Må han mande sig op med makeup – ham derhjemme?

Jeg var heldig at være på briksen hos en vis Narine Nikogosian, mens jeg var i LA. Hun er en hudklog, efterspurgt darling på de kanter, vis på astrologi og forfatter til bogen Old World Wisdom and Recipes for Great Skin – og så er hun i stald hos Ole Henriksen på Sunset Blvd. OG hende, der tager sig fast af Prince. Som jeg forguder. Elsker den mands musik. Og pludselig, mens jeg ligger der på langs, følter jeg mig latterlig tæt på ham og må undertrykke trangen til at ville vide alt. For er han ligeså sød, som han synger godt? ”Hmmmm. Nej, mere interessant. Og lille. Han får Ole til at ligne en rugbyspiller, og han indleder altid en behandling med at kritisere den creme, jeg bruger. Påstår den lugter af hans mormor”, fortæller Narine og smiler ved tanken om, at han også kan forlange at beholde makeuppen på under en ansigtsbehandling. Og det var faktisk det, det skulle handle om i dag. Makeup. Til mænd. For er det OK? Låner du gerne dit udstyr ud til din kæreste/mand?

SNUP TIPPET: Mikkel har talt om makeup til mænd på morgen-tv i dag, og med et klik her kan du også få ord fra Børsen. Faktisk er det vel unfair, at kvinder har så mange muligheder på skønhedsfronten, mens mænd bare kan…Ja hvad kan de egentlig? 

02/11/2011
Den der ler sidst, har den pæneste hud
04/11/2011
TREND UPDATE: varm luft, old Hollywood og en insisterende autenticitet

Kommentarer

 • Pernille Christensen

  Altså jeg synes det er fint hvis mænd lige vil låne lidt pudder til at matte huden, men det skal bare så naturligt ud

  08/11/2011
 • Åh nej da, min kæreste må bestemt ikke låne mit dulle grej 🙂 Han må gerne låne min ansigtscreme, for det ville han have godt af, men “det fedter”..

  06/11/2011
 • Sanna

  Ja, Anette…DENGANG i 80erne, hvor han ikke var poleret og dullet op med lipgloss som på billedet her. Han kunne godt bruge en håndværker makeover…

  05/11/2011
 • Det ville ikke være en dealbreaker for mig hvis min kæreste ville låne en concealer eller lidt pudder.
  Mangen en fyr har lånt lidt concealer af mig 😉

  Jeg synes først det bliver problematisk når man selv er ligeglad med om man kan se han har makeup på- så ville advarselslampen blinke hos mig.

  Men hvorfor skal concealer, peeling, olier og massage kun være kvinder forundt? Jeg synes det er helt fint om mænd er på eller står af på skønhed.
  Men øjenskygge og læbestift skal de heteroseksuelle mænd nok holde sig fra efter min mening – det ville i hvert fald ikke tænde mig 🙂

  /Mia M

  04/11/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Nipuni – haha…mænd på tv er også altid pudrede. Og det ved vi jo – klart bartenderen har brug for samme brush up.
  @Dorthe – det var Mikkel, som var på morgentv, der havde udtalt sig i min Børsen-artikel.
  @Sanna – Åh, mener du det? Jeg ved ikke helt med ham Rob Lowe.
  @Daniela – godt indspark og god understøtning af Mikkels pointer fra artikel-linket.
  @Linda – kunne ellers være godt med en mand derhjemme med lidt Prince-power.
  @Kiss – lidt rockstjerne er de fleste vel også?
  @Con9 – hahahahahha. Love it!
  @Tanya – fair nok.
  @Sanne – ih jeg morer mig: mænd der dør af creme og overflødig solbeskyttelse. Så kender vi dem.
  @AnneGA – super pointe!
  @KiraB – Yep. Kender en, der konsekvent vender fronten på sin selvbruner ind mod væggen ;o)
  @Lise og Johanne – godt med delt Prince-love.
  @Birgitte B – der er ikke noget som læbepomade, der kan blive en utidig vane.
  @Britta – en tyngende forpligtelse eller?
  Mange hilsner Anette

