Sundheds-magt og godt håndarbejde

img_9209_4

Jeg var på en optagelse i går, hvor en hudekspert skulle gætte alderen på tre modeller. Må jeg godt nappe lidt i jer?, spurgte hun og uddelte et par kindheste. MEN før hun overhovedet kom med et tal på det aldershalløj, tog hun dem i hænderne, som blev nærstuderet med en skrap lille brille. For udover at det ikke er behageligt, når hænderne bliver så tørre, at du kan rive parmesanost på håndryggen, så afslører de åbenbart også det, hud-damen var efter. Derfor kan det betale sig at bruge sin ansigtscreme som face AND hand cream…jeg har nu alligevel to  håndfaste favoritter, som lander på ønskelisten igen og igen. Den ene er håndcremen fra Balance Me, for hold nu op hvor gør den det godt. Som en usynlig handske blødgør smøren lynhurtigt den benede hud på hænderne og heler samtidig smårifter (195 kr.) – også på børn. Den anden all-star-favourite er Deborah Lippmann Rich Girl Anti-aging hand & curticle cream, som er lige så god som navnet er langt med kongefugtgivere som sheasmør og advokadoolie plus solbeskyttelsesfaktor (ca. 200 kr.).

SNUP TIPPET: Der er også det gratis – eller i hvert fald multitaskende – mormor-trick: gnid hænderne i vådt (afkølet) kaffegrums og skyl efter med lunkent vand. Resultatet er bløde og flotte hænder for real. Gode håndcremer er selvfølgelig lettere (og pænere) at have med i tasken, men kaffegrumset virker altså. Som jeg vist har skrevet om før. 

ET STORT NB: Nogen blev lidt sure i går…altså på den gode måde. Og de har en pointe. I hvert fald ææælsker jeg Karen Pallisgaards blog, hvor hun skrev sådan her forleden meget a propos: Du må ikke spise brød + du får kræft af tandpasta + du går på røven uden raw food + mælk er giftigt + du skal spise mandler, men hov nej, ikke så mange jo + alkohol er du vel kommet dig over for længst + pas på med smør, virkelig, du DØR af det. Newsflash, for pokker, du dør af livet. Så husk lige at leve det lidt inden, derude i sundhedsjunglen! Ligeså meget som jeg elsker min branche, kan jeg blive idiottræt af den…..KLIK HER FOR AT SE MERE.

10/05/2011
Vil du se tanorexia-mailen fra hudlægen?
12/05/2011
Mundgodt

Kommentarer

 • Hvis du får lyst på et tidspunkt, så kunne jeg godt bruge en guide til taske-håndcremer 🙂 Jeg synes ofte, de er så store, at jeg ikke gider at slæbe rundt på dem. Så jeg ender med den lyserøde fra Netto, som ikke er specielt fed (til mine rivejernshænder).

  12/05/2011
 • Jonna

  Læser din blog næsten hver dag, er så fedt at du mellen alle de lækker ting, også fortæller om de ting der ikke koster meget og som virker.Så som kaffegrums.

  12/05/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Lene Rode – ja, det kan du tro, at jeg kan huske. Hvor sjovt at det lige var den (og pinligt at jeg ikke kunne dufte det).
  @Lene C – ordet ‘kemi’ bruges altså forkert. ALT er jo kemi. Vand og ilt og … er også kemi. Fakta er, at hudkræft dræber flere og flere. På 20 år er antallet af hudkræfttilfælde fordoblet i DK og for meget sol og for lidt beskyttelse er skurk nr. 1. Organic Pharmacy har en solcreme med SPF 25/30, som måske er noget for hende, du skriver om. Den koster 400 kr. for 125 ml…kh Anette

  12/05/2011
 • Jeg har modtaget min præmie nu, wee og tak! Lækkert lækkert lækkert, glæder mig til at prøve produkterne! Og til ovenstående og indlægget fra i går; alt med måde, ik? 🙂

  11/05/2011
 • Lene

  Denne kommentar gælder nok mere gårsdagens indlæg. Jeg hørte i dag fra en “øko-freak” at hun var i vildrede fordi EU havde sat regler op så øko-mærkerne ikke længere kan lave solcreme! Der skal være kemi i for at de må kalde det solcreme. Hun VIL bare ikke smøre sine børn ind i kemi som hun siger. Hun havde læst en undersøgelse hvor man have fulgt banearbejdere og gartnere der går ude hele året og som ikke brugte solcreme. De får ikke hudkræft! Iflg undersøgelsen fordi de ikke bliver røde da de får sol i små doser i årets start så huden selv opbygger et forsvar mod solen. Det lyder vildt men også interessant. Har du hørt om det? Uha jeg tænker nu at mine børn har bedre af den kemi der er i solcreme end de har af solens ubeskyttede stråler.

  11/05/2011
 • Joan

  Læser lige den der om at vi glemmer fødderne – og føler mig SÅ truffet! Håber du får lyst til at lave en sådan-bliver-dine-fødder-sandal-klare-guide en af dagene….

