Mere hurra-olie

Arjjj tak altså for alle kommentarer og ord i går med hensyn til videoen. Jeg blev utrolig glad – og har skam to videoer mere. Men nu skal man jo ikke blive for kæk. Lad os dog blive i oliesporet. For udover negleolie, så er jeg også vild med arganolie. Olien, der er blevet skamrost som værende det skønhedsguld, der gør marokkanske kvinders hud ekstra smuk. Vrøvl. Jeg har været i Marokko, og de har ikke bemærkelsesværdig hud. Det ændrer dog ikke på, at arganolien er forud på point fra start, når det gælder dens indhold af fedtsyrer – især linolsyre er guf for huden. Derudover indeholder den imponerende meget E-vitamin, som er det gymnastikvitamin, der dokumenteret kan sætte ind overfor tør, glansløs hud og fremme sårheling und so weiter. Mandelolie bryster sig også af at indeholde masser af E-vitamin – nemlig 26 mg pr. 100, hvor arganolien er oppe at ringe på hele 62 mg.

SNUP TIPPET: Både udvendigt og indvendigt er arganolien fin – jeg bruger den i alt fra at mætte tørre hårspidser til at smøre den på kroppen, og er også vild med den nøddeagtige smag på salat. Dog ikke fra samme flaske. Her er to af mine argan-favorit-websites: www.argandia.dk og www.naturesource.dk, og ved du så i øvrigt, hvad der irriterer mig? Det gør alle de hårolier, der sælger sig som værende arganolie, men som reelt er silikone tilsat lidt argan.

@Beautyspace på INSTAGRAM

09/07/2013
Vindere plus en olie, du aldrig glemmer nu
11/07/2013
Er du kold eller varm?

Kommentarer

 • Jo, det kan sagtens være hvedekimsolie. Hvedekerne olie var min egen oversættelse fra fransk 🙂

  11/07/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for jeres kommentarer. Er I klar over, at jeg er stærkt afhængig af dem?

  @ Cecilie – jeg må blive dig svar skyldig. Men det lyder jo imponerende med hveden…tror du ikke, det var hvedkimsolie?

  @ Charlotte K – du kan tjekke alle ‘såkaldte’ arganolier ved at se på ingrediensoversigten. Ofte står silikonerne øverst (ex. dimithicone)og derefter indholdet i faldende orden.

  @ Julia K og Henrik – I er nogle beauty-børster, er I ;o) Tak for de gode ord.

  @ Lærke – se venligst svaret til Charlotte.

  @ Anette W – den islandske fiskeolie er jeg med på!

  Stor hilsen Anette

  11/07/2013
 • Anette Waaben

  Har prøvet billigarganoil i håret….stank som en ged og håret var en fedtet narkomanfrisure. Gør det aldrig mere. Holder mig til Moroccanoil i spidserne…det fungerer fint og dufter himmelsk.
  Og så Islandsk Fiskeolie til det indvortes.

  11/07/2013
 • Anja Svendsen

  Jeg er også udfordret af duften (synes reelt arganolie lugter), men den virker godt på huden og i håret. Urtegaarden forhandler en økologisk arganolie, så kan man selv blande duft i.
  Nogle der har god ideer til en let, sommervenlig duftkombination? Den skal være uden misfarvende citrusolie.

  10/07/2013
 • Birgitte B

  @Julia Kim: Jeg bruger den nu også kun i spidserne da jeg har fint, kort hår. Aldrig i hovedbunden 😉

  10/07/2013
 • henrik boysen

  Hej anette, hvor jeg dog elsker den kommentag du her skriver. “Olien, der er blevet skamrost som værende det skønhedsguld, der gør marokkanske kvinders hud ekstra smuk. Vrøvl. Jeg har været i Marokko, og de har ikke bemærkelsesværdig hud.”

  Sandheden er jo bare at, Argan olie bestemt en god olie, med en flot gylden farve. Den er rig på gode fedtsyre, antioxidanter,
  og vitamin E. Men det er ikke en mirakel ingrediens som kan klare alle dine problemer, sådan en findes ikke. Tænk på at ligsom din kost skal være fyldt med forskellige ting som hjælper den med at holde sig sund, så skal din hud også have mange forskellige ingredienser. Hvis du bare kun spiste spinat eller kartofler ville man jo heller ikke se godt ud efter et par uger 🙂

  10/07/2013
 • Julia Kim

  Tak for din irritation over “olierige” hårolier der bare er bare er silikone tilsat ganske lidt af “guldet”…og lige en kommentar til den/dem der siger at de bruger Marrocanolie (vist med relativ meget silikone), og som siger håret har det godt….- det We hovedbunden/huden man skal være opmærksom på om lider kvæledøden…med risiko for ufivillig hårtab mm til følge (og nej kan ikke anbefale silikone på hud som hårfjerningsmiddel;)….

