fbpx

Vivi lærte mere af hans halve time end et helt liv med magasiner

Sådan lød en sms, der tikkede ind efter mandag aften. Den sved. For altså – damen ved vel for pokker, at jeg også skriver på glitrede sider (og elsker det).  Sms’en henviste til mandagens halve-næsten-hele time i København med hudlæge Erik Obitz på scenen. Han havde mange sandheder med i tasken – bl.a. og vel ikke overraskende, at stråling er aldersskurk nummer ét: ”Som 18-årig slipper du af sted med alt, uden det ses. Ved 25 dukker der små fine linjer op, og ved de 40 rammer pletterne. Big time”.

Du kan sammenligne solbadning med at køre i hyrevogn, hvor taxameteret tæller – og cellerne hæver af din startkapital for eneste tur. Hverken du eller jeg ved, hvad vi har stående på kontoen – sikkert er det bare, at regningen kommer. For huden husker alt. Som i hvert eneste lille stykke med brændt bart. Cremet selvforsikring er derfor ikke tosset, og 1000 tak fordi I på bloggen var så generøse at dele jeres forventninger til den gode solcreme – kommentarerne var stor inspiration til dagens sol-guide i Børsen.

SNUP TIPPET: Der kommer flere sol-ord, men bid mærke i det med UV-filtrene, som kan være fysiske, kemiske eller en blanding. Der findes en positivliste (se mere på SPT’s informative website) over tilladte UV-filtre, hvoraf kun ét er et fysisk filter – nemlig titaniumdioxid. Zinkoxid er også fysisk, men må ikke bruges i større doser. Jeg er dog ikke bekymret for zinkoxid, som jo gerne må bruges i cremer i andre sammenhænge – bare funktionen beskrives som eksempelvis lindrende og ikke solbeskyttende. Jeg har flere solcremefavoritter – også to udelukkende med  fysiske filtre 1) Derma Eco SPF 30, som har hele 3 mærkninger (Ecocert, Svanen og Astma-Allergi) – du bliver kridhvid af at bære den, men det generer mig nu ikke, for Pjerrotlooket aftager efter en times tid, og med en god serum eller olie under fungerer cremen OK.  2) Organic Pharmacy SPF 30 er et (dyrt) hit …også selvom den ingen mærkninger ejer og tilmed indeholder zinkoxid (men med rette argumentation) – til gengæld bliver du ikke hvid. Et virkelig lækkert produkt trods kraftig mandeldessertduft. Døjer du med øjne, der kradser i selskab med solfiltre, vil du juble over de to valg her.

Om jeg så er bange for kemiske filtre? Nejda. Jeg er bange for hud, der krøller af solforbrænding.

07/06/2012
Drop alt om pretty-pæn
10/06/2012
VIND!

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  SÅ fik jeg også set bagsiden af Søndagsavisen. Skræmmende realitet.

  Stor hilsen Anette

  12/06/2012
 • CharlotteK

  Har også set bagsiden af søndagsavisen – og det er HELT VILDT så stor forskel der er på hans højre og venstre side af ansigtet. Helt skæv i hovedet ser han ud, fordi huden hænger så meget mere i venstre side end i højre. Med det billede af hans ansigt, får man virkelig lige smækket i hovedet, hvor stor en forskel det gør (også rent rynkemæssigt) at beskytte sin hud mod solen.

  11/06/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Maria S – har desværre ikke set den bagside, men det er fuldstændig korrekt, at selv via flyruder og i bilen er vi eksponeret. Altså overalt. Og det er jo tankevækkende.

  @Charlotte – Det lyder som om, du skal have fat i Jurliques Skin Balancing Oil, hvis du er ok med olie i ansigtet? Den retter op på de fleste udsving (toppet med en letvægter solcreme).

  @Liselotte – præcis det med (rov)plukkede bryn var et af hovedemnerne på BeautyspaceLIVE. Here is what to do: 1) Stop al plukkeri nu som i helt nu 2) Konsultér en brynsekspert om ca. 4 uger for at få din form korrekt (eksempelvis Daniela hos Complete Me i Kbh.)3) Skriv igen om 8 uger, hvordan det går…og jo, vil du speede processen op, er NeuBrow et værdigt bud.

  @ Christina AE – hvor fantastisk at høre. Og det er præcis den Helle E også anbefaler i kommentarer længere nede. Jeg vil også pege på Murads Oilfree version SPF 30.

  @ Daniela – du må gøre din indflydelse gældende.

  @ Annette – og dén er også perfekt!

  @ Anette J – lyder som en perfekt kombi. LRP er blandt de mærker, som hudlæger altid råber hurra for.

