fbpx

Når makeup forvandler – med og uden hjælp fra Photoshop

todo

I går var sådan en kongedag, hvor jeg blev endnu mere hjerteknusende glad for cyberspace. Og fik lyst til at invitere jer alle på kaffe. Eller rødvin. Selvom tak bare er tre sølle bogstaver, kan de fylde virkelig meget. Og det gjorde de i går. Så T.A.K.

Nu skal det handle om makeup, hvor jeg enten hører kommentaren: jeg gider ikke ha’ alt det sminke i hovedet eller jeg ville ønske, jeg var bedre til det. Jeg var på et shoot med 20-årige Ida for nogle dage siden, og her er den forholdsvis lille, men velvalgte mængde makeup, hun fik en omgang med:

 • En anelse foundation – du kan se, at hendes hud bliver en smule mere ensartet. Vi taler en portion der er mindre en størrelsen på en ært.
 • Markering af kinderne med rouge.
 • Mørkebrun øjenskygge rundt om øjnene. Blødt frem for hårdt, men stadig intenst.
 • Det berømte eyeliner-swung på øverste øjenlåg (jeg kan ikke anbefale den streg nok)
 • Mascara ja. I øvrigt på vipper, der næsten er overnaturlige fra naturens hånd.

Alle fotos er taget af mig liiiige på nær det sidste af fotograf Jens Peter Engedal, hvor du ser forskellen på reality og Photoshop (tilsat lilla, kunstige vipper). Makeup: Kenneth Adelhardt.

SNUP TIPPET: Efter i går blev jeg mailet ned af skønne mennesker, der vil have Blixz til neglene. Nu. Og vil vide, hvor de kan få fingerspidserne i den gode neglefolie. Complete Me har en fabelagtig shop lige her, og de har gjort forarbejdet og udvalgt de smukkeste og sjoveste folier. Alle til under 100 kr. Go play…  

12/04/2011
Hører du til mine 50 procent?
15/04/2011
Slikbutik & antirynke-BH

Kommentarer

 • Det er vildt, så meget make-up kan gøre. Smukt 🙂

  15/04/2011
 • Louise O

  Jeg synes hun er fin på alle billeder, men jeg bliver altid overrasket hvad en professionel make up kan gøre ved en – Photoshop eller ej.
  Jeg har i øvrigt et spørgsmål, ikke om make up, men om hår: Jeg har fra naturens hånd mørkt hår, og det er jeg godt tilfreds med. Desværre bliver det altid lysnet om sommeren, hen mod kedelig musefarvet. Har du et par tricks i ærmet til hvordan man beholder/beskytter sin mørke hårfarve? Der findes sikkert en million produkter – men hvad virker?

  15/04/2011
 • Annette, jeg bruger MEGET sjældent øjen-makeup. Får altid farvet øjenvipper, og da de er både lange og tætte, virker det godt for mig. Men det der eyeliner-swung kunne jeg godt tænke mig at lære. Hvordan gør man? Og hvad bruger man? Jeg mener, er det stadig (som i min ungdom) en blyant?? Kh Louise

  14/04/2011
 • @Daniela – nu har jeg jo set din ‘bone structure’ og din hud, så jeg tror nu, du er skøn både med og uden farvehjælp.
  @Lærke – både MAC og YSL laver fine, fine farvede mascarer.
  @Rikke – Photoshop kan gi’ en hånd med, så vi fremstår i den bedste udgave af os selv, men det kan også blive for meget. Jeg så en kendis på et cover for nylig, som havde fået sig en helt utroværdig tur i maskineriet.
  @frk. Garsdal…1000 tak. Kritik – uanset styrken af den – er okay, bare det ikke er anonymt og med brug af falske emailadresse. Det er til gengæld GRRRR.
  kh A

  14/04/2011
 • Hej igen, har lige læst din fortælling fra i går! Hvor er det bare utroligt! Fedt at du på overskudsagtig vis svarer sobert tilbage (selvom det aldrig nåede frem til rette modtager). Som min meget jyske kæreste siger : ind af det ene øre og ud af det andet! Det er det du skal gøre:-)

  14/04/2011
 • Fedt at se udviklingen ( og også hvad fotografer og fotobehandling kan gøre) smuk ser hun ud i alle udgaver!

  14/04/2011
 • Kira

  vil bruge min sommer på at øve mig i det der med eyeliner, det ser jo mega tjekket ud!!!

  14/04/2011
 • Og der skulle selvfølgelig have stået YSL mascara 😉

  14/04/2011
 • Øj, hvor er hun smuk. Jeg er vild med photoshop billedet – mest fordi jeg synes det er spændende hvad man kan på den vis.

