fbpx

Ovenpå, nedenunder eller indimellem?

Først og fremmest gælder det om at finde den rigtige, og der er mange gode derude. Frem for at vælge noget romantisk blomstervand, så gå efter hardcore fugtbindere, altså indhold, der kan tiltrække og holde på fugten. Det kan eksempelvis hyaluronsyre og glycerin. Prioriter derudover beskyttende antioxidanter og se alt andet som et plus. Det kan være lige fra beroligende mælkesyrebakterier til helte-ingrediensen niacinamid, som dog også er en antioxidant, bare med særlige evner udi at være dulmende og i stand til at øge hudens fedtsyreniveau.

Med de to ting på plads kan du nemlig bruge mist på måden, som jeg er storforbruger af. Vel at mærke på varmeste anbefaling af hudlæge dr. Leslie Baumann:

Ved på ren hud at spraye mist på som det allerførste i en let brise laver du et mini-reservoir (og det ER mini), som huden kan trække fugt fra længere. Det er samtidig måden at få serum, creme eller olie til at blive optaget bedre, så der ikke ligger noget og skøjter rundt (i mangel af mist så smør derfor altid creme eller serum på let fugtet hud).

Kør bagefter på med dine normale produkter. Hvis der er flere lag, så børst tænder indimellem, så det ikke ender i ovennævnte skøjtebane.

Derudover er det smarte med såkaldt liquid hydration (som sydkoreanerne siger) på spray, at du kan supplere i løbet af dagen – og brugt oven på makeup har du sikkert erfaret, at den, altså makeuppen, ligefrem ser friskere ud.

HVOR MEGET OG HVEM ER BEDST: Som regel kræver ansigtet bare to pift. På billedet ser du nogle af mine favoritter, for jeg har flere. Lad os også se et eksempel på en indholdsliste, der er intet mindre end perfekt (hører også til favoritterne, fordi den lever op til ovennævnte kriterier). Hvis du allerede har en favorit på badeværelset, så hit gerne med den.

@beautyspace på Instagram

20/09/2019
Vær mere fedtet med ansigtsolie
For måske er du allerede selv-smørende?
25/09/2019
Silikone er som skumfidusen i din hudpleje
Og hvem ved? Måske er du virkelig glad for skumfiduser

Kommentarer

 • Trine Bek Gold

  Halløjsa, hermed et indspark fra en mistiwoman – jeg har brugt BP Superfruit, Nielens Jord Skintonic (havde de rigtige ingredienser, og kunne hældes på flaske), Dermalogicas Multi Active Toner og Jurliques. De har været ok, men BPs har været bedst til min tørre sarte hud. Nu bruger jeg imidlertid Karmameju nr. 01 – og den er fantastisk lækker med en fin duft af rosenvand! Absolut en ny favorit…

  27/09/2019
 • Ivalu

  Min favorit er mist fra Amly, den giver virkelig meget fugt og er næsten som en serum. Dyr men holder i lang tid!

  26/09/2019
 • Trine Petersen

  Hej Anette 🙂

  Lige i øjeblikket bruger jeg Eight Hour Miracle Hydrating Mist fordi jeg faldt over et godt tilbud, meeen har lige siddet og kigget ingrediens listen igennem og synes ikke lige jeg kunne finde Hyaluron… ihh men mener bare at have læst et sted at den ud over glyserin også skulle indeholde det…
  Hvad tænker du om den er der nok gods og guld i den, eller skulle jeg hellere gå efter noget på billedet næste gang?
  For mist vil jeg helst aldrig undvære… 😀
  Jeg bruger den faktisk også tit på hænderne inden håndcreme (eller den nye antiage ansigtcreme fra Matas – ja den fedter men pyt jeg kan lede den og den har gode sager i sig og er virkelig billig!)

  Kh Trine

  25/09/2019
 • Tanja Elsabeth

  Hej Anette, jeg har i lang tid brugt Rønsbøl og synes den er lækker. Lige nu bruger jeg mádaras og synes også den er meget lækker. Men kan dog ikke nøjes med to sprøjt af den. Synes det er meget fint mistet/misten der kommer ud.

  Har du måske nogle erfaringer med produkter fra Druk Elephant?

  Mange tak for dine altid spændende indlæg. Er begyndt at bruge negleolie efter jeg læste om det i et af dine indlæg og det er jeg rigtig glad for.

  Bedste hilsner Tanja

  24/09/2019
 • camilla siegumfeldt

  elsker bare Bioeffect’s mist der virkelig fugter. Men savner jeg noget der også dufter lidt lækkert, er valget Rudolph Care

  24/09/2019
 • ZS

  Det lader til at være hyaluronsyren vi er ude efter med en mist. Jeg bruger en hyaluronsyre serum (fra Vichy). Jeg kan se fordelene ved at bruge mist efter man har lagt make-up. Men, er mist bedre end serum om morgenen? Eller, er der tale om to forskellige ting, som jeg bare ikke har fanget? ;0)

  24/09/2019
 • Louise

  Rudolph Care’s 😀 – også som opfrisker i løbet af eftermiddagen

  23/09/2019
 • Christina Kragh

  Jeg elsker min mist fra Rudolph care

  23/09/2019
 • Louise

  Karmameju hero først og så mist eller omvendt?

