Magiske Marokko…eller Taiwan eller deromkring!


Hej skønhedsfreaks. Så er det blevet tid til min lille månedlige beautybøvs her hos Anette. Idag skal det ikke handle om noget smart mærkedims. Og slet ikke noget dyrt mærkedims. Faktisk skal det bare handle om en lille grøn fætter, der er så grim og tacky, at Anette ikke engang ville have et billede af den på sin blog. Og hey, det er cool med mig. Anette er jo bossen (lidt endnu..muaahahahahaah!!). Men da JEG så den, måtte jeg bare eje den. 1. fordi den virkelig er buttassugly (og man skal også huske at være sød ved grimme ting jo). 2. fordi jeg stadig er fire år indeni. For noget af det bedste jeg vidste da jeg var lille, var at sidde i min egen lille drømmeverden og tegne tegninger. Jeg kunne bruge halve dage på at leve mig ind i det jeg tegnede. Og finde på højdramatiske historier om alt det der foregik på de der tegninger. Og den slags. Ja. Nåmn, jeg er enebarn…havde ikke andre at lege med (åååh, syyyynd alligevel!!). Heldigvis fejlede min fantasi ingenting. Nå, men nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men måske du kan huske, at der i 80’erne kom de her magiske tusser på markedet. JEG var solgt. Ikke nok med at man kunne tegne, nu kunne man også tegne med usynligt blæk!! Eller man kunne tegne med en blå farve, som viste sig at være gul når den kom ned på papiret. Det var fuldstændig wack. Og jeg elskede det. Så da jeg var i Marokko, henover nytåret, og så at man kunne få en læbestifts-stain-balm-tingest i grøn (grøn, ja!) men som malede læberne lyserøde, så blev jeg suget lige tilbage til min barndom og måtte selvfølgelig prøve den. Sådan nogle trylle-læbestifter er åbenbart noget de smukke marokkanske kvinder har brugt i århundreder. Nærmest. Det påstod damen der solgte mig den ihvertfald. Hun påstod også at man får sin helt egen lyserøde farve, som passer perfekt til ens hudfarve, fordi den farver læberne efter ens ph-værdi og temperatur og sådan. Så ingen læber bliver ens. Det ved jeg så slet ikke om er rigtigt. Men den farver altså mine læber en virkelig sød lyserødlig farve. Og det holder virkelig længe. Den er mat i det og fedter ikke særlig meget. Hvilket jeg personligt er glad for. For helt ærligt, er der noget værre end at have fedtede, glossy læber? For det første er der ingen drenge der gider kysse én. Og hvem kan bebrejde dem? Jeg forstår dem ihvertfald godt. For det andet, er det da decideret ucharmerende med sådan nogle læbeaftryk på glas og kopper. For det tredje, så kan man ikke gå udenfor, fordi blæsten så blæser ens hår ind på læberne og så skal man stå som en eller anden sinke og hive hårlokker ud af ens fedtklamme læber. Ydrk. Såååååh…fri for dét. Aaaaanyways. Efterfølgende har jeg fundet ud af, at man slek behøver at tage helt til Marokko for at købe den. Fordi den bliver sådan set Made in Taiwan og man kan købe den for 25 kr eller noget på eBay. Æh. Så sådan kan man også blive snydt på et marked i et fremmed land. Men det’ okay. Ikke nødvendigvis løgn, at de har brugt sådan noget magisk makeup i Marokko i en million år, vel ej? Det leger vi bare at de har ihvertfald. Her er link til grimrianen.

/Marie

29/08/2014
Her får du resten
02/09/2014
Stjernetræf

Kommentarer

 • Jeg kunne ikke dy mig og bestilte en. Jeg er nemlig så glad for lyserød- og pinkfarvede læber. Men er der nogen, der har set en INCI-liste på en af de her læbestifter. Jeg synes den er genial, men jeg er lidt utryg…

  kh Rikke

  19/09/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne – Jeg er så glad og taknemmelig for Maries eminente, finurlige og sjove indspark her på Beautyspace. Lige så uenig man har lov til at være, lige så glad er jeg for en konstruktiv omgangsform. Stor hilsen Anette