  PS.Lærke, jeg har en YLS lilla mascara som jeg elsker

  14/04/2011
 • Lærke

  Ja, WOW er hvis det bedste der beskriver de øjne! Jeg er helt vil med de lilla øjenvipper! – tror jeg vil gå på jagt efter en lilla mascara til at ligge oven på min sorte. Kan du anbefale et mærke?

  14/04/2011
 • Britt Rosted Sørensen

  Smuk er hun, tænkte inden jeg scrollede ned at det nok ødelagde mere end det gavnede, men kom på andre tanker, for som du siger Anette så udelukker det ene jo ikke det andet:

  14/04/2011
 • Wauw hvor er det flot! Er helt vild med øjnene 😀

  13/04/2011
 • Jeg har været fan af makeup siden jeg var 14 år. Dengang blev jeg endda taget for at være en “ekspedient i Magasin makeupbar”!
  (tror nok det var en kompliment?)
  Idag, efter yderligere 26 års øvelse, er jeg bare så glad for at kunne forvandle mit morgengrimme ansigt til et spejlbillede som jeg igen “genkender” og kan være bekendt. DET er da en frihed vi har som kvinder, at vi har denne mulighed
  X :-Daniela

  13/04/2011
 • Pia

  Måske vil du næste gang prøve med en på 40 – så stiller jeg gerne mit ansigt til rådighed :O) Så vil der VIRKELIG komme forskel på billederne hihi

  13/04/2011
 • Joan

  Ja det lyder jo enkelt og trods dine tidligere gode vejledning, synes jeg altså bare stadig den der lækre eyeliner ovenpå øjet er svær! Øvelse gør sikkert mester….

  13/04/2011
 • Lene

  Waou det ser fantastisk ud! Men hun ser nu også ud til at være hjulpet godt på vej fra naurens hånd også!

  13/04/2011
 • Tine

  Synes øjnene med make up – uden photoshop er de lækreste (-:

  13/04/2011
 • line

  Hun er supersmuk på begge billeder:-) Må nok tilstå, at jeg er en af dem, der sjældent går udenfor en dør uden make-up;-) Måske en sjælden gang til bageren en søndag morgen. Men hvis jeg så på min tur skulle spotte en, jeg kender, så kan jeg love jer for, at jeg hurtigt kan gemme mig (bag en bil, bag et træ m.m.m);-)
  Sad but true……;-)

  13/04/2011
 • Louisa

  Naturlig skønhed er utroligt betagende, men når det er sagt, så synes jeg nu heller ikke, at der er noget så skønt som at lege med make-up og skabe forskellige udtryk. Selv ligger jeg make-up stort set hver dag, men selvfølgelig skal grundlaget være i orden, så jeg nyder også de make-up frie dage, hvor huden får ekstra pleje og luft.

  13/04/2011
 • Birgitte Linstow

  Jeg er også vild med “swung”; synes bare at det gnidrer op på resten af øjenlåget i løbet af dagen…. hvilket produkt kan anbefales til “swung” ?

  13/04/2011
 • CharlotteK

  Jeg vil have sådan nogle læber!!!! 🙂

  13/04/2011
 • Helt ærligt, så synes jeg hun er meget mere interessant på det første billede, og også smukkere. Men jeg er klar over, at teknikken og make up’en er det, der er fokus i din blog søde Anette.

  13/04/2011
 • Nipuni Julie

  Smuk pige! Både med og uden make-up.

  13/04/2011
 • Metteline

  Årh mand, hvor er hun (irriterende-) pæn 😀 Både med og uden make-up. Smuk pige, smukke billeder!!

  13/04/2011
 • Britta

  Der skal sørme ikke meget til. Med så naturlig skønhed skal de skønne ting jo bare fremhæves. Det har Kenneth gjort smukt på billederne 🙂

  13/04/2011
 • @Lise – hun ER skøn på det første foto. Helt enig. Faktisk burde billederne ikke sammenlignes, for det ene udelukker jo ikke det andet. Jeg kan li’ det rene, men jeg er også fuldstændig betaget af knald på øjnene…og hvad det kan gøre ved et ansigt. kh A

  13/04/2011
 • Så meget make-up fan som jeg er, troede jeg ikke jeg ville sige det, men model Ida er så køn at make-uppen er næsten for meget. På det første foto stråler hun skønhed…. why mess with success?

  13/04/2011
 • Skønt du viser virkeligheden…. og hvad Photoshop gør ved et billed! Super indlæg : )
  Kh fra Jo

  13/04/2011