fbpx

MEDICAL WEEK # 1: Tænk hvis ens kæreste var hudlæge

Jeg er vild med REN's salve som kur eller overnattende smøre, hvis hudbarrieren driller...

Jeg er vild med REN's salve som kur eller overnattende smøre, hvis hudbarrieren driller...

Er det kun mig, der har tænkt over, hvad hudlæger egentlig anbefaler deres kærester og koner? I USA er de færreste i tvivl, når dermatologer og plastickirurger samles til kongres, for her siges kæresterne at være lette at udpege. Uanset om de er 25, 35 eller 55, har de ry for at ligne hinanden. Jeg læste for nylig en artikel i Marie Claire, hvor fire kvinder – alle gift med en hudlæge – blotlagde, hvad de havde fået lavet. Og det var nogenlunde den samme kombi-model med næsejustering, Botox og fillers. En mulighed der selvfølgelig er åben – men mere lavpraktisk, så se her, hvad to danske hudlæger anbefaler i jagten på flot hud.

SNUP TIPPET:

Hud- og speciallæge Jørgen Esmann:
•En god fugtighedscreme med solfaktor hver morgen – helst parfumefri
•Brug en lidt federe natcreme – også parfumefri
•Brug milde renseprodukter hver aften
•OG smid forstørrelsesspejlene ud af badeværelset

Professor og hudlæge Christian Grønhøj:
•Vær bevidst om din hudtype og vælg produkt derefter
•Und dig selv tilstrækkelig søvn og alsidig kost
•Undgå at lade din hud blive nedslidt af solen og gå LANGT udenom tobaksrygning.

NB 1: Jeg fik Christian Grønhøj til at uddybe, når det gælder tør hud, for hvem oplever ikke det netop nu? Han siger sådan her…og altså liiiiiidt hudlægeteknisk: ”Vælg en creme med et højt fedtindhold. Eksempelvis er sheasmør fint, ligesom carbamid virker vandbindende på huden, men også ofte irriterende. Carbamid-princippet er mere kosmetisk end behandlende, da carbamid trækker væske med ind i huden og giver en flygtig væsketilførsel. Det bedste er derfor at støtte hudens naturlige fedt-barriere og derved mindske fordampningen af vand fra huden.”

NB 2: I øvrigt kan hverken kniven, Botox eller fillers påvirke din hudkvalitet. De kan glatte, fylde ud og stramme op, men ikke levere smækker og lækker hud.

Du kan se mere på www.renskincare.dk,  www.hudlaeger.dk og www.lkk.dk

 

23/02/2010
The NO MAKEUP makeup
25/02/2010
MEDICAL WEEK #2: Fang fisken

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @Kære Mette – du finder en REN forhandlerliste på renskincare.dk og specifikt for Viborg findes mærket hos Stylepaste ;o)

  26/02/2010
 • Charlotte

  Kære Laura,
  TUSIND TAK for din respons. Det kan jeg virkelig bruge til noget. Jeg må have læst varedeklarationerne igennem på cremerne derhjemme, anskaffe mig rispudder og prøve de kosttilskud, som du anbefaler.
  KH Charlotte

  25/02/2010
 • Det var spændende og oplysende læsning. Tak for det. Jeg tror jeg kender en pige eller to, der skal forkæles med sådan en REN creme her i resten af vinteren. Hvor køber man den?
  KH Mette

  24/02/2010
 • Hmm…jeg forstår bare ikke hvad der foregår “overthere”. Synes at jeg har læst lignende artikler, og tilmed erfaret – til min STORE skræk – at selv porre skal behandles med laser. Synes ikke at jeg kender nogle eller ser nogle med så store porre at de skal behandles med laser. Om jeg fatter den trend!!
  Og i min enighed med Grønhøj vil jeg hermed gerne efterlyse flere dagcremer med spf i…(også dig Laura ;-)). Dem er der for få af…(eller er det bare mig, som er doven og ikke liiige altid får smurt spf ovenpå min dagcreme).

