Nærvær, ja tak. Men hvordan?

Min ELLE-artikel denne måned handler om zen, karma, og hvordan en smukgod sjæl overstråler kroppen (ja, selv huden). For zen er hot, og nærvær er i sindssyg høj kurs. Min udfordring er, at jeg synes det er virkelig svært. Det er som hjernen ikke er et-sporet. Det er ALDRIG svært for mig at lade praktiske ting ligge, men arbejdsmæssigt…Her kan jeg føle mig som en  kænguru, der hopper frem og lidt tilbage i tingene, mens telefonopkald, nødvendige(!) FB-tjek, Insta-opdateringer og blog-kommentarer skal passes. Jeg kan sidde og holde vejret på min stol af enten spænding, iver eller deadlinehast.

Heldigvis har jeg hele to fabelagtige livliner, når det gælder om at træne nærvær og koncentration. Den ene er zen-ekspert Anna Skyggbjerg, og den anden er yogaspecialist Karen Pallisgaard, som her deler syv fif til at opøve mental sundhed: 1)  Stå stille. Lige nu. Luk øjnene og tag 10 dybe, langsomme ind- og udåndinger. 2) Bliv generelt bevidst om dit åndedræt og træn aktivt din vejrtrækning. 3) Tag en timeout. Holde fem minutters tavshed. Sluk elektronikken og gå en tur. 4) Skriv dagbog. 5) Kig ærligt på dit liv – især de områder, der ikke fungerer. 6) Lev med integritet, så der er overensstemmelse mellem dine ord og handlinger. 7) Nær dig selv med god mad og motion. Det fysisk hænger uomtvisteligt sammen med det følelsesmæssige.

SNUP TIPPET: Og jo, jeg er fuldstændig helt og aldeles vild med hvert eneste produkt, du ser på billedet. Noget, der står meget mere om på side 108, hvis du får lyst til at se mere i magasinet, som står i karmaens tegn.

NB: Lige nu sidder jeg faktisk og holder vejret lidt. Men af vild glæde, for jeg har fundet ferie-vikaren til Beautyspace (hvis hun ellers holder fast i sit ja). Du vil komme til at elske hende så højt, at jeg er nervøs for, om det bliver for højt.

03/06/2014
Vandt du?
05/06/2014
Et sjældent syn

Kommentarer

 • @ Gigi – God vane. Og gør du det uanset vejret?

  @ Merete Dueholm – Det med at lave ingenting er i hvert fald noget, jeg øver mig i.

  @ Lene Jespersen – Sejt med hotyoga. Jeg burde prøve det.

  @ Lene – 1000 tak for tip. Har allerede prøvet og det virker!

  @ Sanne – 5 kilometer! Hvor vildt (når det er HVER dag).

  @ Ditte – Glæd dig, for der kommer nogle billige tricks om et par dage.

  @ Tanya – 1000 tak og det med ferie er først om lang tid.

  @ Christina og Marie R – I vil blive overrasket, vil I.

  @ Helle Rick – Også vejrtrækning øver jeg.

  @ Jette V – Ha, ja og det er godt sofatip.

  Stor hilsen Anette

  05/06/2014
 • CharlotteK

  Jeg bliver vist nødt til at standse op en gang imellem og mærke mine fødder og mit åndedræt. For hvor er jeg da dårlig til at være nærværende i øjeblikket. Tak for de gode tips.

  05/06/2014
 • Jette V

  Her er en, der har forstået det 🙂
  http://marensblog.dk/til-aften/

  PS: har købt Bioderma Eau Micellaire i Paris – er megafan allerede :)!

  05/06/2014
 • Helle Rick

  Hi hi det kender jeg alt for godt. Forsøger at gøre mere og mere ved t være til stede og trække vejret helt i bund. Når man er igang med noget kan jeg ofte helt glemme at trække vejret. Ingen tvivl om, at livskvalitet også kan findes i korrekt vejrtrækning hele tiden altid 24/7.