  04/11/2011
 • Nipuni Julie

  Jean Paul Gaultier lavede for et par år en serie make-up til mænd, JA TIL MÆND! Og på det tidspunkt købte en bekendt (fyr) en pudder derfra, spørg mig ikke hvorfor. Det så gyseligt ud, men nok mest fordi han ikke kunne finde ud af at lægge den på. Jeg fortalte det for noget tid siden til et par venner (også fyre) og den ene af dem fortalte så at han også har en pudder. Han bruger den når han er på job og gerne vil have perfekt hud. Jeg har mødt ham flere gange på job, da han er bartender, og hans hud er altid perfekt uden at man ved at det er make-up. Men helt ærligt? Så synes jeg at det er lidt for meget af det gode når pudderen kommer i ansigtet på en fyr. Eller også skal de bare gøre det uden jeg ved det, for deres hud bliver jo tydeligvis kønnere at se på. Jeg er i tvivl!

  03/11/2011
 • Dorthe

  Ih altså, pudsigt nok, at du briger samme emne op som de havde i GO’ Morgen Danmark i morges (eller var det i går…).
  Anyway, sikke en oplevelse, at du sådan har været i Prince’s stol. Lækkert.
  Selv er jeg dog af den holdning, at makeup til mænd er absolut et no go. Så nej, jeg får lov at have mit beauty stuff i fred. 🙂

  03/11/2011
 • Sanna

  Og ham Rob Lowe, ham fik jeg også sukket over tilbage i 80,erne! Åh, disse minder!

  03/11/2011
 • Sanna

  Manden i mit liv er også af den støbning, der mener, at creme er vel creme, om der står til hænderne eller ansigtet på, tsk, tsk! Han kunne lære noget af Ole H! Sjovt med Prince, for da han kom frem i 80’erne var make-up til mænd jo meget brugt. Tænk Limahl, Boy George, Duran Duran… Ih, sikken en dejlig tur du må have haft Anette. Tak fordi du deler alle dine goodies med os!

  03/11/2011
 • Pia

  Mænd og make-up er no go! Synes det er for fimset!

  03/11/2011
 • ALTSÅ, min “rigtige mand” får en mini-ansigtsbehandling hver søndag (han plager selv!), som indebærer SCRUB + massage i serum/creme/maske.
  En gang imellem får JEG lov til at farve hans vipper + bryn mørkebrune. Jeg synes at det er SÅ pænt til ham og det ligner ikke makeup, men fremhæver hans træk.
  Jeg arbejder på at lære ham at anvende SELVBRUNER. Alt dette gør det overflødigt at anvende makeup. MEN nogle gange kunne jeg have lyst til at give ham lidt concealer under øjnene, men måske jeg bare skulle anskaffe mig det “sminke-hovede” jeg aldrig fik som barn??

  03/11/2011
 • Linda Juul Petersen

  Helt enig i at Prince laver fantastisk musik. Det med makeup er også ok til ham, fordi han bare er Prince. Men til min egen mand står jeg af, og han får altså ikke lov at låne noget fra min skuffe. Hudpleje er ok til mænd, men det må så også være det…..

  03/11/2011
 • Kiss Jacob

  Ha ha ha… Anette du er SKØN !! MEN altså…. mænd med Tatoveringer og Makeup er forbeholdt Rockstjerner… BUM.

  03/11/2011
 • Min mand er meget maskulin af udseende, men samtidig er han også meget bevidst om sin fremtoning (vi kan for sjov diskutere, hvem der er længst tid om at komme ud af døren). Havde en sjov oplevelse, hvor vi stod og kiggede på accessories i Pieces (til mig, dog), manden kigger sig så i spejlet og ser en rød bums. “Ej, pis! Skat, har du din dækstift med?” Jojo, mor her hiver dækstiften op af tasken, og dér, midt imellem alle de unge tøzepiger, står han foran spejlet og dupper dækstift på. Jeg synes det var SÅ cool! Men indrømmet, hvis det var min blush han havde spurgt efter, havde jeg nok reageret anderledes? 😉

  03/11/2011
 • Tanya

  Jeg ville ikke blive tiltrukket af en mand med make-up – fint med hudpleje af alverdens slags, men ikke make-up, det ser sgu for pyntet ud. Al maskulinitet fiser ud, synes jeg.
  Men fred være med at andre mænd kan have lyst til den slags, det bliver bare ikke min mand (som er skøn som han er)!

