fbpx

Når Sunny Boy vil have det hele. Sunny Girl that is…

_m8j7930

Jeg var til en udendørs fødselsdag i april på en af de dage, hvor det bragede igennem med sol og 24 grader. Dejligt, selvom jeg IKKE fik mast mig til en plads i skyggen, IKKE havde refill med af solcreme og IKKE havde fået hevet den bredskyggede hat ud af vinterhi. Instinktivt har jeg åbenbart vendt ansigtet lidt underligt og ladet håret fungere som skærm for kinderne, hvilket selvfølgelig fik en onkel langt ude til at reagere med ‘sig mig hvordan er det du sidder. Hvad laver du?’ Da jeg giver vil-bare-gerne-have-pæn-hud-svaret måber manden, og jeg ved godt, at jeg bare sku’ have holdt mund. For jo, jeg elsker sol og sommer, men at få strålerne i ansigtet svarer for mig til at gå overfor rødt. Bare rolig, du bliver sparet for alle de gængse solråd (ingen kan nemlig høre dem længere). Se i stedet hvad en veninde sagde i går: Altså. Jeg vil have farven. Den ægte. Men UDEN pigmentpletterne og tørheden fra solen. Og dén Kinderægs-løsning vil jeg betale dyrt for.      

SNUP TIPPET: Det med det ægte kræver laaaangsomme steps iført skyhøj beskyttelse (eller som Ole H siger: bag aldrig dit ansigt i solen – bare leg og hop rundt…Joohh tak, Ole).  Det med farven vil jeg jo til enhver tid løse med en gradvis selvbruner, som over to-tre dage langsomt kaster farve af sig. De mange gradual tanners er superfine og ret umulige at komme galt af sted med, og så fungerer de prisfornuftige fra Nivea og Dove perfekt. Hvis du allerede har pigmentpletter eller vil undgå dem, så hjælper høj solbeskyttelsesfaktor – dog uden garanti. At holde sig pletfri kræver nemlig ifølge hudlæge Peter Bjerring at ansigtet holdes hele ude af solen. Lidt kedeligt, vil veninden nok tænke, men hey, det løser jo så automatisk det med tørheden.

HVAD er det vigtigste for dig i solen? Uanset om du hører til i den snusfornuftige skole eller ej, så vær ærlig…for det bliver så meget sjovere.  

15/06/2011
Fordelen ved at få besøg af mænd med særlige evner
17/06/2011
Beskytter du sandheden?

Kommentarer

 • Det må være, at jeg ikke dehydrerer eller bliver rød..

  18/06/2011
 • Kathrine

  Tak for svar – glemte at skrive at jeg pt padler byen tynd med barnevogn 🙂 Jeg tænkte derfor på om der var nogle gode fif til cremer med både faktor og fugt. Det er ikke altid jeg når begge dele :-/

  Kærligst
  Kathrine

  17/06/2011
 • Marie Rasmussen

  Jeg følger spændt med ang. det der pigment-pjat. Ligner selv en kæmpe klovn i ansigtet, fordi min hud pludseligt vil til at være pigmentplettet. – har ikke født – … jeg følger spændt udvirklingen ( At blive helt væk fra solen …. puha, det ville jeg godt nok være ked af …. )

  Fed blog – dejligt med så mange aktive beauty-girls. Helt vildt dejligt.

  16/06/2011
 • Jeannie

  Må lige høre, hvad gør I ved pigmentforandringerne? Jeg har fået så mange pletter under min sidste graviditet og har ikke tænkt mig at se sådan ud – har fået tid hos hudlæge, men har nogen allerede nu et bud på, hvad virker og hvad der ikke gjorde så tager jeg imod med kyshånd 🙂

  16/06/2011
 • Anne K

  Er helt enig i at bleg hud er super flot.. Men en frisk glød får nu det skønneste frem i mig..At gløden så ofte stammer fra diverse lotions and potions er så en anden sag 😉 Og du har ret, Anette – Doves summer glow til kroppen er jo genial! Jeg køber den til normal/dark skin, selvom jeg egentligt er ret lys..Så fungerer den på lige fod med en masse af de dyre selvbrunere jeg har kastet penge efter:) Jeg er blevet helt vild med min nye dagcreme fra La Roche-Posay med spf 15.. Har altid været vant til at bruge den samme creme om dagen som om natten, men er det noget med at solfaktor kan lægge sig som en film på huden?! For så må jeg hellere få et par nye skønhedsvaner 😉 Tak for din dejlige blog, Anette:)

  16/06/2011
 • Jeg har virkelig sart hud og der skal næsten intet til før at det bliver tørt og solbrændt og nogen gange også hævet 🙁 Så jeg smørrer en faktor 30 på hver morgen 🙂

  16/06/2011
 • Jeg er en af dem, der smører mine børn ind i solcreme – for herefter at glemme alt om mig selv.
  Selvom… Nogen gange så husker jeg det. Specielt efter sådan en “ok-jeg-sad-vist-lige-med-højre-side-til-solen-hele-dagen-igår” dag.

