fbpx

Lær af de professionelle

Jeg er ofte heldig at være i hænderne på prof makeup-folk, som hver eneste gang imponerer med tricks og wow-effekter. Én af dem er hende her, som laver masser af filmarbejde, make-overs og tilmed deler fif ud på sin blog.  Men hun er også skrap. ’Hvis du skal pudse næse, så brug to sugerør’, lyder beskeden, hvis makeuppen er lagt…Et lækkerhedsdrys fra Johanne tæller mange tips, som også er brugbare forud for en fest. Her kommer en lille håndfuld:

1) Undgå eksfolierende produkter i dagene op til du skal noget vigtigt. Huden skaller – også selvom det blotte øje måske ikke lige kan se det. Og det gør det svært for foundation at gøre godt.

2) Det absolut tyndeste (og mest naturlige) lag foundation fås med airbrush-teknik – og gør sig bedst på en HD-skærm

3) Velformede bryn kan du fiksere ved at spraye en anelse lak på en gammel mascarabørste og stryge igennem hårene.

4) Glem alt om et klatøjet look. To dråber ’VisiClear’ fra apoteket giver helt klare øjne – uden antydningen af rødt.

5) Husk farve på læberne. Nude læber kan hurtigt forsvinde, så du ligner en fra The Muppet Show.  

6) Hold på håret (uden at få det lakkede look) og undgå fimrehår ved at blande hårlak og Biosilk-olie.

SNUP TIPPET: Det sidste tip – med reference til opsætningen på billedet – er fra frisør og makeupartist Søren Hedegaard og går på, at håret skal væk fra ansigtet, hvis man er ’på’. Hængehår får hurtigt ansigt og krop til at gå ud i ét, og man bliver lukket til og gemt væk. En hestehale kan gøre det – og de korthårede har selvsagt ikke udfordringen.  

07/01/2013
Tre 2013-tendenser
09/01/2013
Appiness og Maren med mere

Kommentarer

 • Charlotte H

  Mon ikke man kunne forestille sig en konkurrence om sådan en Dinair airbrush startpakke her på siden? 🙂 Så vil jeg i hvert fald gerne deltage 🙂 hehe

  12/01/2013
 • Camilla Ahlefeldt

  Sikke en stribe af tips og tricks! Og hvordan er det nu liiige, man undgår at øjenskygge og eyeliner lægger sig som en skovsnegl i globelinjen i løbet af dagen?

  10/01/2013
 • Julia Kim

  Åh, Winnie, jeg troede et sekundt lige det var mig du bad huske at vaske mig i nakken ;0) Men jeg er en af de grundige nakkevaskere – så min nakke skulle ikke stikke nogen i næsen…;-)

  09/01/2013
 • Winnie

  Som Julia kim nævner om silikone og hinder på hovedbunden, har jeg en frisør veninde der kan fortælle grufulde historier om kunder der har brugt balsam i hovedbunden så længe at hårsækkene bliver kvalt, og hun kunne trække store flager af dødt hår af. Og det var plamager på ti cm i diameter. Jeg har ikke rørt balsam siden.

  Hehe og en lille bøn fra frisørene, vask og skyl dig i nakkehårene, mange glemmer det sted. Og det stikker frygteligt i frisørenes næser. 😀

  09/01/2013
 • fantastisk Anette – du er jo tankelæser (ellers mestrer vi begge telepati!;0) Du fik uploadet svar på mit siliconespørgsmål mens jeg skrev det.

  Jeg er nysgerrig for at høre om flere hårprodukt/styling anbefalinger. Der er selvfølgelig det geniale danske mærke Purley Professional, som heller ikke indeholder parfume. Men jeg vil gerne ha endnu mere inspiration fra skønhedseksperten:-)

  09/01/2013
 • Tak for airbrush info, JO:-)

  Hmmmm ja, det er jo super lækkert med blødt hår. Men silicone, har jeg lært fra div. miljøforskere, kan ikke nedbrydes i miljøet og lægger derfor med tiden en kvælende hinde på jordoverfladen – ligesom den gør på hovedbunden, hvis det kommer ikontakt med det (via eks. hårshampoo/balsam).

  Nu er Biosilk selvfølgelig til de tørre hårspidser. Tænker om der er andre alternativer – uden silicone, udover det helt naturlige skønhedstrick, som jeg deler med Anette K. Poulsen (og min mand), at bruge resten af sin skønne naturlige ansigts/kropsolie i hårspidserne.

  Anette KP. har du skrevet om siliconefri produkter i din blog før – ellers kunne det måske være et interessant emne at tage op i nærmere fremtid?

  09/01/2013
 • @ Johanne – tak for al uddybningsguf.

  @ Julia Kim – haha, jeg er så vild med at de sugerør gik lige ind på fashionkontoen hos dig i Milano. Silikone er er ikke slem, men her min uddybning:
  https://beautyspace.dk/?p=11434

  @ Birgitte B og Anette J – tak.

