Min mor nægter at høre efter

Folk skriver om børn, der ikke vil have solcreme på. Sådan har jeg det med min mor. Bare med omvendt rollefordeling. ”Jamen jeg bliver jo ikke brun med al den beskyttelse”, forsvarer hun sig og afslører dermed, at hun kun har kigget billeder i den her. Og som om det ikke er nok med solcremes-fighten, så meddelte hun forleden, at hun ville have glattet ellevetallerne  mellem brynene. Med Botox. Okay, så blev det flere hundrede procent sikkert, at hun kun har kigget billeder i bogen.

Jeg er mildest talt ikke fan af botulinum toksin. Det ved du. Men. Jeg tog alligevel med min mor til Privathospitalet Mølholms hudklinik, hvor en af landets bedste sprøjteførere sidder: Else Marie Lissau. For hvis det nu skal være, så sørg i det mindste for, at den der fører kanylen ikke bare er en dygtig håndværker men også er en, der har 110 procent styr på anatomi (og jo, det er der faktisk fagfolk, der langt fra har). Som de fleste ved, så er botulinum toksin et giftstof, men samtidig er det også stoffet, der medicinsk letter børn med spasmer og voksne med voldsomme svedproblemer. Derfor ligger min største anke også et andet sted: At når du lammer nogle muskler, så vil der altid være andre muskler, som overkompenserer. Noget, der kan komme til at se meget spøjst ud.

SNUP TIPPET: Min mor var træt af at se sur ud med hendes dybe folder mellem brynene. Og sandheden er da også, at netop mellem brynene er det sted, hvor den her behandling kan kaste det mest naturlige resultat af sig. Bare husk, at der kun skal en lillebitte smule for meget til at give den blanke glanshud, mænd har et vist sted. Så hvis du er fristet (eller har forældre, der er!), så lav din research først. Else Marie Lissaus anbefaling lyder: 1) Spørg ind til om behandleren har prøvet selv 2) Spørg direkte om du vil være egnet til behandlingen og 3) Tag et kig behandlingsstedets resultater (før- og efter-billeder)

@Beautyspace på INSTAGRAM

30/06/2014
Test af hud-tandbørste, gave-regn og vindere
02/07/2014
På piller for hudens skyld

Kommentarer

 • Charlotte

  Tusind tak for svar Anette – vil straks se nærmere på dine opfordringer! Jeg bor på Falster, men er villig til at køre efter en dygtig hudlæge – kan du anbefale mig en? 🙂

  Malene B: Også mange tak for dit indlæg, det er altid rart at få gode råd fra “lidelsesfælder” – vil bestemt have dette med i mine overvejelser 🙂

  02/07/2014
 • @ Charlotte K – Jeg ved ikke, om man kan kalde det hurtige resultater. Men i hvert fald jo resultater.

  @ Louise – Jeg vil hellere spørge bredt ud her, om der er nogen, der har god erfaring med dygtigere behandlere. Jeg har ingen personlig erfaring i Kbh., når det gælder Botox, men lyt til Else Marie Lissaus anbefalinger og gå efter nogen, der gør det ofte – men se også på, HVEM de behandler. Se på hvor deres etiske grænser går.

  @ Sanne – Det må du.

  @ Marianne Gylding – Godt at kunne bidrage også på den front. Min mor ER glad for resultatet.

  @ Daniela F – Dét skal vi huske. Jeg sidder ofte og spænder ud mellem brynene, når jeg ser en film.

  @ Birgitte B – Jeg er nu okay med, at min mor har gjort det. For som der også står i bogen, så ER valget personligt og jo ikke noget, der gør os til dårligere mennesker (det ved jeg også godt, at du ikke synes).

  @ Christina K – Jo, Botox lammer muskulaturen mellem brynene, så du ikke spænder og folder til i de 11-taller. Hvis de er meget meget dybe har du ret i, at mange behandlere kombinere med en filler. Tror ikke min mor vil på bloggen med fotos, desværre ;o)

  @ Malene B – 1000 tak fordi du deler din erfaring.

