fbpx

Maries postkort fra verdens bedste by!

Helloooooo. Yes, vi are i dén grad speaking english idag, for jeg er på min årlige pilgrimsrejse til New York. Har været her i et par uger nu og skal heldigvis være her et par uger endnu – and I loooooooove it, som en vis Mr. Henriksen ville sige. Lige bortset fra en dag på skadestuen, så nyder jeg det i fulde drag. Rent faktisk har jeg et lille rundt jubilæum, som jeg synes nogen burde fejre. Og når jeg siger ‘nogen’, så mener jeg dig. For det her er min 20. gang i byen. Mmn, det’ rigtigt! Sååååh…når jeg har talt til 3, så råber du hurra, ikk’? Er du klar? 1-2-3. Nå. Nok fejring.

Om ikke andet, jeg er jo ikke den eneste dansker det besøger den her by. Så næste gang du skal til New York, så kan jeg godt anbefale en lille skønhedsbutik, som måske nok er min yndlingsbutik. En af dem ihvertfald. Sabon. Dét er navnet du skal kigge efter. Sabon. Men alene duften fra butikken, som slanger sig hele vejen ud på gaden, vil garntrisset få dig til at stoppe op, for den er ved grød helt og aldeles vidunderlig. Og selve butikken..uuuh, jamen den er så fin og smuk at se på. Som navnet antyder, sælger de sæber. Og skrubbecremer og olier og fugtighedscremer og den slags lækre ting. Og som sagt dufter deres produkter himmelsk. Himmelsk, sagde jeg! Indpakningen er yndig. Betjeningen er i top. Og jeg køber altid ting med hjem. Både til mig selv, men også så jeg har til lidt gaver og sådan. Produkterne egner sig virkelig godt til værtindegaver, synes jeg.

For år tilbage, da jeg første gang blev suget ind i butikken, stod jeg og kiggede på en af deres cremer, da en af de søde ekspedienter spurgte mig, om jeg havde lyst til at vaske mine hænder. Og jeg var sådan: Æææh, okay? Og blev rent faktisk varm i kinderne og kiggede hurtigt på mine hænder og videre ned ad mig selv og spekulerede på, om jeg så SÅ beskidt ud, at de ikke ville have, at jeg rørte ved deres ting. Men det viste sig at de spørger alle. Det er en del af deres koncept eller noget. Dét at man skal vaske sine hænder. Hvis man vil. Ingen tvang, tror jeg. Men sidenhen er det faktisk nærmest blevet et lille ritual for mig. Sådan lige at svinge forbi Sabon efter en lang dag ude i byen. Ikke hver dag måske. Ville måske nok være at overdrive bare en lille smule. Men et par gange om ugen går jeg ind i butikken. Og der ved den store, smukke vask vasker jeg så mine hænder i lækkert sæbe. Får noget velduftende havsalt i håndfladen, som man jo så skrubber hænderne med. Det gør helt seriøst hænderne silkebløde. Det er cwazy så bløde de bliver. Derefter får man sprøjet lidt olie på hænderne og så må man vælge en creme. Hvis jeg lige er i humør til at lege voksen, vælger jeg lavendel/æbleduften. Den er ret så god og fin nemlig. Men alleroftest vælger jeg vanille/kokos. Jeg er en sucker for sådan nogle søde slik-dufte, altså. Og dén duft gør mig simpelthen ør af lykke i timevis.

Og det var sådan set bare det jeg lige ville sige i denne måned. Klokken er ved at være midnat her i Amerika og jeg har okset rundt i gaderne hele dagen. Så godnat herfra. Kærlig hilsen Marie.

04/10/2014
Cremeglad dame
07/10/2014
Træt af andres historier

Kommentarer

 • Mette C.

  Kære Marie. Du er en skat! Tak, fordi du bruger tid på at dele tips. Nu har jeg lidt andet end det sædvanlige at gå efter. Tænker, jeg lader de andre om outletter, jeg får bare stress og bliver depri.

  Hav en god dag, når det bliver det, derovre 🙂

  08/10/2014
 • Marie

  Ved slet ikke hvor jeg skal begynde. Der er så mange ting. Men Earth Room på Wooster Street er noget af det vildeste jeg nogensinde har set. Og som jeg aldrig har læst om i bøger. Det er et lokale kun med jord. Og det lyder måske lidt mærkeligt. Men det var nærmest en religiøs oplevelse, du. Jackson Heights og Flushing er henholdsvis et indisk og kinesisk område i Queens, som jeg synes ret godt om og som jeg heller ikke har læst om i bøger. Flushing er i mine øjne 1000 gange federe og mere autentisk end Chinatown (som jeg helst holder mig fra, fordi der efterhånden ikke er andet end smat-irriterende sælgere og turister). Carl Schurz-parken på Upper East Side er en yndig lille park med den fineste udsigt over East River. Tag dertil en solskinsdag. Promenaden i Riverside Park på Upper West når solen går ned er…åh..jamen, så er jeg lykkelig.