  Til gengæld bliver jeg med alderen gladere og gladere for at opholde mig i skyggen og er ikke så meget for solbadning (udover, at jeg HELT vildt gerne vil have brune ben – men det er tilsyneladende også noget, der bliver mere og mere umuligt med alderen??).

  16/06/2011
 • Jeg dyrker ikke ligefrem solen, men beskytter mig heller ikke specielt mod den, andet end ansigtet, hvor jeg både bruger dagcreme med spf og nogle gange også går med en hat. Jeg har altid haft let ved at blive brun og har kun været forbrændt 3 gange i mit liv.

  16/06/2011
 • Nipuni Julie

  Jeg går ikke rigtig op i at få farve, da jeg allerede har en mørk tan. Så jeg går helt sikkert efter varmen når jeg solen mig. Mærke solen stikke og bage er helt fantastisk 🙂

  16/06/2011
 • Lea

  Jeg har aldrig rigtig gået så meget op i det med solcreme, fordi jeg aldrig bliver forbrændt. Men sidste sommer begyndte jeg at få pigmentforandringer i ansigtet, og det ser bare ikke særligt fikst ud. Så nu bruger jeg næsten altid solcreme i ansigtet. Men indrømmet; jeg er dårlig til at huske det på resten af kroppen.

  16/06/2011
 • susanne

  Der skal bare solcreme til, jeg bruger min. 30 i ansigtet, synes faktisk slet ikke det er pænt at være brun – Men man kan næsten ikke undgå det når man er uden for, og min mand tror jo at man slet ikke bliver brun når man har solfakta på ….. så han mener jo så nu at jeg snyder med ikke at tage noget på;) smiler.

  16/06/2011
 • Pernille Bølkov

  Ærligt, jeg bruger ikke sol cremer, og det gør mine unger heller ikke. Når vi er på ferie syd på, bruger vi alle P20.
  Mine unger er aldrig blevet skoldet og forbrændt, de bliver dejlig brune og de har ingen allergier…
  Måske nogle bliver forarget nu, men vi er nok nogle af de eneste som ikke bliver skoldet, da vi sol bader med måde!!
  Ha` en fantastisk torsdag 🙂 🙂

  16/06/2011
 • Dorte Daugaard

  Jeg eeeelsker at være i solen!
  Jeg har solsikkens instinkt for at dreje “ansigtet” mod solen.
  Dette er nok bl.a. pga. tendens til at blive “vinterdeprimeret”, hvilket er grunden til, at jeg bruger vinteren på at sidde og glo ind i en “sol-lampe” (til formålet).

  Men min kærlighedsaffære med solen foregår med faktor 30 i ansigt og krop (Tromborg har en lækker creme, huden kan ånde igennem), solbriller og gerne en fancy solhat 🙂

  Sol giver liv!

  16/06/2011
 • Frederikke

  Solen skal nydes med mådde. Al den solforskrækkelse er vildt overdrevet. Så længe man ikke bliver skoldet, er der ikke den store grund til bekymring. Tænk engang på at vi i denne del af verden faktisk rammes af kræft og schlerose som følge af D-vitamin mangel. Rynker er ikke alene skabt af sol og lys, men er i den grad også genetisk bestemte. Jeg opholder mig i solen med passende beskyttelse og sørger for, at min hud får masser af aloe vera efterfølgende. Det skulle faktisk rette op på huden naturlige forsvar efterfølgende. Den brune farve er jo naturens fantastiske måde at beskytte sig mod skader. Faktisk bliver huden en smule tykkere af melaninen(pigmentet). Der findes mange lækre og gode solprodukter på markedet, så lad os dog nyde varmen, solen og alle de is, der bare tigger for at blive spist :o)

  16/06/2011
 • Metteline

  Solfaktor gør det for mig – HØJ soifaktor, selvfølgelig både mod UVA & UVB (dvs mod UVAlder&UVBrændt – 2 forskellige typer stråler, som bare skal holde sig fra min hud! Dagcreme med SPF er altså ikke nok, hvis man vil holde strålerne på afstand..Jeg bruger faktor 50 i ansigtet som sommeren (og blir faktisk brun alligevel – selv uden selvbruner her..) og faktor 40 oliespary på kroppen i kombi med St.Tropez´ lækre selvbruner ‘Everyday’ som giver en naturlig farve efter et par dages brug – som dem, du nævner, Anette! Uhm…SOMMER 😀

