Måske skipper vi deodoranten

Sidste sommer kastede danske Jurlique-Anne og hendes mand sig ud i en kold tyrker, hvad gælder fravalg af deodorant. ”Og jo, vi stank. Men kun i starten”, fortæller hun om perioden, der er endt med en mand, som helt har lagt deodorant på hylden. Og her kunne jeg pludselig dufte Horst Rechelbacher (rul tilbage på bloggen for fuldt interview), som heller ikke brugte deodorant, men ren jasminekstrakt. På Beautyspace i forgårs stod det klart i kommentarfeltet, at emnet er varmt. Og der er da også gået kult i deodorantcremen fra Soapwalla. Ingredienslisten minder her til forveksling om en god kropscreme: Sheasmør, solsikke- og jojobaolie, lecithin og E-vitamin tilsat forskellige æteriske olier og ekstrakter som er dem, der holder svedlugten i skak. Konsistensen er identisk med amerikans cheesecake, men dufter skønt – blandt andet af tea tree olie, som jeg er glad for, men ikke er lykken for alle. Og jo det er en anelse bøvlet med en creme frem for en roll-on. Alligevel er jeg fan, fordi fornemmelsen og virkningen er ret fin.

SNUP TENDENSEN: Downsizing er en tendens, du vil komme til at høre meget mere om. Den folder sig ud på flere måder – og det her er en af. Håret er en anden afstikker, som vi vender tilbage til. Det handler om helt at udfase overflødige ting eller gøre noget mere meningsfuldt, eksempelvis at bekende sig til økologi (uden så at tænke så meget over den måske lange transportvej…). Soapwalla er netop landet i Danmark HER. Hvis du vil se flere DIY-deo-tips, så kig med i kommentarfeltet fra i forgårs.

NB: Æteriske olier er en smagssag. Jeg er glad for dem, fordi jeg oplever, de virker. Omgangen med dem skal bare altid være velovervejet, for der er tale om naturkræfter, som både kan lokke og skræmme (eksempvis myg og møl).

27/08/2014
Uundværlig
29/08/2014
Her får du resten

Kommentarer

 • Mette Glerup Kristensen

  Blev så inspireret af indlægget, at jeg omgående lagde deodoranten (Vichy) på hylden.. Det er egentlig gået rigtig fint – indtil i går og i dag, hvor jeg har lugtet så slemt af sved, at jeg ikke ved om det er det værd… Jeg tænker hvor lang var starten for Jurlique-Anne og hendes mand? Hvor længe mon der går før jeg er selvrensende uden lugt? 🙂
  Hænger dog i lidt endnu, men fin fin middag i weekenden virker nu knapt så festlig, hvis jeg skal stinke sådan.

  11/09/2014
 • Lulu

  Min erfaring mht. tøj og afsmitning og soapwalla er at man skal bruge meget lidt og den er nem at smøre ud. Har aldrig oplevet at den sætter sig i tøjet eller smitter af…tværtimod den er som pudder under armene.

  03/09/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rikke – Enig, og man må vælge sine kampe.

  @ Dorte D – Det er også altid godt med skepsis. Jeg har lagt et link ud, du måske vil synes er interessant.

  @ Bente M – Sådan!

  Stor hilsen Anette

  01/09/2014
 • @ Eva B – Tak for tip.

  @ Sanne – Det er den uden.

  @ Nina S. H – Du kan købe via det link, jeg har lagt ud.

  @ Tanya – Du kan læse lidt her. Det gælder jo om at vælge sine kampe: http://mst.dk/service/nyheder/nyhedsarkiv/2014/mar/dr-kontant-om-aluminium-i-deodoranter/

  @ Eva B – har netop lagt linket ud.

  @ Thea – Det er nok de essentielle olier, du ikke tåler desværre.

  @ Anja W – Tak for tip.

  Stor hilsen Anette

  01/09/2014
 • @ Birgitte B – Jo, den er jeg stor fan af.

  @ Fie – Se, det var en opskrift jeg ikke har hørt før. Men uhhh, det der husholdningssprit svider næsten bare at læse om, men det fungerer fint?

  @ Mette Guldberg – Det er bare et lille lag, jeg smører på og lader det tørre en anelse inden jeg tager tøj på. Foreløbig ingen ulykker.

  @ Lulu – Herligt. Hvad er din erfaring mht. tøj og afsmitning?

  @ Jette – Der er tips i kommentarfeltet her men også fra forleden dag.

  Stor hilsen Anette

  01/09/2014
 • 1000 tak for jeres kommentarer. Jeg vender tilbage søndag. KH Anette

  30/08/2014
 • Bente M.

  Er helt enig med Rikke.
  Jeg er glad for Rudolph Care’s acai roll-on deo og har tænkt mig at fortsætte med den, den virker og er mild mod huden. Har heller ikke planer om at droppe min hårshampoo (fra Kevin Murphy, hvis produkter kan anbefales).

