Alle taler om det her. Også hudlægerne

010203040506

Nu er det ikke ligefrem nogen sexet snak, men meget tyder på, at det betaler sig at holde ekstra godt øje med bakterier som skønhedsfix. Mælkesyrebakterier specifikt. For som en slags fredsmæglere (husk, at 50 procent af befolkningen føler sig sarthudede) ved vi, at de kommer med ekstra beskyttelse, men nu er der også lovende resultater på deres evne til at dulme opfarende, irritabel hud og altså lindre udbrud – eksempelvis fra akne og rosacea. Bakterier er som bekendt en naturlig og nødvendig del ikke bare af vores immunforsvar, men også af hudens værn mod ballademagere. Ved at optage pladsen gør mælkesyrebakterier det surt for skadelige bakterier at få albuerum. Her er, hvad jeg havde med på Go’ Morgen i går – alle produkterne har et højt indhold af probiotics (som er det ord, du lige så godt kan lære udenad):

Aurelia Probiotic Skincare Miracle Cleanser, 300 kr. (aureliaskincare.com). Glas er altid lidt upraktisk, men jeg er til gengæld vild med, at Aurelia vedlægger en vaskeklud som tip og reminder til en af verdens bedste veje til eksfoliering.

Dr. LaPrin Antioxidant Boosting Toner, 395 kr. (beaumonde.dk). Er meget begejstret for produktets høje indhold af rødmedæmpende niacinamid.

Elizabeth Arden Superbooster, 435 kr. (magasin.dk fra uge 36). – meget hypet produkt, som folk skriver sig op til i NYC. Fungerer også rigtig fint som  fugtprimer under makeup.

Clinique Redness Solutions Foundation SPF 15, 350 kr. (clinique.dk). Clinique har længe brugt mælkesyrebakterier i deres antirødme-serie, og de har for et par år siden fået lavet en fin, uvildig videnskabelig undersøgelse på effekten.

Vitaviva Probiotics 30 Billion, 550 kr. (http://da.vitaviva.com). Jeg er ekstra glad for Vitavivas bud, fordi man her er sikret flere grene af mælkesyrebakterier. Én af udfordringerne er nemlig, at der stadig mangler tilstrækkelig solidt data til at fastslå præcis hvilke bakterier, der er de mest overlegne.

SNUP TIPPET: Du kan også spise dig til mælkesyrebakterierne, som bl.a. Gwyneth Paltrow gør. Vi taler alt fra syrnede mælkeprodukter til surkål. Vores fordøjelsessystem elsker nemlig probiotics – og hvad der er godt for fordøjelsen, kan altid ses i huden. Derfor overskriften med hudlægerne.

23/08/2015
Hot trend coming up + afsked med sorte rande #2
26/08/2015
Hvad pokker er superhud?

Kommentarer

 • @ Mette Sloth – Ja, og der er bestemt hold i den anbefaling.

  @ Christina Hansen – Den ER så fin, den toner. Helt enig.

  Stor hilsen Anette

  29/08/2015
 • @ Ann-Sofie, Det må du prøve.

  @ Anette J – Ja, for en overvejende del af vores immunforsvar sidder i tarmfunktionen.

  @ Cecilia – Ja, det kommer meget frem pt. Lad mig vide, hvad du synes om toneren, hvis du springer til.

  @ Mette – Ja, jeg har ét råd og det er M2’s vippeserum, som virker og som samtidig er det eneste, jeg selv tåler (hvis du får rødme af nogen art, så er det desværre fordi man ikke tåler det – man mange har ikke problemer med M2).

  @ Charlotte K – Taaaaak.

  @ Tina – Tak for tip.

  Stor hilsen Anette

  29/08/2015
 • Mette Sloth Eriksen

  Har været på en kur hos Caroline Fibæk som er varm fortaler for probiotika 🙂 Spændende emne.

  27/08/2015
 • Christina hansen

  Toneren fra Dr. LaPrin er uundværlig, når man først har haft huden i den.❤

  Og nej, det er i den grad IKKE bare vand!
  FORRESTEN, i forbindelse med en konkurrence hos Lise på beautyblog.dk forleden, så har Marie fra beaumonde.dk været så ufattelig gavmild, at sætte samtlige produkter på sin webshop ned med 15% resten af august måned – inklusiv Antioxidant Boosting Toner fra Dr. LaPrin.
  Så kig forbi og tilmeld jer eventuelt nyhedsbrevene – det kan godt betale sig.
  God onsdag!

  26/08/2015
 • Lene Jespersen

  Jeg bruger idag serum fra Nilens Jord.. Hvordan er Elizabeth Ardens Superbooster ifht. Nielsens Jord?

  26/08/2015
 • Lene Jespersen

  Du ser total dejlig ud Anette – super flot hud Jeg sluger det hele…

  25/08/2015
 • CharlotteK

  Så fik jeg da lige øjnene op for noget helt nyt for mig… Tak for det:-)
  Og du så for øvrigt rasende godt ud!!!

  25/08/2015
 • Tine

  Ja, flere Probiotics indenfor…Æble cider vinegar er super at drikke om morgenen, Vand Kefir også godt, koreansk Kimchi er også på listen

  25/08/2015
 • Mette

  Kære Anette

  Jeg følger dig på insta, din blog ( ikke hver dag men et par gange om ugen ) og elsker din jordnære tilgang til alt der kan vedligeholde os 

  Jeg er 51 år, plejer min hud i faste rutiner, men er begyndt at miste vipper. Om de knækker eller falder af, har jeg ikke spottet, men ind i mellem er et lille område på øjenlåget ”rippet” for vipper.

  Har du et ( eller en håndfuld ) gode råd ? Mine vipper er ikke kraftige, men har altid være lange.

  Kh Mette

  25/08/2015
 • Cecilia

  Sjovt, jeg læste for lang tid siden (efter min søgen efter kur mod akne), en smule om probiotika på nettet. En i udlandet, havde god gavn af det, og noget studie omkring det, men det var så lidt at jeg ikke rigtig vidste om det kunne bruges. Så var jeg herefter på antibiotikakur, som ikke hjalp meget, og læste at mælkesyrebakterier er godt efter kuren. Pludselig læste jeg flere og flere artikler om at tarmen og bakterier er fremtiden. Lise skrev også om Dr. Laprin og det var jo ret sjovt efter at have læst den smule på nettet. Dejligt med gode fund i videnskaben og jeg håber mælkesyrebakterierne (begyndte 1. august) kan hjælpe mig. Overvejer også toneren fra Dr. Laprin 😉

  25/08/2015
 • Anette J

  Derudover er der en stærk sammenhæng mellem stærke bakterier i tarmen og immunforsvaret. Jeg har længe brugt “NDS Probiotic Classic”, som er tørrede bakterier, der skal opløses i vand.

  25/08/2015
 • Dejligt tip at læse her fra morgenstunden. Jeg er pt. i behandling for en mild form for akne – det vil nok ikke gøre noget at toppe med et skud cremet mælkesyrebakterier. 🙂

  25/08/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.