  04/06/2014
 • Marie Rasmussen

  Tak for Express levering af beauty pakke. Sjældent har jeg oplevet så hurtig levering!
  Og tak fordi du har mod på at finde beautysitter der så dygtig at vi MÅSKE bliver lidt for glade for hende. Det er altså god beauty stil 😉

  04/06/2014
 • christina

  Nix er kun fan af dig ♥

  04/06/2014
 • Tanya

  Rigtig gode råd – også tak til Lene for en god øvelse! Det svære er jo altså bare at HUSKE at gøre det…
  Har en kollega der har sat en alarm til at bippe en gang i timen, så hun får bevæget sig lidt. Måske var det en løsning? [ikke for mig, tror jeg, jeg kan ikke fordrage alarmer 🙂 ]
  Og Anette, du må have en dejlig ferie når du skal det, men vi glæder os alligevel til du kommer tilbage!

  04/06/2014
 • Ditte

  Jeg tror, du bliver et dyrt bekendtskab… Du har pushet serum fra Akdemiklinikken og pt venter jeg på øjenvippeserum. Men hvad, penge har først værdi, når de bliver brugt, og med dine gode fif bliver de brugt godt 🙂 Glæder mig allerede til næste “push”, for hvem vil ikke blive skønnere med tiden 😉

  04/06/2014
 • Ha – bare vent – I VIL blive draget af hende. Det gør jeg.

  Jeg vender tilbage. 1000 tak for kommentarerne.

  04/06/2014
 • Jeg elsker mine (næsten) daglige fem kilometers gåture, det er nærmest terapi for mig. Og bare rolig, Anette, vi kan ikke elske din vikar højere end dig. 😉

  04/06/2014
 • lene

  Godt at blive husket på dette Anette!
  🙂
  En god øvelse at lave i en travl hverdag er også at bare stå stille og føle marken under fødderne i et eller et par minutter, gerne uden sko på, men det virker også når man venter på metroen fx.
  Vil man gøre lidt mere ud af det kan man forsigtigt falde lidt frem og tilbage, i en meget lille bevægelse og så langsommeligt finde sit midt/balance point og blive der et minut eller to mens man tømmer bolden for alle tanker.
  Det prøver jeg at huske at gøre en gang om dagen, for at kalibrere organismen lidt, for jeg er præcis som du beskriver et meget begejstret menneske som tit sidder på stolekanten af iver at tage mig af alle spændende opgaver og gerne bouncer rundt og laver alt muligt vigtigt… og så bliver man stresset i kroppen trods det kun/mest er sjove ting-fordi man, ligesom du skriver mister sit nærvær. Godt indlæg!

  04/06/2014
 • Lene Jespersen

  Anette! Du er og bliver en “Ener” Jeg har købt det nye Elle og glæder mig til at læse dette.. Og forsøger også at være i ZEN hverdag – Derfor går jeg til Hotyoga og det er så skønt, jeg er flyvende, når jeg kommer hjem 🙂

  04/06/2014
 • Merete Dueholm

  Ja, jeg holder bestemt med Gigi, selvom du sikkert har fundet en fantastisk vikar, er du dig og det holder vi fast i, – meget i tråd med dit indlæg i dag som i øvrigt er fantastisk !! Om ro og nærvær.. Verden er blevet så fortravlet at man nærmest får dårlig samvittighed, hvis man falder lidt om i sofaen efter arbejde… Det synes jeg at huske, man gjorde rask væk i ” gamle” dage… Nå, løbeturen kalder,- no excuses..

  04/06/2014
 • For nu at starte baglæns, så er der jo kun én Anette, så det behøver du ikke frygte. Men vi skal nok være søde ved hende! 😉 Og hvad angår zen-punkterne, så har jeg lige startet dagen med en timelang gåtur – inden morgenmaden. Første dag i mit nye, sundere liv. Jeg kan mærke, det bliver godt, det her! 🙂

  04/06/2014