  03/11/2011
 • Min mand er meget mand! Og det tog mig mange år at overtale ham til at bruge solcreme når han sejlede og stod på ski. Han er af den faste overbevisning at mænd dør af creme.

  Mænd med makeup – det er fandme NO GO, med mindre de er transer!

  03/11/2011
 • AnneGA

  Jeg er ikke til de der alt for metroseksuelle mænd. Synes det er rart og mega sexet med mænd, der hviler i sig selv og deres naturlighed. Så længe de går i bad hver dag, går til frisør engang imellem, klipper negle, børster tænder og barberer sig lidt, så er jeg tilfreds. Jeg vil gerne være prinsessen i forholdet og hvis han begynder med pudder, rouge og mascara, føler jeg ligesom at jeg mister noget af min femininitet.

  03/11/2011
 • kira b

  Ville måske nok lige hæve brynet hvis min kæreste havde mere make-up end mig, men hvis vi snakker lidt dækstift, pudder eller andet camuflage-grej så fair nok, kan godt forstå at de vil dække bumser, ar og rander under øjnene. labepomade er også ok, så længe det ikke er med farve. Eyeleiner ok hvis du er i et band MENS DU STÅR PÅ SCENEN, off stage nej tak til den slags. Og det vigtigste, hvis du bruger make-up som mand, så stå ved det når dine machomvenner finder ud af det, ellers er du ikke mand nok til at gå med make-up!

  03/11/2011
 • Os´mig…hvis jeg forguder nogen, så må det være Prince, selv hans høje hæle : )Må tilstå at jeg faktisk lige iøjeblikket bruger min kærestes ansigtsvask…den er simpelthen så god. Egentlig plejer det at være omvendt!

  03/11/2011
 • Altså, kan GODT forstår du var nysgerrig over at vide alt om Prince.- jeg ville heller ikke kunne styre mig.. 🙂

  03/11/2011
 • Nej, altså ikke den mand jeg skal være sammen med. Men jeg har ikke noget imod at mænd bruger noget, bare det ikke er min kæreste (total dobbeltmoralsk, I know).
  Creme og læbepomade og til dels håndcreme er ok…
  Selv om jeg dog har arbejdet sammen med en del håndværkere og blev ret så forbavset over, hvor meget de fleste mænd egentlig bruger (creme, læbepomade, voks mv.).
  Den ene af dem smurte dog læberne i tide og utide med en læbepomade, som han havde i lommen. Synes jeg sgu var lidt underligt.

  03/11/2011
 • Britta

  Nej tak til en mand, der har en større toilettaske end min ….

  Kvinder har måske nok mange flere muligheder – men det forpligter jo også lissom …

  03/11/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Maria – du er nok ikke alene i den bås.
  @Anja – pyntesyge eller pynteglæde er en sjov ting. Faktisk tror jeg ikke den er kønsspecifik. En vis portion forfængelighed hos begge køn(også af den ydre) slags – med eller uden makeup – tror jeg bidrager til at holde os på tæeerne. Godt indhold skal jo også pakkes ind, hvilket det selvfølgelig sagtens kan uden brug af mascara.
  Mange hilsner Anette

  03/11/2011
 • En mand skal sgu være en mand… Creme og duft, ja for fanden, men der udover… så nej tak! 😉
  Kh Maria

  03/11/2011
 • Undskylder mine stavefejl. Det gik lidt stærkt på mobilen 🙂

  03/11/2011
 • Altså hvis min kæreste spurgte om at låne en pudder, så ville det værr ok. Men var det ligefre hele mit atrsenal han ville låne, ville jeg nok måbe lidt! Han er typen, der ikke bruger sådan noget – og kommer aldri og spørger om han må låne noget. højst en ganske almindelig kedelig læbepomade i frostvejr. Og ellers lader han mig om at pynte mig- han skulle jo gerne leve lidt op til sit ry som håndværker 😉

  03/11/2011