  Mange hilsner Anette

  09/01/2013
 • Anette J

  Tak for advarslen, Anette. Jeg kan også se, at produktet giver nogle udfordringer i forhold til kontaktlinser.
  Og Biosilk-dråberne bliver solgt til minus 40% på nicehair.dk lige nu.

  09/01/2013
 • @Anette – tjek min blog, der er indlæg om det 🙂
  Ved endnu ikke helt præcis, hvornår det bliver sendt, men programrækken begynder på TV2 d. 13. feb. og vores program er blandt de 3 første…

  09/01/2013
 • Jo

  Jeg bruger Dinair airbrush.. Det særlige ved Dinair airbrush system, er til dels den lille, men kraftige kompressor, den har en jævn fordeling og klatter ikke, den er nem at rense og deres produkter er rigtig gode og holder godt på huden. Prisen er ca. fra 1499 kr for en start pakke med 6-7 produkter…det er beautifulmakeup.dk der er forhandler af Dinair.

  Jeg har læst anmeldelser på Biosilk, men ved ikke hvor meget silikone det indeholder forhold til andre produkter. Men det primære i Biosilk silk therapy er silken som er genopbyggende for håret. Jeg har brugt det i over ti år på mig selv og det har klart haft en positiv effekt på mit hår silikone eller ingen silikone. Silikonen i produktet er det der også samler håret og uden tror jeg ikke produktet ville være det samme. Håret bliver enormt blødt, skinnende og let at rede ud. Og er håret let at rede ud, slider det selvfølgelig mindre på håret. Håret bliver heller udtørret, som tit sker ved brug af produkter indeholdende silikone. De fås i meget små flasker, så man kan prøve det inden man kaster sig ud i de dyre dråber. Det er et produkt jeg varmt anbefaler at prøve, som et dagligt blødgørende eller finish produkt, både med og uden hårspray : )

  09/01/2013
 • Julia Kim

  Super svar Jo!
  Hvilket mærke sugerør vil du anbefale?….ej det mente jeg ikk;-)
  Det lyder pludselig fristende, enkelt og super nemt m airbrush. Hvad koster sådanne et engangsbeløbsapperat? Og hvilket mærke er bedst til hjemmebrug. Og hvor køber man det?

  …og lige et sidste spørgsmål: hvor lidt/meget sillicone er der Biosilk olien i forhold til de andre “slemme” sillicone olie mærker?

  08/01/2013
 • Julia Kim

  Min humor er mildest talt snotforkølet – hvorfor jeg jo prøvede sugerørstrickset….ej spøg til side hahaha! (er dog mega forkølet;-)

  08/01/2013
 • Jo

  Må hellere lige skynde mig at slå fast at den airbrush jeg bruger skam også er til “gør det selv” brugog man behøver absolut ikke være en makeup artist som jeg for at for at kunne bruge sådan én selv…det er faktisk forbløffende let og det kan være en fordel hvis man har sart hud, da produktet ikke indeholder parfume, parabener eller silikoner, men derimod pigmenter og vand.. og vandet fordamper fra huden, så kun pigmenterne er tilbage. Dette gør at gør airbrushlaget på huden, næsten er usynlig, men dog rigtig flot dækkende. Og defor giver det og en flot naturligt naturligt look hvis man har meget farveforandringer i huden f.eks. pga pigment pletter, rødmen, blodåre, uren hud m.m. Prisen for airbrushen er en engangudgift og dertil kommer der produkter. Og mht til HD effekt… hvilket betyder at opløsningen er ultra skarp, så man kan se ALT på huden også et ordenligt lag alm foundation og pudder, men airbrush laver ikke en synligt lag, den er jo ultra tynd, men godt dækkende.

  Det der kan ske hvis man eksofoliere huden, er at den kan blive let rød og skællende.. og det er det skællende hud der kan være svær at gøre noget ved.

  Det med sugerør er gas, men et godt trut i næsen kan gøre enhver godt sminket næse rød og lige trække makeuppen lidt af igen. Men man må god nyse i min makeup stol uden sugerør, dog skal snudeskaftet lige brushes op inden det rammer TV-skærmen.

  Hårblandingen er kan også bruges med feks en hårserum istedet for silken. Biosilken er bare mit favoritprodukt når det kommer til produkter i den katagori. Det indeholder minimal silikone.

  Håber det har uddybet lidt ellers endelig spørg løs : )

  08/01/2013
 • Kære alle,

  Mange tak for jeres ord…kan dog se, at jeg er gået for let hen over airbrush. Jeg har bedt Johanne kommentere på det, så lad os lige se, hvad hun disker op med. I det daglige bruger jeg ikke airbrush-foundation.

  @ Anette J – jeg vil kun anbefale VisiClear som askepotdråber og ikke en hverdags-løsning.

  @ Lise G – åh ja, det er jo en af dine mærkesager.

  @ Tanya – en anelse farve rækker også, og mht. om ‘alt går ud i et’ afhænger af, hvor store læber, man er heldig at have.

  @ Birgitte B – fortæl, fortæl. Hvornår skal vi skrue op?

