fbpx

Manden, der giver folk mere hår på hovedet

HairMask2

Hvis du har prøvet, at elastikken pludselig kan snos fire frem for to gange rundt om hestehalen, eller at tindingerne pludselig sætter i bevægelse, så man ligner en med to horn i panden – ja, så vil du vide, hvem Lars Skjøth er. Manden, der med held har dræbt myten om, at hårtab er noget, det ikke kan gøres noget ved.

For det kan der. Med mindre hårsækken er livløs og har efterladt en skaldet.

Læser du med på Beautyspace, kender du de fire greb, der satte en stopper for min fældning: 1) ingen stylingprodukter i hovedbunden, 2) et køligere forhold til føntørring, 3) hårbundsmassage med eksfolierende ekstrakt og 4) B-vitamintilskud.

Lige før påske interviewede jeg Skjøth til Børsen, og meget kom på bordet. Tre af tingene skal du vide som den første:

 • STOP MED AT GIVE LÆNGDERNE TÆSK: Hvis du har langt hår, så lad længderne være og vask bare hårbunden. Det kan lade sig gøre med hjælp fra denne her spøjse badehætte. Vistnok ikke helt nemt, men smart. Selv mætter jeg længderne under vask med Hårklinikkens maske, som ikke nøjes med at lægge sig som en hinde på hårstrået. Igen: ikke supernemt, men det kan lade sig gøre.
 • HÅRFARVE & VÆKST: Hav ikke dårlig samvittighed, hvis du farver hår. Der er nemlig intet videnskabeligt belæg for, at hårfarve hæmmer hårvækst. Dermed ikke sagt, at farve er en sundhedseliksir, for det er det ikke.
 • SANDHEDEN OM ALKOHOL: Alkohol (og vi taler ikke fedtalkohol) er noget, der deler vandene. Bl.a. har jeg fået hug for at anbefale produkter med alkohol, som eksempelvis Dr. Hauschka. Der er dem, som fnyser og taler om celledød, og så er der de efterhånden mange kemikere og hudlæger, som jeg ikke kan få til at sige noget skidt om alkohol. Så længe, og det er vigtigt, at der altid vejes op med fugtmættende ingredienser i det pågældende produkt. For Lars Skjøth er alkohol en pinedød nødvendighed for at få udtrukket de planteekstrakter, han ønsker. Alkohol fungerer som et transportsystem, og andre er åbenbart enige.

@beautyspace på INSTAGRAM 

12/04/2017
Over 25.000 har skrevet sig op til den her
Vi taler om en foundation med venteliste!
19/04/2017
Godt og gratis i New York
Mange af de bedste bidder af New York er gratis

Kommentarer

 • @ Kamille – Der er jo nogle gange nærmest religionslære mht. hårvask. Hårklinikken og altså Lars Skjøth er af samme opfatte, at man sagtens kan vaske dagligt. Dét man skal være opmærksom på er de fugtfattige længder og så efterfølgende varmebehandling (som er det der slider). Kan ikke svare på det med kam, men ved, at man skal passe på med generelt ikke at hive for meget.

  @ Helene – Åh, det er svært for mig at sige, hvad det kan være. Synes du skal gå til en dygtig hudlæge eller kosmetolog, så du kan finde ud af, hvilken slags røde pletter, der er tale om.

  @ Anette – Enig. Den ER smart. Men kræver nok øvelse.

  @ Pernille S – Tak for din feedback Pernille. Prøv hos mht. karsprængninger, jeg ved det ikke (tvivler nok). Hvad har dit budget været pr. måned hos Hårklinikken? 800 kr. cirka? Jeg ser nok mest en shampoo som jeg ser et renseprodukt til ansigtet (altså mere rens ens pleje). Less is More brandet hører klart til mine favoritter.

  @ Frederikke – Jeg blev så glad for dit indspark. Tak fordi du deler din erfaring. Og jo, man taler jo om ‘jomfruhår’ som en tilstand i forhold kemisk behandlet hår. Jeg skal prøve at vende din bemærkning med Skjøth, og se, hvad han siger. Sikkert er det jo i hvert fald, at man udsætter sig for en allergirisiko mht. hårfarvning.

  @ Sanne – Den kur skal jeg prøve. Tak.

