Ole Henriksen # 2: Nul navlepilleri

californien

Det er på en måde sjovt, at netop de områder, forskerne har dokumenteret i Junckers bog, er, hvad Ole Henriksen længe har praktiseret som hverdagssysler. Og i en tid med masser af mindfulness og mærken efter, så virker han faktisk alt andet end navlepillende. Nærmere noget, der tangerer selvforglemmende, for det er sjældent sig selv, han nævner. Det er enten den gode kaffe foran ham, solen udenfor eller nysgerrigheden på det menneske, han står overfor. Måske er han ligefrem (jeg ved det ikke) kommet ud på den anden side af mindfulness-toget? I hvert fald dyrker han især to lidt gammeldags dyder: Venlighed og en udpræget taknemmelighed. ”Man skal stoppe med at give andre skylden og i stedet hente ansvaret hjem. Når det går op for en, at man selv er chefen i sit eget liv, så er det en ret berusende følelse”, siger han. Taknemmeligheden gælder stort og småt – og i en grad, så han indrømmer at blive irriteret, når andre ikke har den. ”For man mister så meget ved ikke at kunne værdsætte – og ofte ligger de største ting jo lige for næsen af en, som eksempelvis børn, kæreste, gode venner eller et godt helbred.” At komme dertil, hvor overskuddet og energien flyder i dit eget blod, kræver – hvis det står til Ole (og Juncker) en indsats på seks afgørende områder: social medicin, hjernegymnastik, motion, kost, søvn og nærvær.

OLE SIGER: ”Venlighed svarer til at udvise en grundlæggende respekt for andre mennesker. Alle er en del af vores verden og bidrager, så godt de kan”.

PS: Jeg håber sådan, at vi ses HER. OG vil du læse Ole Henriksen #1, så sker det HER.

PPS: Jeg tror også (bare lidt), at LA har en positiv indflydelse på en. Det har den i hvert fald, når jeg er heldig at arbejde der. Billeder fra LA/Nov, 2014.

@beautyspace på INSTAGRAM

11/08/2015
Svært valg blandt 1306 kommentarer
13/08/2015
Online hudlæge-hjælp

Kommentarer

 • CarinaFinseth

  Det er nemlig det, der sker – og de smil og glade øjne en oprigtig kompluiment giver er mere værd end rigtig meget andet.

  Ja, jeg er løber (men har kun været det i knap 8 måneder) – og jeg er nået dertil, hvor jeg elsker det der løb – især om morgenen med en smuk solopgang at kigge på 🙂

  19/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  ALTSÅ. Jeg bliver glad af den ros. Bare glad. Tak.

  KH Anette

  14/08/2015
 • Pernille Sparsø

  Big time fan af Ole og dig Anette 😉

  14/08/2015
 • Kirsten V

  Derfor er du også meget successfuld søde Anette. Dit livssyn med de vigtige ingredienser bære din blog og popularitet tydeligt præg af 🙂

  14/08/2015
 • Charlotte P

  Kære Anette,
  Min kommentar i går gik lidt for hurtig for mig. Jeg fik ikke skrevet, at jeg kun kan sige det samme om dig. Du bliver også ved og ved og ved med at inspirere og lære mig nye ting. Så tusind tusind tak. Og ja, neuroscience skal man ikke kimse af:-) Kh, Charlotte

  13/08/2015
 • HelleS

  Åh nogle dejlige fotos – og Ole-udsagn naturligvis:-)

  13/08/2015
 • Dorthe

  Oléééé Olé Olé Olé! Har sagt det før og siger det gerne igen: Jeg er big time fan af den mand! Og L.A. – tror bestemt også det er den by, som har en positiv indvirkning. 🙂

  13/08/2015
 • Julone

  Vild med Ole! Var så uheldig ikke at have mulighed for netadgang inden kl 12 – og kunne derfor ikke købe… Kommer tilbuddet igen?

  13/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jette V – De to udsendelser var imponerende. Endda så også teenagere kan motiveres.

  @ Katrine – Hvor gør du mig glad. Tak.

  @ HeLene – Nej, det vidste jeg ikke. Skal prøves – tak for tip.

  @ Charlotte P – Også mig. Det er dejligt at få videnskaben koblet på også.

  Stor hilsen Anette

  13/08/2015
 • @ Kirsten V – Ja, de ingredienser tror jeg også på. Inkl. LA.

  @ Tanya – Og se på den måde smitter du jo andre. Så fint.

  @ Carina F – Hvis man mener det, får man jo andre til at vokse – og det smitter af på ‘gruppen’. Du er altså også en løber, kan jeg forstå?

  Stor hilsen Anette

  13/08/2015
 • Jeg forstår godt at Ole har så stor success med det livssyn.
  Venlighed, taknemmelighed og respekt er vigtige ingredienser I et lykkeligt liv.

