Olien der fik tørt på i Kontant

Måske var du blandt dem, der efter Kontant i sidste uge smed fiskeoliekapslerne på forbrændingen? Jeg gjorde ikke, for mit flydende hudguf,  fiskeolie (fra Lysi) er fin, koster 69 kroner i SuperBrugsen og har evner, som eksempelvis hørfrøolie ikke har.   

Omega3 er nemlig ikke bare omega3. Det nørdede er, at der er tale om et dæknavn for især tre vigtige fedtsyrer med alenlange navne og derfor i daglig tale bare kaldt EPA, DHA og ALA. Fede fisk (sild, makrel og laks) og fiskeolie indeholder EPA og DHA, mens hørfrøolie indeholder ALA, som kroppen selv skal omdanne til de allervigtigste EPA’ere og DHA’ere.

Både vores egen omega-ekspert, Niels Ehler og Amerikas hudguru, Nicolas Perricone er enige om, at fiskeolie/fisk er alfa og omega3 i højeste potens. Vil du supplere med en plantevariant kan Perrione ikke stoppe med at skrive bøger om skønhedsdrys fra chiafrø, som overhaler hørfrø i omega-styrke.

SNUP TIPPET: Lige præcis med omega3 synes jeg rem og seler er et godt princip, og derfor indeholder min morgensmoothie både fiske- og plante-olier (oftest hampefrø eller hørfrøolie). Hvis du går op i totox-værdier i fiskeolie, så ligger EU’s fødevaresikkerhedsgrænse for lægemidler på 50. Lysis fiskeolie ligger på 19,9, og der findes ingen dokumentation på, at en totoxværdi på eksempelvis 10 er den optimale i forhold til indhold af omega3. Mht. fiskeoliekritikken ville jeg aldrig sætte tænderne i en kapsel med harskt og dårligt smagende olie, og mon ikke den guideline holder for de fleste?

NB: Har du tjekket, om du vandt det store kropskit?  

 

21/11/2012
Vindere plus lidt Ling, like & love
23/11/2012
Bliv nu bare hjemme

Kommentarer

 • Britt

  Er også en af dem der er blevet afhængig af denne olie, på tidligere opfordring fra Anette, tak!!

  29/11/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Birgitte B – det tænker jeg også.
  @Julia Kim – tak for tip.
  @Charlotte – MK olien er rigtig fin. Jeg kan godt lide at blande fiskeolie med plantevarienter for netop af få ALLE de vigtige fedtsyrer fra især omega3. Fiskekilden er stadig den mest direkte til syrene EPA og DHA.
  @Camilla G – Mht. Imedeen så deler de det lidt op i alder, hvis du fx er 40+ så er det Time Perfection, men er du omkring de 30 er det Derma One (se mere på imedeen.dk). Og ja, det er Lysi. Rigtig god fornøjelse med det.

  Stor hilsen Anette

  26/11/2012
 • camilla g

  Hej Anette.
  Jeg læser tit din blog men det er første gang jeg byder ind Jeg har to spørgsmål til et indlæg vedr uren hud skrevet den 31 okt 2012.
  Du anbefaler disse to produkter.
  1. Imedeen – fordi indholdet af kollagen opbygger, mens antioxidanterne virker anti-inflammatoriske. To tabletter dagligt.
  Er det den originale Imedeen i en gul pakke??
  2. Fiskeolie – fordi den er en problemknuser uden lige og har veldokumenteret effekt på inflammation. En halv deciliter i morgensmoothien.
  Er det den Lysi fiskeolie du omtaler i dette indslag??
  Venligst Camilla.

  25/11/2012
 • camilla g

  Hej Anette.

  Jeg læser tit din blog men det er første gang jeg byder ind 🙂 Jeg har to spørgsmål til et indlæg vedr uren hud skrevet den 31 okt 2012.

  Du anbefaler disse to produkter.

  1. Imedeen – fordi indholdet af kollagen opbygger, mens antioxidanterne virker anti-inflammatoriske. To tabletter dagligt.

  Er det den originale Imedeen i en gul pakke??

  2. Fiskeolie – fordi den er en problemknuser uden lige og har veldokumenteret effekt på inflammation. En halv deciliter i morgensmoothien.

  Er det den Lysi fiskeolie du omtaler i dette indslag??

  Venligst Camilla.

  25/11/2012
 • Charlotte

  Jeg må vist også prøve Lysi 🙂 Men nu har jeg også læst så meget om MK olie – er det samme hudeffekt eller er vi ovre i noget helt andet???