  11/05/2011
 • Pia

  åh ja bløde hænder – det scorer!

  11/05/2011
 • Hej Anette,
  Sjovt. Kan du huske, da vi mødtes til Chris McD foredrag, og du spurgte, hvad jeg duftede af? Jeg vidste det ikke rigtig, for jeg havde ikke parfume på. Men bagefter kom jeg i tanker om, at det var Balance Me håndcremen. Har fået så mange komplimenter for den duft siden. Og ja, den er også læx for hænderne 🙂

  11/05/2011
 • Håndcreme er bestemt en lækker sag der ikke bør glemmes. 😀

  11/05/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Hulemor – negleolie, negleolie, negleolie virker (all times favourite er Solaroil). MEN hvis neglene virkelig er porøse, så vil jeg anbefale Herômes kurforløb (kræver 3 produkter): Exit Damage Nails som en vitamin booster – 1 dråbe på hver negl i 8-10 dage.
  Herefter begynder kuren med Nailhardener Strong + Herôme lakfjerner i 2-3 uger hver aften. Derefter 8 dage med EXIT DAMAGE NAILS og så vedligeholde med neglehærder 1-2 gange ugentligt (læs evt. en mere detaljeret forklaring på herome.dk).
  kh Anette

  11/05/2011
 • susanne

  håndcrem kan man bare bruge så meget af og belive it også andet en til hænderne 🙂

  11/05/2011
 • birgitte linstow

  Kaffe er supergodt til hænderne; selv min akademikermand (med akademikerhænder :-))bruger det, når han har haft gang i værktøjet. Jeg selv bruger det altid efter en gang i haven……
  Og dagcreme til håndrygge: lige mine ord 🙂

  11/05/2011
 • Salli

  Til Hulemor – Herome laver en fantastisk neglehærder der fixede mine negle efter en lang periode med kunstige negle – den kan jeg anbefale på det varmeste – jeg bruger også ders lakfjerner, den er også rigtig god 🙂

  11/05/2011
 • Salli

  Nu er jeg sådan en heldig kartoffel der i disse dage tester en håndcreme fra dermologica og det vil i kunne læse meget mere om her på bloggen – men jeg kan godt røbe at jeg er fan 😀

  11/05/2011
 • Faktisk på grund af dét tip, at jeg pludselig slet ikke er træt af at gøre stempelkanden ren mere. Nu er det bare at skovle en god håndfuld op, skrubbe hænderne og skylle kande og hænder af! (Så er man helt klar til en ny kande, ha ha)
  Ps. I mit job vasker jeg hænder maaaange gange om dagen og spritter af endnu oftere. Det går ud over neglene, øv. Virker vidunderprodukter som growth-booster, nail-food osv? Eller sværger du til negleolie, creme og…nå ja, kaffegrums!!

  11/05/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Maria C – jeps, det tror jeg, vi gør, selvom de (hænderne) er lidt lettere at komme til i forhold til fødderne.
  @Anja – du vil ELSEK det. I promise.
  @Dorthe K – fra en kaffoman til en anden.
  @Anne Nico – jamen den ER noget særligt.
  @Jess – ja, hun ka’ noget med ord hende Karen.
  kh
  Anette

  11/05/2011
 • kaffegrums blandet med olivenolie er også godt som bodyscrub.

  Tak for tips til håndcremer. Der findes ikke noget så dejligt som bløde hænder!
  Glemmer vi at pleje hænderne på samme måde som fødderne? Jeg har en veninde der ikke kan forstå at så mange plejer sig selv på mange måder og alligvel glemmer de fødderne! Det er da egentlig underligt ikk`? Efter hun har sagt det – er jeg blevet mere opmærksom på mine fødder….

  11/05/2011
 • Hæ! To sjæle, en tanke, skønne Miss A..

  11/05/2011
 • Jess

  Jeg må da virkelig prøve Balance Me cremen! Indtil nu har jeg brugt Medex cremen og været meget glad for den, og faktisk også dermalogica – men den er noget dyrere.

  Hvor er det bare fedt skrevet af Karen!

  11/05/2011
 • Jeg har prøvet håndcremen fra Balance Me og jeg elsker
  elsker elsker den! Mine hænder bliver udsat for meget vind og vejr, da jeg ikke kan fotografere med hansker, men cremen danner et lag, som beskytter og forhindre de udtørrer. Og så dufter den skønt. Kan varmt anbefale cremen.
  En anden fantastisk creme er fra Dr.Hauschka. For variationens skyld 🙂

  11/05/2011
 • Kaffe er godt – for både hænderne og sjælen!

  11/05/2011
 • Åh, så skulle jeg jo ikke have fordelt min balje kaffegrums ud i haven, som snegleværn, men i stedet for brugt den til hænderne! Oh well, så må jeg lige lave kande til…

  11/05/2011