Multi-masking og fejlen, du vil undgå

farvelade2

Masker boomer. B o o m e r. Tjek bare Instagrams hashtags med sheet masks, multi masking og sleep masks som de mest hypede. Og på en måde er det spøjst, når nu det er den daglige, stenhårde rutine, der gør størst forskel – og dermed er grund nok til, at masker ikke må ende som en erstattende sovepude.

At de alligevel har en berettigelse, skyldes to ting: 1) Langsommelighed er blevet en cool-faktor med singletasking, der slår multitasking, fordi det at (finde ud af) at gøre én ting af gangen er den direkte vej til mere nærvær, og 2) vi svælger i k-beauty, og tager de ekstra hudpleje-steps til os, som blandt andet masker. Men kun, når de virker som eksempelvis med:

– Frugtsyrer. Enten som traditionel 1-2-gange-om-ugen-maske med en styrke som Environs bud. Eller en overnattende sag som Ren’s eller Ole Henriksens. Hvad forskellen er på en natmaske og en natcreme er ofte diffus.

– Hyaluronsyre. Det er umuligt at gennemskue via en indholdsliste, om fugtmagneten hyaluronsyre bare tiltrækker og binder fugt til overfladen eller stikker dybere. Her er det smart at rulle først og derefter lade huden marinere i en af de fine sheet-masker fra Mizon eller Magicstripes.

– Afslapning. Jeg er draget af maske-barer, som i det små med Caudalies mini-maske-bar af muligheder eller i større skala med USA som præmieeksempel på meterlange maskebarer. For masker rimer på de klassiske skønhedsdyders store comeback. Altså alt det, vi ikke kan gøre med en iPad eller smartphone i den anden hånd. Vi taler 3M-beauty: masker, massage, manicure.

VANDT DU? Tillykke til Jane C Jensen, Charlotte P, Rikke Bisgård Sørensen, Eva Bacher, Sanne, Baysen, Charlotte Arp, Beam, Marianne P, Viola, Metteline Lykke. Send adresse direkte til anna.moller@kao.com, og der vil komme hårgodt den anden vej.

blaahaarprodukter-580x619

PS: Der sendes en særlig kærlig jule-mulighed ud til alle Beautyspacere i morgen tidlig kl. 8. Og er du ikke på listen, så sker det her.

FOTO: beautyblog.dk og bbeautyarabia.com

09/11/2015
Maries jagt på magisk hår!!
11/11/2015
Læs kun, hvis du bor i Aarhus

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @HeLene – Der er kun én ting at gøre og det er at anskaffe dig et zoomspejl og så holde øje med præcis hvor meget din hud kan tåle. Reagerer den positivt eller negativt…det kan kun du se. Generelt er jeg tilhænger af at puffe til huden, men ikke overbehandle. Stor hilsen Anette og håber svaret kan bruge.

  12/11/2015
 • HeLene

  Vender hermed tilbage:
  Jeg har begyndt at bruge environ syre-masken fra din beautypakke, men jeg undrer om jeg også kan bruge min daglige aha serum som jeg (normalt) bruger een gang om dagen (dagtid-under serum), tror det serum har cirka 4% AHA (et produkt man ikke kan få mere men det ligner pudderdåsernes aha serum og det har en korrekt ph værdi så det virker).

  Så hvis jeg bruger environ masken 2 gange om ugen kan jeg alligevel bruge Aha serum hver dag, en gang om dagen, de andre 7 dage?

  Eller tror du det bliver for meget syre?

  Eller hvis jeg bruger environ masken 1 gang om ugen i stedet og så aha under serum en gang daglig de andre 7 dage? Undtaget måske dagen efter jeg brugt masken?

  Eller er det bedre at bruge environ masken 2 gange om ugen og helt tage en pause med (al anden) daglig aha under tiden?

  Giver spørsmålet mening? Det daglige aha produkt har silikone, derfor bruger jeg det kun een gang om dagen, dagtid, ikke til natten.

  I din nye bog står det at man ikke skal kombinere forskellige syre produkter, men dette er et lidt anderledes spørgsmål da er to typer produkter, en maske og en daglig aha produkt, måske? Eller ikke…
  Hør gerne hvad du synes! Stort tak!

  12/11/2015
 • Ooooh, jeg har vundet! Fedt!
  Til lykke til jer andre også!

  Og de der masker… dem er jeg altså heller ikke for god til, men det må jeg altså se at blive, for huden bliver så deeejlig blød bagefter. Det jeg “hader” mest ved masker er nok at tage dem af – hvis de er virkelig snaskede… haha. Oh, well!
  God dag til dig, Anette! 🙂

  12/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanane – Hvis du vil have en overnattende, så den der er link til fra REN.

  Stor hilsen Anette

  12/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @HeLene – du vender bare tilbage.

  @Pia H – lyder som en plan.

  @Dorthe – det er faktisk så lavpraktisk som i supermarkederne, hvor der er er hele rækker med masker. Mange engangsmasker.

  Stor hilsen Anette

  12/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jane – Jeg ved det desværre ikke.

  @ Pernille – Der må researches.