  16/06/2011
 • AD

  Det er vigtigt også at få slået fast, at solcremebrugere ikke har et lavere D-vitaminindhold i blodet end andre. Der skal faktisk ikke ret megen UV-stråling til for at få dannet D-vitamin. Så brug endelig solcreme, når du skal opholde dig i solen. Hav en solcreme i tasken, så du ikke pludselig overraskes af et højt UV-indeks og alt optaget i skyggen…

  16/06/2011
 • Jamen er det ikke det, jeg siger – en pæn hud til en “pæn” pige 🙂

  Ved i øvrigt ikke, hvad en rynket pige er???????????????

  16/06/2011
 • CharlotteK

  Jeg kan nu godt lide en tur til stranden og ligge og dase i solen. Det er vel ligesåmeget varmen, som jeg synes er lækker, som det er solen. Jeg kan nemlig også godt lide at sidde i skyggen, sålænge varmen er der. Så er jeg sådan set ligeglad med, om det er solen eller skyggen jeg er i. Jeg synes at en solgylden hud er pæn – ikke en mørk, mørk solbranket hud. Bruger altid solcreme, på kroppen er det dog højst faktor 20, i ansigtet altid faktor 15 (også om vinteren). I pinsen var jeg på sejltur og havde i den anledning anskaffet mig cremer osv. i små rejsestørrelser. Jeg troede at Ole Henriksens dagcremer havde spf, men det havde den, jeg brugte, ikke, og jeg opdagede det først, da det var for sent. Jeg fik ihvertfald ret meget farve i ansigtet og det brændte også lidt dagen efter, at jeg kom hjem fra turen. Så det skal jeg lige passe på med, når nu sommerferien i år er 14 dages sejlads. Jeg får også pigmentpletter på kinderne og hos mig er de også kommet efter graviditet. Mht. D-vitamin undrer det mig, at 3 x 15 minutter i solen om ugen skulle være nok – der er ihvertfald rigtig mange som lider af D-vitaminmangel og de kan vel ikke konstant opholde sig i skyggen?

  16/06/2011
 • Helle Søgaard

  Jeg har det fuldstændig som dig Anette – sol uden solcreme er som at gå over for rødt. Skøn måde at udtrykke det på!

  16/06/2011
 • Salli

  Uh nu er jeg en af de piger der arbejde i et solcenter i de glade 80’ere og i stedet for at tage hjem når vi havde været byen, sov vi i solariet!! Når jeg ser på min hud nu, synes jeg faktisk at jeg er sluppet ret nådigt, og for ikke at sætte det over styr forlader jeg aldrig hjemmet uden min. faktor 15 i fjæset – der er jo ingen grund til at friste skæbnen 😀

  16/06/2011
 • Jeg er som nævnt en meget bleg blondine, og jeg lærte heldigvis tidligt – i de brankede 80’ere – at leve med det. Det er jeg glad for i dag, for mange af mine medsøstre, der stegte både på stranden og i solariet, er i dag meget mere rynkede end jeg. 🙂 Jeg har så i dag også soleksem, så jeg er glad skyggefræser. Jeg elsker St. Tropez sojakulør-farvede selvbruner på benene, og investerer i forskellige ansigtsselvbrunere. Jeg prøver at finde en der ikke lugter af slangeterrarier, for puh-ha, de lugter ikke alle lige godt.

  16/06/2011
 • BETINA

  Når man som jeg får soleksem af at opholde sig for meget i solen, så giver det ligesom sig selv, så det bliver ikke til mere end en times tid ad gangen, med faktor 20!!!;=)

  16/06/2011
 • Mht D vitamin er 15 min i solen 3 gange om ugen tilstrækkeligt til at dække behovet, og selv i skyggen optager huden D vitamin

  16/06/2011
 • Mary!

