fbpx

Maskebal mod gammelkone-hud

xl3e7583b

Pigmentpletter er den nye gammelkone-hud, og du behøver hverken være 35, 45 eller 55 år for at få dem. Mange bliver ramt i 20’erne. Beautyspace sætter for alvor spot på pletterne på den anden side af sommeren. Indtil da får du et gymnastik-vitamin – nemlig smørbar C-vitamin, som kan gøre en synlig og oplysende forskel for de fleste. Den amerikanske hudlæge Dr. Howard Murad er blandt dem, der fluks siger C-vitamin, når han bliver spurgt om yndlingsbehandlingen i hans LA-klinik. Forklaringen lyder, at ingen sprøjte eller skalpel kan give den glød og friske teint, som netop C-vitamin er leveringsdygtig i.

SNUP TIPPET: Som beskyttende antioxidant er virkningen umiddelbar i en C-vitamincreme, men som lysnende pletfjerner på solskadet hud kræves fire uger – dog vil huden allerede i løbet af en uge få mere glød og glans. Vitaminet er dybt ustabilt og bliver virkningsløst i kontakt med vand og luft, så derfor skal en C-vitamin-kur (som den på billedet) blandes lige før brug. Gå altid efter ‘hvide’ C-vitamincremer, da en gul eller brun creme betyder, at det aktive vitamin er forduftet.

NB: Jeg har selv stor glæde af C-vitamin-kure, hvorimod manden i mit liv råber blussende om hjælp, hvis Murads maske med 30 pct. koncentreret C-vitamin rammer hans sarte hud. Derfor er det ikke altid bare lige… 

Har du prøvet C-vitamin-cremer eller kure?

11/07/2010
Hvorfor ikke bare gi’ den max gas?
14/07/2010
Ingen nåle – bare lidt tape

Kommentarer

 • Tak for hudlægens råd Anette. Jeg bruger en farvet fast pudder med 50 SPF fra Avène som dækker pletterne men jo desværre ikke får dem til at forsvinde! Men det lever jeg så med – og ganske godt forøvrigt 🙂

  19/07/2010
 • @Kære Katja – tak for ordene – og ja, hvis du klikker på ARTIKLER ude i højre spalte og ruller ned til 21/8/2009 ‘Få gløden tilbage’, så får du en ærlig øjenvidne beretning om IPL :o)

  19/07/2010
 • Kan man få Hydroquinon på recept? Det er jeg glad for at høre, var faktisk i tvivl om de havde forbudt det helt.

  Meladerm indeholder Alpha-Arbutin, som faktisk er en naturlig version af Hydroquinone. Dets effekt er dog kun bevist i in vitro studier, men det er efter min mening et af de bedste bud i håndkøb.

  Jeg havde faktisk tænkt mig, at jeg ville prøve IPL snart. Har du nogle erfaringer med det?

  Jeg køber det på nette fra England på http://www.skinlight.co.uk/

  18/07/2010
 • Kære Katja, Hydroquinone-creme kan du få hos hudlægen, som også kan ordinere en kombineret IPL-lysbehandling med A-vitaminsyrecreme. Sidstnævnte er meget effektivt, og hvis du samtidig aldrig (som i aldrig-aldrig) slipper solcremen, så vil pigmentpletterne – i de fleste tilfælde – ta’ varig flugt. Beautyspace vender tilbage med et ‘plet-tema’ efter sommeren ;o) Tak for dit tip med Meladerm – hvor køber du det?

  18/07/2010
 • Jeg er selv ret plaget af pigmentpletter, og der findes desværre ret få midler. Hydroquinone er det mest effektive middel men det er blevet forbudt i EU, hvilket ikke nødvendigvis giver mening.

  Så de muligheder der er tilbage er stoffer som Kojic Acid, C-vitamin og Alpha-Arbutin, og det virker sgu bare ikke lige så godt.

  Jeg har den sidste måneds tid brugt mig igennem en tube Meladerm og den virkede faktisk ret godt. C-vitamin har jeg ikke prøvet endnu, men det er et forsøg værd.

  17/07/2010
 • Har prøvet c-vitamin fra Amazing Space og den er super. I hvert fald har jeg ikke fået en brun-graviditets-plet i panden denne gang (men jeg bruger også rigtig, rigtig meget spf30 denne gang!!).
  Det er supert med sådan en c-kur et par gange om året, tror jeg.

  14/07/2010
 • @Linda – du skal springe over kuren, men C-vit-cremer er fine også til 23-årig hud som din ;o)
  @Kristi – solcreme, solcreme og solcreme (dvs. ødselt brug af faktor 15 + solhat + skygge + siesta ;o)
  @Lis – jeps, det er helt normalt med sådan en graviditetsmaske (håber du vil kigge med, når beautyspace tager alle pletter inkl. dem i panden ;o) i ed efter sommeren).
  @Louise – jeg vender tilbage til dig med svar, da jeg vil benytte lejligheden til at spørge en hudlæse, som jeg skal se senere i dag.
  @ Lene – jo, C-vit hjælper + solcreme + ingen sol i ansigtet
  kh Anette

  14/07/2010
 • Britt

  Uhhhh lyder spændende, tror lige jeg prøver en af disse 🙂

  13/07/2010
 • Jeg har aldrig prøvet det – eller faktisk hørt om det. Men det er måske ikke så godt til sart hud?

  13/07/2010
 • Har ikke prøvet dem, for heldigvis har jeg ikke brug for dem (endnu). Men tak at du fortæller at muligheden findes der, hvis det nu sker at pletterne en dag dukker op :-). Hvad dit råd for at undgå de grimme pletter? Er bare solcreme ok eller skal der mere til?

  vh,Kristi

  13/07/2010
 • Hvis cremen lysner dutter de vel næppe til lyse pigment-pletter a la vitiligo (pigmentløse hvide pletter). Har du evt. et vitamintips til dem?
  Kh Louise

  13/07/2010
 • Britta

  Søde Anette, tak for dit svar. Fregner er cool, men nogle kan være smidt på lidt uheldige steder, de er flottes på næse og kinder synes jeg 🙂 Kh Britta

  13/07/2010
 • Kamilla

  Ja jeg bruger en c-vitamincreme fra Ole H – kridhvid!

  13/07/2010
 • Joan

  Wow – det skal prøves! Får efterhånden travlt i denne ferie!

  13/07/2010
 • Lene

  Efter min første fødsel fik jeg pigmentforandringer i ansigtet – som jo for alvor blusser op her om sommeren – hvor jeg så bliver mere brun langs hårkanten og lidt ind og ikke ret brun midt i ansigtet. Det ser faktisk ud som om jeg har været til festival i flere uger og har glemt at gå i bad!
  Men det er ikke det samme som solskader, vel? Og hjælper ovenstående C-vita på dette?

  13/07/2010
 • Lis

  Jeg har ikke prøvet de masker du viser her, men det skal jeg HELT SIKKERT! Jeg har nemlig opdaget en stor solskade midt i panden. Tror jeg i hvrt fald det er – kunne måske også være noget efterfødselshormonagtigt værk? Der er jo mange, der får sådan en ‘graviditetsmaske’ af pigmentforandringer. Og så er vi i øvrigt på samme hold med de fregner der – det er SÅ flot!

  Kh,
  Lis

  13/07/2010
 • Britta

  Jeg har ikke prøvet det, men det lyder som noget, jeg må have prøvet af … virker det mon også på fregner?

  13/07/2010