  07/09/2014
 • Regitze

  Hej Sanne
  Jeg er sikker på, at Marie gerne vil hjælpe dig med at få din kommentar slettet, hvis du beder hende om det. Det må være hårdt at gå rundt med krøllede tæer i så lang tid, og vi har vel alle prøvet, eller i det mindste været lige ved, at blamere os næsten lige så eftertrykkeligt som du her på nettet. Jeg bemærker mig at du fører blog, at du har gjort det siden 2009 og at du giver udtryk for, at du holder meget af kommentarer. Dermed ved jeg også, at du har reflekteret over det åbne webrum og vores færden heri og at du ved, at dette er en blog, der føres og læses af kloge, sjove kvinder af kød og blod, og ikke et teenageforum, hvor det giver streetcredit at sparke skribøsen i hovedet for selv at fremstå coolere.
  Med venlig hilsen
  Regitze

  06/09/2014
 • Tænk at firsernes klammeste læbestift bliver nævnt på BeautySpace – jeg er imponeret. Imponerende var det også farven sad fast i læberne flere dage efter. Been there, done that, got the T-shirt. Ellers tak.

  05/09/2014
 • Marie

  Hvad? Frankrig? Berlin? Friggin’ Matas? Så det I allesammen siger er, at jeg ER blevet taget godt og grundigt i røven, på det marked i Marrakech? Hrm. Nå, men altsååååå…den er stadig meget sjov (haha?) i det. Og billig. Så hvis ikke lige man synes om den lyserøde farve man får, så gør det ikke såååååååå meget.

  Tak for jeres kommentarer. Hver og én. Vi ‘ses’ i næste måned.

  01/09/2014
 • Susanne nielsen

  Jeg købte en i kate de we( noget lignende i berlin mærket hed ESCLIN dejlig blød uden klister overhovedet bliver nærmest over i det pink på mine læber min er osse grøn men fandes i flere farver. Og ja vækker opsigt når jeg trækker den frem

  01/09/2014
 • Haha!! Sådan nogle havde jeg også i 90’erne i Frankrig, købt i en butik à la Søstrene Grene :-0 og ja, den var ikke til at drive af, ikke engang med øjenmakeupfjerner… Oh, the memories…

  01/09/2014
 • Ditte

  Ha ha ha Marie – du er den e.n.e.s.t.e der kan slippe afsted med at lave et indlæg om så rædselsfuld en tingest – jeg kan lige forestille mig Anettes udtryk 🙂

  01/09/2014
 • Tanya

  Haha, jeg er HELT med på din beskrivelse af irriterende, klistrede læbepomader – især det med hår der klistrer fast og hvor helt igennem åndssvag man ser ud når man HELE tiden skal tage det væk igen 😛
  Men tør man bruge en læbestift som man ikke ved hvilken farve bliver? Meget lyserød er ikke liiige mig, nemlig. Men stadig: et kæmpe hit at tage op af tasken 🙂

  01/09/2014
 • Julie lillegaard

  Sådan nogle kunne man også købe i matas i 1994 eller deromkring! Farven holdt i hundredetusind år, hvilket ikke nødvendigvis var et plus. Min veninde havde en der blev ræddi-ræddi ræd når den kom på læberne, og ræddi-ræddi rød læbestift så bare mærkeligt ud på 12-årige piger. Men den var sej alligvel, for det lignede nemlig bare en (grøn) læbepomade.

  01/09/2014
 • Sidse Overgaard Knudsen

  Ej hvor er jeg ærgerlig med hensyn til denne gangs tilbud på beautyspace! Har ligeså liiiiige selv købt en dermaroller (ønsker mig tilmed A-vitamin-cremen og din bog, så det havde været PERFEKT!)
  Må slukøret springe over denne gang – og nyde at jeg er så heldig at eje sådan en fidus uanset hvad 🙂 Er glad for den! Huden suger bogstaveligt talt mine produkter til sig efterfølgende i meget højere grad end uden en roller-omgang!

  01/09/2014
 • Christina Hansen

  Whhaaatt??
  Kan jo ikke bebrejde Anette det med billedet.
  Nu var jeg i det mindste godt forberedt og havde bevæbnet mig med gyserpuden inden jeg trykkede på linket.
  Lettere chokeret måtte jeg selvfølgelig vise min 12 årige datter den → så var den bestilt!

  01/09/2014
 • Maria

  It’s not easy being green…elsker det dér magic lip-trick !

  01/09/2014
 • Sonja

  Hej! Jeg får ikke lænken til din “læbedims” til at fungere???
  Vil du hjælpe?

  01/09/2014
 • christina

  HA elsker den er grøn det sånen’ man hiver frem og veninderne så spørg hvaaa er det 😉 og jeg eeeelskee når jeg
  Kan øse ud af beauty fif jeg har læst om her ♥ og der kram

  01/09/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.