Ole Henriksen # 3: God hud kræver hjerne-vilje

11215798_10153317175794321_3832930162915965995_n

Jeg hjernetræner i det små. Som eksempelvis at børste tænder med venstre hånd. Ja, det lyder næsten for vildt til at være sandt – I know. Men vi har en indbygget hang til at gøre, som vi plejer. Og det gælder alt fra hudplejerutiner til mad. I baglokalet til Go’ Morgen Danmark hørte jeg juicemester Mads Bo sige til politiker Søren Pape, at vi med stor sandsynlighed spiser det i morgen, som vi har spist i dag (og det husker jeg kun for godt fra dengang min egen S-togs-morgenmad konsekvent bestod af en Snickers købt på Nørreport station. Hver dag).

”For at omprogrammere din hjerne skal du gøre ting, du ikke har umiddelbar lyst til. Det meste af tiden gør folk bare, hvad de har lyst til, og det skaber ikke nye forbindelser i hjernen, siger neuropsykolog John B. Arden og fastslår, at vi altså skal presse sig selv for at opnå forandringer. Han forklarer i bogen her, at det at rejse verden rundt (som Ole Henriksen gør) og sætte sig ind i nye kulturer og skabe forretningsmæssig succes er udfordrende hjernegymnastik. For os uden en verdensomspændende cremekoncern, så er det en god idé bare eksempelvis at droppe GPS, regne alt ud i hovedet og spille skak og bridge frem for Gris.

OG LÆS SÅ DEN GODE SVEND: ”Mennesket har mere brug for rødder end fødder”, lyder det fra Svend Brinkmann, psykolog og forfatter til bestselleren ’Stå fast’. Og måske er det netop rødderne, Ole Henriksen får plejet, for han prioriterer alenetid højt. ”Jeg elsker den uforstyrrede stilhed ombord på fly, ligesom jeg altid står tidligt op for at være alene med min morgenkaffe og min morgenmad, og så kan jeg mærke hvor opladende det er at gå lange ture helt alene”, siger han om det at indlægge bevidste lommer af solotid.

PS: Stay tuned, for næste uge handler om de makeup-tendenser, der gør os pænere. Kun dem og ikke de helt crazy. Og vi begynder på Instagram lige her.

13/08/2015
Online hudlæge-hjælp
17/08/2015
Her må ingen springe over

Kommentarer

 • Elisabeth

  Tak for fine indlæg om den gode og kloge Ole. Og tak for dejlige produkter i månedens pakke-smører løs!

  Jeg bliver dog nervøs for at jeg har misset noget når Jette skriver om mascara…. Hvilken indlæg er jeg gået glip af? Er nemlig på udkig efter en god mascara!

  Hav en dejlig dag allesammen.

  Kh

  17/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Birgitte B – Og den Snickers var ikke alene. Men det tager vi en anden gang.

  @ HeLene – Uha, ja så bliver det svært. Kig forbi det originale Bliss spa og Ricky’s. Hvis du søger på Beautyspace med ordet NEW YORK, så kommer der noget op. Rigtig god tur.

  Stor hilsen Anette

  16/08/2015
 • Jette Berg

  Glæder mig til den kommende uge, og glæder mig til at prøve de nye produkter- incl den lækre mascara magnetic lash. Rigtig god weekend til dig og alle beauty spacerne

  15/08/2015
 • Snickers til morgenmad?!! Anette dog 😉 sikke noget. Godt du blev klogere. Kh Birgitte

  15/08/2015
 • HeLene

  Åh, Anette, et indlæg om NYC beauty, jeg kan knapt vente, jeg tager afsted den 26 aug!!!

  15/08/2015
 • Tanya

  Åhh, det er det sødeste billede jeg længe har set! Sådan måtte han da også gerne tage mig ved hånden 🙂

  14/08/2015
 • @ Helle Andersen – Også for mig.

  @ Lovisen – I hvert fald er Brinkmanns bog blevet en kæmpesucces. Personligt er vild med det med ‘rødder’ frem for ‘fødder’.

  @ HeLene – HVOR dejligt med NYC. Det må der laves et indlæg om. Vender tilbage.

  Stor hilsen Anette

  14/08/2015
 • Helle Andersen

  Alenetid er også livsnødvendigt for mig.

  14/08/2015
 • lovisen

  Ja det er da også skønt med alenetid, så man kan få styr på tankerne… Og det er jo meget naturligt, at det bliver det eftertragtede nu, her efter man i mange år har skullet være så involveret i alt hele tiden, for at man ligesom var et “rigtigt” menneske….

  14/08/2015
 • HeLene

  Kære A, det her indlæg ramte mig virkelig idag. Gør (og er nødt til at gøre) mange ting lige for tiden der får mig ud af min comfort zone, og føler mig meget motiveret af det du skriver om.

  Efteråret byder på en stor og skræmmende udfordring, og nu har vi besluttet at skabe minder at leve på i en hård tid, og booket rejsen til NY. Jeg er vildt nervøs, og det handler ikke kun om hvilket skønheds produkter jeg skal købe med hjem, om man så siger =)

  Tak for at du giver mig smil på læben, redskaber og inspiration til at være både generøs, taknemmelig og eventyrlig. Og jeg fnisede lidt over din morgenmad, som var den samme som min når jeg gik i UNI-med kaffe til. Ikke det man kalder hverken soulfood, superfood eller hjerne-mad…

  Og så må du gerne, hvis tiden tillader, give mig nogle tip om hvilke skønhedsprodukter jeg burde få mig hjem fra US of A?

  Også hvis I andre som læser med har forslag?

  Det kan også være andet end produkter som mad, tilskud eller superfoods, måske?

  14/08/2015