  23/09/2019
 • amaja

  tak for klar tale og vejledning ,det er du eminent til

  23/09/2019
 • @leafysmoothie

  Jeg har seneste været glad for cliniques lyserøde spray, og begge de forskellige fra EA (både 8hour og den anden) og så M2 som har den blødeste mist jeg hidtil testet og er bedst ovenpå makeup og til at opfriske IMO. Rodials røde er også fin til under serum. Jeg kan lide at rotere dem og få prøvet nye, fedt at der er så mange forskellige efter hånden.
  Det står også fast ren mineralvands spray hos mig (selv om det ‘kun’ er vand og ingen fugtgivere i), og hvis man ikke kan lide spray formen så synes jeg virkelig godt om forfugteren i serum/gel fra Vichy som du også rek før, mineral 89 (hvor der både er mineralvand og fugtgivere).
  Men som mange i tråden nævner, en god spray-nozzle er et must, det er alt for mange der ikke lever op til det og det fortager både funktion og oplevelse. Brandslange i hovedet-no thanx.

  23/09/2019
 • Jeanette

  Jeg bruger Rønsbøl mist – er i gang med nr. 2. Jeg prøver at huske den i løbet af dagen. Jeg har misten fra Madara ( fra en box) stående og vente på mig 🙂
  Jeg er også nysgerrig på at prøve både den fra Pestle & Mortar og Mango Bifada….meeen det er jo bedst og fornuftigst økonomisk at bruge op først

  23/09/2019
 • Nanna

  Altid rart at få genopfrisket den rigtige rækkefølge – indrømmer gerne at jeg af og til kommer i tvivl.
  Lige nu står Rodials Dragon’s Blood Essence Mist på min hylde – og den er jeg faktisk rigtig glad for.

  23/09/2019
 • Heidi

  Jeg kan bedst li at putte min essence på huden med hænderne, og ikke med mist! Mine to favoritter er Ling Dual Moisture Emulsion og Missha Time revolution first treatment essence

  23/09/2019
 • Susanne Grandahl

  Jeg er efter flere mists landet på Mádara. Den er virkelig god. Superfruits fra BP frister. Tror den skal prøves. Kan du kaste lys over forskelle/ligheder på de 2?

  Hvor er søgefunktionen blevet af på din nye side??

  23/09/2019
 • Mariannegylding

  Vi elsker at miste, mine døtre og jeg.
  Den fra Ling er super god, og super dyr. Vi har brugt Rudolf Care aftersun mist også selvom solen ikke skinner.
  Vi må vist hellere forsøge os med BPs sag.

  23/09/2019
 • Pernille S

  Lige nu mist fra Rudolph Care (aften) og Avené om morgenen og som opfrisker i løbet af dagen. Yndlingsserum er og bliver Pestle & More

  23/09/2019
 • Jette B

  Jeg bruger Rønsbøl mist og er glad for den. Den er snart tom, så prøver jeg Superfruit fra BP.
  Om dagen bruger jeg pt C vitamin creme fra The Ordinary, hvad tænker du Anette, kunne være godt under den??
  Ovenpå bruger jeg dagcreme og solcreme.

  23/09/2019
 • Birgitte B

  Jeg bruger Elizabeth Arden – Eight Hour Miracle Hydrating Mist og er på min 3. flaske! Jeg bruger den om morgenen og altid efter bad. Derefter på med serum og efter en pause – min dagcreme. Til brug i løbet af dagen har jeg en helt anden type mist, nemlig Mint Mattifying Face Mist fra Body Shop. den tager lidt af min skinnende pande 😉 kh. Birgitte

  23/09/2019
 • Pia

  Hej Anette, jeg er rigtig glad for SuperFruit Hydrating Face Mist fra Beaute Pacifique, som jeg i sit tid prøvede efter du havde omtalt den. Den indeholder alle de gode stoffer, er nem at dosere og meget overkommelig i pris, så det er hele 3 plusser 🙂

  23/09/2019
 • Elisabeth

  Blot lidt feedback herfra. Jeg er nemlig også storforbruger mists, men blev desværre skuffet over Juriliques, som var i din ellers lækre, lækre beautyboks fra september. Årsagen er, at sprayen simpelthen er alt for hård. Jeg er storforbruger af Caudalies spray og blev også rigtig glad for den fra M2, du havde i en beautyboks (sidste år engang vist). Den vigtigste årsag er (udover at Caudalie kvikker for sindssygt op, hvilket gør den til den ultimative favorit), at de begge lægger sig helt fint ovenpå makeuppen, tørrer hurtigt op og giver en opkvikker af både makeup og hovedet. Jurilique sprayer snarere end mist’er – virkelig ærgerligt, fordi den ellers dufter dejligt og sikkert har potentiale, men er bare ikke særlig brugervenlig. Pestle & Mortar har lidt samme issue med deres, dog ikke helt så voldsomt som Jurilique. Kh Elisabeth

  23/09/2019
 • salli

  Hej Anette – Jeg hedde Salli og jeg er Mistoman 😀
  Siden du første gang skrev om den lille fugt lomme har jeg piftet og mistet til den store guldmedalje.
  Jeg er glad for den du viser fra Pestle & Mortar og for Dragonblod mist fra Rodial <3.
  Jeg er ikke så god til at få det gjort i løbet af dagen men med den lille fine i taske str fra Julique fra denne måneds book en Beauty er der vidst ingen undskyldning.

  23/09/2019