Minimalist-guiden

Katrine og hendes mødregruppe sendte en spørgende mail. Om det var muligt at se mere frisk ud omkring øjnene. Før et vigtigt møde eller noget andet high priority. Og ja, det er muligt, men kræver en (lille) cocktail af fem step, der sammen kvikker op og mætter huden lige dér, hvor træt- og tørhed sætter sig først. Her med afsæt i tidlige morgener, men det kunne lige så godt være før-en-fest forberedelse (dog ville jeg så skippe kaffen):

 • Den indlysende: søvn. Jeg kan heldigvis sove meget tidligt om aftenen, men for at være sikker på at blive i søvnen snupper jeg Melatonin-tilskud købt i USA.
 • Den uundværlige: kaffe. Drikker altid et glas vand med presset citron for at give en form for balance (en kinesisk klog har engang fortalt mig, at det er vigtigt med den yin, hvorefter den står på to store kopper kaffe).
 • Den krævende: Fylder håndvasken med iskoldt vand tilsat isterninger og pjasker det i ansigtet i cirka ét minut (et gammelt Ole Henriksen trick mod jetlag).
 • Den jeg aldrig løber tør for: Kølende eye patches fra SkynIceland fyldt med udglattende hexapeptider (proteiner), der kan få øjenomgivelserne til at vågne og nærmest se overraskende friske ud. Gå med dem i 10 minutter (og husk at tage dem af igen. Jeg har glemt det engang, og det så ikke heldigt ud).
 • Den forseglende: Derefter klapper jeg en fugtmættende øjencreme ind med lette akupressurtryk rundt om øjnene (følg brynsbenet og det øverste af kindbenet). Det er blevet en mental ting, der virker for mig.

SNUP RABATTEN: Du kan benytte dig af mit gode forlags hudplejepakke med SkynIceland eller bare nyde et par ekstra fif fra kvinden bag, Sarah Kugelman:

‘Jeg oplever søvn (jeg ved, du ved det) som en hud-booster af rang, og prioriterer at få otte timer hver nat. Derudover har det gjort en beroligende kæmpeforskel for min hud at spise anti-inflammatorisk: 1) masser af omega3-fedsyrer – enten som tilskud eller fra laks, chiafrø, nødder og olivenolie. 2) Grønsager som især blomkål og gulerødder og bær om morgenen 3) Grøn te. Og endelig er der den berømte hjerne-hud-forbindelse, hvor dét, der er godt for hjernen smitter synligt af på huden: yoga, meditation og mindfulness.’

Indspark fra Anette: Husk 80/20-reglen. Den er så vanvittig befriende at læne sig op ad oven på alt det sunde. Ikke sandt?

11/03/2014
Og nu vi er ved skønhedstendenserne
13/03/2014
Er du altid dig selv?

Kommentarer

 • christina

  Min kosmetikker fortalte at man ikke længere kan få A vitamin på recept medmindre man virkelig “fejler” noget altså kun til hudsygdomme ? ?…nu er jeg så også rimelig heldig da jeg ikke lider under rynkerne ud over bekymrings rynken mellem øjnene og den får jeg vidst kun væk med filler 😉 men derfor kan jeg jo godt forebygge ..jeg bruger ivrigt min derma roller efterfulgt af bp A vitamin booster og har gjort nu i 2 mån men syntes ik jeg kan se nogen virkning hmm måske fordi der reelt ik er rynker haha …el er det fordi man først ser virkningen af A vitamin efter 6 mån ? Syntes jeg at jeg har læst et eller andet sted , måsker her ? Husker jeg ikke …..ps må serum da godt komme op omkring øjnene ? Kram ♥ og tak for altid svar

  16/03/2014
 • Har forsøgt at finde Melatonin på nettet… Det er ikke lykkes. Kan du anbefale en hjemmeside der vil sælge til dk?

  16/03/2014
 • Chanette J

  Hvor lang tid gælder tilbuddet? Vil nemlig gerne bestille den lækre pakke med produkter, men det bliver først til april at der er råd.. suk for su.. 🙂

  15/03/2014
 • @ Julie – 1000 tak for din info. Faktisk – og det burde jeg måske ha’ skrevet – så har jeg i en lang periode haft den udfordring, at jeg vågnede allerede ca. 90 minutter efter, jeg havde lagt mig. Og det var så først her, jeg tog Melatonin, og syntes det hjalp. Jeg synes dog, de lægelige anbefalinger stikker i flere retninger pt. Dels er der noget med, at man skal indtage kalk samtidig med og dels siger min egen læge, at Melatonin faktisk bedst hjælper personer, der er 50+, så måske er det virkningsløst for mig. Jeg må finde en videnskabelige Melatonin-ekspert og lave et interview, tror jeg.

  @ Christina – De skal bestemt på inden makeup, og jeg har målt effekten (den øgede fugtmætning) med først eye-patches og så en forsegling fra øjencremen, og den øges markant. For de fleste handler det om at oppe fugtniveauet omkring omkring øjnene – gerne med et fugtserum (fx. Nilens Jord Serum) og så forsegle med en creme med enten peptider eller A-vit. Hvis du virkelig vil gå hard core, så skal du have fat i receptpligtig A-vitaminsyrecreme fra hudlægen, men ikke alle tåler det omrking øjnene.