  @ Else Marie Lissau – Hun er meget glad for behandlingen og resultatet.

  Stor hilsen Anette

  02/07/2014
 • @ Charlotte – Sikke en omgang. Jeg er noget overrasket over udmeldingen fra hudlægen, men fordi der (også) er tale om en hudlidelse, kunne jeg godt tænke mig, at du gør 3 ting: låner/køber denne her (du vil få en samlet opskrift på, hvad der virker):https://beautyspace.dk/?page_id=12576 2) Investér i Beauté Pacifiques Booster 3 med Avitamin og få dig en ny hudlæge (nu ved jeg ikke, hvor i landet du bor).

  Stor hilsen (og pøjpøj) fra Anette

  02/07/2014
 • Christina

  Må vi ikke få et før og efter billede af din mor ?

  Har hørt at Botox kan hjælpe mod migræne. Har du hørt om det ?

  02/07/2014
 • Botox eller ej, der er en stigning i Danmark på 13% fra 2012 til 2013, så der er nogen, der kan lide det. Behandling imellem brynene giver ro i mimikken. Det føles dejligt, især hvis man går og spænder sammen. Det føles som en lettelse. Og man ser mindre anspændt ud, det åbner ansigtet, det kan sammenlignes med at man åbner kroppen når man retter sig op og trækker skuldrene tilbage. Man ser mere imødekommende ud, venligere og mindre sur. Og hvis man dagligt får at vide fra sine omgivelser om man nu er sur eller træt, og ikke er det, så bliver man irriteret. Ens udseende sender ikke de signaler ud som man ønsker. Der er en uoverensstemmelse. Og man skal forklare sig, nej jeg er ikke sur, nej jeg er ikke træt. Alt er ok. Så skulle man måske overveje en botulinumtoksin behandling (Botox, Azzalure). Bare prøve det, man skal jo ikke fortsætte, hvis ikke man synes om det. Nogle kommer også blot en gang om året, blot for at holde det nede.
  Spændende med din mor om hun kan lide det Anette 🙂

  01/07/2014
 • Malene B

  Hej Charlotte, har selv kæmpet med perioral dermatitis. Det der fik det stabiliseret var Skyn Iceland – de har en serie til stresset hud. Jeg føler jeg prøvede alt og lige lidt hjalp det. Indtil jeg købte et test-sæt fra Skyn Iceland. Ved hvor desperat du må være. Så det er da et forsøg værd. Desværre er der ingen solbeskyttelse i dagcremen.

  01/07/2014
 • Christina kragh

  Boote fjerner vel ik 11 tallet mellem øjnene ? Det lammet vel kun så man fremover ik kan lave bekymring rynker el har jeg misforstået …troede man skulle ty til restance hvis 11 tallet skal væk ? Jeg døjer selv med det bekymrings 11 tal og kan dårligt huske jeg ikke har haft det …er ret lys følsom derfor !

  01/07/2014
 • Åh mand. Jeg takker for at min mor aldrig ville gøre sådan noget. Af kosmetiske grunde. Hun går knap nok med makeup til fest 😉 jeg har læst din bog og derefter blev der definitivt lukket for den mindre spekulation.

  01/07/2014
 • Min MAND skal jeg selvsmøre ind, hvis ikke han skal brankes. Hvorfor kan folk ikke forstå at man ikke bliver mindre brun, men blot mindre rød med alle de GRIMME (og ikke kun farlige) følgeskader (pigmentpletter, forstyrrelser, både hvide og brune og lyserøde, samt efterfølgende fortykkelse og afskalning mm. Det er jo IKKE kønt?
  MHT botox, så har jeg selv prøvet et for et par år siden og endda et par gange i træk(!) fordi det blev pænt, men ja, alt med måde og heller i småtingsafdelingen end den store kniv-indgreb.
  HVORFOR rynker men imellem brynene? Man spænder ubevidst op og derfor AFPÆND dig selv med lidt masage hver dag, når du alligevel smører din serum, creme osv ind i huden. 😀