  Jeg syntes også LA har en positiv indflydelse på mig!:-)

  13/08/2015
 • Tanya

  Han har så ret, den kloge Ole! Og det sjove er at taknemmelighed avler mere taknemmelighed. Og man behøver altså ikke føre dagbog for at mærke det 🙂
  Glæd dig over vejret, dine kolleger, din familie, dit helbred, en god film, kaffen/teen, blomsterne, hvad som helst.
  Jeg kørte engang bil med nogle kolleger, og den ene udbrød pludselig: Hvor lægger du mærke til mange ting på vejen – og ja, det er faktisk rigtigt: jeg kigger ud hele tiden og ser himlen, træerne, hestene, og det er bare så fint!
  Dejlig dag til jer alle 🙂

  12/08/2015
 • Tak til skønne dig, fordi du tager det op :)! Jeg så godt udsendelserne med de 2 x Ole, men først for nylig har jeg forstået betydningen og omfanget af at tage ordentligt vare på sig selv. Alting er ved at ændre sig til det bedre nu, og det er så vigtigt at huske på de nære ting, der er lige under næsen på een… 🙂 Tror lige, jeg skal have læst den bog også!

  12/08/2015
 • HeLene

  Det er simpelthen så inspirerende og så nemt på en måde og svært på en anden. Tak for at du skriver det og inspirerer til at især være taknemmelig.
  Jeg gå og snuser de unger på toppen af hovedet nu, I ved godt man har et sted oppe i toppen af hovedet, når man har nogenlunde rent hår, der dufter man lige som når man var baby, og når man snuser der på sine unger så er der bare noget instant connection fra den tid da de var helt små, og bare essensen af mindfulness, på den måde kun babyer kan.
  Det er meget nemt at gå glip af de største gaver man har når man far stresset omkring og vil nå alt og mere. Tak for en god omgang eftertanke! Tak til dig og Ole!

  12/08/2015
 • Charlotte P

  Jeg tror at mange – nej alle kan lære noget af ham. Jeg oplevede ham for nogle år siden til et foredrag og han gjorde et virkelig dybt indtryk på mig. Han er en evig kilde til inspiration og et fantastisk væsen. Junckers bog kan jeg varmt anbefale

  12/08/2015
 • Katrine Reher

  Kære Anette.

  Jeg har grædt de meste lettede tåre over dagens indlæg.
  Tak. Og tak til Ole også. Tak fordi nogen tør sige at hele det her kiggen indad og selvfokus måske ikke er alt der skal til.

  Sætningerne ”Man skal stoppe med at give andre skylden og i stedet hente ansvaret hjem. Når det går op for en, at man selv er chefen i sit eget liv, så er det en ret berusende følelse” sprang en boble af lettelse inde i mig – hvad mange timers selv-søgen ikke har kunne hjælpe med, landede lige der. Og det føles godt.

  Tak.

  12/08/2015
 • Christina kragh

  Tror Ole og jeg ville gå godt spænd haha

  12/08/2015
 • CarinaFinseth

  Jamen altså… Kan man andet end elske den kære Ole H.?!

  Jeg for mit vedkommende er kæmpe fan! – specielt af det faktum, at hans livsglæde er så smittende, at han selv gennem en fjernsynsskærm, eller din omtale om ham ovenfor kan give min dag et boost af glæde og lykke.
  Selv praktiserer jeg og er opmærksom på taknemmelighed og høflighed – især det at give komplimenter, når en kollega eller anden ser godt ud, har gjort noget, der hjalp mig eller lignende. Jeg er også tossen, som på løbeturen lige siger “godt løbet” eller “god stil” eller “godt tempo” eller noget lignende til dem jeg møder (hvis jeg altså mener det – ellers nøjes jeg med at hilse )

  Mere høflighed, venlighed, taknemmelighed og nærvær kan kun bringe gode ting med sig.

  Tak for Ole og tak for din reference til ham og hans vise ord og livssyn 🙂

  12/08/2015
 • @ Heidi – I hvert fald er det en undervurderet ting det med venlighed.

  Stor hilsen Anette

  12/08/2015
 • @ Marianne P – I know. Men tror også, du vil synes om bogen, som kan lånes på biblioteket.

  @ Rie D – Hvis man arbejder på det, så lykkes det meste.

  KH Anette

  12/08/2015
 • Hvor er det et fint, hvad Ole siger om venlighed. Han er simpelthen sådan en inspirerende mand! Hatten af for ham 🙂

  12/08/2015
 • Marianne P

  En uge med Ole og jeg tror mit liv og livssyn ville være ændret for altid 🙂

  12/08/2015
 • Rie Dyrnes

  Skønne billeder og tekst til eftertanke. Jeg har en drøm om LA, og et besøg på Ole Hs spa…. Har hørt hvis man drømmer længe nok, skal det nok lykkedes 🙂

  12/08/2015