  Jeg vil helst forblive bleg, så jeg holder mig som regel i skyggen!
  Men man må ikke glemme at solen også er vigtig for dannelsen af D-vitamin, som er nødvendig for kalk og knogle balancen!
  Derfor skal man huske ikke at være alt for solsky 😀

  16/06/2011
 • Jeg smører mig godt ind i solcreme med høj faktor og valser rundt i solen – men jeg er bestemt ikke fanatisk, tror stadig på, at sol er godt for mange ting! Jeg ‘steger’ ikke længere på en drømmeseng men jeg undgår heller ikke solen. Jo, hvis den ‘bider’ i middagsstunden, går jeg i skyggen. Jeg har rundet den alder *hm*hm* hvor jeg er opmærksom på rynker og kunne aldrig finde på at vende ansigtet direkte op mod solen. Hvis jeg slår liggestolen ned, har jeg altid en hat eller et tørklæde over ansigtet

  16/06/2011
 • Det er sej at være bleg!
  Det er mit motto 😀 Jeg har rødt hår, eller rettere nu er det mest gråt, lys hud og masser af fregner. Derudover får jeg meget nemt desværre nældefeber af solen så i disse dage, når solen rammen altanen kl 16, sidder jeg UNDER parasollen MED solcreme faktor 30 OG kæmpe solhat for at beskytte ansigtet.
  Desuden er uv-indekset her på Costa del sol omring 10 nu, så endnu en god grund til at passe på.
  HUSK nu :
  DET ER SEJ AT VÆRE BLEG :O)

  16/06/2011
 • Marie G

  Jeg eeeeelsker solen. Elsker at blive varmet igennem helt ind til knoglerne og at få solkyssede kinder. En kaffepause med ryggen mod en solvarm mur og med solen skinnende lige i ansigtet er for mig rent liebhaveri. Men jeg nøjes som regel med 15 minutter i solen og er altid iført min. faktor 30 – jeg skifter dagcremen ud med en god solcreme i sommermånederne.
  Desuden beskytter jeg øjnene med solbriller og har også lige anskaffet en tynd, hvid skjorte til at skåne skuldre og ryg på sommerens strandture, for ja, jeg kan også godt finde på at solbade på stranden med en god bog og bølgeskvulp af og til. Dog altid iført høj solfaktor. Vi er pakket ind i tykke trøjer det meste af året, så om sommeren vil jeg altså have lys og varme. I sommerens løb dukker der fregner og et par pigmentpletter op – dem lever jeg med. Fregnerne er charmerende og pigmentpletterne kan jeg dække.

  16/06/2011
 • Jeg bliver ikke brun, så jeg er en af dem som for mange år siden begyndt at sige “I don’t do sun”. Det holder jeg ved!

  16/06/2011
 • Kathrine

  Jeg solbader aldrig – ligger kun i skyggen. Bruger min faktor 30 i solen. Syntes dog det er lidt svært til dagligt – dvs en creme med faktor i kropscreme. Ansigtet er lidt nemmere..

  Måske et par fif om kropscremer med faktor?

  Mvh
  Kathrine

  16/06/2011
 • – Vil lige komme med en bonusinfo om pigmentpletter. Det er hormonelt betinget. Mine har jeg haft som fast sommerinventar siden jeg var gravid..

  16/06/2011
 • Hmmm… Jeg elsker sommerdagene, men kan ikke sidde stille i varmen, så det kommer lidt af sig selv. Jeg iklæder mig faktor 30-50. -Men på trods af dette er mit ansigt prydet af store pigmentpletter. Jeg har prøvet alverdens ting – fra cremer til hudlæge, men må konstatere, at fra marts til oktober ser jeg bare sådan ud – på trods af høj solfaktor. For det der med at blive indendøre, det er ikke lige mig 🙂 Jeg ønsker mig en fin, bredskygget stråhat..
  God dag.
  Kh Stine

  16/06/2011
 • Anette J

  Enig. Bleg hud er flot hud. Jeg holder mig i skyggen om sommeren, og bruger John Masters solcreme i ansigtet. Det kan anbefales.

  16/06/2011
 • kira

  Jeg har planer om at anskaffe mig en stor diva-sommer-hat hen over sommeren og så sidde under den (med minimum spf 30), dispenserer under min ferie i spanien (ikke med solfaktoren, som bliver opgraderet til 50).
  Har en flot hud, der måske ikke er “solkysset”, men syntes hellere jeg vil have flot bleg hud end læderagtig fuget brun hud!!!
  White is the new black!!!!

  16/06/2011
 • At være hvid er den nye sort (i hvert fald for mig)

  Jeg er ikke i solen, jeg er helst i skyggen. Jeg har været forbrændt alt for mange gange tilbage i de tåbelige 80’ere, hvor man også smurte sig ind i noget så gyseligt som sololie, så man rigtigt kunne stege… dengang røg jeg osse cigaretter, så min hud er sikkert på alder med en 80 årig af den samlede behandling… for ikke at tale om at hæslighederne giver kræft på en lange bane

  Der var engang hvor porcelænshvid hud var noget at eftertragte (det viste at man havde penge nok til at lade andre gøre arbejdet i marken for en) Lad os komme tilbage dertil 😉

  16/06/2011