  @ Metteline – du er jo en særdeles erfaren beauty-kender, så jeg går ud fra at peeling + serum + solcreme på decollete allerede er testet? Der er jo skrappere hudfornyende metoder som IPL og avitsyrecreme, men 36-årig hud der er passet så godt på får mig til at tænke overkill.

  @ Gitte – Guinot gør det supergodt. Kan godt forstå du har fundet din faste sol-date dér.

  Stor hilsen Anette

  11/06/2012
 • Maria S

  Har du set bagsiden af søndagsavisen denne weekend?
  Der er en lille notits om en tidligere lastbilchauffør, der er meget mere rynket i den venstre side af ansigtet. Den side, der har vendt mod vinduet og solen.
  Billedet er den perfekte illustration til Erik Obitz’ ord 🙂

  10/06/2012
 • Heidi

  Hvid – hi hi. Jeg bliver kaldt den hvide dame 🙂

  10/06/2012
 • Charlotte

  Jeg er såååååååå misundelig på den fede aften I har haft, men min lille prins blev 4 år den dag så jeg må komme med næste gang..

  Men jeg kunne virkelig godt brug en vidunder creme for min hud brokker sig i øjeblikket…Den ser bare livløs og trist ud. Har mindre urenheder som driver mig til vanvid. Har snart førsøgt alle mulige cremer lige fra OH, Jurlich, REN, Murad og meget andet og smidt mange mange penge ud på ubrugelige cremer…Hvad dulan skal jeg forsøge mig med denne gang?

  Tænker selv AHA fra RENskincare eller noget fra Rudolph Care..Hjælp flot hud søges til en sidste i 30’erne der godt vil se lidt stram ud og vigtigst af alt have en strålendehud uden de satans mini urenheder der gør at huden ser så ujævn ud……..

  Hjælp hjælp…Hvad med hudlægen mon sagde noget derkunne gavne mig?

  10/06/2012
 • Et helt andet spørgsmål her på falderebet:
  Mine finske aner berigede mig med nogle vilde buskede øjenbryn, og jeg har gennem hele min ungdom storplukket dem for at holde dem nede. Her i slutningen af fyrrene må jeg betale prisen, for nu begynder det pludselig at være (for) småt med hårene, synes jeg.

  Har set, at der findes forskellige produkter, der kan fremme bryn-hårvæksten og overvejer at investere i ét af dem. Men hvilket? Har du erfaringer (egne eller andres), du kan øse af, eller har du en decideret anbefaling?

  10/06/2012
 • uhhh… !
  Ja – det lærte jeg jo så efter i mandags :p

  09/06/2012
 • Christina AE

  Jeg har endelig, efter lang tids afprøven af, hvad der føles som hundredevis af solcremer, fundet den perfekte solcreme – til mig i hvert fald. 🙂

  Jeg har brug for en solcreme, der bla. mindst er faktor 50, er fotostabil, høj UVA-beskyttelse oveni UVB-beskyttelsen og som ikke fedter – dvs. overhovedet ikke fedter.
  Det har jeg så endelig fundet nu: Vichy’s nye “Vichy Capital Soleil SPF 50 Mattifying face fluid dry touch” er fantastisk!
  Uanset, hvor meget, jeg putter på, tørrer den helt og giver et næsten helt mat look. Perfekt til at lægge makeup på.
  Som bonus virker den ovenikøbet (på mig) til at kontrollere shine i løbet af dagen.

  Hvis man ikke har helt så fedtet hud som mig, kan jeg anbefale “La Roche Posay Anthelios XL
  SPF 50+ Extreme Fluid” eller “Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch”, som fås i alt fra SPF 30 til SPF 100 Sunblock.

  Ville bare lige dele dette med jer andre, som leder efter en ikke-fedtende solcreme. 🙂

  09/06/2012
 • hi-hi, sjovt at der kom en smiley med solbrilelr på da jeg forsøgte at taste SpF OTTE i tal 😉
  8

  08/06/2012
 • Flere mennesker (inkl min egen søster)som er BANGE for BLEGHED, burde lære at anvende solbeskyttelse korrekt og så føle den frihed det er at være i den dejlige og varme sol, uden at bekymre sig om rødmen og det værre som følger. Jeg selv “klasker” min søsters brysthud til med MIN (for den i hendes taske er kun Spf 8) solcreme, når hun sidder og “bobler” i solen og jeg gentagne gange siger at hendes hud rødmer, og ja, “krøller”

  08/06/2012
 • Herhjemme bruger vi pt. den ‘gamle’ Derma Baby Solcreme, både til baby, mor og far. Jeg ved at jeg nok ikke slipper for nogle rynker, men jeg vil i hvert fald gerne undgå dem, som solen skaber.