  Stor hilsen Anette

  12/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Signe Mai – Det er lidt som med spørgsmålet om man skal investere i det bløde, lækre og fine toiletpapir eller bare det, der (jo også) gør jobbet. For mig handler det om at få huden renset ren for snavs, SPF og silikonestoffer – og der vil faktisk være ingredienser som frugtsyrer der formår at give en effekt på den korte tid. Dernæst er komforten vigtig (der er ikke noget værre end et renseprodukt, som ikke føles behageligt og bekvemt). Gode renseprodukter findes i absolut rimelige prisklasser, fx. bruger jeg pt. Rudolphs renseskum i rejsestørrelsen til under 100 kr. – so far har den holdt i 3 måneder. Stor hilsen Anette

  12/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Bodil – Mange tak for dit gode input.

  @ Viola – Det er en supergod idé. Jeg pifter også i løbet af dagen. Er så glad for blandingen af niacinamid og hyaluron.

  Stor hilsen Anette

  12/11/2015
 • Jeg har tænkt nogle gange om det er en god idé at bruge en fugtmættende toner såsom den fra Rønsbøl inden man påføre sin maske?

  11/11/2015
 • Bodil

  Ja for pokker på nogle ting virker nogle masker. Fugtmaske er super om sommeren, hvor man har udsat sin hud for saltvand og blæst. Til at berolige er det også godt med lidt yoghurt, som man bare lader tørre og vasker af igen. Muddermasker virker også, hvis du har fedtet eller uren hud.
  Tja… om alle de andre virker – egentlig ikke på mig, dyre og hyppede ingredienser eller ej.

  11/11/2015
 • Tak for dejlige kommentarer. Jeg vender tilbage i morgen tidlig med svar. Stor hilsen Anette

  11/11/2015
 • Signe Mai

  Kære Anette

  I lyset af spørgsmålet “virker masker?” vil jeg rigtig gerne høre din mening om det lignende dilemma “virker ansigtsrens?” – ikke forstået på den måde, om man overhovedet skal rense sin hud, for det skal man naturligvis! Men jeg er bare i tvivl om, hvor meget, man skal investere, når det kommer til renseproduktet: Nogle siger, at pris/indhold/type/mærke er underordnet, fordi produktet alligevel kun sidder kort tid på huden (givet, at man vasker ansigtet samtidig), mens andre (f.eks. min kosmetolog) mener, at man skal investere i dyre(re) behandler-mærker med mere aktive ingredienser, der kan trænge dybere ned i huden og rense mere effektivt. Hvem har ret?
  På forhånd tusind tak for hjælpen,
  – Signe

  10/11/2015
 • jane juncker-jensen

  Har lige fået en Warming Mineral Mask fra The Body Shop. Gør den noget godt for mig ???

  10/11/2015
 • Pernille Sparsø

  Kan huske at vi i mine meget unge dage brugte muddermaske af mærket Rasul. Det var mudderflager som skulle opløses i vand. Kostede en tiendedel af hvad ansigtsmasker kostede. Skulle være rigt på mineraler og dybderensende. Gad vide om det fåes længere og om det egentlig talt var godt for huden…

  10/11/2015
 • Pia Hvenegaard

  Til lykke til de heldige vindere
  Spændende med i morgen, glæder mig til at læse❤️
  Og tak fir tip med maskerne. Lige et par stykker der skal kigges nærmere på.
  Tager et skridt af gangen i den rigtige beauty retning
  Nu er tørbørstning blevet et godt ritual❤️

  10/11/2015
 • HeLene

  Tillykke til vinderne! og tak for et informativt indlæg. Jeg prøver at lægge mask en gang om ugen, før jeg går i bad. Så kan jeg lige klemme 10 minutter ind før badet og så renser jeg den nemt af. Det er også muligt fordi det blevet så nemt at rense huden (før masken tages på) med micellarvand. Før jeg brugte det så blev det for mange steps og så sprang jeg let over maskeriet!
  Jeg har faktisk et konkret spm om environ masken, lad mig lige vende tilbage med det!
  Og glæder mig til imorgen.

  10/11/2015
 • Jeg har vundet, jubiiii!!!!! :):):)

  Jeg kan heller ikke se hvad forskellen er på en maske som skal sidde natten over og en god natcreme? Er det så ikke bare en ekstra god natcreme? I øvrigt er det sjældent jeg får taget mig tiden til (og husket) at bruge maske, så natudgaven er bedst til mig. Du må meget gerne anbefale eksempler, som kan det de skal. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  10/11/2015
 • Hvor er jeg glad for at jeg lige læste indlægget færdig, selvom jeg burde skynde mig tilbage til studiebøgerne. Det var en dejlig overraskelse at jeg har vundet 🙂

  Tak! Jeg glæder mig til at modtage de fine produkter og hav en dejlig dag Anette og jer andre der læser med 🙂

  10/11/2015
 • Dorthe

  Hmm, interessant indlæg. Jeg bruger efterhånden sjældent maske, men bliver da helt hooked på det igen nu.
  Særligt er jeg interesseret i, hvad en maskebar i US går ud på? Går ud fra, at det handler om man kan komme ind fra gaden, få lagt en maske og så ud af døren når man er done? Festligt koncept ellers – det har jeg aldrig set Over There. 🙂

  10/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria Ørum – Det er en lille ting, men alligevel fin.

  Stor hilsen Anette

  10/11/2015
 • Maria Ørum

  Stort tillykke til de heldige,glæder mig til at se mailboksen i morgen tidlig 🙂
  God efterårsruskedag 🙂

  10/11/2015

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.