Mette Steenberg blev pletfri på en anden måde

Hvis du er træt af pigmentpletter, så er der den sædvanlige værktøjskasse, som hjælper de fleste:

 • Fugtserum med enten C-vitamin eller niacinamid, toppet med SPF i dagtimerne. Konsekvent skygge i forhold til solen.
 • Frugtsyre og A-vitamin til natten – ikke nødvendigvis samtidigt. I de lyse måneder kan man overveje at nøjes med A-vitamin for ikke at gøre huden mere lysfølsom.

I forhold til gårsdagens TV2-case Mette Steenberg, så er hun efter årtiers soldyrkning kommet langt med ovennævnte kombi – men hun vil gerne helt i mål. De sidste seks uger har hun derfor prøvet en behandling, som vi i en Børsen-test, med hjælp fra hudlæge Peter Bjerring og dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau, har haft stor succes med. Her er, hvad Mette har gjort:

Aften

 • Brugt den pigmentstoppende blegecreme Cyspera, som ikke kræver recept. Den er hundedyr og er ikke ligefrem en velværecreme, da den potentielt kan virke irriterende (det har Mette dog ikke mærket). Desuden er duften virkelig ikke rar. Når du investerer i den, så er der en meget grundig vejledning med. Bl.a. har Hudklinik Mølholm udarbejdet en tresiders instruks også med beskrivelse af eventuelle bivirkninger. Cyspera er bakket solidt op i forhold til studier. Behandlingscremen skal kun sidde på huden i 15 minutter, hvorefter den vaskes af.
 • Efter Cyspera har Mette brugt A-vitamincreme ovenpå Bioeffect Essence.

Dagen

 • Om dagen har vi valgt et ekstra potent fugtserum – for det er vigtigt, når man arbejder med en udfordring, at huden ikke samtidigt skal kæmpe for at være tilstrækkelig fugtmæt. I serummet her er der antioxidanter og tre kilder til fugtforstærkning (glycerin, sodium PCA og hyaluron) blandet med let og forseglende squlaneolie.
 • Ovenpå – når serummet er absorberet (og det er vigtigt, så du ikke fortynder SPF) – er der den solfaktorcreme +50, som hudlæge Peter Bjerring anbefaler, hvis man vil trække seriøst i slut-med-pigmentpletter-arbejdstøjet. Den lugter mere af hospital end af sommerferie, men fungerer godt på huden – også under makeup. Galdermas SPF fås på apoteket.

I MORGEN: Få landets ypperste solbeskyttelsesekspert på banen, når det gælder indsmøring. For man skal vel for pokker ikke smøre sig ind i SPF hver anden time? Få også Mettes status.

DIT INPUT, DIN A-VITAMINCREME PAKKET IND I RO: Læs mere her.

@beautyspace på INSTAGRAM: Vi følger en opstramning af øjenlåg, step-by-step. I dag kommer det første filmklip.

22/05/2021
2 ting, der forandrede min hud
Læs kun, hvis du er ny på Beautyspace
26/05/2021
Pletfri hud? Her er manden, du vil lytte til
Gratis step-by-step guide

Kommentarer

 • Pernille S

  Stjernegod opskrift 🙂

  27/05/2021
 • Izabella

  Lidt off topic – så er jeg nysgerrig på hvilken c-vitamin serum/creme du selv bruger.
  Jeg har som du tendens til fedtet T-zone og tænker serum ville være bedst?
  Kan det passe L-ascorbic acid vil være bedst i fht. rynker?
  Jeg har prøvet klaris serum (5%) ascorbic acid og Ole Henriksen Truth serum (Sodium Ascorbyl Phosphate) men ser ingen virkning af dem. Måske skal jeg højere op i % med L-ascorbic acid?

  27/05/2021
 • Bente

  Glemte at spørge om det er en fordel med c vitamin under solcremen. Jeg købte alle produkterne, som Mette stenberg, men har div. Sera stående.

  26/05/2021
 • Bente

  Hej Anette
  Så er der handlet ind. Jeg lukkede øjnene og svang kortet og er spændt på resultatet.

  26/05/2021
   • Bente

    Hej Anette
    Jeg skal nok holde dig opdateret og ja det er en udfordrende periode, men jeg vil følge rådene og sol dyrker jeg ikke i forvejen.
    Spændende at se resultater, kan læse mig frem til at resultat er bedst omkring 16 ugers brug og efterfølgende skal det bruges 2 gange ugentligt.

    27/05/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen

  1000 tak for alle gode ord og kommentarer. Jeg vender tilbage i løbet af onsdag. KH Anette

  26/05/2021
 • Tina

  Hej Anette..

