fbpx

Lakselækker

DITTE

Velkommen til Ditte – damen man kun kan elske (sammen med 200.000 andre Instagramfølgere) for hendes fotografiske syn og sans for mad. Ordet er hermed Dittes:

Jeg er meget beæret over at få lov til at gæsteblogge for Anette, mens hun er i skrive-eksil. Normalt blogger jeg om mad på www.thefoodclub.dk, og det har jeg også tænkt mig at gøre i dag. Anette og jeg har en del til fælles, og én af tingene er vores kærlighed til mad, gerne af den hudvenlige slags. Jeg ved, at Anette elsker ingredienser som nødder, laks og avocado, og derfor har jeg lavet en salat, som din hud vil synes om. Jeg har hele mit liv haft atopisk eksem aka. Børneksem, og derfor tænker jeg meget over, hvad jeg byder min krop, når det gælder alt fra hudpleje til mad. Kroppen og huden har brug for det gode fedt, og jeg håber derfor, at salaten her vil falde i din smag.

Du finder flere opskrifter i bøgerne Salater fra The Food Club og Low Carb fra The Food Club

Super sund salat med savoykål, laks og avocado
4 personer

Salat er perfekt som en frokostsalat, men kan også sagtens spises til aftensmad. Salaten indeholder masser af gode fedtstoffer fra både laks, nødder og avocado. Savoykål kan erstattes af andre typer kål, fx. spidskål, hvidkål eller rosenkål.

½ savoykål, ca. 350 g kål
1 avocado
4 spsk valnødder
4 laksefiletter, ca. 400 g (eller varmrøget laks)
salt og peber

Dressing:
2-3 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
ca. 10 g ingefær, finthakket eller revet
salt

Skær savoykål i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær kødet fra avocado’en i små tern, og vend dem sammen med kål og grofthakkede valnødder. Steg laksefiletterne på en varm pande i ca. 4-5 minutter på hver side og krydr dem med salat og peber. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den rundt i salaten.
Inden servering brækkes laksen ud i små stykker og fordeles ovenpå salaten.

08/07/2015
Men så fik jeg heldigvis bumser
14/07/2015
Sommermakeup, der holder i varmen

Kommentarer

  • @charlotteK: tusind tak!

    @HeLene: God weekend til dig.

    @Rie Dyrnes: Mange tak 🙂

    @Helle Rick: Jeg kan varmt anbefale savoykål!

    @Gitte: Tak for det gode tip – der er limesaft i dressingen som også hjælper lidt til med at forhindre brun avocado 🙂 God weekend.

    11/07/2015
  • Gitte

    Hvis I forbereder selve salaten i forvejen, husk da at gemme avokadostenen i salaten, for at forhindre, at avokadostykkerne bliver brune. Alternativt pres lidt citronsaft over dem.
    Ellers en super salat, som absolut bliver fin også med varmrøget laks.

    10/07/2015
  • Helle Rick

    Fantastisk lækkert. En salat jeg også laver, dog har jeg aldrig prøvet savoykål. Den vil jeg prøve næste gang. Velbekomme 🙂

    10/07/2015
  • Rie Dyrnes

    Ser bare lækkert ud, det må prøves 🙂

    10/07/2015
  • HeLene

    Lige up my alley! Tak for inspiration og god weekend!

    10/07/2015
  • CharlotteK

    uhmmm, det lyder lækkert!

    10/07/2015