fbpx

Kridhvidt blikfang og et tandsæt af guld!

I Kastrup Lufthavn så jeg engang de ultimative tænder. Eller? En udenlandsk kvinde, der sendte mig et guld-smil. Virkelig. Hun havde tænder af guld fra ende til anden! Det var et spektakulært syn, lover jeg jer. Og sikkert dyrt. Guldtænder kan måske nok være eftertragtede. Det er straks værre, når det kommer til gule tænder. Fra naturens hånd er jeg så heldig at have en stærk tandemalje, siger min tandlæge. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. For det meste. For desværre betyder det i mit tilfælde, at emaljen er lidt gullig. Ikke sådan at jeg ikke kan være bekendt at smile, men det eftertragtede kridhvide smil får jeg aldrig. Af samme grund har jeg aldrig rød læbestift på, fordi det virkelig gør ondt værre. Meget værre. Heldigvis er der lidt tips og tricks til sådan nogle som mig fra Anettes tro væbner Kenneth Adelhardt. Jeg spurgte nemlig hvilke farver i den røde skala man skal gå efter, med den slags stærke tænder.

Ps. Husk at kaffe, te, rødvin og cigaretter er nogle værre banditter, når det gælder om at have hvide tænder. Daglig tandbørstning er selvfølgelig et must, når det gælder pæne tænder og en tandrensning hos tandlægen er heller ikke af vejen, når det gælder det hvide blikfang.

SNUP TIPPET: Når du vælger den røde læbestift, skal du først prøve den på hånden og vurdere, om farven er kold eller varm – gerne flere nuancer ved siden af hinanden, så er det nemmere for det utrænede øje! Varme, (orange)røde farver indeholder gult og forstærker dermed den gule farve, hvorimod kolde, (lilla)røde farver indeholder blåt, med tendens til at dæmpe det gule. Fra Anettes farvelade valgte jeg en næsten blommefarvet nuance (Rouge d’Armani #406) som faktisk gav et overraskende pænt resultat.

Har du en yndlingsrød?

12/10/2011
Kan det nu også betale sig – og hvad er en tur i skyerne værd?
14/10/2011
Men hvordan får de puttet dem i?

Kommentarer

 • Blogsitter Marianne

  @Daniela: Jeg bliver dig svar skyldig, men jeg gemmer spørgsmålet til Anette – mon ikke hun ved det.
  @Louise: Ja, DET er et godt spørgsmål. Mon der er nogen på linien, der kan svare?? Vi er meget nysgerrige…

  14/10/2011
 • Jeg VED godt det er en helt anden boldgade, men gad egentlig vide hvad mænd synes om røde læber? Vil de gerne kysses?

  13/10/2011
 • WOW et smukt foto, HVEM står bag dette look?
  Det gælder iøvrigt ikke kun om farven på tænderne, men i høj grad om læbernes fylde.
  Jeg KAN IKKE have rødt på mine læber pga mine læber ikke fylder så meget 🙁
  Tændernes farve er ok, men læberne for små og smalle
  Dog snyder jeg engang imellem ved at tage en lys og transparant farve på og blande lidt transparant rødt oveni, meeen… ikke helt det look som ses foroven

  13/10/2011
 • Blogsitter Marianne

  Hvor er jeg glad for, at jeg ikke er alene om at kæmpe lidt med den klassiske røde mund.
  @Frederikke: Tak for forklaringen, som er væsentlig bedre og mere troværdig end min tandlæges! (Den slap han nemt om ved)
  @Sanne og EvaK: Tak for flere tips til anvendelige farver, nu går der jo helt sport i at finde den helt rigtige.

  13/10/2011
 • Hmm.. nej, har ikke en favoritrød, netop fordi jeg føler jeg har lignet en klovn med rød på læberne… men måske man skulle prøve igen? Kigger lige med for flere gode røde farver der dæmper gule tænder ;D

  13/10/2011
 • Det har taget mig evigheder at finde den perfekte røde læbestift, for synes alle jeg prøvede trak gult frem. Så kom MAC Me Over kollektionen med farven Runaway Red, som er PERFEKT 🙂

  13/10/2011
 • Da jeg elsker halvtredserstilen, elsker jeg også røde læbestifter og har endelig fundet den perfekte læbestift. Den er fra Oriflame og indeholder tre “kerner”, den har ganske let glans, men er alligevel holdbar – og så er den rar at ha’ på. Jeg har nemlig også Russian Red fra Mac, og den kan jeg ikke li’ at ha’ på, den er nemlig frygtelig tør.

  13/10/2011
 • Jette

  Jeg synes generelt det er de færreste som kan bære en knald rød læbestift. Jeg har dog aldrig tænkt over, at det kan få tænderne til at se mere gule ud. Tak for tippet!

  13/10/2011
 • Frederikke

  Tænderne bliver gradvist mere gullige med alderen, fordi tandbenet ( den del der befinder sig inde i tanden og kaldes dentin ) bliver mere massivt. De små kanaler i dentinet lukkes stille og roligt, og mens emaljen som er klar slides og misfarves, ja så skinner tandbenet jo mere og mere igennem. Så tændernes farve har altså ikke noget med styrke at gøre. :o) Men derfor kan din tandlæge jo godt ærgre sig over, at du er en sløj kunde i hans biks.

  Mon ikke guldtænder kunne opvejes af en iskold neon pink så?

  13/10/2011
 • Lene

  Tænk det har jeg aldrig tænkt på – det er da nok derfor jeg heller ikke er til rød læbestift. Men jeg har netop haft en lilla-agtig lipgloss som jeg syntes var god (mine tænder er nemlig også lidt gullige på trods af at jeg er antikaffesøster). Tak for tippet!

  13/10/2011
 • Britta

  Jøsses … jeg ville have fået et chok hvis jeg havde set en med guldtænder, jeg kan godt forstå at det er noget, du ikke sådan lige glemmer.
  Det er lidt smart det der Kenneth siger med at forstærke og dæmpe den gule, måske det lige skal prøves af foran spejlet 🙂

  13/10/2011