Når Pat McGrath taler, er der stille som i HELT stille…

Skrivefolk kan være de værste snakkebasser, og sådan var det også på et trend-seminar, jeg var heldig at deltage i for et par uger siden. Men folk klapper i, når hende her kommer på scenen. Über-makeup-artist Pat McGrath. Hende, der laver de toneangivende internationale shows, og som andre gladeligt kigger over skuldrene. Ét af forårssæsonens looks kalder hun bold minimalism. Det handler om at ramme detaljen. One hit, som hun siger. Tanken er at få et stærkt grafisk eller lineært udtryk frem.  Og her er det øjenskyggen, hvis du skulle være i tvivl.

SNUP TENDENSEN: Der er brugt rød læbestift som øjenskygge – og hvis du tænker lidt-for-vildt, vil et par knaldende kirsebærrøde læber som alternativ også ramme tendensen – eller sorte øjne. Så længe der er tale om one hit.

Hvad mener du? Er den øjenskygge kun klædelig til piger på 11 eller?

08/12/2011
VIND Adventsgodter #3
14/12/2011
Noget om verdenspremiere og skilsmisse-skæl på benene

Kommentarer

 • Lillian

  Jeg syntes at den røde farve får modellen til at se enormt træt ud. Jeg tror den ville være meget flottere på en mørkere model.
  🙂

  15/12/2011
 • Nipuni Julie

  Jeg kunne nok ikke lige finde på at begive mig ud i en rød øjenskygge til en fest eller andet, men hvis det var på en fotosession eller bare for at ‘lege’ og afprøve, så kunne jeg godt. Modigt med rødt!

  13/12/2011
 • @Anette J – godt husket! Er også vild med one-hit-tanken. Og langt-ude er det, der rykker os.
  Stor hilsen Anette

  13/12/2011
 • Det ser super flot ud på billeder og til modeshows! Men ville måske nøjes med en rød eyeliner in real life 😀

  13/12/2011
 • spippi

  Produkterne er fantastiske!

  13/12/2011
 • Anette J

  Kan godt lide ideen om “one hit” – fokus ét sted i ansigtet og i kombi med en smuk, velplejet hud. Fedt. Når jeg ser den røde øjenskygge kommer jeg til at tænke på billederne af meget kulørte øjenbryn, som vist også har været vist her på bloggen. Umiddelbart var det jo også ret langt ude, men jeg så Oh Land med de der øjenbryn, og hun havde en rimelige neutral kjole på. Det så utroligt sofistikeret ud. Så det rigtige outfit til rød øjenskygge – ja tak.

  13/12/2011
 • Sidder i toget til Kbh. og forsøger at holde masken (i stillekupéen). For jeres kommentarer er priceless. Føler mig super privilegeret over at have så engagerede Beautyspace-læsere. 1000 tak. @ Marie R – synes det er svært…i hvert fald er det no go for min 10-årige Emma. Mange hilsner Anette

  13/12/2011
 • Regitze

  Hmm! Det er lidt for vildt for mig. Som i meget for vildt. Og jeg er faktisk ikke sikker på at jeg synes det klæder modellen heller. Måske er jeg bare lidt kedelig og konservativ mht. makeup 😉

  12/12/2011
 • Sanna

  Jeg tror ikke engang den ville klæde en 11 årig pige… Jeg kan godt forstå, at der bliver HELT stille, ha ha!

  12/12/2011
 • Stina Lou

  Wow, rød læbestift som øjenskygge er nok en tand avantgarde for mig. MEN vil godt lige understrege at røde øjne kan være rigtig pæne. Kan varmt anbefale MAC’s cranberry. Mix evt. med lidt taupe. Sååå fint til brun-grønne øjne. Kh Stina

  12/12/2011
 • Det ser RET sejt ud, men jeg ville kun bruge det til en ordentlig omgang fest, mååske 😉

  12/12/2011
 • Pernille Christensen

  jeg synes det er fint hvis man bare har mascara på, ikke øjenskygge når man er 11 år

  12/12/2011
 • Marie Rasmussen

  Nu er jeg jo så glad for at min 13 årige papdatter ikke er beautyspace-blogger. Tænk hvis hun så det her – så ville hun jo tro at hun “snildt kan finde ud af, at følge moden” … hi hi … vi har en aftale om “NUL MAKE UP PÅ I SKOLE” indtil hun har helt styr på det …

  Hvornår må jeres døtre gå med make up på i skole?

  🙂 Marie

  12/12/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,
  Fantastiske kommentarer. 1000 tak for alle jeres ord. Herligt at I lader jer forbløffe, provokere og inspirere – og jo, Marianne G – Pat McGrath er den mørke af kvinderne (beklager, at jeg ikke fik skrevet det). Mange hilsner Anette

  12/12/2011
 • Heidi

  Kanon – det ser da for fedt ud. Elsker når noget ikke følger den almindelige strøm!

