta Klint, som nu såmænd bare bor i Sverige. Kan jo være godt at vide, hvis man nu ikke bor lige i nærheden af Magasin…

  22/09/2010
 • Gitte Salling

  Jeg tilslutter mig den med køkkensaltet. Kom et par dråber olivenolie og et par dråber citronsaft i, “vask” hænder med det ca. et minut,- skyl af og kom dejlig creme på bagefter.. Himmelsk

  22/09/2010
 • Ærger mig lidt over alle de gange man har misset en god kaffe-hånd-kur og bare hældt kaffegrumset i skraldespanden. Fra nu af skal der grumses HVER gang 😉

  22/09/2010
 • EO produkter sælges også i Magasin ved Kongens Nytorv (ved ikke mht de andre Magasin) så slipper man for de dyre omkostninger ved at købe i USA

  22/09/2010
 • Det var dog et dejligt lavpraktisk tip! Så er det bare klør fem ned i bunden af stempelkanden næste gang, den skal tømmes.. 2 fluer i ét smæk. Smart!

  22/09/2010
 • Christina Scales

  Kaffegrums er fantastisk. Vi maler bønnerne lidt groft, helt perfekt til den daglige manicure. Kan virkelig anbefales. Jeg bilder mig selv ind at koffeinen i kaffen må gøre noget godt for huden på hænderne. Ellers kan god og opstrammende ansigtsmaske også anbefales til hænderne, jeg elsker den fra Organic M.A.K.E.

  22/09/2010
 • Det med kaffegrumsen havde jeg hørt før, men har jeg prøvet??

  Især nu, hvor vejret er så omskifteligt og nu, hvor vi alle tilbringer mere tid inde, synes jeg behovet for god håndvask, der ikke udtørrer er vigtig.
  Tak for tips!
  mette

  22/09/2010
 • Eller køkkensalt. Min mor hjalp engang en meget gammel dame med et bad og blev fuldstændig overrasket over en babyhud, som denne knap 100 år gamle dame havde. Hun havde såmænd hele sit liv vasket sig med køkkensalt!! Må prøve det med kaffegrumsen, det er jo altid lige ved hånden. kan det være så nemt. Den håndcreme lyder også lækker! Kh karin

  22/09/2010