  24/11/2012
 • ang. at stege i flydende fedstoffer, så lærte sig i sin tid da jeg studerede til biopat, at det er mest optimalt at stege i 50/50 smør og olivenolie. Har gjort det siden….Og ingen olier – heller ikke KROPS/ANSIGTSolier skal være i lyse flasker.
  Derfor giver jeg ALTID mine personlig duftkunder deres olie med i mørkebrune glasmedicinflasker, hvilket jeg synes er utrolig smukt:-)
  Uanset hvor fristende klare glasglasker kan synes rent æstetisk – så smadrer det de både de vegetabilske fede og de duftende essentielle olier.

  Så mørke flasker til alt olie både indvortes og udvortes brug:-)

  Og så må jeg lige høre min biopatkollega hvad det er for noget oliesnavs der har været i kontant. Kun det bedste af det bedste (ikke fiskestinkende) fiskeolie til mig tak!

  23/11/2012
 • Jeg spiser fortsat mine kapsler – de er Matas egne og tænker nok, at det er bedre end slet ikke at spise noget fisk(olie)?

  23/11/2012
 • @ Winniebn – ja, du har ret. Det kan gå hurtigt, men EyeQ er super dygtige på markedsføringsfronten…

  @ Pia Hv – jeg har set deres uvildige kontrolrapporter.

  @ Madammen – jeg blander havregryn, sojamælk, appelsiner, æble, vaniljepulver, kanel, fiskeolie og frosne bær.

  Stor hilsen Anette

  23/11/2012
 • Siff

  Okay, undskyld. Nu fandt jeg vinderne – glem min tidligere kommentar!

  22/11/2012
 • Siff

  Jeg har forgæves prøvet at tjekke om jeg mon var den heldige vinder af kropskitet, men jeg kan altså ikke finde ud af, hvor du har offentliggjort det. Måske er jeg blind, men jeg har kigget i konkurrenceindlægget og kommentarerne og har intet fundet.. Håber du kan hjælpe:)

  22/11/2012
 • Pia Hv.

  Spændende læsning…så desværre ikke udsendelsen, men man har da bestemt ikke lyst til fiskeolie efter at have hørt om rådden fisk.

  Hvordan ved man at Lysi bliver fremstillet på bedste måde??
  Kender I den med citrusmag?? Den er lige nu på tilbud til 40,50 i Matas fr clun medlemmer

  22/11/2012
 • Winniebn

  Anette har ret, Eye-q er ikke længere et godkendt naturlægemiddel. Men de andre hun nævner er. Som tingene ændrer sig med årene 😀

  22/11/2012
 • Marie Rasmussen

  Jeg spiser fortsat fiske kapslerne hver aften … også efter at have hørt alle skræk historierne fra “kontant” … er faktisk ikke klar over om det er en god eller dårlig idé. Men før programmet var jeg overbevist om, at det var en super genial idé 🙂

  22/11/2012
 • Kære alle,

  Jeg har læst hvert eneste af jeres gode ord (as always), men vil i dag knytte en fælles-kommentar. Håber det er OK.

  * Først og fremmest 1000 tak fordi I deler gode råd og eminente og ofte underholdende erfaringer. Jeg bliver altid klogere herinde.

  * Lysi fiskeolie er i en klar flaske, men den er indeni en lysbeskyttende æske – og efter åbning bør den opbevares i køleskab og stadi i æsken.

  * EyeQ er faktisk ikke godkendt som naturlægemiddel. Der er kun få naturlægemidler med fiskeolie bl.a. Apovit, Drogens, Futura, Dit Apotek m.fl. Det skal stå på pakningen. Man kan finde en liste over godkendte naturlægemidler her: http://www.vifab.dk/naturmedicin/naturl%C3%A6gemidler/godkendte+naturl%C3%A6gemidler

  * Min morgensmoothie opskrift med foto kommer på MEGET snart.

  Stor hilsen
  Anette

  22/11/2012
 • Winniebn

  Hej jeg kan se at Lysi er på klar flaske, hvilket jeg ikke anbefaler, MEN hvis den ikke smager og lugter harsk, så tag den endelig. Bare husk at stille den mørkt og køligt, og få låget på så hurtigt som muligt.

  Hvis du oplever at få “fiske”-opstød, er det tegn på at du ikke nedbryder olien godt nok.
  Mit forslag er: drik et glas papayajuice, ananasjuice eller vand med citron 10-15 min før olien, og slut af med et stykke kylling, æg eller anden form for “hapser”

  Juicen højner mavesyreproduktionen en smule og ‘hapseren” højner optagelsen. På den måde burde du kunne undgå opstød.

  Et generelt tegn på for lidt mavesyre, er opstød med smag, ca. 20 min efter måltidet.