  29/08/2014
 • Dorte Daugaard

  Hmm…downsizing lyder jo meget fornufigt i det hele taget….jeg forholder mig vist bare lidt skeptisk til det den der nul-deo-nul-hårvask-tendens. Men i virkeligheden mest fordi, jeg ikke ville kunne overskue den periode, jeg skulle gå rundt og lugte og se fedtet ud 🙂

  29/08/2014
 • Rikke

  Ja, jeg vil nu kalde det en smule hysterisk, medmindre man ligefrem er allergisk. Jeg vil i hvert fald heller bruge deo end at lugte! Der er så meget vi kan dø af og jeg føler mig ret sikker på, at oddsene for at jeg bli’r dræbt i trafikken er langt større end jeg dør af at bruge deo – bare en tanke…

  29/08/2014
 • Anja Wøller

  Prøv denne : salt of the Earth natural deodorant – kan købes i nl og hos crystalspring.co.uk

  29/08/2014
 • Thea

  Anette har lagt link op til dansk webshop.
  Derudover kan den fås hos beingcontent.com og amazingy.com.
  Jeg har prøvet den og den virker! Jeg fik desværre knopper af den men da det er den eneste deodorant helt uden aluminium og alun bliver jeg ved med at have lyst til at få den til at virke

  28/08/2014
 • Eva B

  Miljøstyrelsen har jo frikendt aluminium i deodoranter, medmindre man har et åbent sår eller eksem i armhulen. Og vi får også aluminium gennem kosten, fx. Et varmt emne, hvor nogle har brugt en norsk rapport lidt…ekstremt, måske. DR TV fik efterfølgende kritik for deres program.

  28/08/2014
 • PS: Hvor kan man købe den henne?

  28/08/2014
 • Tanya

  Søde Anette
  Jeg er sikkert både blind og døv, men vil du ikke hurtigt ridse op hvad det er der gør deodoranter til noget skidt? Jeg har aldrig selv brugt dem (sveder ualmindeligt lidt og lugtsvagt), men vil gerne vide hvad der er smart at undgå til sønnerne (som begge har tendens til at lugte lidt ramt).

  28/08/2014
 • Nina S. H.

  Hvor kan man købe den henne? Er på hvad der føles som en endeløs jagt på en deo uden alun og aluminium, der virker på mig.

  28/08/2014
 • Den der creme-deo, er den uden alun og aluminium? For det er jo det det handler om. 🙂

  28/08/2014
 • Eva B

  Jette:http://www.safety5days.com/
  Nu ved jeg ikke, hvad du er ude efter, men har købt en pendant til ovenstående til sønnike på 18, og han spreder ikke mere en duft af feromoner. Heldigvis 🙂
  Ovenstående er dyr, en billigere fåes i Rexonas maximum PROTECTION, som lover 48 timer.
  KH Eva

  28/08/2014
 • Lulu

  Soapwalla har jeg brugt de sidste 4 år – og den er fantastisk!

  28/08/2014
 • Jette

  Jeg leder kraftigt efter en løsning til en datter på knap 9 år, som allerede lugter. Er der nogen gode ideer derude? På forhånd tak. Mvh Jette

  28/08/2014
 • MetteGuldberg

  Hvordan er den sammen med sort tøj? Når du beskriver den som havende konsistens som amerikansk cheese cake ser jeg en tyk hvid creme for mig som nok kan lave lidt ulykker på sort tøj, så vil du dele dine erfaringer?

  Jeg har egentlig brugt cremedeoderant i mange år da jeg har brugt Bocage fra Lancome. Nu er jeg kommet væk fra det fordi jeg er meget glad for La Roche-Posey’s deo, der er uden aluminiumssalte, men jeg husker ikke cremeformen som så besværlig, at jeg vil holde mig fra den af den grund.

  28/08/2014
 • Fie

  Jeg har fravalgt deodoranter siden 2007 efter det kom frem at der i allefald i antiperspiranter er aluminiumchlorid, som er hormonforstyrrende. Som jeg husker det, kunne den bedste deodorant da hellere ikke forhindre sved, og der var altid hvide rande i tøjet. Og da jeg ved, at det er bakterier der fremkalder lugt, gør jeg det, at jeg efter brusebadet kommer lidt husholdningssprit (hæld det på en lille flaske) på en tot vat og vasker efter. Herefter kommer jeg et lille pift parfume under hver arm :-)Ingen pletter tøjet, og jeg sveder nærmest ikke under armene. Holder hele dagen 🙂

  28/08/2014
 • Jeg har faktisk også trappet ned på brugen. Jeg er heldig at være en af dem, der ikke sveder særlig meget… men det kan jo ændre sig med alderen 😉 er der ikke noget med at Rudolph Care også har en god deo?

  28/08/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.