  24/02/2010
 • @1000 tak for brugbar forklaring, Laura
  @Joan – det lyder da perfekt med rens under bruseren. Grunden til at eksperterne anbefaler aftenrens (og faktisk mener, at du kan skippe den om morgenen), skyldes, at det er ved dagens afslutning, at det er godt at fjerne SPF, snavs og støv fra huden ;o)
  Anette

  24/02/2010
 • Joan

  Jeg indrømmer lige: Jeg er SÅ dårlig til at få renset hud om aftenen – jeg gør det først om morgen i bruseren (hvor jeg bruger en rensegele som er god under bruseren). Er det meget slemt?? Giver det nogle skader på lang sigt? Synes jo ikke jeg kan se noget nu.

  24/02/2010
 • Pia

  Ok forstørrelsesglassene er hermed smidt ud! Det hjælper faktisk også på brede hofter!!! :O)

  24/02/2010
 • Kære Charlotte, jeg har nogle gode råd som muligvis kan hjælpe dig ved at give balance til den kombinerede hudtype som du har.
  For at undgå at skulle bruge to serier af produkter der hver især tilgode ser både tør hud og fedtede hudområder kan du først og fremmest undgå cremer med petrokemisk fedtstof dvs. mineral olie, paraffin, vaselin og petrolatum (læs altid på varedeklarationen). Dette er alle fedtstoffer (bi-produkter fra jordolie industrien) der både tilstopper og samtidigt gør huden fedtafhængig, og de indgår desværre i mere end 90% af alt kosmetik på markedet – undgår du disse kan du godt bruge creme til tør hud, dog skal du hvor huden fedter påføre et tyndere lag og her kan du med fordel afslutte med en såkaldt rispudder (vælg naturprodukt) der vil holde huden mat hele dagen igennem. Desuden vil zink som ekstra kosttilskud virke afbalancerende på den høje talgproduktion og omega-olier i kapsler bedrende på tør hud…
  Håber du kan bruge rådene,
  Laura / Amazing Space

  24/02/2010
 • Charlotte

  Jeg får også tør hud om vinteren, undtagen i panden og på næsen, som begge deler skinner af fedt – ØV! Så derfor bruger jeg ikke creme til tør hud, men det bør jeg måske gøre alligevel? Er der nogen mulighed for at slippe af med den fedtede t-zone og samtidig tilføre den tørre vinterhud noget fugt? Altså udover at rende og duppe den konstant med fedtsugende køkkenrulle:-)

  24/02/2010
 • Lige præcis dét REN-produkt kender jeg. Og jeg er også stor fan. Det virker nemlig.

  24/02/2010
 • @Tak Peter ;o) Lige præcis ordet ‘lipid’ er et yndet hudlæge-ord, der betyder fedt. Og du har helt ret…fugt hjælper lidt fedt, hvis barrieren ikke kan holde tæt. 1000 tak fordi du deler din viden og dit engagement ;o)
  @Nipuni – dermalogica ER et eminent hudplejevalg (jeg er vild med deres Barrier Repair).
  kh Anette

  24/02/2010
 • Peter

  Skøøøøn læsning, Queen of Blogs:-) Og hvor er det fornøjeligt langt om længe at læse at fedstoffer er blevet “stuerene” i hudplejeprodukter igen. Har aldrig forstået “fedtfri”-hysteriet …
  Fedstofferne er jo essentielle for at lipidstrukturen – og dermed hudens basale struktur – opretholdes. Det samme gælder vel også cellemembranen, og den skal vi jo om noget, passe godt på. Fugt alene gør det jo ikke, det har jeg aldrig troet på! (og jeg har altid fået tæsk for min holdning angående dette emne).
  Kunne naturligvis godt uddybe, men det bliver for teknisk og kedeligt. Vi skal huske på ikke at gøre hudpleje til noget hokus-pokus, men holde os på et normalt plan. Og meget gerne følge Jørgen Esmanns råd! Det er jo såre simplet – og totalt effektfuldt!

  24/02/2010
 • Nipuni Julie

  Jeg er stor fan af Dermalogicas produkter -især ansigtscremen intensive moisture ;o)Den har en rigtig lækker konsistens og har virkelig gjort min hud lækker.

  24/02/2010