  Start også dagen med et glas citronvand, for at vække og forberede maven og forbrændingen på dagens måltider

  Kram kostvejleder, Winnie B. Nielsen

  22/11/2012
 • Winniebn

  Hej.

  Gode tommelfingerregler når vi bruger fisk, fiskeolie og olie generelt er:

  1.Køb dem økologisk, da de så er fri for mistænksomme stoffer.
  2. Køb olier på mørke flasker, da lys ødelægger de skrøbelige bindinger (harsker)
  3. Hold flydende olier kølige, da varme ødelægger (harsker)
  4. Steg ikke i flydende olier, da flydende olie er skrøbelig og harsker nemt. Brug i stedet smør, kokosolie og “olivenolie” (der er uenighed om hvor vidt olivenolie kan tåle opvarmning)
  5. Ikke alle kan omdanne ALA til DHA/EPA så få din fisk(olie).
  6. Eye-q fiskeolie er den eneste fiskeolie der er katagoriseret som “natur lægemiddel” grundet de ekstremt strikse regler omk. Fremstilling og pakning.
  7. Spis dine kapsler sammen med et måltid, da du kan skubbe optagelsen fra 50%(tom mave) til 70-90% (med måltid) på denne måde. (Gerne let optageligt protein som fisk, æg og fjerkræ)
  8. Bag fisken i ovnen frem for på panden, da pandens høje temp. Ødelægger olien.

  Mvh. Kostvejleder, Winnie B. nielsen

  22/11/2012
 • Rie

  Har tjekket! Det var IKKE mig der vandt 😉

  Så må jeg prøve Lysi – smed de gamle væk efter omtalen på tv ….hvad skulle vi gøre uden dig 🙂

  22/11/2012
 • Kan man mon score et par opskrifter til den der morgensmoothie? Evt. et link, hvis du har skrevet om det før og jeg missede det?

  Mange hilsener
  M

  22/11/2012
 • Lea

  Jeg tager også stadig fiskeolie, men i form af Lysi, efter anbefalingen herinde. Og min hud elsker det!

  22/11/2012
 • Heidi

  Jeg så lidt af udsendelsen men tager ikke kapsler. Jeg tager den du har anbefalet Anette, råt på en ske – ingen problem. Og jeg kan se det på min hud, min veninde købte fluks en da hun havde set mig. Tror også serum fra Murad, som jeg var så heldig at vinde, har gjort sit.

  22/11/2012
 • Åhhh nej aadd…! Hvad??? Så ikke programmet.

  22/11/2012
 • CharlotteK

  Ja, det var klamt at høre om rådden fiskeolie. Men jeg tager stadig kapslerne – bare lugten af fiskeolie gør mig dårlig… Så jeg bliver nok ved med kapslerne efter devisen: dårlig er vel bedre end ingen….

  22/11/2012
 • Kira B.

  Jeg tager altså også fisk i form af kapsler stadig – kan simpelthen ikke flydende olie!!! Ville gerne…. Men er ikke nået dertil hvor jeg kan få det ned, nej det skal gerne sniges ind mellem et par skefulde havregryn…

  22/11/2012
 • susanne B

  Hørte om det – og det var ret ulækket med dårligt fiskeolie.
  Men jeg er også skiftet til LYSI. og det drikker jeg råt med lidt juice eller hyldebærekstrakt til bagefter – og uden efterfølgende fiskeopstød i løbet af dagen. Så de fiskeoliepiller jeg tog tidligere har nok ikke været helt gode, når de kunne smages langt op af dagen.
  Det vakte lidt opsigt i mit kontorfællesskab da jeg sad sammen med islandske arkitekter. De fortalte at børnene på Island hver dag i vuggestue og børnehave fik lysi torskelevertran efter eller før frokost….De synes det var ret sjovt at LYSI nu bliver anbefalet som hudguf 😉

  22/11/2012
 • Anette J

  Jeg har set de overskrifter, som den her udgave af “Kontant” har ført med sig, men jeg orker ikke at se programmet.Det er som om, at konklusionen var bestemt på forhånd for, at der kunne komme overskrifter ud af det. Sådan er det tit, når kosttilskud bliver omtalt i medierne.

  Hvis de nu havde spurgt en anden ekspert (læge), der har et lidt mere nuanceret syn på kosttilskud, så var det jo blevet en helt anden historie.

  Irene Hage er godt bud, for hun er både læge og har en uddannelse i brug af kosttilskud. Og hun har i øvrigt skrevet en god bog til kvinder om krop og sundhed.

  PS jeg tager fortsat piller med fiskeolie i og vil overveje Lysi-fiskeolie.

  22/11/2012

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.