fbpx

MEDICAL WEEK #2: Fang fisken

Hos MARIAS HUDPLEJE i Lyngby finder du dr. Perricones hudplejeprodukter (hun sender til hele landet). Her er to af hudlægens nyeste bud på skøn hud...

Hos MARIAS HUDPLEJE i Lyngby finder du dr. Perricones hudplejeprodukter (hun sender til hele landet). Her er to af hudlægens nyeste bud på skøn hud...

Hvis mere energi og complextion perfection lyder godt, er den amerikanske hudlæge dr. Nicholas Perricone værd at holde øje med. På bedste amerikanervis er han  lidt for hurtig til at love evigung hud, men hvis det sorteres fra, har han mange konkrete pointer. Som at rejsen til bedre hud begynder i et køleskab fyldt med laks. Rigtig meget laks. Nærmest sådan morgen, middag og aften. Flot hud hænger nemlig uløseligt sammen med, hvad der puttes i munden, mener Perricone

SNUP TIPPET FRA DR. PERRICONE:

Hudens værste fjender, når det gælder mad og drikke?
Alle former for sukker – især majssirup, forarbejdet mad og mad, der indeholder mel, det vil sige: Pasta, brød og kager. Også snacks som ris- og majskager samt chips – og ikke mindst fedtholdig mad – er på minuslisten.

Den tilsvarende positivliste?
Proteiner af den slags som findes i fisk, skaldyr, fjerkræ og tofu – og farverige frugter, havregryn og bønner. Derudover hører den sunde fedt fra koldtvandsfisk som laks og
sardiner, nødder, frø og olivenolie til på plussiden sammen med vand – seks til otte glas dagligt – og endelig også antixoidant-rige drikke som grøn te.

Hvis der ikke var nogen begrænsninger – hvad ville du så hælde på flaske?
Jeg er fascineret af hele stamcelle-udviklingen, hvor genoplivning af kroppen ved hjælp af afledte stamceller nu er en levedygtig realitet. I begyndelsen var det et meget kontroversielt emne, men nu kan man tage stamceller fra alle mennesker – uanset alder.

Dit bedste tip til at holde huden ung og smækker?
Anskaf dig en hund eller en kat. Stress sætter sig i ansigtet, og den helende påvirkning, som dyr har, kan ikke findes andre steder. I bonus bringer de en masse kærlighed og latter med sig.

Bonus tips:
•De bedste kosttilskud for huden er B- og E-vitamin,  kalcium, magnesium, C-vitamin ester, CO-enzym Q10, GLA og Omega 3.
•Jeg er ekstraordinær fan af antioxidanten liponsyre (kan ikke købes i Danmark, men i Sverige og Tyskland) – både i huplejeprodukter og som kosttilskud. Liponsyre giver glansfuld hud og sørger for afsked med rødme, store porer og udjævne skjolder på huden.

NB: På hans website er der en 3-dages lakse-kur, der lover flot hud NU, som jeg vil teste.

Spiser du noget, der for alvor gør en positiv forskel på din hud? 

24/02/2010
MEDICAL WEEK # 1: Tænk hvis ens kæreste var hudlæge
26/02/2010
MEDICAL WEEK #3 Hvem ved? Måske gør apoteket

Kommentarer

  • Pia

    Næææ ikke bevidst. Spiser hvad der passer mig! Men det bærer min hud måske så til gengæld præg af….

    25/02/2010
  • Joan

    Jeg drikker masser af vand – er sikker på det holder huden stram! Skønne “to-do-eat” YES LAKS!

    25/02/2010
  • Anette Kristine Poulsen

    @Linda – avocado ER et hit. Både for smagsløg, hjerne og hud. Jeg har mødt flere creme-kokke, som er helt besat af avocado-olie ;o)
    @Mette – jeg kender godt EyeQ (hundedyre herhjemme), fordi jeg har givet dem til mine børn. Det fantastiske med de gode olier er jo, at de både smører hjernen og huden (hudlæger taler om ‘the brain/skin connection). Men det er da fantastisk, hvis de også kan mildne kinder, der blusser. Vi må lave en lakseklub…
    kh Anette

    25/02/2010
  • Hej Anette. Super at få listet hudens fjender – det er altid godt at få dem genopfrisket. Avocado virker for mig og min hud. Herhjemme har vi også to ugentlige fiskedage – det er evig godt – ja, for det hele. Kh, Linda

    25/02/2010
  • Ja, jeg tror det er dem, men er ikke sikker. Jeg har en blusende hud på kinderne – nogen gange går der betændelse i. For en måneds tid siden er jeg begyndt at spise eye-q fiskeolie (i små overskuelige piller, andre mærker = hestepiller) Jeg tror de er medvirkende til at min hud ikke blusser så meget. Jeg spiser også fisk en gang om ugen og røget laks er et yndlingspålæg for mig 🙂
    Jeg kigger lige på hans web 🙂

    25/02/2010