Knaser din hud?

Dr. Hauschkas ansigtsolie er genial som hudens undertrøje under dagcremen

Olie fungerer som undertrøje for huden under dagcremen

Knastørre læber, sandpapirs-hænder og hud, der truer med ikke at kunne være i sig selv, er efterhånden blevet hverdagskost. For luften bliver ved med at svare til kategoribetegnelsen på en dry Martini, og vinden stopper ikke med sine iskolde kram, der får min hud til at længes efter et vinterhi.

Men selvom den kolde tid gør sig skyldig i sprukne læber og ru kinder, er det ifølge de hud-kloge ikke specielt kompliceret at beskytte sig mod ubehaget. Det kræver bare et hudpleje-eftersyn. Derfor: tak til alle Jer, der delte ud af vintertrængslerne på Facebook i sidste uge – det hele er blevet flittigt brugt som research til dagens artikel (inkl. løsning til udfordringerne).

SNUP TIPPET: Jeg håber, du har lyst til at læse hele artiklen i  Børsen Weekend (se under artikler / ‘Drilsk vinterhud’), hvori du også finder lækre, brugbare vintertips fra ernæringsekspert og raw food-entusiast Caroline Fibæk.

Og mens kulden stadig raser (i hvert fald omkring mig) serveres her 4 bud på, hvad du IKKE skal byde din hud netop nu:

Varmt vand. Hudens naturlige olier fjernes, hvis du vasker ansigt og krop under for hede vandstråler. Hold temperaturen lunken og brug badeolier.

Deodorantsæber. Drop almindelig håndsæbe og deodorantsæber, da de virker udtørrende

Varmt indeklima. Skru ned for varmen, da høj varme indendørs er knastør kost for huden. Udluftning er endnu vigtigere om vinteren end om sommeren.

Nul beskyttelse. Solens refleksstyrke er høj hele året – 17 pct. på sand og 80 pct. på sne. Hold derfor godt fast i solbeskyttelsen.

Har du et frostsikkert tip, der gør din hud glad?

28/01/2010
Skønhedstendenser # 2
29/01/2010
Skønhedstendenser # 3

Kommentarer

 • Marianne

  Gå på apoteket og spørg efter Gamarde – det er økologi, og deres arganolie og masker er fantatiske. Desværre er det kun få apoteker, der har det endnu, men prøv.

  Er selv helt afhængig af det (olien)..men husk olie på fugtig hud! Bruget det både morgen og afte. Siges at være fuld af omega 6…
  KH Marianne

  15/02/2010
  • Anette Kristine Poulsen

   Kære Marianne, 1000 tak for dit gode tip om Gamarde. Herligt. Jeg lægger det ind under JERES FAVORITTER inden længe. Tak.
   Mange hilsner
   Anette

   15/02/2010
 • Har heller ikke gode råd, læser med her. Men har en kommentar til det med olien i ansigtet. jeg har tør og sensitiv hud, men har simpelthen så svært med olie i ansigtet. Min hud bliver mere stram og følsom af det også selvom jeg bruger creme ovenpå eller ej. Så er det meget bedre med en maske. kan du forøvrigt anbefale en – helst økologisk.
  Mange hilsner Karin

  31/01/2010
  • Anette Kristine Poulsen

   Kære Karin,
   Tak for din kommentar som er meget relevant, for olie kan nemlig præcis gøre ondt værre for visse hudtyper, hvis ikke den smøres på hud, der er let fugtet. Derfor håber jeg, du vil give olien et forsøg igen, for den er virkelig genial som vinterundertrøje for huden. Lad fx. være med at tørre ansigtet, når du hopper ud af badet og smør olien på – eller fugt ansigtet med en vædet vatrondel, eller spray ansigtsmist på huden forinden…hvad som helst der gør, at olien ikke lander på tør hud. Mht. masker så er Origins Drink-Up Intensive et godt bud på en overnattende maske, der virker fugtmættende, så de ses og mærkes. Lad mig vide hvordan det går med olien ;o) Mange hilsner Anette

   01/02/2010
 • Jeg har heller ingen gode råd – jeg suger i stedet til mig af alle dine.

  31/01/2010
 • Britta

  Jeg glæder mig til at læse artiklen Anette – jeg er altid tør som pergament om vinteren.

  29/01/2010

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.