  01/07/2014
 • Hov- ged i nettet 😉

  01/07/2014
 • Haaa Haaaa Anette :-). Hvorfor får jeg dog sådan et sjovt billede på nethinden mht det blanke hud – tørre stadig tårer bort.
  Men jeg håber din mor blev glad og fin, for det er jo også en af grundene til at vi gør det, at vi kan lide vores spejlbillede.

  01/07/2014
 • Haaaa Haaaa Anette :-). Hvorfor får jeg sådan et grimt billede på nethinden mht det der glatte hud ;-). Jeg tørre stadig tårer bort. Håber din mor blev fin og glad, for det er også en af grundene til at vi gør det – at vi gerne vil kunne lide det vi ser i spejlet .

  01/07/2014
 • Sikke et æv-billede. Men du har ret, jeg vælger også at leve med mine furer. Jeg ved jo godt at jeg ikke er tyve mere, så må jeg bare gi’ den lidt mere gas med DermaWand (elektrisk massage) og håbe det bedste. 😉

  01/07/2014
 • Louise

  Kære Anette,
  Jeg overvejer selv botox mellem øjenbrynene, da jeg desværre konstant ser ud som om, jeg skal lige til at skælde ud. Kan du anbefale et godt sted i København eller omegn? der er jo lidt langt til Vejle…

  MVH fru Gniske

  01/07/2014
 • CharlotteK

  Det er jo enormt fristende at lade sig lokke af de hurtige resultater, men man bliver da lige en anelse skræmt med det billede, du har lagt på der!

  01/07/2014
 • Charlotte

  Kære Anette!

  Efter adskillige timers vildfaren “googlen” håber jeg, at du er kvinden, der kan hjælpe mig med et bud på den rette creme til en problemfyldt hud.

  Skal forsøge at gøre det kort 🙂

  Jeg døjer med pigmentforandringer formentligt som følge af solbadning og p-piller, begge dele er jeg ophørt med for ca. 2 år siden. Jeg har prøvet fraktioneret CO2-laser uden effekt, og senere en “giftig” blegnede creme fra hudlæge. Denne hjalp mig meget under behandling, men da min hud er blevet meget sart, tør jeg ikke forsætte behandling – mit pigment er nu tilbage og breder sig forsat. (Bruger dagligt høj solfaktor).

  Samtidig døjer jeg med, hvad min hudlæge diagnosticerer ‘perioral dermatitis’ og har i mange år været i behandling med Tetralysal. Det har altid vist sig som kløende ‘eksem/blærer’ under næsen, men nu er det pande og næse/kinder, der er angrebet af små ikke-kløende ‘bumselignende’ blærer. Jeg har modvilligt indtaget endnu en Tetralysal-kur, men det vender tilbage så snart jeg ophører behandling.
  Det “geniale” råd fra min hudlæge lød “Du vil have godt af en solferie” – og der sad jeg med store mørker plamager i hele “bøtten” og tænkte… Ja, du kan nok tænkte dig hvad;)

  Min udfordring er, at jeg ved der er visse ting jeg bør undgå i forhold til mit dermatitis, men samtidig vil jeg gerne have fat i en creme, der kan hjælpe mod pigment/forebygge nyt, og selvfølgelig en med god fugt og “anti-age” egenskaber.
  Cremen fra min hudlæge fremprovokerer i øvrigt mit “eksem” – og Tetralysal mit pigment!?

  Anette, jeg håber du kan gennemskue ovenstående smøre – og måske er jeg så heldig, at du har lidt erfaringer med lignende problematik.

  Kærlige hilsner fra en meget frustreret 30-årig kvinde.

  01/07/2014