fbpx

Knaser din hud?

Dr. Hauschkas ansigtsolie er genial som hudens undertrøje under dagcremen

Olie fungerer som undertrøje for huden under dagcremen

Knastørre læber, sandpapirs-hænder og hud, der truer med ikke at kunne være i sig selv, er efterhånden blevet hverdagskost. For luften bliver ved med at svare til kategoribetegnelsen på en dry Martini, og vinden stopper ikke med sine iskolde kram, der får min hud til at længes efter et vinterhi.

Men selvom den kolde tid gør sig skyldig i sprukne læber og ru kinder, er det ifølge de hud-kloge ikke specielt kompliceret at beskytte sig mod ubehaget. Det kræver bare et hudpleje-eftersyn. Derfor: tak til alle Jer, der delte ud af vintertrængslerne på Facebook i sidste uge – det hele er blevet flittigt brugt som research til dagens artikel (inkl. løsning til udfordringerne).

SNUP TIPPET: Jeg håber, du har lyst til at læse hele artiklen i  Børsen Weekend (se under artikler / ‘Drilsk vinterhud’), hvori du også finder lækre, brugbare vintertips fra ernæringsekspert og raw food-entusiast Caroline Fibæk.

Og mens kulden stadig raser (i hvert fald omkring mig) serveres her 4 bud på, hvad du IKKE skal byde din hud netop nu:

Varmt vand. Hudens naturlige olier fjernes, hvis du vasker ansigt og krop under for hede vandstråler. Hold temperaturen lunken og brug badeolier.

Deodorantsæber. Drop almindelig håndsæbe og deodorantsæber, da de virker udtørrende

Varmt indeklima. Skru ned for varmen, da høj varme indendørs er knastør kost for huden. Udluftning er endnu vigtigere om vinteren end om sommeren.

Nul beskyttelse. Solens refleksstyrke er høj hele året – 17 pct. på sand og 80 pct. på sne. Hold derfor godt fast i solbeskyttelsen.

Har du et frostsikkert tip, der gør din hud glad?

28/01/2010
Skønhedstendenser # 2
29/01/2010
Skønhedstendenser # 3

Kommentarer

 • Marianne

  Gå på apoteket og spørg efter Gamarde – det er økologi, og deres arganolie og masker er fantatiske. Desværre er det kun få apoteker, der har det endnu, men prøv.

  Er selv helt afhængig af det (olien)..men husk olie på fugtig hud! Bruget det både morgen og afte. Siges at være fuld af omega 6…
  KH Marianne

  15/02/2010
 • Har heller ikke gode råd, læser med her. Men har en kommentar til det med olien i ansigtet. jeg har tør og sensitiv hud, men har simpelthen så svært med olie i ansigtet. Min hud bliver mere stram og følsom af det også selvom jeg bruger creme ovenpå eller ej. Så er det meget bedre med en maske. kan du forøvrigt anbefale en – helst økologisk.
  Mange hilsner Karin

  31/01/2010
 • Jeg har heller ingen gode råd – jeg suger i stedet til mig af alle dine.

  31/01/2010
 • Britta

  Jeg glæder mig til at læse artiklen Anette – jeg er altid tør som pergament om vinteren.

  29/01/2010