Lak love så det holder # 2

Det er ikke bare OPI, der lakker foråret til. YSL gør det også med vanlig knald på farverne. Men. Det var en opskrift på holdbarhed, jeg lovede, og den kommer her. Allerførst skal du dog vide, at der er stor forskel på negle og deres evne til at holde på lakkeri.

 • Lak skal altid lande på rene som i fuldstændig rene fingerspidser. For at sikre at der ikke er en eneste lille olieret cremerest, er det derfor en god idé at brug neglebørste og sæbe, inden du lakerer (lakoman-tippet fra Sanne).
 • Hvis du har god tid, så brug en underlak, og hvis du har virkelig god tid, så lad den tørre i et par timer, inden du lakker til med farve.
 • Blandt de bedste overlakker, der virkelig virker er Sally Hansens Diamond Shine Base & Top Coat (85 kr.).
 • Men, men og men. Hvis du virkelig bare vil have en lak, der holder. Og holder. Og som ikke er en købe-ude-i-byen-behandling, så har jeg netop fået fingre i OPI’s nye Designer Series. Jeg lagde en af farverne på i fredags, og i dag er resultatet upåvirket af, at der er gået seks dage. Seks dage! Uden hakker eller noget. Har aldrig prøvet noget lignende. Eneste minus: Lakkerne koster 175 kroner flasken og er først til at få fat i fra uge 7 – will keep you posted.

Har du holdbare lak-tips?… så hit hjertens gerne med dem.

Og så lige noget helt andet. Lovede et købelink til nude’riet.

25/01/2012
Lak love så det holder # l
27/01/2012
I LOVE IT – og nu er det din tur!

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Kære Sanne,

  DEJLIGT med tippet om vand&sæbe frem for lakfjerner (et tip jeg har fra to dygtige makeup-artister). Jeg kan dog helt følge dig, og har allerede afprøvet. 1000 tak for dit indspark.

  Mange hilsner Anette

  31/01/2012
 • Jeg er lidt sent på den, men har været til verdens mest fantastiske kickoff med mit firma … i DUBAI! 🙂

  Man må IKKE tørre neglene over med neglelakfjerner inden man lakerer dem, da den udtørrende virkning fjerneren har dermed låses under neglelakken og ødelægger neglen. Mit trick er at jeg altid skrubber neglene godt med sæbe og neglebørste inden jeg ordner og lakerer dem. En god underlak er også et must, og overlak er som regel heller ikke en dårlig idé. Jeg er lakoman, bare prøv at klikke “negle” i min blogs emneliste, og se. 🙂

  30/01/2012
 • jeg har ikke så meget personlig erfaring med de sprays, men min negleteknikker bruger den hver gang.
  på gelish er der en udførlig video om hvordan man gør. tricket er at huske at forsegle kanten inden man hærder det i lyset.

  30/01/2012
 • Tror jeg skal prøve den lak, der kommer i uge 7 så 🙂 Jeg har simpelthen så svært ved at få det til at holde.

  27/01/2012
 • Rene negle FRI for olier er basen for en god manicure.
  En flot manicure skal bæres med stil, sammenlign når du bruger læbestift/gloss og du drikker kaffe. Det skal virkelig læres, det med at drikke med rød læbestift, så den ikke sidder sjasket ud over hele kaffekruskanten. Drik med stil! Ditto en flot manicure. Gør det med stil – det nytter altså ikke noget at lave en flot manicure 10 minutter før du skal UD af døren eller lige før sengetid. Det er altså NO GO. Resultatet bliver derefter. Det kræver tid. Jeg ved mange skipper en god base coat. Men 2 lag lak og en quick dry top coat kan anbefales til et flot resultat. Og selvfølgelig lakkens egen holdbarhed spiller en stor rolle. Og der er mega forskel på lak holdbarhed.