  Det kan være jeg skal prøve at kaste mig ud i et arganisk hudplejeforsøg – men indrømmet, min duftforfængelighed er udfordret af den stærke lugt :-/
  …hvedekim, som en af dine læsere omtaler er også Über fantastisk hudmirakelmiddel….omend mindst ligeså ildelugtende som Argan – beklager :-S

  Ps. Indrømmet, Jeg bruger også Marrocanolie i spidserne ind imellem. Kan godt lide duften og konsistensen – men der går efterhånden længere og længere tid imellem, da jeg bare har det svært med det silikonehalløj.

  10/07/2013
 • Susan

  Der er altid en INCI på produkterne, tjek den. Den skal være lavet i faldende orden, ligesom en rolleliste hvor hovedpersonerne står først. Dvs at jo før du støder på arganolien (argania spinosa), jo højere indhold. Hvis arganolien står som noget af det allersidste, kan du roligt regne med at det bare er “til pynt” 🙂

  10/07/2013
 • Birgitte

  Prøv også http://www.billigarganolie.dk! Den er god!!!

  10/07/2013
 • Lærke Bjorholm

  Som spørgsmål til din irritation over arganolier uden argan. Hvordan kan jeg se om det reelt er arganolie, eller som du sagde; silikoner med en smule olie?

  10/07/2013
 • CharlotteK

  Det lyder som lidt af en multiolie – den skal da vist prøves. Er det det samme som Moroccan Oil? Eller er det noget helt andet?

  10/07/2013
 • Tja, jeg bruger generelt kun én olie til håret og det er Moroccanoil. Jeg ved godt der er silikone i, men tænker at når jeg kun bruger den et par gange om ugen, så går det nok. Mit hår har det i hvert fald fint 🙂

  10/07/2013
 • TAK for at du nævner det med hårolierne der er hovedsageligt alt muligt andet med lidt argan tilsat. Man ser desværre alt for mange ‘argan’ produkter der indholder så lidt som 0,05% argan. Det er nemlig lavgrænsen for hvad man skal tilsætte hvis man også vil reklamere med at produktet indeholder det. Læs: 0,05%

  Det Morokkansk argan produktionen er begrænset og statsstyret. Rigtig arganolie er hammerdyr og sælges under kontrol og leveres med dokumentation for dets ægthed. Jeg har svært ved at se et større firma hælde det dyre ingrediens i shampoo som de sælger for kr 28,- i supermarkedet…

  Siden der er gået mode i argan finder man alle mulige fortyndet og andre ‘former’ for argan der indeholder mere eller mindre rigtig argan. Jeg har skrevet en blogpost om det her: http://www.lisaliseblog.com/2012/06/argan-oil-rare-liquid-gold.html

  🙂

  10/07/2013
 • Sommer

  Så enig Anette – de Marokkanske kvinders hud er intet specielt.
  Sidste år i jnuar havde jeg fundt ud af det med Maroccan(silicone) håolie-fusket, så købte både rene olier og cremer med hjem dernede fra.
  Cremen sved, og olien fedter som olier gør, når den puttes på kroppen.

  MEN den ristede, økologiske olie der fås herhjemme, smager fabutastic på mad!

  Er også typen der researcher grundigt på diverse, så kan sige god i fiskeolieafdelingen, for at Krillkapslerne fra Biosym er den nuværende absolut reneste/bedste variant at investere i, både med hensyn til produktionsmetoder og ikke mindst (og ofte overset) optageligheden, af det høje Omega 3 indhold.

  10/07/2013
 • Frederikke

  Hm, tak for tippet mht. arganolie i maden. Og nej dem der er til håret skal ikke spises. Faktisk indeholder mange af de arganserier til håret kun meget lidt arganolie og meget mere “andet”, så smagen er nok derefter 😉

  10/07/2013
 • Tak for tip om arganolie. hvordan ser det ud med argan olie vs hvedekerneolie? Købte begge dele i Marokko i november. Synes arganolien er ok men hvedekernen udvirkede mirakler på pludselig svigende, rød hud (ved ikke, hvad den røde, sarte hud pludselig kom af, men ubehageligt var det)

  10/07/2013
 • Bianca Brangstrup

  Der findes rigtig mange gode ansigsts- og kropsolier… Men det som virkelig gør forskellen for huden… er de olier vi spiser… Hørfrøolie og Krill Oil er blandt mine favoritter….

  10/07/2013
 • sus bruun

  Glæder mig til at se flere at de gode videoer…og der var mange gode tips både fra dig og andre i går – den konjac svamp må da prøves¨i ferien.

  Åh..gode tips omkring arganolie. Har den og bruger den men synes ikke at forskellen i forhold til mandelolie er stor – bortset fra prisen..men min søde frisør siger dog at mandelolie er no go i håret – men arganolie fungerer…

  10/07/2013

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.