fbpx

Nej tak til øko. Øhhh, kan man det?

cid_image001_jpg01cb4ffc

Ved bageren i morges stod jeg i kø bag ved en søvnig fyr, som havde umanerligt svært ved at vælge. “Er de der økologiske“, spørger han omsider og peger dovent på nogle grove, mørke boller toppet med sesamfrø. “Ja det kan du tro“, svarer bagerdamen glad (sandsynligvis overbevist om, at her var det afgørende salgsargument, som skulle få ham ekspederet videre ud i verden). “Nå, så skal jeg ikke have nogen“, lød det, hvorefter han trissede over til køledisken og fyldte favnen med ikke-økologisk yoghurt.

SNUP TIPPET: Tip og tip er nok så meget skrevet, men ovennævnte scene trak i smilebåndende,  og hvem kan understrege det bedre end Politikens Wulffmorgenthaler?

NB1: Ku’ du finde på det samme, eller er du inkarneret grøn i alle mad- og skønhedsvalg?

NB2: VIND, VIND, VIND. Du kan stadig nå at vinde STORT lige her

01/10/2010
VIND
05/10/2010
And the winners are…

Kommentarer

 • Så jeg siger afgjort nejtak til økologisk makeup og hudpleje. Men jatak til økologiske madvarer.

  15/10/2010
 • Jeg er ØKO-freak når det kommer til mad, men i forhold til hudpleje og skønhed er jeg MEGET påpasselig med såkaldte økologiske produkter og går typisk udenom de såkaldte naturlige, med alle deres irriterende planteekstrakter og æteriske olier.

  Har skrevet lidt mere her om hvorfor:
  http://www.pudderdaaserne.dk/2010/07/09/3-huskeregler-om-naturlig-og-%C3%B8kologisk-hudpleje/

  15/10/2010
 • Der findes øko hårpleje som fungerer til milde til moderate hovedbundproblemer. Det er Australsk og hedder http://www.selfcareshop.dk/category/akin-haarpleje-529/. Det mest effektive hårplejeprodukt hedder Rene Furterer og behandler selv de værste hovedbundsproblemer. Det er baseret på essentiel olie og planteekstrakt. Der er desværre parabener i 7 af deres +70 produkter! Rene Furterer er så effektivt at vi efter at have solgt det i butikken i 2 år nu har åbnet Danmarks første hår- og hovedbundssalon der alene behandler problemfyldte hovedbunde (tørt, fedtet, skæl, hårtab, psoriasis/sensitiv, mm).

  14/10/2010
 • Ha ha hvor sjovt. Jeg ville aldrig gøre som ham. For mig er det luksus at vælge økologisk, og jeg vil altid vælge det der er størst luksus-faktor ved.

  08/10/2010
 • Hej Kristi – jeg synes mascaraen fra Organic Glam er fin (kan købes hos Pure Shop). Når det gælder hår er jeg generelt Aussie-, Aveda- og Redken-fan. Kh Anette

  05/10/2010
 • Hahaaa 🙂 Sjov (men også ret irriterende start)på dagen.
  Jeg køber også helst økologisk mad/hudpleje osv. men men….jeg tror det er balancen i økobølgen der er meget vigtigt at huske. F.eks har jeg ikke fundet en god grøn/øko mascara(endnu). Any inputs?
  @Anette, hvilket øko hårpleje bruger du?

  05/10/2010
 • GENIALT skægt.. Ja, jeg spiser sagtens ikke øko mad, men jeg ville aldrig fravælge øko, hvis jeg havde muligheden for det.

  05/10/2010
 • Anette Kristine Poulsen

  @Julie – herligt!
  @Marie – Tænk, fik pludselig mindre lyst til grovboller her til morgen efter at have læst om den der mulige negl ;o)
  @AJ – se dét var en pointe!
  @Mette b, Jette og anette – godt med øko-freaks, selvom der skal bedre trusseindlæg (!) og hårprodukter på banen. Anette – hvilket øko-mærke bruger du?
  @Susanne – og jeg har jo SET hvad økologien har gjort for dig (big smile)
  @Linda – jeg ved dit hjerte er øko-bankende, men hvad er det for grimme kemilalier, du mener?
  @Susan med de polske champignon…du forstår det med billeder.
  @Maria – den med smagen minder om bageroplevelsen ;o)
  @Nip – i hvert blev hun tydeligt overrasket.
  kh Anette

  05/10/2010
 • Ih, den er altså sjov. Selv om jeg går aldeles meget ind for øko, så gælder det om at finde en fin balancegang, hvor man ikke straffer sig selv, når den glipper..