  27/01/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Louise T – Jeg skriver om ski-gode tips i Børsen i morgen ;o) Vil bl.a. anbefale Hauschkas olie som undertrøje under din alm. creme. Alternativt Stella Balm fra Balance Me og så solcreme. Rigtig god tur.
  @Winniebn – har du god erfaring med de sprays? Drip Dry fra OPI er også en mulighed…jeg ville ikke turde selv at fumle med Shellac, men måske er det bare mig, der er en lak-kylling.
  @Linda – de har vist været på salgskursus i Matas.
  @Baysen – enig, den er GOOD to have. Tak for reminder.
  Mange hilsner Anette

  26/01/2012
 • Kære alle,
  1000 tak for tipserierne!
  @Tine – håber du vil læse Fredrikkes tips fra blog-posten i går. De stemmer meget godt overens med mine ord i artiklen THE CURE, som er i ELLE denne måned…hvis du har lyst til lidt ekstra læsestof.
  @Lisa Emilie – du har helt ret, det er en duo i YSL’s forårslook.
  @Anja – haha…den var sjov. Fra 13. februar er Designers Series bl.a. i Magasin. Skal nok linke på selve dagen, for jeg er begejstret.
  @Regitze – det ER vildt.
  @Dorthe – tak for toptips…5-7 dage. Wow. Du har gode negle.
  @Henriette – bliver nysgerrig, for hvordan fik du stoppet?
  @Rikke – du skal ikke sidde med strittende fingre i flere timer. Selvfølgelig heller ikke grave grøfter, men noget der i mellem. Og ja den er desværre blank (mit bud), men der findes masser af matte overlakke. Du skal have fingrene i den nye DS og dermed undgå overlak.
  Mange hilsner Anette

  26/01/2012
 • Linda Juul Petersen

  Jeg synes det hjælper på holdbarheden med et nyt lag overlak hver dag. Fik at vide i Matas, at Essies lakker skulle kunne holde i 14 dage på den måde! Har dog ikke prøvet så længe, for man skal jo også skifte farve af og til. Glæder mig til OPIs nye lakker i uge 7 – synes ikke de holder aller bedst normalt.

  26/01/2012
 • Karin Pihl Rasmussen

  min erfaring er . Basecoat -> 2 x lak -> 2 x topcoat. det virker 🙂

  26/01/2012
 • Jeg er ret glad for min topcoat fra Essie, Essie Good to Go, som får lakken til at tørre lidt hurtigere. Den er virkelig et hit, for jeg er ikke altid så god til at sidde og vifte med fingrene alt for længe 😉

  26/01/2012
 • Hvis man ikke har tid til at vente på at lakken tørre, kan man, hos tegleteknikerene købe en spray der speeder tørringsprocessen op.

  Man kan også købe sine egne shellacks, på gelish.com så vidt jeg husker.

  26/01/2012
 • CharlotteK

  FED ORANGE LAK! Hvor er den bare flot!

  26/01/2012
 • Louise T.

  Super!
  Og ganske off topic – så er jeg helt og aldeles vild med min nye Dermalogica Ultracalming Redness Relief!
  SÅ nu må jeg bare spørge efter flere “kind-råd” – en anbefaling på en super kuldecreme til både børn, mand og mig? Trysil i Norge kalder,og der er ganske koldt 😉

  Knus og tak for råd til røde kinder!
  Louise

  26/01/2012
 • Rikke Mattsson

  De pokkers negle…har lige nogle tillægsspørgsmål til jeres gode svar.
  Hvor lang tid bruger I på at lægge neglelakken på incl tørring, og hvad laver I imens? Det er jo sjældent, at man har mulighed for at sidde stille med stive fingre i flere timer.
  Hvordan bliver overlakken pæn? Jeg synes ofte, at den lægger sig som et meget tykt blankt lag, der pludselig ryger af i store flager (incl lakkken). Den du anbefaler Anette er den blank? Jeg kan nemlig bedst lide de matte negle.

  26/01/2012
 • Henriette

  Jeg laver ofte mønstre og sjov på mine negle og når nu man har siddet og brugt tid på at være kreativ, skal det jo også helst holde. Har efter 28års neglebideri (i know, flovt altså) også superskrøbelige negle og det her virker vindubderligt for mig;
  – først ordentlig gang god neglecreme
  – hurtig skylning og grundig aftørring af negle
  – sally Hansen miracle nail thickener ELLER mavala nail shield (begge styrker og beskytter neglene)
  – farve eller farver – nilens jord og essie er fantastiske
  – topcoat fra essie.
  Jeg venter max 15 min mellem hver påføring. Og det holder gerne en lille uges tid 5-7 dage.
  Og så bruger jeg fortrinsvist neglelakfjerner uden acetone, da det virkelig ødelægger mine fine negle.

