fbpx

Læg elektrisk hår ned som en ekspert

39718732372_f05b02176d

Inden vi går til A-vitaminerne, må det nødvendigvis handle om hår. Weekenden bliver nemlig vistnok isnende kold, så her er opskriften fra fire specialister – sakset fra min artikel i Børsen Weekend i fredags – på, hvad det kræver, når der er lyn i luften.

Dét du sikkert ved: 1) nyvasket hår slår nemmere gnister, 2) al kontakt med kunststof (også uld faktisk) øger den statiske elektricitet og 3) det hjælper at undgå temperatursving (noget svært jo), og så ellers gøre luften indendørs mindre tør.

MASON PEARSON

Lak børsten til

Anbefalingen fra frisør Cim Mahony går på at have en godt brugt hårbørste af vildsvinehår, som er i stand til at opsuge hårbundens fedtstof for derefter at rede det ud i længderne. En ny børste vil ikke være oliemættet på sammen måde og ifølge Mahony have modsat effekt: ”Har du flyvsk og fint hår, så vil det virke ekstra tæmmende at spraye en anelse hårlak på hårtænderne, inden du reder igennem”.

Lad lokkerne lufttørre

Hårspecialist Anneliese Brander fra Hårklinikken i Aarhus anbefaler at lade håret lufttørre – alternativt blæse det tørt med kølig luft frem for det varmeste blus. Og selvom det måske kan give sig selv, så gør det det ikke alligevel: ”At gnubbe sit hår for hårdt med et håndklæde giver gnidningsmodstand, såkaldt friktion, som hurtigt fører til mere elektricitet. Kram det i stedet – stadig med et håndklæde – og lad det tørre med en balsam eller en kur i. En, der ikke skal skylles ud.”

Kend dit hår

Frisør Palma Sørensen anbefaler at være meget mere bevidst om sin hårtype, for netop ved at vælge let pleje til flyvsk og fint hår og det modsatte til kraftigt hår, så er ens grundpleje OK (alt for mange misser det her, fortæller hun). ”Føles håret både tørt og gnistrende, så brug en hårkur en leave-in balsam efter hver vask og tæm elektriciteten med en anelse hårolie i spidser og længder, ikke hårbund.”

Brug balsam omvendt

Den afdøde hår-guru Horst Rechelbacher (ham der opfandt Aveda) tippede i et tidligere interview til Børsen om omvendt hårvask: ”Brug balsam først og lad den sidde et par minutter – måske kommer nogen forbi og giver en hårbundsmassage. Skyl så håret fri for balsam, rens med shampoo og kram til sidst en anelse olie eller leave-in balsam i håret, når det er håndklædetørt.” Tippet er især godt til dem med tyndt hår.

PS: Jeg har aftalt et interview med Cim Mahony, hvor vi bl.a. skal tale om krøllet hår efter opråbene her på Beautyspace.

SNUP MARTS MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX: Den kommer allerede tirsdag den 27. februar kl. 8.00. Lidt på grund af vildskaben her. Jeg lægger en teaser på Instagram inden, og det er helt sikkert. Er du på listen her, får du mailen med alle detaljer.

FOTO: AVEDA

20/02/2018
Forårsmakeuppen, du ikke vil undvære
Eller undvære og undvære er måske for meget sagt. Så bare lov, at du...
22/02/2018
A-vitamin virker for alle
Men hav styr på rækkefølgen sammen med især AHA, HYALURON, SPF og EGF. Og...

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rikke – Frugsyrer er effektive mod pigmentpletter. Så et syre-serum vil du – afhængig af hudtype – nyde godt af.

  @ Sanne – Det er til tyndt og fint hår, at det gør en mættende forskel.

  Stor hilsen Anette

  01/03/2018
 • Det kan godt være at han er hårguru, men at komme balsam i først for derefter at vaske det ud, det lyder altså som et godt salgstrick – hvis man sælger den slags produkter. Rigtig go’ aften, smukke. 🙂

  23/02/2018
 • Rikke

  Mange tak for svaret ! Ja, og det er nemlig sÅ effektivt 😉
  Har du andre bud på serum/ creme til pigment pletter i ansigtet ? Eller skal jeg bare bruge det jeg bruger i forvejen?

  Hilsen Rikke

  23/02/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tine – Noteret. Tak.

  Stor hilsen Anette

  22/02/2018
 • Tine Olsen

  Tak tak tak!!!

  Glæder mig til interviewet med Cim Mahony om udfordringerne med krøllet hår – især fint nordisk meget krøllet og meget tørt hår som mit. Hvordan får man det sundt og stærkt, så håret ikke hurtigt udtørrer og dermed filtrer og knækker??

  22/02/2018
 • @ Rikke – Mange tak for din kommentar og ikke mindst for de pæne ord. Tak!

  Det er herligt, når erfaringer som dine her bliver delt. Det ER også en slagkraftig cocktail du har huden i med både rulle, peel pads og EGF. Der er absolut ingen grund til at stoppe i forhold til graviditet.

  Når solen bliver kraftigere er den bedste idé helt at holde ansigtet ude af strålerne i forhold til ikke at gen-aktivere gamle pigmentpletter. Et argument er også helt at lægge peeling væk om sommeren, fordi vi har brug for al den beskyttelse, vi kan få (selv fra gamle hudceller ;o).

  Mht. strækmærker, så se her:

  https://www.paulaschoice-eu.com/is-it-possible-to-get-rid-of-stretch-marks, hvor der er flere gode og realistiske ord (brug ikke receptpligtig A-vit i forbindelse med graviditet dog).

  Stor hilsen Anette

  21/02/2018
 • Rikke

  Ved godt dette indlæg ikke lige omhandler elektrisk hår, men nu det er det nyeste opslag du har lavet kommer det lige herunder 🙂

  Hej Annette, først og fremmest tak fordi du er så inspirerende ! Jeg følger dig i Go’ morgen Danmark, Børsen og ja selfølgelig på din beauty side kæmpe fan!

  Har et par spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med.
  Jeg har som den trofaste læser købt de tre uundværlige produkter :
  Derma roller
  Comfortzone Peel pads
  Og EGF dag og nat serum

  Og enig min hud har aldrig opført sig bedre end efter disse produkter indtog min hylde for 1/2 år siden. Har førhen lidt at pigment forandringer og uren hud. Nu er der kun lidt rester af pigmentforandringer i panden.

  Men sagen er den jeg lige har fundet ud af jeg er gravid- Juhuu Men spørgsmålet til dig går på om jeg skal ligge Peel pads’ne på hylden, for ikke ar risikere flere pigment forandringer ?
  Skal lige siges jeg bruger faktor 50 og solhat så snart solen er fremme

  Og er der andet du kan anbefalede til at fjerne de sidste pigmentforandringer i panden og evt. gode tips til at undgå strækmærker graviditeten?

  21/02/2018