  Stor hilsen Anette

  @

  20/04/2017
 • PonyDry, den var ny, men nok ikke helt dum. Jeg nøjes med at vaske mit hår en gang om ugen, har ikke haft problemer siden jeg fik vænnet det af med daglig vask. Det tog så også trekvart år, men er det hele værd. Jeg bruger Matas’ hvedekimhårkur i længderne, som jeg lader blive i til næste vask. Mest pga statisk elektricitet, som er virkeligt irriterende. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  20/04/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle indspark. Jeg vender tilbage torsdag. KH Anette

  19/04/2017
 • Frederikke

  Hej Anette,

  Jeg studser (jaja jeg er fyldt 40 for længe siden og i min alder, der studses altså), over at hårfarve – rent videnskabeligt – ikke tynder ud i lokkerne. Jeg er et levende eksempel på det modsatte (og er nu som resultat gone grey)… Mit ellers normalt så tykke hår faldt af i totter efter hver farvning – mindre i perioden mellem hårfarvningerne, men altså.. Efter en pause med farvepaletten på ca. 1 år – ja så blev de stakkels kemisk behandlede hårløg igen nogenlunde almindeligt fungerende.

  Jeg forhørte mig hos frisøren, min fru moder, som også er frisøruddannet, og begge fortalte følgende: Håret ændrer struktur ved gentagne farvninger og erfaringerne var, at håret faktisk lader til at ændre struktur fra roden – også den ufarvede del! Uha.

  Jeg tog altså en kold tyrker, og den var iskold og belastende på en helt ud-af-kroppen-agtig måde. Fra en hvid refleksbrik, der blinkede i panden, henover multikulørt (uskønt) og knastørre spidser til en hel udgroning i hårets længde, ja der gik mange timer med at nidstirre de hvide hår, den markante overgang mellem bund og farvet hår. Det var skrækkeligt, men nu er mit hår omsider tykt igen.

  Bare lige en tanke 🙂

  19/04/2017
 • Pernille Sparsø

  Pudsigt, for jeg har netop været til 6 måneders kontrol på Hårklinikken i dag! Kan med glæde konstatere, at der til stadighed vokser nye hår frem, og hårtabet er afløst af en langt mere moderat hårfældning. “Hornene” som du kalder de høje tindinger bliver dog kun sporadisk dækket af hår, men i det store hele er jeg tilfreds. Vil absolut anbefale kuren til andre. Blot skal man til lommen. For billigt er en konsultation og køb af hårekstrakt og shampoo ikke. Men som med alt her i livet, er det en prioritetering!
  Ville gerne vide lidt mere om Lars Skjøth, men når jeg klikker på linket du henviser til, kommer der en omtale af en (græsk?) læge, Dr. Georgios Zontos og dennes omtale af hårtransplantation.
  Jeg efterlyser alternativer til Hårklinikkens shampoo; noget som kan pleje hovedbunden. Kan du anbefale nogle? Kh Pernille
  Ps. Ved du om man kan blive henvist af egen læge til hudlæge for at få laserbehandling af sprængte blodkar i ansigtet, eller er det kun privatklinikker so udfører dette?

  18/04/2017
 • Julie

  Tak for dit gode svar! 🙂

  Virkelig interessant at høre, at du har forhørt dig hos en anden omkring mit hudproblem! Hvad mente vedkommende om det?

  Til dit råd omkring produkter, er jeg lidt begrænset på budget til hudpleje i den prisklasse 🙁 jeg er på SU, og har for nyligt fået øjnene op for det fantastiske, billige og interessante mærke The Ordinary, som du også herinde har talt varmt om!

  Jeg tænker nu, om eks Advanced retinoid 2% eller Retinol 1% som en A-vitamin løsning.. Hvad tænker du om det??

  Dertil også Salicylic Acid Soultion 2% som undertrøje!

  Jeg synes at ingredienslisterne ser ret fornuftige ud, dømmer udfra den viden jeg har opnået via din bog og lidt ekstra nørderi…..

  Har du evt også andre lidt billigere, men gode alternativer?

  Jeg ønsker så brændende, at min hud bare vil forblive nogenlunde “normal” efter denne forhåbentlig sidste isotretinoin behandling(!!!).. Det er virkelig skønt, at mærke at man bliver hørt og taget alvorligt her 🙂 tak for det!

  18/04/2017
 • Den der pony dry ser spænende ud, men altså jeg tro mit hår er for langt og tykt til den…. specielt da hun havde problemer med mindre hår. ..
  rigtig spændende råd, vasker også spidserne minde normalt, men de bliver våde. Den med at mætte med kur lyder spænende.