  08/06/2012
 • Anette J

  Kender godt den fra The Organic Pharmacy – den er virkelig lækker, nærmest som flødeskum, men jeg synes den er dyr, og den kræver at man bruge en dagcreme under.
  En kombi af en god dagcreme (Rudolphs)og La Roche Porsay solcreme fungerer for mig denne “sommer”.

  08/06/2012
 • Helle Eriksen

  Til Birgitte B.!

  Vichy har en ny solcreme til ansigtet i SPF 30 og 50+, der giver et sådant mat look og er anti-skinnende. 🙂

  08/06/2012
 • Metteline

  Jeg er SÅ skrap overfor mig selv mht solcremen. På deciderede regnvejrsdage som i dag nøjes jeg med spf’en i min dagcreme + foundation, men ellers er det på med faktor 30-50 (og en serum under, så der er lidt til det hele..). Jeg husker selvf. også altid hals og decollete (hvor gammeldameagtigt lyder det lige??), men nu kommer det: I mit nu 36. år oplever jeg så at min hud på brystet alligevel begynder at krølle en lille smule – WTF?? Det er ligesom om alle folderne fra sengetøjet pludselig bliver hængende i min hud et kvarters tid efter jeg står op? Jeg troede jo, det var solens skyld, når de voksne damer sad der med deres creppede hud på brystet, men nu kommer det sørme også til mig? Som har forsaget solen på brystet af netop samme grund? Hvad skal jeg gøre, Anette? Hva? Hva??

  08/06/2012
 • Hej Anette!

  Selv sværger jeg ikke så sært til Guinot’s skønne solcremer. Hele sommeren bruger jeg deres AgeSun SPF 20 med selvfølgelig UVA+UVB filtre og deres dna-beskyttende formel. Cremen er en decideret Antiage/genopbyggende creme og solcreme i eet (ikke “bare” en dagcreme med SPF) under den bruger jeg som du selv foreslår en fugtserum. Så føler jeg mig godt kørende, og da det er en creme med kombination af fysisk/kemisk filter forsvinder det hvide fluks.
  For ja du har ret – når man som jeg er 45 kommer pletterne big time – ha’ en skøn solsikker sommer

  08/06/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære Birgitte B – OG en bredskygget hat. Af fine bud på ikke fedtende til ansigtet er bl.a. Murads oil-free sunblock SPF 30 (som snart skiftet navn, men konsistensen er den samme).

  Kære Anne L – Solcreme er THE anti-age løsning. Du har helt ret og er i øvrigt heldig, at du aldrig har været dyrker.

  Stor hilsen Anette

  08/06/2012
 • Anne L

  Min favorit er klart organic pharmacy. Det er lidt nemmere at smøre hver dag, hvis det luksus man smører med synes jeg. Men solcreme må da virkelig være den bedste anti-age creme. Har aldrig dyrket solen rigtig selvom jeg har været misundelig på andres brune kulør, for jeg kan ikke tåle solen, men det vidst til min fordel nu 🙂

  08/06/2012
 • Elsker også Derma faktor 30. Både til mig og ungerne. Den er rigtig god på stranden også. Holder til et par badeture 😉
  Og i år SKAL jeg have en ansigts solcreme, for skal udenlands… Mangler bare at finde én, der kun giver beskyttelse, men ikke får ansigtet til at skinne/fedte…

  08/06/2012
 • Kære Karoline,

  Det kommer helt an på, HVAD du vægter. Nogle vægter Svanen (miljø og sundhed), andre økologi, og andre noget helt andet igen. Hvis DU er vild med din solcreme, er den den god – sikkert er det i hvert fald at den overholder positivlisten mht. solfiltre. Og cool at du husker solcreme!Det gjorde jeg ikke, da jeg var 18.

  Stor hilsen Anette

  08/06/2012
 • Solcreme <3 Kan Garnier's ikke gå an ? 🙂

  // Karoline

  08/06/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære Vibeke,

  Not to worry. Jeg har gjort det samme – altså førhen. Men de sidste ca. 8 år har jeg holdt mit ansigt ude af solen – og synes det positivt kan ses. Tror aldrig det er for sent.

  Stor hilsen Anette

  08/06/2012
 • Æv, jeg har givet den alt for meget gas med solen siden barndommens charterhelvede, og indtil midt 20’erne. Pay back er på vej rundt om hjørnet..

  08/06/2012