  Stor hilsen Anette

  15/03/2014
 • christina

  Nu drikker jeg ikke kaffe og tror heller aldrig jeg lære det 😉 men det kolde vand plasket i fjæset dyrker jeg nu …..de der eye pads fra sky island skal de på efter makeuppen er lagt ? ?..for jeg prøvede mine af før makeup og syntes ik jeg ku se nogen forskel :-/ og det var efter jeg fik pillet den rigtige del af haha :-p …..ps ku du evt anbefale en øjn crem der rent faktisk gør en synlig forskel ? Kram fra fyn ♥

  14/03/2014
 • Julie

  Hej Anette. Melantonin er et rigtig godt tip, der fortjener at blive delt 🙂 Men faktisk kan de ikke hjælpe en med at blive i søvnen. De hjælper til gengæld en med at blive soveklar, dvs. med at blive rigtig dejlig, naturligt søvnig. Piller der holder en i søvnen, vil have den bivirkning, at de stadig sidder i kroppen morgenen efter, så man kan føle sig “hung over”. Heroverfor er melantonin, som er kroppens eget søvnhormon i pilleform, helt uden bivirkninger. De fås i øvrigt også herhjemme, men kun på recept og de er langt dyrere end ved håndkøb i USA.

  14/03/2014
 • @ Tanya – Den hedder Begynderyogabogen og ER virkelig fin. Man kan også starte med at lure på Karens blog begynderyogabloggen.dk
  Og planken – hvor er du sej.

  @ Pernille S – Håber klumperne er væk nu (sovet væk måske), og at Skyn-pakken falder i din smag.

  @ Emilie – GODT vi har klaret det over mail. Håber du bliver glad.

  @ Tina – Jeg øver mig også konstant

  @ Pia Ø – Herligt. Jeg skal notere mig det med selvbrunere.

  @ Maria L – Jeg synes den er fin også den hudtype. Stryg dog med en anelse pudder i t-zonen og ha’ altid blotter-papir på dig.

  Stor hilsen Anette

  13/03/2014
 • Lyder jo som altid forjættende! 🙂
  Det må vi prøve.

  En anden ting – kan se at du er glad for Origins CC cream – ved du hvordan den er til småfedtet hud? 🙂

  Krams

  13/03/2014
 • Pia Ø.

  Hej Anette. Tak for altid underholdende info, jeg glæder mig altid til at læse dine indlæg. Er det muligt at få nogen guldkorn om selvbrunere? Jeg skal snart ud at købe en, men hvilken? God dag

  13/03/2014
 • Tina Irene Povlsen

  Her gik der også klumper i teknikken. Det jeg siger: Teknik er en god ting, når det virker 🙂 – Dine hud og sundhedsboostere må jeg sige at jeg også følger. Det med søvnen (de 8 timer), kniber det godt nok med ind i mellem, også selv om jeg reelt har brug for det. Døgnet har simpelthen for få timer, eller også har jeg for mange gøremål, og ting jeg gerne vil. :)- Dog øver jeg mig i at prioritere anderledes. 🙂

  12/03/2014
 • Emilie

  Øv har forgæves forsøgt at bestille de lækre produkter – men betaling går ikke igennem ;0(

  12/03/2014
 • Pernille Sparsø

  Har været helt bekymret over der har været stille på bloggen. Klumperne har tilsyneladende også ramt min computer! Glæder mig til Skynprodukterne jeg har bestilt i dag!
  Vand med citron på fastende hjerte og yoga er jeg med på. Har iøvrigt verdens bedste Yogalærer; Barbara Hage 🙂
  PS. Jeg har sovet 12 timer i træk i nat! Tænker jeg kunne søvnlagre lidt 😉

  12/03/2014
 • Tanya

  Yoga, ja! Minder mig om at jeg hellere må skrive den der yogabog på min ønskeliste – og straks har jeg glemt hvad den hed, men du og andre i blogland har anbefalet den varmt, så jeg stoler på at den er god (og skal jo nok finde frem til den) 🙂
  Og vejrtrækningsøvelser – jeg laver dem mens jeg planker om morgenen! Sikkert ikke den rigtige måde, men så husker jeg det, og mit grundprincip for al den slags jeg skal huske at gøre, er “lidt er bedre end ingenting” 🙂

  12/03/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anne – Det er også for dårligt af mig, at jeg bare antager, at alle ved det. 80 pct. sundt og 20 pct. som man lyster. Der skal også være plads til at skeje ud. Omvendt: hvis man vitterlig døjer med rødme i huden, så gør det stor forskel at skippe det Sarah Kugelman kalder WHITE FOODS (primært sukker, hvidt brød, pasta og ris).

  @ Birgitte B – Jeg øver mig på at springe på yogaholdet.

  Stor hilsen Anette

  12/03/2014
 • Anne

  Hej Anette, kan du ikke være sød at gentage 80/20 reglen for prins Knud – og mig? Mange tak på en skøn solskinsdag! /Anne

  12/03/2014
 • Skal virkelig snart i gang igen med det mindfulness. Nu er der endnu en god grund 😉

  12/03/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.