  Hvordan med i forhold til at begynde sådan en “kur” nu når vi nærmer os sommer? er det bedre at vente til vi kommer til efteråret?

  Problem melasma på kinder ;(

  Kh Tina

  26/05/2021
  • Tina

   Hov glemte!

   REN – Radiance Glow Daily Vitamin C Gel Cream ville den er Ok under sin solcreme eller ? 🙂

   Aften:
   Blegecremen – EGF-serum- Din A-vitamin

   Kh Tina

   26/05/2021
   • Tina

    Tak for svaret 🙂

    Jeg købte cremen i går sammen med en SPF som Else M anbefalede, men tror måske jeg venter til sidst på sommeren før jeg starter op 🙂

    PS jeg fangede hende på Instagram og købt cremen igennem der

    27/05/2021
 • S.C.

  Hej Anette
  Jeg har melasma på begge kinder -ville prøve IPL, men n’age ville ikke anbefale behandlingen, da risikoen for forværring er for stor. Jeg kan læse at cyspera bruges t både melasma og pigmentpletter, men mon man risikerer en forværring af problemet på samme måde som ved IPL behandling?

  25/05/2021
 • Tine Hommel

  Hej Anette
  Jeg har pigmentpletter/ alderspletter på arme og ben. Kan man bruge Cyspera på kroppen, eller kender du en bedre behandling?
  Bh Tine

  25/05/2021
 • Janne

  Hej Anette
  Lyder spændende. Jeg havde overvejet IPL til vinter, men bliver fristet af at prøve Cyspera, MEN jeg har Rosacea, og har lige været ildrød efter at have købt Rosalique – øv, så tænker du jeg ville kunne tåle den?
  Bruger normalt Soolantra fra hudlægen, og den har gjort meget godt, men jeg synes det er gået i stå eller også er jeg bare utålmodig.
  Jeg har lige læst din bog og du skriver at Jeg kan bruge:

  La Roche-Posay Mineral Face Sunscreen SPF50 (R)
  SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense (R) +
  Nuoris Mineral Defense Sunscreen (R)

  Vil jeg også kunne bruge Galderma Actinica?

  Ps – jeg er også meget glad for Ansigtscremen.
  Bedste hilsener Janne

  25/05/2021
 • Judith

  Hej
  Kan ANSIGTSCREMEN bruges som natcream uden nogen form for sera eller frugtsyre?
  Har indtil nu brugt BP Super3 Booster – og skal investere i ny.
  Kan du samtidig anbefale en ‘god og langtidsholdbar’ concealer, som også plejer øjenomgivelser og ikke giver et ‘tørt’ look?
  Hilsner Julone

  25/05/2021
 • Kathrine

  Åh jeg har i SÅ mange år døjet med pigmentpletter og prøvet alt muligt – det lyder da som noget jeg skal teste af!! Ser ikke ud til Cyspera fås på online apoteker, så der skal man nok ind og tale med dem. Jeg glæder mig til at se Mettes resultater i morgen og krydser fingre for det kan virke på mig! Og dejligt du skriver hun også bruge EGF + din A-vit bagefter, for det er præcis min aftenrutine i forvejen 🙂

  25/05/2021
  • Kathrine

   jeg har mailet et par apokteker for at spørge efter Cyspera, men ingen kan få det fra deres leverandør. Er der nogen der kender et sted (jeg bor i Lyngby) hvor man kan få fat i det? på forhånd tak 🙂

   27/05/2021
   • Kathrine

    ja god pointe, tak for det Anette, så venter jeg til efter sommer 🙂 Og tak for tip med Mølholm og elsemarie!

    27/05/2021
 • Anja Jessen

  Hej.
  Kan du anbefale en frugtsyre til natten sammrn med din A-vitamin creme ?
  Jeg bruger c vitamin om dagen under solfaktor selvfølgelig er det dumt? Hilsen Anja

  25/05/2021
 • Kristina

  Hej Anette

  Er nysgerrig på hvad du mener om den nye A-vitamin serie Symphonique fra Beaute Pacifique?

  Mvh Kristina

  25/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kristina, det kan jeg godt forstå, at du spørger om. Men sagen er, at jeg er så interesseret i A-vitamin, har researchet i så mange år, så min seneste bog Seriøst bedre hud er udkommet på tube nu (med kyndig hjælp fra en de dygtigste kemikere herhjemme) …Som en A-vitamin lotioncreme døbt ANSIGTSCREMEN. Det betyder, at jeg herinde ikke længere anmelder andres A-vitamincreme.

   25/05/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.