  Hvis du skal være her længe, kan jeg godt anbefale en togtur op langs Hudsonfloden til en lille by der hedder Cold Spring. Det er den absolut mest nuttede by jeg nogensinde har set. Med en masse små butikker. Og et stop længere oppe ad floden ligger byen Beacon, hvor der er det sejeste kunstmuseum. Dia, hedder museet. Fantastisk! Virkelig. Byen har en del kunstnere, så der er også en masse gallerier og sådan.

  Jeg har aldrig været i et outlet, fordi….det er ikke lige mig. Til gengæld kan jeg anbefale Screaming Mimi’s og Beacon’s Closet som er fede genbrugsforretninger og hvor jeg har fundet nogle af de absolut sejeste ting jeg ejer.

  Neglebutikker findes seriøst overalt

  07/10/2014
 • Mette Christensen

  Årh, når du nu spørger, så lader jeg ikke den mulighed gå fra mig –Har du nogle must-sees, som ikke er nævnt i de gængse guide-bøger? Er Woodbury Outlet værd at ofre en dyrebar dag på, eller er der andre og bedre steder at mega-shoppe? Skal med veninden på neglebar, mens mænd og børn er til basketkamp – hvor finder vi sådan en? Altså neglebaren! Og en wellness-behandling kan vel også lige presses ind den dag?

  Love you 🙂

  07/10/2014
 • Maiken C

  Heeej Marie … Fortsat god ferie – nyd det 🙂 Glæder mig til at læse mere fra dig når du kommer hjem igen … Kærlig hilsen, Maiken

  06/10/2014
 • Julie Lillegaard

  Jubiiiiiii, tak for postkort!!! Det ka’ jeg li’! Keep ’em comin’. Jeg vil også til New York og vaske hænder. Det har jeg aldrig prøvet. Altså fordi jeg ikke har været i New York. Ikke fordi jeg er sådan en klamrian der aldrig vasker hænder, vel. Ps. Hurra for jubilæet! Og bare hurra for dig, sådan helt generelt.

  06/10/2014
 • HURRA 🙂 og tillykke – bare det var mig.
  Har været der en’ gang, og skal igen i 2016 – vores børn får en tur derover i konfirmationsgave 🙂
  Nyd de sidste uger- efteråret er garanteret smukt.

  06/10/2014
 • Mette C.

  Åh, kom med flere tips. Pleeze! Jeg skal til New York om en uge og er ikke helt opdateret, da det er 19 år siden sidst!

  06/10/2014
 • Henrik Boysen

  Hej ville bare sige jeg så dig på tv idag 🙂
  Den nye frisyre du har fået er bare spot on 🙂

  06/10/2014
 • Ejjj, hvor er jeg misundelig og ville ønske at jeg var derovre nu:-)

  06/10/2014
 • Maria

  Uh – udsendt medarbejder i NY. Er klar på at fejre alle dine kommende jubilæer ! Hip hip !

  06/10/2014
 • Christina Hansen

  Må vi ikke få et billede af den kære Marie?
  Jeg kunne så godt tænke mig at få et ansigt på 🙂

  Og hvor ville jeg dog gerne have svælget i Codage Paris med dig på TV2 idag.
  Kan slet ikke få armene ned! ♥♡♥

  06/10/2014
 • Karina Paulsen

  Hovsa…. Dårlig vane med ikke at læse grundigt!!!!
  Go’ dag til dig MARIE 🙂

  06/10/2014
 • Karina Paulsen

  G’morn Anette 🙂
  Og først et KÆMPE tillykke med din 20 gang i New York 🙂
  Hip hip HURRAAAA

  Og så Sabon, hvad kan man sige andet end at det er et pragtfuldt sted at opholde sig og ja, ingen tvang.
  Jeg besøger altid Sabon når vi er i Amsterdam og kommer også ud med lidt hver gang. Specielt er jeg glad for deres dufte til hjemmet. Min ynglings hedder HEAVEN 🙂
  Skøn butik og et specielt personale som IKKE er påtrængende på nogen måde. Mine bedste anbefalinger.

  Go’ dag over there Anette

  06/10/2014
 • Sofie

  Åhhh, New York. Og så 20 gange – tillykke, sgu! Sabon må klart på min New York liste 🙂

  06/10/2014
 • Birgit

  Tak:) den fine butik er jeg aldrig stødt på.
  Har du et godt tip til hotel/logi sådan i flere uger?

  06/10/2014