  @ Charlotte K – kosmetolog-eksperterne vil nok her sige, at eksfoliering må ske dagen før. I mit tilfælde var der tale om en avitaminsyre-kur, hvor huden kan småskalle op til 5-6 efter man er stoppet.

  @ Mie – jeg er så glad for, at du skriver. Eksfoliering handler om at slibe huden ganske let med en mild skrubbecreme. En helt almindelig vaskeklud eksfolierer også huden – dvs. fjerner døde hudceller. Airbrush skriver Johanne om, og HD = high definition, som er det format, TV nu sender i (jeg er ikke teknik-haj, så satser på, det er forklaring nok).

  @ Daniela – jeg tror, vi er enige (og at det er anderledes med A-vit-syrecreme, ikke?).

  @ Salli – ja, nogen fester jo med ham privat, kan jeg se i de kulørte blade.

  @ Heidi & Onkel Anne – ja, det er vist det der hedder overkill.

  @ Lisalise – haha, det var en joke ;o) Men dygtige makeupartister ser ALT – og i hvert fald pænt mere end jeg gør.

  @ Randi – Johanne bruger det produkt, der hedder BioSilk (kan købes hos mange frisører). Mange hårolier indeholder store mængder silikoner, som jeg kun bruger lejlighedsvis, fordi jeg synes, de tyngder. Til hverdag krammer jeg bare en anelse ansigts- eller kropsolie i hårspidserne (og vel at mærke en uden silikone).

  @ Julia K – altså hvad er der sket med humoren her over julen ;o) Det med sugerør var ren spas. Airbrush ER imponerende men absolut ikke noget jeg heller kan forestille mig at stå med derhjemme – Johanne fortæl os noget mere !!

  @ Frederikke – aj, det tror jeg ikke.

  Stor hilsen Anette

  08/01/2013
 • Frederikke

  Øv jeg ligner vist dagligt Miss Piggy i mørkhåret udgave. ;-/

  08/01/2013
 • Julia Kim

  Hahaha, en fra the muppet show;-)
  Altså jeg ved ikke m jer – men hvem har så kuglerunde små næsebor at de ville kunne pudse næse i to sugerør uden at der står snot ud til højre og venstre – med deraf sminke-katastrofal resultat tilfølge?

  Er blevet airbrushet til en gang HD studieoptræden og må sige det er imponerende hvor flot dækkende den “usynlige” spray er. Men det kan man vel ikke gøre på sig selv – for ikke at tale om hvad sådanne et (iøvrigt ret larmende) apperat koster…og fylder i make up pungen :-/

  Men tak for gode effektive skønhedsfif. Tænker at den lækre olie fra Maroccan Oil osse ka bruges m lak?

  08/01/2013
 • Kan du anbefale en biosilk til håret?

  08/01/2013
 • Synes ellers det er en cool hovedbeklædning!

  08/01/2013
 • Kan ikke glemme den med sugerørene.. tror aldrig jeg kommer til at lægge en make-up der gør at man ikke kan pudse næse uden at ødelægge looket.. Men ok, jeg skal eller ikke vises frem på storskærm i HD (tihi)

  08/01/2013
 • Heidi

  Vild opsætning på den model! Tak for tips 🙂

  08/01/2013
 • Salli

  Søren Hedegaard Rocks <3

  tak for gode brugbare tips!

  08/01/2013
 • hmm, jeg synes nogle gange at makeuppen kan “kage” hvis IKKE man har fjernet de døde celler først? Jeg eksfolierer altid selv dagen før o så mætter jeg derefter huden med masser af fugt/maske, men jeg er jo heller ikke “på” i HD så tit 😉

  08/01/2013
 • Mie

  Øhhh gad vide hvad eksfolierende produkter er for noget. For slet ikke at tale om HD-skærm og airbrush teknik. Jeg er HEL blank………..

  08/01/2013
 • CharlotteK

  Godt at få at vide, at man ikke skal eksfoliere kort tid før en fest – det har jeg da gladeligt praktiseret indtil nu – men det stopper da lige med det samme:-)

  08/01/2013
 • Endelig en fordel ved at være korthåret 😉
  Og nu skal jeg snart se mig selv på tv, så ville ønske at jeg havde set de råd før (ej, det går nok)…

  08/01/2013
 • Tanya

  Og forresten: et par ord om hvad airbrush-teknik er? Tak 🙂

  08/01/2013
 • Tanya

  VisiClear bliver vist udsolgt på rekordtid efter denne anbefaling – jeg er i hvert fald overbevist 🙂
  Og jeg er heller ikke til de helt bare læber, men er til gengæld begejstret for gloss med bare en anelse farve, tæt på læbernes egen. Glansen er vigtig med mine smalle læber, synes jeg.
  Og godt fif med eksfolieringen!

  08/01/2013
 • Lise G

  Fantastisk inspirerende, tak! Og hvor er jeg specielt glad for den om Nude læber….lad os få noget farve på kyssetøjet 😉

  08/01/2013
 • Anette J

  “Visiclear” vil jeg se nærmere på, og tak for de øvrige tip – hvem gider ligne en fra Muppet Show:)

  08/01/2013
 • Nice billede !!

  08/01/2013