  18/04/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Connie – Det er også uretfærdigt. Enig. Men glæd dig over, at hårekspert Lars Skjøth sagde, at korthårede har et langt lettere liv i forhold til vask.

  @ Julie – Jeg har faktisk taget din sag op med en anden hudlæge, fordi jeg var bekymret. En 5. kur tyder jo på, at der i dit tilfælde ikke er tale om den rigtige behandling.

  Jeg ville gå efter en second opinion inden du evt. overvejer at fortsætte med den behandling.

  Mht. efterbehandling, så er det heldigvis enkelt: En mild A-vitamin creme, fx Environs step-up system og gerne kombineret med en undertrøjetoner med salicylsyre (fx Skin Smoothing Treatment).

  Stor hilsen Anette

  18/04/2017
 • Julie

  Kære Anette

  Tak for alle dine kloge ord om hud!

  Vi mødtes til dit foredrag i Magasin i Aarhus for lidt tid siden, hvor jeg fortalte dig om min 5. isotretinoin kur!
  Den er heldigvis ved at være forbi nu, og jeg skal kaste mig ud i en særdeles god efterbehandling af min hud, så jeg én gang for alle kan holde den ved lige uden acne.

  Jeg skal imorgen se min hudlæge, som er af den gamle skole (!), hvor jeg vil bede ham om råd til efterbehandlingen. Det er IKKE noget han tidligere har rådet mig til at gå op i, på trods af de mange skrappe a-vitamin-kure.

  Det bekymrer mig faktisk lidt.

  Hvad vil du anbefale mig at gøre med min fremtidige hudpleje?? Og i særdeleshed; hvad skal jeg undgå at putte på min hud? Er der specifikke ingredienser, som du vil fraråde mig at bruge?
  Jeg lider desuden af kedelige røde acne-pletter på kinderne (ingen dybe ar her), det er supertræls, og dem vil jeg gerne have jævnet ud med min hudtone…

  Jeg håber, at du kan besvare mine spørgsmål!

  Mange tak for en god god blog 🙂

  18/04/2017
 • Helene

  Kære Annette,

  Dette har intet med hår at gøre, men her kommer spørgsmålet jf. din opsang. 😉

  Takket være dig, din kloge bog og din opdaterede blog er jeg endelig kommet på rette spor med hudplejen! Jeg ligger inde med en masse gode hudplejeting, der strækker sig over hudplejepyramidens to nederste trin, men(!) jeg er rådvild ift. hvordan jeg kommer ‘hudpletterne’ på mine kinder til livs. Der er ikke tale om ar, men det virker som om, at teenageårenes slemmere acne-udbrud har efterladt nogle rødlige pletter.

  Jeg er hvert fald klar til at sætte ind ned en stringent aftenrutine, hvis det er det, der skal til. Min hud tendenserer til en lille smule tørhed, men jeg har fået en super god fugtmættet og glat hud efter gode cremer og serum med blandt andet niacinamid, salisylsyre og hyalronsyre.

  Hvordan fjerner jeg hudpletterne på mine 23-årige kinder?

  Bedste hilsner, Helene

  18/04/2017
 • connie moisen

  Hej med jer
  Gode råd til hår henvender sig næsten…altid til dem med langt hår !! øv øv
  vh 🙂 connie

  18/04/2017
 • Kamille

  Jeg har, efter at have læst et af de ældre indlæg, givet mig i kast med Philip Kingsleys “The hair bible” (spændende læsning i øvrigt)
  Her anbefaler han at håret vaskes ofte – måske endda hver dag! Det er nyt for mig, der altid har troet at jo færre ugentlige hårvaske jo bedre. Hvad er din holdning til dette?
  Desuden taler han (som jeg forstår det) for at udskifte hårbørsten med en kam – gælder det også Mason Pearson?
  Mvh. Kamille 🙂

  18/04/2017
 • @ Daniela Fraser, åh, det glæder mig med dig på banen her. Ikke med hornene, men det andet.

  Stor hilsen Anette

  18/04/2017
 • Horn i panden?? Det er jo det jeg har lige nu :-O
  2 totter hår ud fra mine tindinger stritter 2 totter hår især hvis resten skrabes tilbage. Jeg har ellers kraftigt hår, men har ofte perioder med disse “horn”.
  Mht alkohol i produkter er jeg SÅ glad at du bringer dette misforståede ingrediens på banen, da rigtig mange undgår det, selvom visse produkter bevidst anvender alkoholen til at binde fugten og bedre optagelsen

  18/04/2017