  26/01/2012
 • Dorthe

  Sikke skønne lak-tips! Og sikke en holdbarhed..
  Er selv en neglelak-sucker, og for mig er essensen til lækre negle mandelolie, lækre farver fra Essie og Chanel og ja, topcoat, topcoat og atter topcoat. Tager aldrig – som i ALDRIG – lak på uden at give den en gang topcoat fra enten OPI eller Essie. Bedst er det, hvis lakken (altså den med farven) har tørret mindst et par timer inden jeg lægger topcoat’en på. Men så holder de også en 5-7 dage.
  Verden ville være et kedeligt sted uden fine neglelakker. 🙂

  25/01/2012
 • SEKS DAGE? Det lyder vildt! Men de skal fandme også holde så længe til den pris… Er vild vild vild med den orange YSL lak 🙂

  25/01/2012
 • Lene

  Orange lak – uhm den vil jeg glæde mig til!

  25/01/2012
 • Joan

  Guuuud – nu føler jeg mig dum. Har altid lige smurt mine hænder ind i håndlotion før lak – fordi jeg ellers må vente længe efter lakkeriet med cremen. Men det er jo helt skørt for så er neglen jo ikke ren. TAK TAK TAK for tippet!

  25/01/2012
 • Årh jeg får helt lyst til at kaste mig ud i et mix af orange og lyserød neglelak i morgen 😀

  25/01/2012
 • Birgitte

  Åh hvor fantastisk. På denne blog er det bare så fantastisk som du lytter til læserne – og at du lader dig inspirere af vores spørgsmål. Tusind tak!

  25/01/2012
 • Tak for tipsene, som skal prøves af snarest. Den med at bruge lakfjerner inden lakeringen har jeg aldrig tænkt over. Og så tror jeg, at OPI’s Designer Series skal prøves. Hvor fås de? Mine bedste laktips har du fået i forrige indlæg, så der kan jeg desværre ikke bidrage med mere, andet end at jeg fik den sødeste abe af min veninde der kan blæse på lakken. Se den lige: http://www.coolstuff.dk/Pusteabe_Negletorrer

  Jeg synes den er skøn – pusteevnen kan dog diskuteres, men den kan jo kun gøre én glad 🙂

  25/01/2012
 • Super med nogle tips til holdbarhed 🙂 Det er vist noget vi alle kan bruge!

  Det lyder for øvrigt ret spændende med den Designer Series fra OPI. Glæder mig til at høre mere…

  25/01/2012
 • Lærke KN.

  Jeg er helt enig i, at Sallys Hansens toplak er den bedste!
  Derudover synes jeg også, at Sally Hansen lakker bare generelt holder rigtig godt 🙂

  25/01/2012
 • Lisa Emilie Hartman

  UHHHH!!!! 🙂 Dem skal jeg have, i hvert fald den orange!! Har allerede skrevet det ned, så jeg er nu klar til uge 7!! 🙂 hihi – På ysl’s hjemmeside ligner det at de sælger dem i duo pakker, eller er jeg helt forkert på den?

  PS. Den bedste overlak jeg nogenside har prøvet (og bruger den stadig) er Diamond Shine fra Sally Hansen! Den er fantastisk! 🙂

  25/01/2012
 • Tine Lassen

  Tak for dine tips! Selvom jeg følger proceduren (dog ikke OPI), skaller min lak alligevel ofte af efter få timer – det er nok alligevel tålmodigheden, det kniber med.
  Jeg har dog et andet lak-problem, som jeg gerne vil høre dine (og andres) tanker om: mine negle bliver helt ødelagt af at have lak på. De spalter slemt mellem lagene, og det tager flere uger før de er “repræsentable” igen. På din tidligere opfordring bruger jeg altid Herôme Ridge Filling Base Coat + to tynde lag farve (typisk Chanel el. Dior) + Diors overlak. Gode råd efterlyses!

  25/01/2012