  12/12/2011
 • Joan

  Rødt på øjnene synes jeg ser lidt sygt ud – men er da frisk på læberne….

  12/12/2011
 • Lene

  Ja dejligt med ud af boxen – men tror nu ikke lige det bliver et look man kommer til at se mig med!

  12/12/2011
 • Dorte Daugaard

  Jeg vil lige tilføje, at man jo kan bruge det som inspiration (som med de fleste runway-indslag) og lade være med at vælge den mest femme fatale-røde farve, man har – og i stedet starte ud med en brunlig/beige nuance og så se, om det er et spor, man har lyst til at fortsætte ud af 🙂

  Eller play it safe med “snup tendensen”-tippet med de sorte øjne og holde det røde på læberne 🙂

  Jeg synes, det er fedt!

  12/12/2011
 • Gitte Salling

  Fint til 11 årige piger…..

  12/12/2011
 • Jeg synes jeg kan huske noget med, at den røde skygge har været lidt oppe og vende før, ikke?
  Jeg synes stadig det er en smule for vildt til mig. Men på én eller anden måde ender kan de der modeller altså “pull it off” 😉

  12/12/2011
 • Rie

  Skal vi tage det seriøst? 😉 Det ligner en stamme-udsmykning.
  Du rammer det meget godt Anette, det ser ud til at det er en 12-årig der har været i mors kosmetik 🙂 Men det KAN danne mode, bare ikke i DK.

  12/12/2011
 • Frederikke

  Jamen for få år siden, ville jeg have sprunget ud i det med samlede ben. Nu tænker jeg; gad vide om det bliver ved med at sidde pænt hele dagen? Mon ikke det klistrer pænt ubehageligt i globelinjen? Tja blot lige en tanke eller to på gåsetrutten om munden med røde solstråler op ad dagen. Hvorledes mon det ser ud om øjnene???

  12/12/2011
 • Rød øjenskygge er ikke klædelig til NOGEN, som i OVERHOVEDET ikke!

  12/12/2011
 • Marlene Høj

  Jeg ville nok foretrække en mere diskret farve end knaldrød på øjnene. Er sikker på at jeg bare vil ligne en klovn, der har lagt makeuppen forkert på!

  12/12/2011
 • CharlotteK

  Altså, jeg synes det ser ret mærkeligt ud – men nu er jeg jo også over 40, så jeg ved ikke om det har noget at sige…. Jeg ville ikke gå rundt med den farve øjenskygge – eller jo, måske til et kostumebal…. Men jeg er ret sikker på, at min niece på 14 ville elske det 🙂 Kan dog godt lide ideen med et one hit – bare en anelse mere afdæmpet.

  12/12/2011
 • Tinna

  Synes det ser lidt scary ud …og giver mig associationer til filmen “Cecilie” som jeg så i går …der hvor hun er virkelig syg, og sminket helt fantastisk – so sorry, ikke lige mig

  12/12/2011
 • ahh måske nok lidt for vovet for mig, men meget “iøjnefaldende” 🙂
  Hvem af damerne er mon Pat, håber egnetlig at det er den brune af damerne 🙂

  12/12/2011
 • Pernille Bølkov

  Super trendy 🙂

  Men ikke noget eg ville give mig i kast med, på mig selv, jeg ville ligne en levende død…

  Smuk, det er hun 🙂

  12/12/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Dorthe – GODT du bringer den pointe frem, når blogdamen her glemmer det. Tak. Mange hilsner Anette

  12/12/2011
 • Dorthe

  Wow, det er da meget lækkert, men kunne bestemt ikke selv finde på det. Til gengæld er jeg vild med tanken om, at man jo egentlig snildt kan bruge de mange skønne farver, man har læbestifter i, som øjenskygge. Festligt.

  12/12/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Kira – en heldig kombi af præcis en sikker hånd, feststemning og et ønske om ikke at falde i et med væggen gør præcis den løsning funky-vovet. Send billeder hvis du prøver…
  @Lise – du kan tjene penge på det navn!
  @Dorte – i hvert fald et se-mig-tip.
  Mange hilsner Anette

  12/12/2011
 • kira

  Jeg syntes det super funky og vovet!!! Ville ønske jeg selv havde en rolig hånd og mere tålmodighed. Syntes bestemt at man kan gå i byen sådan dér, den går nok ikke til daglig på kontoret. Men det handler vel om at have det sjovt og skille sig en smule ud fra mængden (ville nu nok tage mascara på, ellers ligner det lidt små piger der leger med mors make-up)

  12/12/2011
 • Ja, så er det at jeg længes efter min ‘one-hit’ farve: kiss my booty pink! 🙂

  12/12/2011
 • Dorte Daugaard

  Igen et godt tænke-ud-af-boksen-tip 🙂
  Tak for det!

  12/12/2011