KAFFE-slabberas

Kaffe i din creme giver ro til huden ...

Kaffe i din creme giver ro til huden ...

Det kan godt betale sig at holde øje med kaffe i din creme, for den har for alvor fået ry for at kunne forbedre og puffe din hud i den rigtige retning. Ikke at gedehyrden, der i det 9. århundrede bemærkede, at hans hjord blev kvikkere af at nippe til kaffeplanter, vidste, at opdagelsen ville føre til en verdensomspændende kongedrik. Og da slet ikke, at der ville følge forskønnende bonus med i kølvandet.
Kaffeplanten har imidlertid vist sig at fungere som ypperlig hudplejeingrediens, for brugt på huden, kan de mest kraftfulde dele, som især koffein og kaffebærekstrakt, dulme rødme, bringe hævelser til ro og måske endda forebygge hudkræft.

SNUP TIPPET: En kop rygende sort kaffe er derfor ikke det eneste, der kickstarter dagen for professor og hudlæge, Leslie Baumann fra University of Miami. Hun bruger også koffein i sin daglige hudpleje. Sammen med sit forskerteam er hun begejstret for koffeinberigede cremer, fordi de formår at slukke den ild, der kan ligge og ulme i hudoverfladen. Ikke flammende bål-ild, men forstået som let irritabel hud. Hvis du har lyst til at læse mere, er muligheden der i denne måneds udgave af ELLE (‘kaffetørstig hud’).  

NB: Mit favoritprodukt er Clarins’ wake-up call (Super Restorative Wake-up Lotion) – en udglattende blanding af koffeinrig grøn kaffe, ginsengrod og havresukker, som vitterlig kvikker synligt op.

12/10/2009
Gå til makronerne
15/10/2009
Mestrer du antydningens kunst?

Beklager, der kan ikke kommenteres mere på dette indlæg