  Måske jeg lige låner den stribe faktisk og smider på min blog og sender en hilsen til dig. Den er virkelig spot on!

  KH Julie

  04/10/2010
 • Ja, det kunne faktisk sagtens have været mig – hvis det da lige havde været hos ostehandleren! Jeg køber ellers for det meste økologisk (BIO, som det hedder hernede i sydtyskland), men har haft et par dårlige erfaringer med økologiske oste (for lang lang tid siden, men alligevel!), som simpelthen lugtede så fælt at det hænger fast i erindringen. Måske har ham fyren haft en dårlig erfaring med en økologisk negl eller noget i morgenbrødet? 😀

  04/10/2010
 • AJ

  Spiser også helst øko mad, men er egentlig lige så optaget af at få ordentlig mad.

  Det er også en måde at passe på sig selv – en slags indvendig vedligeholdelse, der også kan ses på hud og hår:)

  04/10/2010
 • Haaahaha! til både WM og bagerscenen.

  Jeg er nok lidt øko-freak. Vælger alt økologisk, om muligt, men ikke hvor prisen er uhæmmet alt for høj. Jeg ræser heller ikke land og rige rundt for at finde det hele økologisk…

  Der er varer, jeg bestemt ikke handler konventionelt, fx. æg og kyllinger og det meste kød. Dels for smagens skyld, dels for dyrevelfærden.

  Kvaliteten skal også være i orden, så hvis jeg har prøvet et produkt, der ikke er i orden, køber jeg det ikke igen.

  For eksempel har jeg fundet en rigtig god bacon fra Hanegal. Den er røget og ikke bare tilsat røgaroma, så smagen er helt i top!

  Omvendt har jeg prøvet nogle økologiske trusseindlæg og her var kvaliteten helt i bund, så de røg lige i svinget.

  Jeg kan rigtig godt lide nogle af dermas nye økologiske varer, men må tilstå at jeg holder mig til dermalogica endnu…

  04/10/2010
 • Jette

  Ja, jeg vælger også økologiske produkter hvor det er muligt. Dog må jeg sige, at jeg endnu ikke har fundet økologiske hårprodukter, som har været plejende nok til mit lidt tørre krøllede hår, så her bruger jeg ikke øko. produkter.

  04/10/2010
 • Anette

  Jeg er ikke øko-freak…….men bruger i øjeblikket økologiske hårprodukter, og de er bare super gode. Knus

  04/10/2010
 • susanne

  Alt hvad jeg putter i munden skal helts være økologisk, og hvis jeg ikke lige kan finde det så er det mindste man kan gøre er da at købe dansk !
  Hvorfor ikke få det bested også til huden. !!
  susanne

  04/10/2010
 • Haha, sikke en scene fra bageren. For nej, man kan da ikke sige nej til øko, kan man? Jeg kan i hvert fald ikke. Jeg er ret grøn, ikke 100 procent – men i hvert fald deroppe af når det gælder de økologiske madvarer. Når det gælder øko skønhedsprodukter er det desværre nok kun 60 procent, for min shampoo og balsam tæller nok meget ned med alle de grimme kemikalier, der er i. Jeg har dog udset mig en lækker miljøvenlig udgave hos min nye øko-frisør.

  04/10/2010
 • Jeg er med på den grønne bølge når penge og fornuft siger ja! Jeg køber mange øko-varer, men jeg render ikke rundt for supermarked til supermarked fordi jeg KUN kan spise økologisk.

  Ps. så har jeg engang været til middag med en kvinde der højt og tydeligt sagde at hun ikke kunne lide smagen af økologisk?

  04/10/2010
 • Susan

  Der findes jo mennesker – som den søvnige fyr – der er af den overbevisning – at jo mere behandlet og bestrålet mad man spiser – jo længere holder man sig selv flot og fast… som fx lækre polske champignon… 😉
  Der er flere aspekter i det, det handler om sundhed, det handler om bedre smag og kvalitet men for en del menneskers vedkommende også økonomi.
  Nogle varer kunne jeg i dag ikke drømme om at købe konventionelle (ikke-øko), og andre køber jeg øko hvis muligt, og andre igen ser jeg lidt løsere på det. Så jo – temmelig meget grøn – men ikke fanatisk 🙂

  04/10/2010
 • Nipuni Julie

  Hende ekspedienten må da have været lidt i chok over det svar 😉 Jeg er ikke inkarneret grøn, men vælger så vidt så muligt’øko-madvarer. Med hensyn til skønhedsprodukterne er jeg ikke så langt endnu, men er ret sikker på at det kommer – engang 😉

  04/10/2010